Dodaj do ulubionych

wypadek autobusu

21.12.06, 18:15
autobus 117, pełen pasażerów, wpadł na latarnię na moście Poniatowskiego.
20 osób rannych.
Obserwuj wątek
    • arawicz Re: wypadek autobusu 21.12.06, 18:20
      zdjecia tego wybadku sa na warszawskim FotoForum, polecam uwadze panow
      redaktorów..

strony.aster.pl/rawicz
      AR
      • kazuyoshi78 Re: wypadek autobusu 21.12.06, 18:40
        Tu są te zdjęcia:
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,746,54321261.html
        Przypadkem znalazłem się w pobliżu. Na szczęście ja jechałem tramwajem.
        • warszawianka_jedna Re: wypadek autobusu 21.12.06, 20:03
          o kurcze!
    • sibeliuss 33 rannych, 8 ciężko 21.12.06, 20:14
      Oby tylko wszyscy wrócili do zdrowia możliwie jak najszybciej.
    • warzaw_bike_killerz Chyba jechal wiecej niz 50km/h. 21.12.06, 20:28
      Moze jednak nie glupi bylby pomysl ograniczenia predkosci komunikacji miejskiej
      do 30 km/h? Wiecej czasu na reakcje w przypadku zajechania drogi.
      • gdaczacy_z_kurami Re: Chyba jechal wiecej niz 50km/h. 21.12.06, 20:49
        Może być i 30 km/h, ale pod warunkiem pasu dla autobusów na każdej jezdni i
        bezwględnego priorytetu na każdym skrzyżowaniu. Aha, i przydałaby się
        nowelizacja PoRD dająca w każdym przypadku bezwględne pierwszeństwo autobusów
        nad pojazdami komunikacji indywidualnej.
        • jednorazowy_nick Re: Chyba jechal wiecej niz 50km/h. 21.12.06, 21:14
          byc może
          ale za to pewnym jest,że tobie przydałaby sie trepanacja czaszki połączona z
          wszczepem jakiegoś jednokomórkowca do środka
          zawsze to jakaś zmiana na plus
      • Gość: Wacek Re: Chyba jechal wiecej niz 50km/h. IP: 212.76.37.* 21.12.06, 20:56
        Tak! Proponuję po każdym wypadku z udziałem autobusu komunikacji miejskiej
        obniżać dozwoloną prędkość o 10km/h!
        Można się spodziewać, że wtedy za paręnaście miesięcy autobusy w ogóle staną.
        Wypadki się zdarzają, nie ma co panikować.
        Poza tym teraz jest ograniczenie do 50, jeżdżą ponad 50... będzie do 30, też
        będą jeździli ponad 50... Rzecz w tym, żeby wszyscy przestrzegali choćby tego
        ograniczenia do 50; nie sztuka wprowadzić nowe i patrzzeć, jak... nic to nie daje.
        Pozdrawiam.
    • warszawianka_jedna policja kłamie, jak zwykle. 21.12.06, 22:05
      "Jak powiedziała Anna Kędzierzawska ze stołecznej policji, do wypadku doszło
      przed godziną 17.

- Prawdopodobnie ktoś zajechał mu drogę. Autobus uderzył najpierw w barierki,
      później w drzewo i przewrócił się - powiedziała Kędzierzawska."
      • d.z Re: Prawo serii :( 21.12.06, 22:20
        Dziś oprócz tego wypadku na ulicy Odrowąża samochód dostawczy uderzył w drzewo
        i zatrzymał się na torowisku blokując przejazd tramwajom. Kierowca zginął na
        miejscu.
        Na ul. Powstańców Śląskich tramwaj potrącił mężczyznę, po którym przejechał
        kolejny tramwaj.
        • Gość: mix Re: Prawo serii :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 23:31
          żartujesz? mam nadzieję.
          • Gość: gizmo Czy można przewrócić się stojąc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 01:14
            To pytanie do pana Kazuyoshi. Na jego zdjęciach autobus stoi. We wszystkich
            relacjach leży.
            I drugie pytanie. Czy autobus zrywa trakcje? Na zdjęciach pana K. tramwaje
            stoją. Dlaczego? Ruch tramwajowy po wypadku trwał, ale około 20.00 jeden
            samochód naprawiał trakcję, a około 1.00 stały tam aż trzy i wstrzymywano ruch.
            Czy HGW porusza się po trakcjach? A może wylądowali kosmici lub uaktywnił się
            gejobomber?
            • Gość: Wacek Re: Czy można przewrócić się stojąc? IP: 212.76.37.* 22.12.06, 07:17
              > Na zdjęciach pana K. tramwaje
              > stoją. Dlaczego?
              Gdyby na zdjęciu tramwaje się ruszały, trochę bym się zdziwił.

Kiedy przejeżdżałem tamtędy ok. 18.00, tramwaje na zachodnią stronę wisły
              kursowały dziwnie rzadko - czekałem 15 minut, zanim pojawił się jakikolwiek.
              A autobus oczywiście stał (wisiał), tak jak na zdjęciach Kazuyoshi'ego.
              Autobus mógł oczywiście uszkodzić trakcję - w końcu "usunął" słup.
              • Gość: tomek Re: Czy można przewrócić się stojąc? IP: *.rwe.com 22.12.06, 07:28
                Pewnie ..e wołominy albo marki... tragedia jaka to drogowa chamota.
              • Gość: gizmo Re: Czy można przewrócić się stojąc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 09:44
                Jesteś Zenonem z Elei? Miło cię spotkać na forum. I jednocześnnie ostrzegam -
                ponieważ na twoim zdjeciu w dowodzie jest tylko trochę tuszu lub zgarbowana
                emulsja powinieneś mieć się na baczności w przypadku gdy będzie ci do czegos
                potrzebny. A nuż urzędnik też będzie z Elei?
    • anahella Re: wypadek autobusu 22.12.06, 09:39
      Policja twierdzi, ze ktos mu zajechal droge. A ja sie pytam: czemu ktos zajechal
      droge na pasie dla busow? Czyzby pasy dla busow byly nie tylko dla transportu
      publicznego, ale i dla cwaniakow?
      • Gość: pawell Re: wypadek autobusu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 09:43
        Tam akurat nie ma wydzielonego pasa dla autobusów
        • warzaw_bike_killerz A tam nie ma zjazdu na Wislostrade? 22.12.06, 10:04
          Gdyby nie bylo buspasu, zjezdzajacy moglby spokojnie jechac prawym na slimaki, a
          nie pakowac sie zaraz po hipotetycznym buspasie. Nie wiem czy tam jest, dawno
          nie jechalem tamtedy, ale wydaje mi sie, ze od muzeum do slimakow chyba jakis byl.
          W wielu miejscach buspas ciagnie sie az do bardzo konfliktowych miejsc zjazdu,
          gdzie kierowcy praworzadni sa zmuszeni do naglych zmian pasow by zjechac, bo
          przeciez po buspasie jechac nie bedzie.
          • Gość: mjkl Re: A tam nie ma zjazdu na Wislostrade? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 10:17
            tam nie ma wydzielonego pasa dla autobusow. wypadek mial miejsce w kierunku
            stadionu a nie centrum. nawet w przypadku jazdy w strone centrum nie ma problemu
            ze zjazdem z mostu (przy rogatce). wydzielony pas dla autobusow zaczyna sie
            dopiero za nim.
      • Gość: mjkl Re: wypadek autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 10:13
        pas dla autobusow jest ale w strone centrum. a nie pragi.
        w miejscu gdzie nastapil wypadek jest wyjazd ze "slimaka" z / na wal
        miedzeszynski. jedyna opcja to, ze stamtad ktos wyjezdzal.
    • Gość: ppp Re: wypadek autobusu IP: *.centertel.pl 22.12.06, 11:35
      Dziennikarzom jednak trzeba ukrócić długie mordy za wyolbrzymianie i robienie z
      wypadku apokalipsy - autobus wcale się nie przewrócił i nie było to drzewo -
      ciekawe ile rodzin poszkodowanych przeżyło ogromny stres po wysłuchaniu takiej
      wiadomości .
      Dobrze że nikt nie zginął , oznacza to że Solarisy są bezpieczne , choć pewnie
      jakby był to Ikarus to po skoszeniu słupa pojechałby dalej , wysadził ludzi na
      przystanku i zjechał do zajezdni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka