siexy 05.12.06, 11:08 Witam jestem mieszkancem siekierek. CZy jestem skazany na Sferie jesli chodzi o dostarczanie internetu?? czy sa jakies inne opcje (procz neostrady) dodaje, ze mieszkam w domku jednrodzinnym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tease1 Re: Internet na Siekierkach 05.12.06, 23:34 Jesli Neostrada odpada (chociaz ja jestem z jej uslug zadowolony) to pozostaje Ci modem (np. pod USB) GPRS/EDGE/UMTS w jedej z sieci komorkowych. Dla firm tanie rozwiazanie, dla klienta indywidualnego niekoniecznie tak tanie. Dla przykladu w Plusie modem HUAWEI E220 3G jest od 69 PLN netto (obsluguje HSDPA). Nie wiem na ile musisz podpisac umowe i jaki masz miesiecznie abonamet dla klienta indywidualnego. Jesli masz firme moge zalatwic Ci przetestowanie sprzetu w sieci Orange. Pracownik przyjezdza do Ciebie z Oranga i podpisujecie umowe. W Plusie podobno tez jest mozliwosc przetestowania na 7 dni - nie wiem czy jeszcze aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
siexy Re: Internet na Siekierkach 24.01.07, 15:14 Witam, dziekuje za odpowiedz. Neostrada okazuje sie ze tu dochodzi. W promocji jest za 10 złotych instalacja dodatkowo przepis rozdzielajacy internet i telefon przyszedł w sukurs. Mozna go miec w granicach 50-80 złotych nie pamietam dokladanych kwot za calkiem szybkie lacze. Jednak ja mmam umowe ze sferia i dodatkowo w tym tygu dostałem od nich malutkie urzadzenie do bezprzewodowowego netu. #W domu dzial bez zarzutu a dodatkowo na probe wzialem laptopa na miasto. W urzedzie komunkiacji ul. Wiktorska bylo ok i na pulawskiej tez. Az tak duzo niekorzystam ze sieci by rzowiazywac umowe i brac na siebie kolejna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś