warszawianka_jedna 21.12.06, 18:15 autobus 117, pełen pasażerów, wpadł na latarnię na moście Poniatowskiego. 20 osób rannych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arawicz Re: wypadek autobusu 21.12.06, 18:20 zdjecia tego wybadku sa na warszawskim FotoForum, polecam uwadze panow redaktorów.. strony.aster.pl/rawicz AR Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: wypadek autobusu 21.12.06, 18:40 Tu są te zdjęcia: fotoforum.gazeta.pl/72,2,746,54321261.html Przypadkem znalazłem się w pobliżu. Na szczęście ja jechałem tramwajem. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss 33 rannych, 8 ciężko 21.12.06, 20:14 Oby tylko wszyscy wrócili do zdrowia możliwie jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Chyba jechal wiecej niz 50km/h. 21.12.06, 20:28 Moze jednak nie glupi bylby pomysl ograniczenia predkosci komunikacji miejskiej do 30 km/h? Wiecej czasu na reakcje w przypadku zajechania drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
gdaczacy_z_kurami Re: Chyba jechal wiecej niz 50km/h. 21.12.06, 20:49 Może być i 30 km/h, ale pod warunkiem pasu dla autobusów na każdej jezdni i bezwględnego priorytetu na każdym skrzyżowaniu. Aha, i przydałaby się nowelizacja PoRD dająca w każdym przypadku bezwględne pierwszeństwo autobusów nad pojazdami komunikacji indywidualnej. Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy_nick Re: Chyba jechal wiecej niz 50km/h. 21.12.06, 21:14 byc może ale za to pewnym jest,że tobie przydałaby sie trepanacja czaszki połączona z wszczepem jakiegoś jednokomórkowca do środka zawsze to jakaś zmiana na plus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Chyba jechal wiecej niz 50km/h. IP: 212.76.37.* 21.12.06, 20:56 Tak! Proponuję po każdym wypadku z udziałem autobusu komunikacji miejskiej obniżać dozwoloną prędkość o 10km/h! Można się spodziewać, że wtedy za paręnaście miesięcy autobusy w ogóle staną. Wypadki się zdarzają, nie ma co panikować. Poza tym teraz jest ograniczenie do 50, jeżdżą ponad 50... będzie do 30, też będą jeździli ponad 50... Rzecz w tym, żeby wszyscy przestrzegali choćby tego ograniczenia do 50; nie sztuka wprowadzić nowe i patrzzeć, jak... nic to nie daje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawianka_jedna policja kłamie, jak zwykle. 21.12.06, 22:05 "Jak powiedziała Anna Kędzierzawska ze stołecznej policji, do wypadku doszło przed godziną 17. - Prawdopodobnie ktoś zajechał mu drogę. Autobus uderzył najpierw w barierki, później w drzewo i przewrócił się - powiedziała Kędzierzawska." Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: Prawo serii :( 21.12.06, 22:20 Dziś oprócz tego wypadku na ulicy Odrowąża samochód dostawczy uderzył w drzewo i zatrzymał się na torowisku blokując przejazd tramwajom. Kierowca zginął na miejscu. Na ul. Powstańców Śląskich tramwaj potrącił mężczyznę, po którym przejechał kolejny tramwaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Prawo serii :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 23:31 żartujesz? mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Czy można przewrócić się stojąc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 01:14 To pytanie do pana Kazuyoshi. Na jego zdjęciach autobus stoi. We wszystkich relacjach leży. I drugie pytanie. Czy autobus zrywa trakcje? Na zdjęciach pana K. tramwaje stoją. Dlaczego? Ruch tramwajowy po wypadku trwał, ale około 20.00 jeden samochód naprawiał trakcję, a około 1.00 stały tam aż trzy i wstrzymywano ruch. Czy HGW porusza się po trakcjach? A może wylądowali kosmici lub uaktywnił się gejobomber? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Czy można przewrócić się stojąc? IP: 212.76.37.* 22.12.06, 07:17 > Na zdjęciach pana K. tramwaje > stoją. Dlaczego? Gdyby na zdjęciu tramwaje się ruszały, trochę bym się zdziwił. Kiedy przejeżdżałem tamtędy ok. 18.00, tramwaje na zachodnią stronę wisły kursowały dziwnie rzadko - czekałem 15 minut, zanim pojawił się jakikolwiek. A autobus oczywiście stał (wisiał), tak jak na zdjęciach Kazuyoshi'ego. Autobus mógł oczywiście uszkodzić trakcję - w końcu "usunął" słup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Czy można przewrócić się stojąc? IP: *.rwe.com 22.12.06, 07:28 Pewnie ..e wołominy albo marki... tragedia jaka to drogowa chamota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Czy można przewrócić się stojąc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 09:44 Jesteś Zenonem z Elei? Miło cię spotkać na forum. I jednocześnnie ostrzegam - ponieważ na twoim zdjeciu w dowodzie jest tylko trochę tuszu lub zgarbowana emulsja powinieneś mieć się na baczności w przypadku gdy będzie ci do czegos potrzebny. A nuż urzędnik też będzie z Elei? Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: wypadek autobusu 22.12.06, 09:39 Policja twierdzi, ze ktos mu zajechal droge. A ja sie pytam: czemu ktos zajechal droge na pasie dla busow? Czyzby pasy dla busow byly nie tylko dla transportu publicznego, ale i dla cwaniakow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawell Re: wypadek autobusu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 09:43 Tam akurat nie ma wydzielonego pasa dla autobusów Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz A tam nie ma zjazdu na Wislostrade? 22.12.06, 10:04 Gdyby nie bylo buspasu, zjezdzajacy moglby spokojnie jechac prawym na slimaki, a nie pakowac sie zaraz po hipotetycznym buspasie. Nie wiem czy tam jest, dawno nie jechalem tamtedy, ale wydaje mi sie, ze od muzeum do slimakow chyba jakis byl. W wielu miejscach buspas ciagnie sie az do bardzo konfliktowych miejsc zjazdu, gdzie kierowcy praworzadni sa zmuszeni do naglych zmian pasow by zjechac, bo przeciez po buspasie jechac nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjkl Re: A tam nie ma zjazdu na Wislostrade? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 10:17 tam nie ma wydzielonego pasa dla autobusow. wypadek mial miejsce w kierunku stadionu a nie centrum. nawet w przypadku jazdy w strone centrum nie ma problemu ze zjazdem z mostu (przy rogatce). wydzielony pas dla autobusow zaczyna sie dopiero za nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjkl Re: wypadek autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 10:13 pas dla autobusow jest ale w strone centrum. a nie pragi. w miejscu gdzie nastapil wypadek jest wyjazd ze "slimaka" z / na wal miedzeszynski. jedyna opcja to, ze stamtad ktos wyjezdzal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: wypadek autobusu IP: *.centertel.pl 22.12.06, 11:35 Dziennikarzom jednak trzeba ukrócić długie mordy za wyolbrzymianie i robienie z wypadku apokalipsy - autobus wcale się nie przewrócił i nie było to drzewo - ciekawe ile rodzin poszkodowanych przeżyło ogromny stres po wysłuchaniu takiej wiadomości . Dobrze że nikt nie zginął , oznacza to że Solarisy są bezpieczne , choć pewnie jakby był to Ikarus to po skoszeniu słupa pojechałby dalej , wysadził ludzi na przystanku i zjechał do zajezdni. Odpowiedz Link Zgłoś