Gość: bruto IP: 82.160.229.* 14.02.07, 09:24 JAk i czym dojechac z Warszawy do Szymanowa za Piasecznem a przed Gora Kalwaria? Moze ktos tam jezdzi i jest obeznany z komunikacja podmiejska autobusy pociagi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: Czy sie łatwo da dojechac ale nie samochodem 14.02.07, 09:53 Szymanów, o którym piszesz, jest na południe od Konstancina, po lewej stronie szosy Piaseczno - Góra Kalwaria, przed Baniochą. Trzeba wsiąść na pętli Metro Wilanowska w PKS lub autobus prywatny do Góry Kalwarii przez Baniochę (nie przez Brześce, bo stamtąd dalej). Gdzie dokładnie wysiąść, powiedzą Ci współpasażerowie. Kawałek trzeba przejść piechotą, jakieś pół godziny spaceru dla zdrowia przed obiadem. Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Czy sie łatwo da dojechac ale nie samochodem 14.02.07, 11:54 Dziweki Horpyna choc nie wyglada to ladnie. Ja bede jechala z Brudna wiec sama petla metro wilanowska to juz kawalek, a mam byc w tym Szymanowie o 9.00 wiec raczej ten spacer przed snaidaniem a nie obiadem. Jesli mozesz to napsz jeszcze ile czasu potrzeba aby dojechac od Wilanowa (tej petli) do punktu z ktorego odbede ten spacer? I czy gdzies moge zobaczyc rozklad jazdy?Mam tam szkolenie jednodniowe wlasnie na 9.00. A z Centralnego Dworca nie wiesz czy cos jedzie w tamta strone? Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Czy sie łatwo da dojechac ale nie samochodem 14.02.07, 17:36 Skoro tak, to dojedź z Marszałkowskiej do Piaseczna autobusem Express Piaseczno a tam złap taksówkę, bo to nie jest tak daleko, więc nie powinnaś zbankrutować. Rozkład autobusów masz na www.expresspiaseczno.pl/, w autobusie spytaj, gdzie wysiąść w Piasecznie najbliżej postoju taxi. Można też dojechać do Piaseczna pociągiem z dworca Warszawa Wschodnia lub Stadion, z Bródna masz tam bliżej, niż do Śródmieścia. Pociąg do Radomia odjeżdżający z Warszawy Wschodniej o 7:46 jest w Piasecznie 8:29. Dalej taxi, powinnaś zdążyć. I tak chyba jest najpewniej. Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Czy sie łatwo da dojechac ale nie samochodem 14.02.07, 19:47 Horpyna no nie wiem jak ci dziekowac. Jestem urtaowana !!!! Najbardziej podoba mi sie wersja z autobusem express piaseczno z Marszalkowskiej (prawde mowiac to taka sama trasa wbrew pozorem na dworzec wschodni jak na Marszalkowska, wydaje sie ze jak Wisly nie trzeba przebywac to jest blizej a niekoniecznie lubie dworzec wschodni). Dlatego wlasnie wybiore ten express i dalej taksowke - majac nadzieje, ze nie zbankrutuje. Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
goszczyn1 Re: Czy sie łatwo da dojechac ale nie samochodem 14.02.07, 22:41 Jeżeli jednak zdecydujesz się Utalia pojechać Autobusem do Szymanowa (trzeba wysiąść na przystanku w miejscowości SOLEC), to podam Ci linki do rozkładów: - Metro Wilanowska : pksGrojec.pl/rozklad_new/tpo_5127686.html - Solec : pksGrojec.pl/rozklad_new/tpo_5126849.html Czym najszybciej dojechać z Bródna do dworca Metro Wilanowska? Tramwajem linii 1 albo 2 / Autobusem linii 407 albo 500 do Dworca Gdańskiego + Metrem : ztm.waw.pl Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Czy sie łatwo da dojechac ale nie samochodem 15.02.07, 12:08 dzieki za rozklad. MOze sie zdecyduje, choc watpie czy skorzystam bo ja bardzo lubie spacery ale nie tak skoro swit i jak gdzies sie wybieramsluzbowo. A z Solca to gdzie ten przystanek bo tam tomam blisko?? Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Czy sie łatwo da dojechac ale nie samochodem 15.02.07, 12:14 no wlasnie sie dowiedzialam, ze taksowka z piaseczna do szymanowa bedzie kosztowala 40-50 zlotych...no nie jest to malo jak za taki kawalek (tam chyba jest 8-9 km) ale facet liczy sobie w obie strony, Odpowiedz Link Zgłoś