esmeralda_pl 17.01.07, 08:27 te wydarzenia świadczą o obniżeniu rangi wykształcenia... bo kidyś normalna licealistka nie pokazałaby się w towarzystwie jakichś bandziorów... dziś takie lalunie pyszczą na forum Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vortex Re: Straż na straży studniówek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 09:33 niby dlaczego SM ma to robic? Niech wynajma ochroniarzy. To niewielka kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Straż na straży studniówek 17.01.07, 10:03 Gość portalu: vortex napisał(a): > niby dlaczego SM ma to robic? Niech wynajma ochroniarzy. To niewielka kasa. Poza tym nie wyobrażam sobie hotelu, który zgodzi się, by po jego terenie pałętała się SM. No i jaka byłaby podstawa prawna takiej obecności strażników w hotelu? Przecież nie interwencja, skoro ich obecność miałaby być "prewencyjna". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówka Re: Straż na straży studniówek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.07, 13:44 dlaczego straż? a to dlatego, że właśnie za ochronę trzeba zapłacić, a straż to robi całkowice za frajer w czasie pracy jeśli już pytasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy_świata Re: Straż na straży studniówek IP: 62.140.211.* 17.01.07, 10:09 żenujący pomysł, żenująca propozycja, żenująca formacja... straż miejska ma chyba za dużo czasu, środków oraz tzw p.o. na stanowiskach kierowniczych. czytajac o coraz to nowszych pomysłach i "akcjach" naszych dzielnych strażników przypomina mi sie postać Żandarma Z Saint-Tropez. Totalna głupota i nieudolność. Proponuje aby na studniówkę zabrali zakupione za ciężką kasę noktowizory, psy do wykrywania narkotyków i blokady - w razie gdyby jakis studniówkowy maturobandyta źle zaparkował. bedzie atmosfera zabawy! może niedługo zaczną jeszcze "domówki" ochraniać i pod pierzyne sie pakowac. wszakże większość zabójstw to efekty libacji w domowym zaciszu! ciesze sie że konczyłem liceum w czasach gdy "ochroną" zajmowali się rodzice i nauczyciele. my rownież mielismy bal w hotelu i... nie było zadnych incydentów. a może to zależy od szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hex Re: Straż na straży studniówek IP: *.acn.waw.pl 19.01.07, 12:23 moze jeszcze policje i oddzial antyterrorystyczny - to ze na jednej studniowce cos sie stalo to nie znaczy ze na kazdej tak bedzie... Ja mialem studniowke 2 lata temu i bylo spokojnie - a z mojej strony uwazam ze obecnosc ... ciezko ich nazwac... "straznikow miejskich" bedzie przeszkadzala mlodziezy sie bawic - ja przynajmniej bym nie potrafil, wiedzac ze jakis "pseudopies" patrzy ma mnie. I mowie tu o normalnej zabawie, nie o piciu i narkotyzowaniu sie (jak to wymyslil ...tfu.: Giertych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Straż na straży studniówek IP: *.crowley.pl 17.01.07, 11:15 Ale szukają sobie lżejszych zajęć .Mieliście porządkow na osiedlach pilnować a tych lobuzów to powinniście schwytać zanim wejdą na jakąś imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogr Re: Straż na straży studniówek IP: *.mlociny.pl 17.01.07, 11:46 niech sobie szkoła wynajmie ochronę! a straż miejska niech poszuka chuliganów w miejscach publicznych, w końcu jest powołana do ochrony spokoju i porządku PUBLICZNEGO!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Nie dziwne, że tylko p.o. rzecznik jak taki cymbał IP: *.acn.waw.pl 17.01.07, 18:03 Za picie na studniówce do izby wytrzeźwień - sam nie wiem czy dobrze napisał, że cymbał, bo może nie tyle głupi co stuknięty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asyt Recznik nieuk nieznający przepisów IP: *.acn.waw.pl 17.01.07, 18:44 ... Wezwiemy policję i będzie wywózka na izbę wytrzeźwień. Jednak na mały toast przymkniemy oko... Na posiadaną wiedzę Pana Patryka Rokicki też ktoś przymkną oko... "Osoby w stanie nietrzeźwości, które swoim zachowaniem dają powód do zgorszenia, znajdują się w okolicznościach zagrażających ich życiu lub zdrowiu albo zagrażają życiu lub zdrowiu innych osób, mogą być doprowadzone do izby wytrzeźwień, zwanej dalej "izbą", przez funkcjonariuszy Policji,pracowników izby lub inne osoby." Bycie nietrzeźwym nie jest zabronione w polskim ustawodawstwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Studniówka poza szkołą to prywatna(!) impreza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 19:27 dorosłych uczniów i rodziców, na której nauczyciele są gośćmi!!!Co ma do tego Biuro Edukacji i Kuratorium, straż miejska itp.wszyscy swięci??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Straż na straży studniówek IP: *.chello.pl 17.01.07, 19:37 Coś w tym jest. W zeszłym roku miałem studniówkę w Marriottcie (z całą pewnością nie mogę nikomu polecić tego hotelu - zdzierstwo jak nigdzie, a polonez tańczony był w warunkach niemalże polowych :)). Nie dość, że udało mi się naliczyć przynajmniej 20 osób nadplanowych (nie było żadnej ochrony, bramkarza - nic!, wchodził każdy, kto chciał, jadł, pił) to jeszcze w połowie balu udało mi się wyskoczyć po 3/4 do pobliskiego monopolu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Straż na straży studniówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 01:34 to jest poprostu smieszne! kazdy moze przeciez byc nietrzezwy i nie maja prawa nikogo wywiesc na zadna izbe no chyba ze bedzie taka osoba sprawiac klopoty i stwarzac awantury to jak najbardziej! ale na 100-dniowce zazwwyczaj bawia sie osoby pelnoletnie wiec w czym problem!!!??? przymkna oko?! ehhe niech ida kraweznikow pilnowac albo siebie samych a nie mlodziez bawiaca sie przed waznym wydarzeniem jakim jest matura. ... pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś