Dodaj do ulubionych

Uprzejmie donoszę

30.11.06, 10:06
Nasza droga administracja forum, przeobraziła dotychczasowe forum "Wybory
samorządowe" na forum "Kto nami rządzi".

Z uwagi na incydentalne przypadki zgłaszania nadmierności wątków politycznych,
uprzejmie informuję, że wszystkie płacze i zażalenia dotyczące wyboru bądź
jednej partii, bądź innych, będa (i już były) przenoszone na tamto forum
polityczne.

Jeśli pojawią się wątki na obu forach, usunę ten, ktory zawiera mniej
odpowiedzi, przeniosę ten, który wzbudził większą dyskusję. (jest to
dotychczasowa forma traktowania cross-postow)

Oczywiście nie jest naszym celem całkowicie posegregować wszystkich wątków na
forum, więc największą szanse na przeniesienie mają te wątki, ktore powielają
już istniejąca tematykę.

Mam nadzieję, że forum "Kto nami rządzi", wkrótce znajdzie wielu lojalnych
forumowiczów, którzy okazjonalnie czują potrzebę multiplikowania nawet
własnych wątków.

Zachęcam do wyrażania opinii na ten temat, gdyż do Was należy decyzja o czym
na tym forum dyskutować.

Forum oczywiście, żyje własnym życiem, teraz najbardziej gorącym tematem są
komentarze polityczne, ale szósty wątek na pierwszej stronie o tym, że ten sam
polityk jest "be" albo "cacy", świadczy o pewnej formie natręctwa. Moim zdaniem.
Obserwuj wątek
    • Gość: gizmo Re: Uprzejmie donoszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 10:14
      Mod sprawiedliwy ale nierychliwy. Może byś zaczął od przeniesienia watków, o
      których piszesz, z ostatnich np. 5 dni? No dobra, trzech. Niech ci bedzie,
      przynajmniej z dzisiaj. I nie zapominaj o Omarze. I o ślicznych paniach radnych.
      • yavorius dołączam się do prośby /nt 30.11.06, 10:16
    • j_karolak wyborcza chce nas Zakneblowac 30.11.06, 10:27
      Zauwazono, ze HGW nie jest wyborem warszawiakow, dostrzezono, ze forumowicze
      pamietaja jej wpadki i obce rasowo pochodzenie, dlatego chce sie przeniesc
      FAKTY na forum NISZOWE.

SKANDAL!
    • Gość: prawy prosty [...] IP: *.hsd1.tn.comcast.net 30.11.06, 10:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: na zimno Jak tam z jezykiem polskim w "instytucie" ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.11.06, 11:58
      cytuje:

---------

Oczywiście nie jest naszym celem całkowicie posegregować wszystkich wątków na
      forum,

--------
      Niech sie "instytut" uprzejmie zastanowi, co spapral w tym zdanku.
      A, ze spapral, to jest pewne.

Oj zurnalisci, zurnalisci...
    • margala Uprzejmie poproszę o zmaieszczenie linka 30.11.06, 12:07
      Uprzejmie poproszę o zamieszczenie w nagłówku forum 'Warszawa' odnośnika do
      forum 'Kto nami rządzi'.

PozdrawiaM.
      • instytut_walki_z_maniactwem Link jest od dnia wczorajszego. 30.11.06, 12:15
        Jest w linkach "tematycznych". Tuż nad "Galerią zdjęć" po lewej stronie.
        Prowadzi bezpośrednio do forum politycznego.
        • Gość: na zimno I jak tam z jezykim polskim? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.11.06, 12:34
          Poprawilo sie cos?

Instytutow ci u nas dostatek. Szkoda tylko, ze ich poziom odbiega nieco
          od poziomu gwarantowanego (teoretycznie) przez edukacje w szkole podstawowej.

• Gość: gizmo Języka może nie zna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 16:30
            ...ale łgać jak bura suka to potrafi. Bo forum nadal zasypane OT wpisami.
    • Gość: wicemagister K. Re: Uprzejmie donoszę IP: *.aster.pl 30.11.06, 18:04
      załóżcie instytut_walki_z_matactwem

i wtedy sami siebie będziecie zwalczać
      • Gość: gizmo Czy jesteśmy wkręcani? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 19:37
        Mam wrażenie, że to jakiś internetowy psikus. Dwóch debili oznajmia że będa
        robić porządek, po czym krzewią burdel.
        • kazuyoshi78 Re: Czy jesteśmy wkręcani? 01.12.06, 11:30
          > Mam wrażenie, że to jakiś internetowy psikus. Dwóch debili oznajmia że będa
          > robić porządek, po czym krzewią burdel.

Gorzej, że przez te porządki na forum jego jakosć spada. Najpierw bezsensowny
          podział na "Warszawa" i "Opinie i komentarze" (to chyba akurat nie wina
          naszych "opiekunów", ale nie wiem), a teraz spychanie nurtujacych warszawiaków
          spraw na forum niszowe. Absurd.
          • Gość: gizmo Re: Czy jesteśmy wkręcani? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 13:05
            Nie chodzi mi o jakość wprowadzanych zmian - w tej sprawie nikt z forumowiczami
            nie rozmawiał i nikt nigdy rozmawiać z nimi tu nie będzie - forumowicze to
            bydło od nabijania statystyk. Chodzi mi o to, że jak się coś samemu wprowadza,
            to się samemu powinno do tego stosować. Ale stosować = widzieć + rozumieć +
            reagować. Tu niestety nasi moderatorzy dostali trzy zadania niewykonalne dla
            nich. Efekt:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=52928475
            • Gość: płyń z wisłą! Re: Czy jesteśmy wkręcani? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 13:10
              gizmo, ty się lecz, bo masz jakieś kompleksy i obsesje! ile jeszcze będziesz marudził? jak ci w kółko coś nie pasi to zgłoś się na moderatora a inni się z ciebie ponabijają.
              • kazuyoshi78 Re: Czy jesteśmy wkręcani? 01.12.06, 13:10
                > gizmo, ty się lecz, bo masz jakieś kompleksy i obsesje! ile jeszcze będziesz
                > marudził? jak ci w kółko coś nie pasi to zgłoś się na moderatora a inni się z
                > ciebie ponabijają.

Chyba wolałbym Gizmo od obecnego składu.
                • Gość: gizmo Re: Czy jesteśmy wkręcani? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 13:20
                  Ja byłem przeciwko moderowaniu forum. Jestem natomiast za usuwaniem spamu - tu
                  akurat moderacja nie ma się czym pochwalić.
              • Gość: gość Re: Czy jesteśmy wkręcani? IP: *.atman.pl 01.12.06, 13:20
                a kto powiedział, że tu się można gdzieś "zgłosić na moderatora"? ty koszatek na
                głowę upadłeś? gdzie się "zgłosiłeś"? zostałeś wysunięty z ramienia na czoło,
                razem z resztą siskomowej kompanii
                • Gość: płyń z wisłą! Re: Czy jesteśmy wkręcani? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 13:23
                  Buhahaha!!!
                  A w twojej lodówce też widzisz Siskom?
                • kazuyoshi78 Re: Czy jesteśmy wkręcani? 01.12.06, 13:42
                  > a kto powiedział, że tu się można gdzieś "zgłosić na moderatora"?
                  > ty koszatek na głowę upadłeś? gdzie się "zgłosiłeś"? zostałeś wysunięty z
                  > ramienia na czoło, razem z resztą siskomowej kompanii

Cała procedura wyłaniania "opiekunów" jest niejasna i uznaniowa, stąd potem
                  liczne konflikty i tarcia.
            • instytut_walki_z_maniactwem Re: Czy jesteśmy wkręcani? 01.12.06, 13:44
              1. Po pierwsze nie dostali żadnego zadania, tylko zauważyli (między innymi Twoją
              opinie) i stąd jest ten wątek.

Na razie TYLKO Ty i Yavorious ustosunkowali się pozytywnie do mojej propozycji i
              wybacz mi, ale Twoja opinia nie jest jednoznaczna z nakazem realizacji usuwania
              WSZYSTKICH wątków, które nam wskażesz.

2. Jeśli rozumiesz tekst pisany (niekoniecznie mój), to zauważysz, że
              przeniesione zostały te wątki, które na forum warszawskie spadły z forum kraj,
              oraz te, które powstały PO propozycji wyrażenia opinii w tym wątku na temat zmian.

3. Polityka to też sprawa forum warszawskiego i jeśli stały forumowicz tego
              forum napisze wątek, to każdy z nas (oprócz "kosza") zrozumie, że chodzi mu o
              dyskusję na tym forum, bo inaczej założyłby wątek na forum "Kto nami rządzi".
              Spójrz na swój ostatni wątek - był o polityce, chociaż nie spotkał się pewnie z
              oczekiwanym zainteresowaniem.

4. O co chodzi Kazuyoshiemu, nie rozumiem - z jednej strony popiera radykalną
              wycinkę polityki, z drugiej radykalna wycinka powoduje zamieranie forum. Kali
              dobrze, Kalemu źle - to wiem od dawna.

5. Cieszy mnie niezmiernie, że raz moderacja jest podejrzewana o różowe
              popieranie "układu" , innym razem, że są propisowcami. Jest to jakiś faktyczny
              wskaźnik omylności obu stron.

6. Nie dam Ci tej satysfakcji pastwienia się nad nami - najpierw nas wkręcasz,
              żebyśmy wycinali wszystko co nam pod nos podsuniesz, potem będziesz wkręcał
              wszystkich, że przez polityczne cięcia nikt nie zakłada innego tematu jak:
              - którędy dojechać
              - gdzie kupić

Jestem tutaj, nie po to, by być Twoim wrogiem, ale również nie po to aby być
              nożyczkami w Twoich rękach. Z uwagi na marne merytorycznie opinie w tym wątku,
              zakładam, że sprawy nie ma i nie była tak istotna jak akurat Tobie się wydaje.

Nam wszystkim, zawsze pozostaje adres forum@agora.pl oraz klikanie w kosz. Kosz
              usuwa nieodwracalnie - ja proponowałem uściślenie pewnych faktów wobec
              pojawienia się nowego podforum. Wiem, że zwiększanie ilości podforów
              tematycznych może przyczynić się do sytuacji, kiedy zostaniemy na tym forum
              tylko Ty i ja oraz nieustające pytania: jak dojechać, gdzie kupić.
              Na to moderatorzy nie mają wpływu - nawet ich brak nie będzie miał na to wpływu.
              • kazuyoshi78 Re: Czy jesteśmy wkręcani? 01.12.06, 14:20
                > 4. O co chodzi Kazuyoshiemu, nie rozumiem - z jednej strony popiera radykalną
                > wycinkę polityki, z drugiej radykalna wycinka powoduje zamieranie forum. Kali
                > dobrze, Kalemu źle - to wiem od dawna.

Ja popieram radykalną wycinkę polityki??? Wskaż mi, gdzie tak rzekomo napisałem.
                • Gość: gizmo Re: Czy jesteśmy wkręcani? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 14:31
                  Nie mam pojęcia do kogo jest skierowany wpis moderatora, więc pomijam zawarte
                  w nim litery. Ale jedna rzecz mnie zainteresowała - gdzie i kiedy pan Kazuyoshi
                  poparł radykalną wycinkę polityki? Czy mógłby moderator rzucić jakimś linkiem?
                  • instytut_walki_z_maniactwem Re: Czy jesteśmy wkręcani? 01.12.06, 14:56
                    Post był w odpowiedzi do Twojego postu. Jak rozumiem Kazuyoshi, tak sobie od
                    czapy i od meritum tego wątku widział Ciebie w roli moderatora.
                    Jeśli poparł od czapy, to zgodzę się z nim. Mam nadzieję, że pamietasz jeszcze
                    czasy Maas, bo pamiętasz bardzo wiele z historii tego forum. Ja też nie do końca
                    widzałem sensu moderacji - przecież i tak cenzura działała, prawda? Może z
                    opóźnieniem wysyłała wątki Ewy l.30 "samej w domu", ale raz na dwa dni ktoś
                    zdążył opróżnić kosz. Co najśmieszniejsze, teraz kosz działa w zaskakującym
                    tempie i w zaskakujących sytuacjach, więc tym bardziej można wątpić.
                    Ja też popieram Ciebie w roli moderatora, bo bardzo często zgadzam się z Twoim
                    zdaniem. Co wcale nie oznacza, że mogę realizować wszystkie Twoje pomysły.
                    Śmiem nawet twierdzić, że cześć z nich jest wysuwana tylko w celu wykazania
                    mojego "kretynizmu", czy też zbędności moderacji. Z czym się zgodzę, aczkolwiek
                    musisz na spokojnie usiąść i powiedzieć - to forum ZAWSZE będzie miało
                    moderatora. Nawet po zamknięciu mojego "instytutu".
                    Jeśli Kazuyoshi pisał odnosząc się do problemu wątku, to jest to dla mnie
                    jednoznacznie zrozumiałe. Przypominam - meritum tego wątku jest usuwanie
                    politycznych dywagacji o tym, kto ma jechać do Gorzowa, albo dlaczego należy
                    Sanepid wysłać do Warszawy - to co warszawiaków najbardziej interesuje. Tak sądze.
                    • Gość: gizmo Re: Czy jesteśmy wkręcani? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 15:15
                      Skoro to do mnie to mogę się odnieść.
                      1. Pan Kazuyoshi zapewne od czapy zobaczył mnie w roli moderatora, bo jeśli
                      dobrze pamiętam to żeśmy sobie czasami trochę wirtualnie po pyskach dawali.
                      Więc jeśli pan Kazuyoshi nawet w żartach widzi mnie w tej roli, to powinno
                      dawać do myślenia właśnie moderatorom.
                      2. Nie możesz się zgadzać z moim zdaniem, bo ja swojego zdania raczej tu nie
                      marnuje. To jest wyłącznie miejsce pyskówek - i jak mam ochotę napyskować to tu
                      przychodzę. To nie jest forum tematyczne i merytoryczne - dlatego próby
                      porządkowania tu czegokolwiek uważam wyłącznie za figury. Za figury, które mogę
                      oglądać i oceniać za darmo - co jest chyba jedyną dobrą stroną tego spektaklu.
                      3. To forum zawsze będzie miało moderatora nie dlatego, że go potrzebuje, ale
                      dlatego że tak wymyśliła sobie administracja. Ona też wymysłiła sobie KTO ma
                      nim być i CO ma tu robić. I żeby mu pomoć ustala raz na jakiś czas JAK ma
                      wyglądać forum (tworzenie działów mimo protestów użytkowników i bez dyskusji z
                      nimi). Więc po co zamykać "instytut"? Gorzej nie będzie.
                      4. - i najważniejsze. Gdzie pan Kazuyoshi itd. itd...
                      • omar1 Re: Zgadzam się pod warunkiem... 01.12.06, 17:42
                        ....że jeśli bedziesz przenosił to wszystkie.Przed wyborami zauwazyłem ,ze
                        czesc była na warszawie cześc w wyborach.Wglądało mi to troche na to ,ze jednoe
                        watki się przenosi , inne nie.
                        Osobiscie sie zgadzam ztaka koncepcją.

Gizmo pierd....j sie w ten głupi łeb i odstosunkuj sie ode mnie.(2 post)
                        • Gość: gizmo Re: Zgadzam się pod warunkiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 23:58
                          Omar, twoja bezdenna głupota spowodowała nie tylko to, że uwierzyłes w bajania
                          pisowskich pokrak, ale nawet to, że nie wiesz jaka jest tematyka tego forum.
                          Rozumiem, że nie miałeś wcześniej żadnych doświadczeń w sieci - poza próbami
                          obejrzenia gołych bab, które (próby, nie baby) kończyły się ściągnięciem na
                          dysk dziesiątek wirusów i setek trojanów - i nie wiesz co to jest OT lub NTG.
                          Ale tłumaczono ci dość długo - pisz, debilu na temat. Tak długo, ze powinieneś
                          zrozumiec, że napis Warszawa u góry tego forum nie jest miejscem twego
                          zamieszkania (lub raczej miejscem, które kiedyś będąc na wycieczce szkolnej
                          zobaczyłeś z okien autobusu). To jest określenie tematyki forum. A wiec twoje
                          refleksje o zbawiennej roli PiS-u nie powinny się znaleźć tu lecz na
                          forum "kraj" lub "wiadomości". Lecz ty - czego poniechali nawet zidiociali
                          slonzocy - sądzisz, że skoro Sejm jest w Warszawie, to pisanie o posłach też
                          powinno mieć miejsce na forum warszawskim. Otóż grawitacja też działa w
                          Warszawie, a jednak jej podważanie nie ma sensu na tym forum. Gwiazdy widać w
                          Warszawie, a jednak mało kto o nich się tu rozpisuje. Twój chory mózg był z
                          tobą w Warszawie, a jednak lekarz wypisał diagnozę w karcie pacjenta a nie na
                          tym forum. Więc bądź łaskaw, skorzystaj z uprzejmości administracji i przenieś
                          swój smrodliwy bełkot na forum polityczne. Skutecznie wystraszysz stamtąd
                          resztki rozsądnych forumowiczów, ale to akurat ci nie przeszkadza. Wręcz
                          przeciwnie - pomaga. W "dyskusji" z samym sobą.
                          • Gość: gizmo Się grzecznie pytam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 09:14
                            1) Gdzie pan Kazuyoshi... itd., itd.
                            2) Po co było tworzyć nowe podforum, skoro na starym powstają i dobrze się mają
                            wątki:
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=53321381
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=53262373
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=53273592
                            Rozumiem, że jak ktoś napisze o HGW to go przeniesiecie, ale jak ktoś napisze o
                            agencie Bolku to zostanie. Tak bedzie logicznie (watek o Bolku faktycznie nie
                            jest o władzach Warszawy), ale jeśli taki był zamiar, to ja go zupełnie nie
                            rozumiem i stąd moje drugie pytanie. Ale mam też pierwsze: Gdzie pan
                            Kazuyoshi... itd., itd.

• Gość: tu i teraz Re: Uprzejmie donoszę IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.12.06, 07:23
      instytut_walki_z_maniactwem napisał:

> ale szósty wątek na pierwszej stronie o tym, że ten sam
      > polityk jest "be" albo "cacy", świadczy o pewnej formie natręctwa. Moim zdaniem

Nie jestes bogiem.
      • Gość: gizmo Re: Uprzejmie donoszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 09:37
        Nie masz racji (a przynajmniej w 100%). Jeden usuwając post uzna, że oczyścił
        forum ze spamu i użytkownicy nie muszą oglądać jakiegoś śmiecia. Inny robiąc to
        samo uzna, że jest bogiem. Lokalnym, ale jest. A jak się życie streści do tej
        lokalności to zaczyna się być Bogiem.
        • Gość: tu i teraz Re: Uprzejmie donoszę IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.12.06, 17:34
          Hehe, trzeba adminom przypominac, ze sa tu dla nas a nie odwrotnie.
          • buggi Re: Uprzejmie donoszę 05.12.06, 17:48
            Gość portalu: tu i teraz napisał(a):

> Hehe, trzeba adminom przypominac, ze sa tu dla nas a nie odwrotnie.

W Kanadzie sa inni moderatorzy.
            • Gość: gizmo Re: Uprzejmie donoszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 17:51
              Buggowie?
              • buggi Re: Uprzejmie donoszę 05.12.06, 18:01
                Gość portalu: gizmo napisał(a):

> Buggowie?

Wielu nas jest.
                • Gość: gizmo Re: Uprzejmie donoszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 18:03
                  No nie, Bugg jest tylko jeden. Na tym forum są dwaj, ale to podszywacze.
                  • buggi Re: Uprzejmie donoszę 05.12.06, 18:09
                    Gość portalu: gizmo napisał(a):

> No nie, Bugg jest tylko jeden. Na tym forum są dwaj, ale to podszywacze.

Klamiesz. Jest Buk i Bóg i Bug. Jest trzech Buggów
                    • Gość: gizmo Re: Uprzejmie donoszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 20:44
                      I Boock.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka