virtual884 23.11.06, 08:24 Po poruszenie jakiegokolwiek tematu pojawiają sie agresywne posty zamiast konstruktywnych wypowiedzi. W związku z tym proponuję zaorać Ząbki a w tym miejscu nasadzić cebuli. Będzie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gusia18 Re: To forum nie ma sensu. 23.11.06, 12:09 Proponuje zrobić spotkanie integracyjne, tak żeby można było się poznać. Większość pisze nie wiedząc o kogo dokładnie chodzi. Może więc przy piwku zobaczą że mają godnego siebie przeciwnika do rozmowy i już więcej obrażać nie będą. Odpowiedz Link Zgłoś
rabor1 Re: To forum nie ma sensu. 23.11.06, 19:45 Jestem jak najbardziej za. Może wreszcie zacznie to osiedle normalnie funkcjonować a ludzie będą się nawzajem szanować Odpowiedz Link Zgłoś
kodi4 Re: To forum nie ma sensu. 24.11.06, 00:11 hmmm pomysł Gusi18 wydaje sie być interesujacy.... aczkolwiek (Gusiu nic osobistego) nie podoba mi sie okreslenie uzyte przez Ciebie w Twojej wypowiedzi "...godnego siebie przeciwnika". O jakich przeciwnikach mowisz?? Czy z takim nastawieniem to bedzie spotkanie integracyjne? czy tylko kolejne zebranie mieszkancow? Czy naprawde my mieszkancy osiedla musimy byc przeciwnikami? Odpowiadajac sobie samemu na pytanie, powiem tak: chyba zawsze bedziemy w jakims sensie przeciwnikami - to sie chyba bierze z uwarunkowan naszej narodowosci - tam gdzie jest dwoch polakow sa trzy rozne opinie w tej samej sprawie - aczkolwiek uwazajmy na uzywane przez nas samych słowa, sformulowania... mysle ze bedzie lepiej. Mysle ze powinnismy sie skupic na tym co moze nas laczyc (np. robić cos co poprawi jakosc zycia na naszym osiedlu, w naszych Zabkach ....) Moze warto zastanowic sie co zrobic z Ankra? z Gazomontazem (choc to ostanie pewnie moze juz dotyczyc jedynie bloku 2B wiekszosc pozostale sa juz chyba po gwarancji). Ja niestety mieszkam w bloku 2, ktory byl swego rodzaju "beta wersją"/blokiem testowym dla Gazomontazu - mysle ze mozemy podzielic sie naszymi uwagami nt wykonania bloku (zreszta szereg uwag tak jak wszyscy mieszkancy osiedla juz zglaszalismy mysle ze skorzystalo na tym cale osiedle). Jest jeszcze aspekt techniczny tego spotkania integracyjnego - gdzie mozna w Zabkach wypic to piwo razem? u nas pod sklepem? virtual884 - powiedz mi co chciales osiagnac swoja wypowiedzia?? Chciales dac upust swoim zlym emocjom - bez urazy ale koncowa czesc Twojej wypowiedzi wywoluje moim zdaniem wlasnie te zle emocje. Jeszcze raz - uwazajmy na swoje wlasne wypowiedzi a najlepszym sposobem na agresywne posty niech bedzie ich calkowite ignorowanie. Komentujmy posty pozytywne jednoczesnie calkowicie zlewajac te agresywne - zapewniam Cie ze raz, dwa razy osoba ktora nie ma nic kosntruktywnego do powiedzenia napisze cos agresywnego, za trzecim razem nie bedzie sie jej chcialo (jesli oczywiscie nikt nie bedzie odpisywal na jej posty). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: To forum nie ma sensu. 24.11.06, 15:53 Przeciwnikami wobec Gazomontazu i złu panuącym na osiedlu. W walce o Nasze wspólne dobro będziemy razem. I generalnie wiem że jest tu na osiedlu sporo fajnych osób z którymi warto iść na piwko i chociażby wypić je na ławeczce przed blokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sara971 Re: To forum nie ma sensu. 27.11.06, 13:14 Droga gusiu nie wiem komu by się chciało pić to piwko na ławce przed blokiem o tej porze roku - no ale ty masz zawsze super pomysły! A pozatym pijąc piwko człowiek chce się zrelaksować, pogadać o głupotach a nie wtedy rozpoczynać dyskusje na temet naszego osiedla. Piszesz także, że nie znając sie wygadujemy bzdury na innych ludzi ale czy ty tego nie czynisz a także mk2006, przecież pisząc obelgi typu: mieszkają tu same buraki itp. właśnie to robicie a teraz chcecie pić piwko ! Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: To forum nie ma sensu. 27.11.06, 15:44 Nie wiem czy miałabym ochotę sie z Tobą spotkać po takich Twoich ripostach. Generalnie oczywiście każdy się domyślił ze chodzi o lato. Jeśli komus to nei gra to nie ma problemu przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
sara971 Re: To forum nie ma sensu. 28.11.06, 13:13 Ja tylko stwierdzam fakty gusiu nic nie napisałam co nie jest prawdą, więc nie czuj się obrażona tylko zastanów się nad swoim zachowaniem i siostry. Sory ale z tego co wiem nie jesteście zbyt lubiane a więc wyciągnijcie wnioski i przy tym piwku same sobie pogadajcie. Pozdrawiam i miłej zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: To forum nie ma sensu. 28.11.06, 15:29 Po tym co teraz napisałaś to już wiem kim jesteś. Nie wiem skąd masz podobne informacje i kto jest moją siostrą? Nie bedę tego komentowała, bo niestety nie znasz mnie jak wiekszość na tym osiedlu. Raptem cztery osoby są mi blizej znane. I takie Twoje wnioski nie stawiają Cię w dobrym świetle. A najwyraźniej przemawia przez Ciebie zazdrość. Ale o co skoro nic o mnie nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kodi4 Re: To forum nie ma sensu. 28.11.06, 20:46 oj dziewczyny, dziewczyny (Gusia, Sara) znowu zaczynacie, no no no Odpowiedz Link Zgłoś
mk2006 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 11:24 Nie miałam zamiaru dłużej brać udziału w tej bezsensownej dyskusji, ale jak wszyscy widzą ty saro się poprostu nudzisz i lubisz mącić, prawda? Nic ciekawego do powiedzenia nie masz to daj sobie spokój. Fakty? Bardzo interesujące... i żenujące... sąsiadko z...! Nie będę się zniżać do twojego poziomu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 11:31 Popieram, nie dam Ci juz więcej satysfakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
sara971 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 12:25 Mnie nie interesuje naprawde co obydwie myślicie, a zazdrość o co? Dobre pytanie, bo naprawde nie ma o co hahahaha!!!! Do jednego napewno się zgadzamy nie ma sensu pisać dalej.Całe wy - kogoś obsmarować a potem wszyscy winni tylko nie my. A tak naprawde dobrze was znam i często się mijamy. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 12:34 Przeciez doskonale wiem kim jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
kodi4 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 20:59 oj nieładnie czyli dziewczyny się nadal "kąsają" nieładnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mk2006 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 21:46 Mam jedno pytanie: czemu odpowiadając na post gusi piszesz "Wy"? Czy ja i gusia to jedna osoba? Czy ty może żyjesz jeszcze w czasach, kiedy mówiło się Wy- Towarzyszu? To chyba kraj musisz zmienić, bo w POLSCE, gdzie żyjemy, już dawano panuje demokracja :-) Czytać ze zrozumieniem nie potrafisz, pisać po polsku też nie czyli jak widać pod sufitem nie masz najrówniej... Odpowiedz Link Zgłoś
sara971 Re: To forum nie ma sensu. 30.11.06, 14:47 Najwidoczniej to ty nie masz równo pod sufitem mk2006, a skoro mówisz że mieszkasz w otoczeniu samych buraków to ty zmień osiedle! Idą Święta weż się lepiej za sprzątanie domu a nie zajmuj się pisaniem głupot bo aż wymiotować się chce. ps szkoda, że tylko w internecie możesz z kimś miło pogadać na dobranoc ( co w domu już nikt nie chce) :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
mk2006 Re: To forum nie ma sensu. 01.12.06, 09:14 Do sary971: skąd ty sie wziąłeś człowieku? Ani polskiego, ani historii naszego kraju nie znasz... Żal cie ścisnął, że inni jakoś normalnie ze mną rozmawiają a tylko ty mącisz i próbujesz mnie oczernić? Widocznie mało o mnie wiesz i na szczęście tak już zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mk2006 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 21:48 I jeszcze jedno: dobrze, że już niedługo nie będę musiała oglądać twojej facjaty na naszym osiedlu! hahahahahaha :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kodi4 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 21:54 uppsssssssss no to jeszcze ja oberwałem - hihi Wy - pisałem o gusi i sarze ale widze ze MK dołączyła do towarzystwa - rewelacja - tylko ja kończe zabawę w tą rozmowe na tej odpowiedzi - Wy kąsajcie sie dalej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mk2006 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 21:56 Kodi, "Wy" używa głównie sara, ewidentnie pisząc o mnie i o gusi, nawet wtedy kiedy ja się nie odzywam!!! Trochę dziwne - nie? Przykro mi, że źle odebrałeś moją wypowiedź. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
kodi4 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 21:58 I jeszcze jedno - a to sie wyprowadzasz - jak miło pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mk2006 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 22:01 Muszę Cię zasmucić, ja w najbliższym czasie nie planuję wyprowadzki. A miałam Cie za jednego z tych "myślących"... Odpowiedz Link Zgłoś
kodi4 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 22:05 hej moment, moment to tak sie pisze do tych "myślących"?? "I jeszcze jedno: dobrze, że już niedługo nie będę musiała oglądać twojej facjaty na naszym osiedlu! hahahahahaha :-)))" to chyba Twoje słowa droga mk2006?? mysle ze było to troche niegrzeczne?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mk2006 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 22:09 Drogi Kodi, Ty mnie na forum, o ile mi wiadomo, nie obrażasz, więc ja najmniejszego powodu nie mam, żeby to robić w stosunku do Ciebie. Szlak mnie tylko trafia jak czytam brednie sary, i to do niej kieruje swoje wypowiedzi. Postaram się pisać bardziej czytelnie:-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kodi4 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 22:12 OKI, przeprosiny przyjete :) pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mk2006 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 22:15 Dziękuję:-) Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kodi4 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 22:16 no normalnie prawie on-line to forum sie robi, hi-hi :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 22:20 Też mi się podoba :-) Ale obawiałabym sie na Waszym miejscu, tak słodko się zrobiło. Sara napewno jutro po Was pojedzie. Pozdrawiam przemiłych rozmówców. Odpowiedz Link Zgłoś
mk2006 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 22:21 Fakt, fajna sprawa, taki mini czat :-) Jak miło czasem można sobie pogadać przed snem:-) Pozdrawiam i dobranoc:-( Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 22:01 Saro Twój przykład pokazuje że niestety nie warto poświęcac się na tym osiedlu i angazować w poprawe sytuacji. I w porządku. Takie osoby jak Ty doprowadzą do tego, że na pracę Ankry nikt nie będzie patrzył, zarośniemy brudem i syfem, poza tym będzie nam zewsząd ciekło i zawiśnie nad nami plaga remontów. Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
wierny_1 Re: To forum nie ma sensu. 29.11.06, 23:08 Pora spać. Takie nakręcanie się przed snem jest bardzo nie zdrowe :))) Idą święta, może ubrać na podwórku jakiś krzaczek albo choinkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kicak100 Re: To forum nie ma sensu. 30.11.06, 11:50 Ok. Rozumiem pilnowanie Ankary. Ale wymyślane przez Was głupoty typu parkowanie samochodów są naprawde tragiczne. Ograniczcie się do spraw koniecznych, a będzie wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
sara06 Re: To forum nie ma sensu. 30.11.06, 13:35 kicak100 a nie wziąłeś pod uwagę, ze pomysł moze ktoś dał, ale na wszystko wyraża zgodę ponad połowa właścicieli?? Przecież nie wystarczą głosy Rady i ich pomysły. Zresztą ich pomysły biorą się nie bezpośrednio z ich głów, ale raczej w związku z narzekaniami i rozmowami reszty współwłaścicieli nieruchomości. Nie wystarczą do tego trzy osoby. Każdy z Nas ma prawo poddać jakiś pomysł pod głosowanie. I zawsze bedzie tak, ze komuś sie to będzie podobało a komuś nie. To tak jak z zielenią. Były głosy za i przeciw. Demokracja:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kodi4 Re: To forum nie ma sensu. 30.11.06, 13:37 Nie wiem na czym Twoim zdaniem polegają głupoty dotyczące parkowania. Czy chodzi Ci moze o uchwałe wspolnoty dotyczacą zasad ruchu drogowego na naszym osiedlu?? "....wymyślane przez Was" - przypominam ze aby jakas uchwała mogła wejść w życie musi ją popierać wiekszość członków wspólnoty - a wiec drogi kicak100'u myśle że nie masz racji. Uchwałą była potrzebna i bardzo mnie cieszy - albo mi sie widaje albo widuję trochę mniej samochodów "prakujących inaczej". Jesli chodzi Ci o propozycje wyznaczenia miejsc dla gości - ponownie jest to uchwała a wiec każdy ma prawo głosować zgodnie z własnym przekonaniem. pozdrawiam ps. kiedys bardzo dawno temu proponowałem aby zamiast krytykować zacząć robić coś samemu - każdy podaje po dwa pomysły, ktorych realizacja pomoże podnieść jakość życia na naszym osiedlu - Kicak100'u prosze mozesz zacząć?? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_20071 Re: To forum nie ma sensu. 30.11.06, 23:33 Witam! Mam pytanie, czy można przygotować i poddać pod głosowanie równolegle do idei miejsc parkingowych dla gości, kwestię dodatkowych miejsc parkingowych za blokiem 2b!!! W moim mniemaniu są tam lepsze możliwości do stworzenia miejsca dla gości, niż na podjeździe. O ile pamiętam, członkowie rady z bloku 2 b sami oświadczyli, że w przypadku przegłosowania takiej decyzji, samochodom tam parkującym może się coś stać. Czy na tym polega demokracja?! Chyba sterowana. Z jednej strony szantaż, że żadne decyzje przegłosowane niezgodne z moim prywatnym interesem nie wejdą w życie, z drugiej strony postawa typu "i tak cię przegłosujemy, więc się nie odzywaj". Jeżeli równolegle poddamy obie idee pod głosowanie poprę je obie, bo uważam, że w jakimś sensie porządkują sytuację na naszym osiedlu. Pewnie tak nie będzie. W przypadku, gdy pomysły nieprawomyślne dla niektórych członków rady będą blokowane, chyba odpuszczę, ale będę miał blade pojęcie o zaangażowaniu społecznikowskim obecnej rady. I proszę o nie używanie argumentów o działaniu na rzecz naszego osiedla. Doceniając trud wszystkich osób zaangażowanych w uzdrowienie sytuacji na osiedlu i licząc na ich daleko posunięty obiektywizm. Stefan_20071 Odpowiedz Link Zgłoś
kodi4 Re: To forum nie ma sensu. 30.11.06, 23:48 Pomysl jest moim zdaniem doskonały - mysle ze warto aby wszyscy mieszkancy mogli sie wypowiedziec w głosowaniu. Jesli chodzi o obawy typu "samochodom tam parkującym może się coś stać" nie obawiałbym sie tego - moim zdaniem to "puste" gadanie - mamy ochrone, monitoring - łatwo ustalić ewentualnego "sprawce". Jest tylko jedno małe ale - kto ma miec pierwszenstwo w nabyciu potencjalnie wygospodarowanych miejsc?? jak to rozstrzygnąć?? Bez rozwiązania tej kwestii głosowanie nad wygospodarowaniem dodatkowych miejsc postojowych chyba traci sens. Moze jakies pomosły?? Losowanie?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_20071 Re: To forum nie ma sensu. 01.12.06, 06:29 Równie, albo bardziej skomplikowane będzie określenie zasad parkowania na miejscach gościnnych. Dla mnie sytuacja jest jasna. Miejsce zorganizuje wspólnota i można je dzierżawic w drodze przetargu lub losowania od wspólnoty po przystępnej cenie np. 100 zł miesięcznie. Stefan_20071 Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: To forum nie ma sensu. 01.12.06, 07:26 Bardzo dziękuję Ci za ten post. Naprawdę. Jestem jak najbardziej za. Uwazam jednak, ze znajac członków rady tylko jeden z nich mógł tak powiedzieć. Dwa lata temu, mi osobiście po poddaniu takiego pomysłu mieszkańcom groził taki Pan z bloku 2b, ze mi porysuje samochód, nie był to członek Rady. Jeśli chodzi o uchwałę, która obecnie jest wywieszona to uważam, ze powinien być do niej załączony regulamin parkowania na miejscach dla gosci, aby każdy z nas miał jasność, jak to bedzie wyglądało zanim zagłosuje. Zresztą to narazie projekt, czas na głosowanie będzie. Z tego co wiem, Rada ma przedstawić Pani Wandzie ten pomysł z regulaminem. Druga sprawa jeśli chodzi o miejsca za blokiem 2b to myslę, że uwzgędnić tu należy mieszkańców tylko tego bloku. Bo wkońcu oni na miejscach przy naszym bloku nie parkują. Zatem może więc te miejsca powinny być przeznaczone - sprzedane tylko im, zaś jak będzie brakowało chętnych to dopiero przeznaczone dla pozostałych mieszkańców. Kiedyś rozważana była kwestia licytacji takich miejsc. Trzeba najpierw zacząć od znalezienia rozwiązania prawnego sprzedaży tych miejsc. Każdy nabywca chciałby napewno mieć na miejsce akt notarialny. Cena i syste sprzedaży to kwestia wtórna. Generalnie moim zdaniem decyzja należy do bloku 2b. uchwałę podjąć powinniśmy wszyscy, ale po co potem mamy słyszeć że tylko nasze bloki rządzą? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_20071 Re: To forum nie ma sensu. 01.12.06, 08:34 Regulamin dla mnie jest prosty, wjazd na miejsce gościnne jest za opłatą 10 zł na dzień (można zdefiniować czas korzystania z miejsca) na rzecz wspólnoty do uiszczenia u pracowników ochrony. Na pewno nie będzie osób, które będą w tym przypadku nadużywały tej możliwości, a i na 10 zł większość osób stać, jak przyjedzie jakiś dobry znajomy. Wspólnota, czyli my wszyscy będziemy mieli dodatkowe pieniądze. Oczywiście pomysł do sprawdzenia od strony prawnej. Co do głosowania tylko osób zainteresowanych (mieszkańców 2b) w sprawie miejsc za blokiem 2b, to analogicznie o miejsca gościnne powinniśmy pytać tylko posiadaczy garaży przy których te miejsca będą usytuowane, ewentualnie mieszkańców parterów. Postawie pytanie, gdzie jest granica uzgadniania kto może głosować i w jakiej sprawie? Stefan_20071 Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: To forum nie ma sensu. 01.12.06, 10:01 Generalnie chyba granicę tą wyznacza prawo o własności lokalu, ale nie wiem czy byłeś obecny podczas zebrań i spotkań, na których padła wspomniana przez Ciebie propozycja. Było gorąco, bo trzeci blok nie chce dodatkowych miejsc, i uważam, że nie zgodzą się na miejsca dla wszystkich. Myślę, ze w dobrym tonie jest zapytać ich co sądzą na ten temat, żeby potem nie było porysowanych samochodów i pomalowanych farbą olejną a potem dopiero głosować. I tak naprawde moglibyśmy ich nie pytać, tylko dlaczego? Chyba lepiej uniknąć awantur. Jeśli chodzi o miejsca goscinne, to pytać nie trzeba było, bo to są częsci wspólne i dotyczą wszystkich budynków, oprocz 2. To moje zdanie. Korzystali będą nasi goście i w dodatku rzadko. Opłaty moim zdaniem to zły pomysł. Poza tym pieniądze to łatwy kąsek i nikt ochrony nie przypilnuje ile osób korzystało z tego miejsca i ile powinno byc kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.rada Re: To forum nie ma sensu. 01.12.06, 10:19 Witam, regulamin jest oczywiście do uzgodnienia, każdy może swoje pomysły przedstawić np. na poniedziałkowym spotkaniu. Im więcej osób poda swoje spostrzeżenia i pomysły, tym łatwiej będzie uzyskać kompromisy w pewnych kwestiach. Pewne rzeczy powinny jednak być zgodne z obowiązującym w naszym kraju prawem, a dokładnie jeśli chodzi o nieruchomości, z Ustawą o gospodarowaniu nieruchomościami. Każdy ma prawo oddać głos, który następnie jest przeliczany na jego udziały w nieruchomości. I dopiero, jeśli jest ponad 50% udziałów "za", uchwała przechodzi. Ponadto nie może być tak, że miejsca dla gości pod garażami będą dostępne tylko dla właścicieli garaży. Całe podjazdy, tak jak chodniki i drogi dojazdowe, są częścią wspólną nieruchomości i każdy ma takie samo prawo, w razie potrzeby, móc z nich korzystać. Jestem za tym, aby te miejsca (jeśli oczywiście uchwała przejdzie) były zamykane blokadą. Wiązałoby się to niestety z kosztami, więc jest to kolejna kwestia do przegłosowania. Czyli jeśli przyjedzie "gość" do ochrony schodzi właściciel mieszkania, podaje jego numer oraz telefon kontaktowy, a także przewidywany czas postoju a ochroniarz udostępnia miejsce. Te informacje zostałyby zapisane prze ochronę i zawsze byłoby wiadomo gdzie w razie potrzeby szukać właściciela samochodu. Pomysł z opłatą za dzień jest i dobry i zły - może uniknęlibyśmy sytuacji, gdy ktoś mówi, że będzie stał dzień a stoi tydzień:-), ale czy unikniemy dawania "w łapę"? Sprawa kolejności zajmowania tych miejsc – nie widzę innego rozwiązania jak kolejność przyjeżdżania gości. Przecież nie codziennie do wszystkich mieszkańców ktoś przyjeżdża samochodem. Kwestia dodatkowych miejsc za blokiem 2b – w wywieszonym projekcie, oprócz miejsc na podjazdach garaży zaproponowano wykorzystanie miejsca przy krawężniku za blokiem 2b, w projekcie są usytuowane 3 takie miejsca. A jeśli znaleźliby się chętni, aby te miejsca kupić, to oczywiście projekt zawsze można zmienić. Jeśli taka uchwała uzyskałaby większość, właścicieli miejsc wyłonić można np. za pomocą losowania albo przetargu. Kolejna kwestia do uzgodnienia… Jak widać taka „głupota”-jak to określił kicak100 a tylu zainteresowanych i sporo kwestii do uzgodnienia. Gdyby to była głupota to nie byłoby o czym dyskutować… Wszystkich zaangażowanym w poprawę sytuacji na naszym osiedlu z góry dziękuję. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_20071 Re: To forum nie ma sensu. 01.12.06, 10:26 Nie do końca mogę się z Tobą zgodzić. Teren za blokiem 2b też jest częścią wspólną całego osiedla, tak samo jak podjazdy. Z punktu widzenia demokracji wspólnotowej nie ma podziału na mieszkańców 2 2a 2b, czy też na właścicieli garażów sąsiadujących z miejscami gościnnymi i mieszkańców parterów a resztą mieszkańców. Tylko jedni grożą dewastacją pojazdów i lepiej nic nie głosować. Mają prawo VETA. A drugich można przegłosować. Nie jestem właścicielem niebieskiego Focusa. Natomiast ciekawy jestem jak oceniają jego sposób parkowania osoby, które mają miejsca postojowe na przeciw niego. Według mnie łatwiej jest im zaparkować. Kto ma prawo decydowania o tym, jakie uchwały mogą być głosowane? Czy każdy mieszkaniec może zgłosić swój projekt uchwały, lub zobowiązać administrację do przygotowania takowej? Kto będzie w zimę odśnieżał część wspólną, jaką są gościnne podjazdy (inne chyba też)? Jest wiele pytań, na które wypada odpowiedzieć zanim podejmiemy decyzje w tej czy innej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: To forum nie ma sensu. 01.12.06, 10:35 Masz racje. I oczywiscie nie musimy nikogo pytać. Ale sam przyznaj, czy chcesz mieć uszkodzony samochód? Jest fajny pomysł wart realizacji, zatem może warto iść na kompromis aby cos uzyskać. Generalnie zgodnie z uwl aby rozpocząc głosowanie nad uchwała musi wyrazić taka wolę 10% udziałów jednak generalnie podejmuje takie decyzje Zarząd lub Rada. Dlatego dobrzeby było, aby tkai Zarząd powstał. Współpracowałby z Ankrą i miał możliwość decydowania. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.rada Re: To forum nie ma sensu. 01.12.06, 11:03 Ale ja też tak uważam! Cały teren, poza miejscami parkingowymi, to część wspólna nieruchomości. Każdy powinien mieć mozliwość chodzić po całym tym terenie. Nigdy nie powinno być żadnego podziału na mieszkańców takich czy innych, ale rzeczywistość jest niestety inna... Gróźb bym się nie bała, to tylko puste gadanie. Jest w końcu monitoring. Nikt nie ma prawa veta. Albo jest większość za albo nie i tyle. Każdy ma prawo powiedzieć co myśli, ale i tak na szczęście decydujemy wszyscy. Ja mam miejsce na przeciwko garaży, i uwierz mi, parkowanie (parkuję głównie tyłem) nie jest łatwe, jeśli na podjazdach stoją samochody. Oczywiście jest to do zrobienia, ale trzeba się nakręcić:-) Każdy ma prawo zgłosić projekt uchwały lub go przygotować. Odśnieżaniem całego terenu, wraz z miejscami parkingowymi (jeśli oczywiście będą puste) zajmie się firma sprzątająca, zakupili już w tym celu specjalne maszyny. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
kicak100 Re: To forum nie ma sensu. 01.12.06, 12:09 No proszę Pani Magdo. Trzeba się zapisać na jazdy doszkalające. Odpowiedz Link Zgłoś
sara971 Re: To forum nie ma sensu. 02.12.06, 14:56 Zgadzam się kicak100 - a nikt nie myśli o tych osobach, które mają garaże przy miejscach dla gości i tak np. jak ktoś krzywo zaparuje samochód z gości to inna osoba nie będzie mogła wyjechać z własnego garażu!!! Pozatym w miejscu gdzie są wydzielone nowe miejsca dla gości wcześniej samochody parkujące tam miały kartkę od ochrony, że to droga pożarowa i stanowi to zagroże. Przeszkadzał także fakt, że stoi samochód na podjeżdzie pod blokiem, bo niektórzy sobie nie życzą takiego widoku - a teraz pasuje im to. Odpowiedz Link Zgłoś
sara971 Re: To forum nie ma sensu. 03.12.06, 11:31 przepraszam -zaparkuje samochód - chodzi o poprzednią moją wypowiedż, co do powiedzenia mają pomysłodawcy tego projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
vsa Re: To forum nie ma sensu. 01.12.06, 12:17 Witam. Pani jest ciężko zaparkować się na miejscu parkingowym mając do dyspozycji całą szerokość ulicy. Proszę teraz pomyśleć ile miejsca zostanie posiadaczą garaży z bloku 2B biorąc pod uwagę wyznaczenie miejsc dla gości na przeciw ich garaży. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: To forum nie ma sensu. 01.12.06, 13:56 Przestań kicak krytykować. Chyba tylko to potrafisz. Zero konkretów. Sam spróbuj i zobaczymy. VSA masz całkowitą rację. Odpowiedz Link Zgłoś
vsa Re: To forum nie ma sensu. 04.12.06, 11:25 > VSA masz całkowitą rację. I co teraz Gusiu? Da radę to jeszcze zmienić? Czy już jest za późno? Odpowiedz Link Zgłoś
gusia18 Re: To forum nie ma sensu. 04.12.06, 12:07 Hmmmm, Nie wiem czy pytasz o stronę prawną? Jeśli tak, to da się to zmienić. Moim zdaniem powinniście powiedzieć to Pani Wandzie i Radzie Wspólnoty. To tylko projekt uchwały, wiec wszystkie uwagi są wskazane. I Wanda nie ma prawa ich nie przyjąć. Ja zaproponowałam regulamin parkowania na miejscach dla gości. I zgadzam sie, ze za 2b nie powinno byc naprzeciwko garaży. Wystarczą te przy miejscach. A jeżeli Pani Wanda albo rAda bedzie stawiała opór, to niech przyjmą dwa projekt uchwały w dwóch wariantach i poddadzą pod głosowanie. Wariant I z miejscami za 2b naprzeciwko wjazdów, II wariant, bez tych miejsc. Zreszta nie wiadomo, czy będą, bo musi byc ponad 50% udziaów ZA. Odpowiedz Link Zgłoś