Dodaj do ulubionych

Sposób na parkujące pod blokiem samochody

24.11.06, 16:30
Sąsiedzi!!!

Koszt kurzego jajka: 30 groszy

Koszt mycia samochodu z kurzych jaj: 30 złotych

Satysfakcja z celnego rzutu z okna - bezcenna....

Straty materialne i zniszczenie samochodu - brak

Rachunek jest prosty :)
Obserwuj wątek
    • dami73 Re: Sposób na parkujące pod blokiem samochody 25.11.06, 10:50
      hehehe, zlosliwosc :) ale pomysl warty przetestowania <lol>
    • akashha Re: Sposób na parkujące pod blokiem samochody 25.11.06, 21:56
      Pod blokiem A kiedys (nie pamietam, czy tej wiosny to bylo, czy
      wczesniej/pozniej) kilka razy lezaly skorupki. Ktos z 1 badz 2 klatki rzucal...
      Nie widzilam "rzucacza" w akcji, wiec nie wiem, czy celnie bylo :]
    • michmys Re: Sposób na parkujące pod blokiem samochody 26.11.06, 13:42
      Pomysł super, ale ma jedna wadę: można nie wcelować i trafić w przechodnia.
      Zaczną się kłopoty. Poza tym właściciel zabrudzonego samochodu może zauważyć
      skąd się rzuca i przyjść z odwetem bezposrednio do mieszkania i torturować
      przez wiele długich lat...
      A może od razu przebijać opony? Koszt zerowy (każdy ma jakiś szpikulec w domu),
      ryzyko niewcelowania też zerowe, a kara dla właściciela samochodu znacznie
      większa....
      A jak to nie poskutkuje, proponuję podpalać samochód (w opcji z kierowcą w
      środku).

PS To oczywiście żarty, bo czy takich spraw nie można załatwić w cywilizowany
      sposób, np. regulaminem?
      • dami73 Re: Sposób na parkujące pod blokiem samochody 26.11.06, 14:50
        regulamin.... hmmm, jest rozwiazaniem, ale zalacz odrazu do regulaminu lektorow,
        ktorzy czytajac regulamin beda tym parkujacym tlumaczyc przy okazji tresc
        regulaminu.

nie wszyscy widocznie potrafia czytac, a nawet tresc obrazkowa uwazam mogla by
        sie nie sprawdzic, ze wzgledu na bledna interpretacje w stylu "oooo komiks" :D:D:D

pozdrawiam
        Dami
    • gberezowski Re: Sposób na parkujące pod blokiem samochody 30.12.06, 18:04
      znów w kwestii parkowania: właśnie przeglądałem ogłoszenia na Gratce i znalazłem
      mieszkanie do wynajęcia na naszym osiedlu, w opisie którego było napisane "nie
      ma problemu z parkowaniem na zamkniętym, strzeżonym terenie". ogłoszenie zostało
      wystawione przez agencję H&J Nieruchomości. Moim zdaniem to bezczelność...
      http://www.gratka.pl/dom/tresc.phtml?id_og=23383396&id_podrubryka=1&id_rubryka=5&id_region=8&miasto=warszawa&dzielnica=mokot%F3w&ulica=woronicza&metraz_od=40&metraz_do=60&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do=&id_waluta=1&liczba_pokoi=0&slowa=&pietro_od=0&pietro_do=0&liczba_pieter_od=0&liczba_pieter_do=0&rok_budowy_od=0&rok_budowy_do=0&z_dnia=-1&tylko_zdjecia=on&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj&nr=4&key_unique=9947b2b564a98a97b5dd9fb30742b7cf&region2=8
      • akashha Re: Sposób na parkujące pod blokiem samochody 31.12.06, 01:04
        Z tym "brakiem problemów z parkowaniem" to jakiś absurd :| Albo ktoś ma miejsce
        garażowe pod blokiem bądź w bunkrze, albo na zewnątrz...
        Choć pod 78 i tak ludzie parkują...
        • rdebiec Było przez jakiś czas spokojnie i znów się zaczyna 02.01.07, 11:38
          Nie ma się gdzie człowiek zatrzymać żeby zakupy wypakować.
          Niedługo pewnie wrócą zasawione chodniki :-(
          • robinson65 Re: Było przez jakiś czas spokojnie i znów się za 15.01.07, 19:13
            No i sie nie pomyliłeś... chodniki znów zastawione. Ale co tu się dziwić jak w
            sobotę ochroniarze wpuszczali na osiedle wszystkich jak leci.... Ale cóż,
            widocznie rozwiązywanie krzyżówek jest ciekawsze od pilnowania osiedla ;-)
            • b_78 Re: Było przez jakiś czas spokojnie i znów się za 15.01.07, 19:49
              robinson65 napisał:
              >Ale co tu się dziwić jak w
              > sobotę ochroniarze wpuszczali na osiedle wszystkich jak leci....

--------------------
              Po co szukać winy u ochroniarzy skoro to przecież mieszkańcy tak
              beznadziejnie "parkują".
              A parkowanie przy zjeździe do garażu (-1) w budynku B to już nie tylko brak
              wyobraźni ale chyba także najzwyklejsze prostactwo.
              Ale cóż, póki co jesteśmy jeszcze bezsilni. Aż uda nam się znaleźć rozwiązanie,
              skuteczne rozwiązanie.
              Pozdrawiam racjonalnie myślących "użytkowników"/kierowców
      • b_78 Re: Sposób na parkujące pod blokiem samochody 17.01.07, 09:26
        Autor: gberezowski
        Data: 17.01.07, 08:40

<...natomiast samochody pod blokiem B jak stały tak stoją. i jest ich coraz
        więcej.>

Nie dość, że stoją, to już znów niemal na pochyle zjazdu do garażu (-1)B.
        Dziś rano np nr rej. BAU.....

• tomas126 Re: Sposób na parkujące pod blokiem samochody 18.01.07, 10:43
          Chyba da sie problem rozwiazac a co najmniej ograniczyc. Przeciez kazdy kto
          wykupil miejsce garazowe dostal pilota do szlabanu przy wjezdzie na osiedle.
          Wystarczy, ze ochrona przestanie wpuszczac samochody, ktorych wlasciciele nie
          maja pilota... Juz tak przez moment zreszta kiedys bylo.
          • thorrel Re: Sposób na parkujące pod blokiem samochody 18.01.07, 12:38
            chłe chłe ... wczoraj byłem przypadkowym świadkiem rozmowy, gdy jedna z
            mieszkanek osiedla przekonywała ochronę, że powinno ją wpuścić autem na teren,
            jako że ma wykupiony garaż ... "co prawda mój mąż swoim autem parkuje na tym
            miejscu, ale nigdy nie było problemów z wjazdem moim autem na teren ..."

Pilota zbyt łatwo można "skopiować" ...

Konieczne jest wprowadzenie identyfikatorów, co jednocześnie ograniczy dzikie
            parkowanie pod B ("nie chce mi się na godzinę wkładać do garażu")
            • gberezowski Re: Sposób na parkujące pod blokiem samochody 19.01.07, 23:31
              thorrel napisał:

> Konieczne jest wprowadzenie identyfikatorów, co jednocześnie ograniczy dzikie
              > parkowanie pod B ("nie chce mi się na godzinę wkładać do garażu")

zgadzam się z tym rozwiązaniem. wkurza mnie chamstwo i prostactwo ludzi, którzy
              parkują na terenie osiedla. inaczej tego nie mogę nazwać. każdy z nich doskonale
              wie, że nie powinien tu parkować, ale chce być cwańszy i uważa, że jest lepszy
              od innych, więc mu wolno...
              na razie staram się nie zwracać na to uwagi. rozumiem, że jak zbierze się
              kolejne spotkanie wspólnoty bloku B ta sytuacja zostanie definitywnie rozwiązana.
              tymczasem pozostaje mi parkowanie na chodniku w chwilach gdy rzeczywiście muszę
              coś wypakować z samochodu...
              • b_78 Re: Sposób na parkujące pod blokiem samochody 23.01.07, 14:19
                Mówią w mediach, że "nadchodzi śnieg".
                Miejmy nadzieję, że ci, którzy zwyczajowo bezmyślnie parkują przy i niemalże na
                zjeździe do garażu (-1)B opamiętają się nareszcie.
                Czy nie sądzicie, że jeżeli takie parkowanie stanowiłoby w warunkach zimowych
                zagrożenie dla bezpieczeństwa innych użytkowników, to można byłoby podjąć
                jakieś formalne działania? Stwarzanie ewidentnego zagrożenia nawet na
                terenie "niepublicznym" podlega z pewnością jakimś sankcjom.
                Czy też pozostaje tylko "napiętnowanie" poprzez podawanie na forum numerów aut
                bezmyślnych właścicieli?
                Trzecią opcją jest to, że zima nie nadejdzie. I wkurzać będzie tylko prostactwo
                tych cwaniaczków (bez kreowania permenentnego zagrożenia bezpieczeństwa).
                Pozdrawiam serdecznie normalnych użytkowników :-)
              • b_78 Re: Sposób na parkujące pod blokiem samochody 24.02.07, 22:25
                Dzisiaj nie dość, że niektóre bezmyślne osobiki parkują na uliczce przy B.
                Dwóch (?)/ dwoje (?) parkuje niemal na środku uliczki. Jeden Opel, a drugi ...
                Tak właściwie to nie warto podawać takich danych jak marki i numery
                rejestracyjne.
                Cwaniactwo, prostactwo i bezmyślność właścicieli/użytkowników tych pojazdów
                przekracza już chyba prawie wszystko.
                Poprawcie mnie, jeśli się mylę :-)))
                • rdebiec Re: Sposób na parkujące pod blokiem samochody 27.02.07, 09:47
                  Nie mylisz się.
                  Podobnie zastanawia mnie kwestia jednego reno, które stoi na miejscu
                  parkingowym pod chmurką od wielu dni (co widać po czapie śniegu, którym bywa
                  pokryte).
                  • radek-rayo Re: Sposób na parkujące pod blokiem samochody 01.03.07, 09:57
                    Jedną z opcji jest dwuetapowa akcja "Wentyl":
                    1.etap: jeden wentyl od widocznej dla kierowcy strony. Zakładając, że ma sprawne
                    koło zapasowe lub kompresor i doświadczenie, to może się nawet za bardzo nie
                    spóźni. Ten etap daje do myślenia. Jeżeli nie pomoże przechodzimy do etapu nr 2,
                    czyli 2,3 lub 4 wentyle.
                    Słyszałem, że w przypadku dużej liczby obiektów wytypowanych, analitycy
                    opracowali wariant zdecydowanie szybszy dla wykonawcy/ów. Robocze kryptonimy to
                    m.in. "Nożyk", "Szpikulec", "Sprężynowiec" :D
                    • rdebiec Re: Sposób na parkujące pod blokiem samochody 01.03.07, 10:29
                      Widzę, że nie preferujesz odpowiadania na chamstwo łagodną perswazją ;-)
        • maciek11978 Re: Sposób na parkujące pod blokiem samochody 13.04.07, 08:33
          Witam wszystkich szczesliwych posiadaczy garaży.

nie zebym chciał kogoś urazic ale napewno większość z was oglądała "Dzień
          swira" i modlitwe polaka - dopier.. dol Boże sąsiadowi zeby nie miał
          przypadkiem lepiej niż ja ( takie mniej wiecej przesłanie było) ... skoro ja
          musiałem zapłacić za garaż niech inni nie mają lepiej i niech sp... z drogi - a
          tak naprawde to parkowanie wzdłóż drogi:
          1- NIKOMU tak naprawde nie przeszkadza - parkowanie na chodniku trawie etc - mi
          także ale całe szczescie juz tego prawie nie ma.
          2 - Ci ktorym to przeszkadza - to według mnie własnie typowi polacy - zeby ktos
          nie miał lepiej i skoro ja kupiłem oni tez muszą ! a jak nie jajami obrzucić...
          DEBILIZM lekko mowiąc
          3 - droga jest na tyle szeroka a ruch na niej taaaaki wielki ze zaparkowane
          wzdłóż niej samochody nikomu nie wadza prócz tych którzy garaz posiadają i
          tylko Ci sie w tej sprawie najgłośniej wypowiadają... jest wystarczająco
          szeroka ze bez problemu przejeżdzają nią nawet ciężarówki czy nawet wóz
          strażacki który - "codziennie wpada" czy smieciara....
          4 - policja zdaje sie nie ma uprawnien do usuwania samochodów z prywatnego
          terenu na który własciciele parkujących tam pojazdów posiadają oczywiście akt i
          są również włascicielami drogi - moze sie myle ale chyba nikt nie moze ich
          stamtąd siłą usunąć .... i bardzo dobrze..
          5 - na drodze obowiązuje ograniczenie do 20 km/h a ruch jest tak wielki zee
          zaparkowane samochody powidują zagrożenie jak taki conajmniej co stanie na
          srodku marszałkowskiej... wiecej komentarzy na nie wiem jak to nazwać - taką
          naszą NARODOWĄ MENTALNOŚĆ nie mam .

Jesteście młodzi a zachowujecie sie jak stare zgrzybiałe dziady które siedza
          tylko i knują komu tu by życie zatruć bo nic innego do roboty nie mają....

samochody na trawnikach i chodnikach - zdecydowane NIE -
          ale na drodze.... drażnią tylko tych co nie chcieli a garaż kupili
          Brak słów.
          • azoorek Re: Sposób na parkujące pod blokiem samochody 14.04.07, 19:19
            na zwyklej drodze tak, ale nie na przeciwpozarowej. Jak Ci pewnego dnia
            przysmali tylek, a straz nie bedzie mogla dojechac z powodu tylko jednego
            samochodu, to zobaczysz czy takie dowalanie sie jest bezpodstawne. Zreszta masz
            racje. Po to jest garaz, zeby tam parkowac. A jak sie kupuje mieszkanie w
            miescie, to sie trzeba zastanowic co bedzie z samochodem czy psem. Przy Etiudy
            ludzie nie maja wyboru i parkuja na ulicy, a tu jest wybor.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka