Dodaj do ulubionych

Prośba do pani prezydent

24.01.07, 14:33
Co prawda nie brałem i brać nie będę udziału w masowym Sylwestrze, ale wielu
ludzi lubi ten rodzaj zabawy i w Krakowie czy Poznaniu przyciąga ona niemałe
tłumy. W trosce o ich rozrywkę proszę złożyć już papiery o wydanie
odpowiednich zezwoleń. Bo w listopadzie nie za bardzo wiadomo czy w ogóle
będziemy mieli prezydenta - a jeśli tak to kto nim będzie - i w zamieszaniu
znów ktoś czegoś zapomni (nie chcę być szczególnie złosliwy, tak jakoś samo
mi się napisało), i zabawy pod chmurką nie będzie. Tak więc prosze się
pospieszyć - i prosze osobiście te prośby złożyć, bo pani urzędnicy zdaję się
przekupieni przez PiS zostali i pisemka od razu do kosza wyrzucą.
Aha, i prosze nie przesuwać tego wpisu do działu "kto nami rządzi", bo
premier twierdzi, że HGW już nie rządzi.
Obserwuj wątek
    • warzaw_bike_killerz Re: Prośba do pani prezydent 24.01.07, 14:51
      kropka.kropka.kropka napisał:

> Aha, i prosze nie przesuwać tego wpisu do działu "kto nami rządzi", bo
      > premier twierdzi, że HGW już nie rządzi.

To tytul powinien brzmiec do bylej pani prezydent, ktora juz mocy zadnej nie ma.

Jedno jest pewne, pan premier zalegalizowal definicje drobniutkiego przestepstwa:

""Jeżeli ktoś jeździłby pod wpływem alkoholu samochodem, to by stracił
      stanowisko, ale ponieważ on jechał wypiwszy jedno piwo rowerem (...) sprawa była
      tak drobna, że sąd ją umorzył. W związku z tym nie widzę powodu, żeby kogoś
      pozbawiać praw obywatelskich - to jest bardzo poważna kara - z powodu jednak
      bardzo drobnego incydentu" ""

Spoznienie jest wiekszym przestepstwem niz pijanstwo. Juz tak kiedys bylo -
      alkohol traktowano jako okolicznosc lagodzaca przy spowodowaniu wypadku. No, to
      .. cztery piwka na stol, w popielniczkie kiep....
      czas odplywac, poki wiatr wieje ze wschodu. Kto pomoze stawiac zagle?
      • Gość: gizmo Re: Prośba do pani prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 15:00
        1) Ja raczej o Sylwestrze 2007 pisałem, ale mniejsza o to.
        2) W Polsce jest taki nienajmądrzejszy zwyczaj tytułowania osób ich minionymi
        tytułami - wpisałem się więc weń tylko.
        3) A możesz mi wskazać przepis uniemożliwiający zostanie wojewodą po incydencie
        z piwem/rowerem?
        • warzaw_bike_killerz Re: Prośba do pani prezydent 24.01.07, 15:08
          Opozycja mowila, ze nie podal do informacji, ze ma sprawe w sadzie. Twierdzila
          takze, ze kazdy starajacy sie o mandat musi wydac takie oswiadczenie.

PS. Wszystko zalezy od interpretacji - jesli nie teraz, to pozniej. Czas w
          kwestii interpretacji nie gra roli.
          • Gość: gizmo Re: Prośba do pani prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 15:27
            Przepraszam, ale nie wiem czy piszemy o tym samym. Ja myślałem, że chodzi o
            wojewodę - a ty piszesz o ubieganiu sie o mandat, więc o jakimś innym przypadku.
            W przypadku HGW nie ma co interpretować - prawo (bubel jakich wiele - zwłaszcza
            w bolesnych dla HGW fragmentach autorstwa PO) jest jednoznaczne. Poza kwestią
            czy małżonek prowadzi działalność na terenie gminy - ale nawet tu HGW poległa,
            wcześniej plotąc bzdury.
            Nieznajomość prawa nie zwalnia od odpowiedzialności. HGW nie raczyła zapoznać
            się z najważniejszą ustawą regulująca jej obowiązki. Twierdziła, że za nią
            zapoznać się miał ktoś inny, ktoś kto dał ciała, bo był tajnym agentem PiS-u.
            Rozumiem, że w NBP to ktoś inny znał przepisy, bo HGW była zajęta modlitwą. No
            to nie martwmy się o Skrzypka - tam nawet spawacz po zawodówce może być
            prezesem.
          • Gość: Der Untergang HGW PrOśba do bufetowej - niech PÓjdzie stąd jak naj- IP: *.chello.pl 24.01.07, 15:29
            dalej, od 27.12.2006 r. nie jest już prezydentem Miasta.
            • Gość: gizmo Re: PrOśba do bufetowej - niech PÓjdzie stąd jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 15:37
              Byłbym wdzięczny gdybyś, drogi trolu, pospamował w innym miejscu.
    • Gość: vortex Re: Prośba do pani prezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 15:44
      zeby mnie to bylo ostatni raz. 2 razy poszlem do urny. A mam dobre 10 km. To
      razem 40 kilosow. I 2 godziny mojego czasu.
      Podobno ma sie tlomaczyc w piatek - z ciekawoscia poslucham
      • Gość: he he he Re: Prośba do pani prezydent IP: *.icm.edu.pl 24.01.07, 19:27
        wzieła prezent, voila.pl/a6fqm/index.php?get=1&f=1
        a nie podziękowała :)

ale chamka
    • w_v_w Nie ma czasu na pierdoły 24.01.07, 20:41
      permanentne konferencje, ma parcie na kamerę niczym Edgar :)

Wawerka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka