08.02.07, 11:22
Ostatnio Proboszcz w kościele mówił, że w Komorowie wiele osób jest zainteresowanych adopcją dzici. Fajnie, że ludziska mając takie możliwości, chcą z nich korzystać.
Obserwuj wątek
    • ilekobietamalat Re: Adopcja 09.02.07, 08:36
      no prosze, ale tak po prostu o tym mowil, czy namawial czy co?
      bo jesli tak po prostu to skad ma takie informacje? (czysta ciekawosc moja:))

a jesli namawial to chwala mu za to:)

• tigrissimo Re: Adopcja 09.02.07, 09:24
        W czasie ostatniej Kolędy kilka osób mówiło x. Proboszczowi, że jest zainteresowane adopcją. Nawet nie zawsze dlatego, że nie mogą mieć własnych dzieci, ale dlatego, że mają swoje i czują się w stanie wychować kolejne, adoptowane. Przy okazji kolędy okazało się też, że na terenie parafii mieszka pani sędzia (nie wiem jak powinno się poprawnie mówić), która zajmuje się adopcjami i zaoferowała pomoc. W związku z tym x. Proboszcz chce wyjść na przeciw zainteresowanym adopcją i zorganizować w Kościele spotkanie informacyjne na ten temat.
        • ilekobietamalat Re: Adopcja 10.02.07, 11:48
          no prosze:) to naprawde fajna postawa:))
          • ilekobietamalat Re: Adopcja 13.02.07, 11:11
            wlasnie sobie pomyslelismy, ze warto zrobic o tym reportaz (znajoma sie tym
            zajmuje w tvp). zastanawiam sie, czy wiesz moze kiedy to spotkanie ma byc?
            oczywiscie zglosimy sie tez do ksiedza zeby zapytac czy mozna:)
            • tigrissimo Re: Adopcja 13.02.07, 13:06
              Żadnych terminów i konkretów nie podano. Ale najlepiej będzie, jeśli skontaktujesz się z ks. Proboszczem. Na tyle co go znam, to mogę powiedzieć, że nie będzie miał nic przeciwko twej propozycji.
              • ilekobietamalat Re: Adopcja 14.02.07, 09:35
                no wlasnie musze sie wybrac jak bede miala chwilke:) bo to moze byc fajny
                temat:)
    • tigrissimo Spotkanie - 25 marca 2007 18.03.07, 22:51
      25 marca 2007 o dodzinie 19 odbędzie się w kościele komorowskim spotkanie
      dotyczace adopcji i rodzin zastępczych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka