Dodaj do ulubionych

Czy sie łatwo da dojechac ale nie samochodem

IP: 82.160.229.* 14.02.07, 09:24
JAk i czym dojechac z Warszawy do Szymanowa za Piasecznem a przed Gora
Kalwaria? Moze ktos tam jezdzi i jest obeznany z komunikacja podmiejska
autobusy pociagi.
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Czy sie łatwo da dojechac ale nie samochodem 14.02.07, 09:53
      Szymanów, o którym piszesz, jest na południe od Konstancina, po lewej stronie
      szosy Piaseczno - Góra Kalwaria, przed Baniochą. Trzeba wsiąść na pętli Metro
      Wilanowska w PKS lub autobus prywatny do Góry Kalwarii przez Baniochę (nie przez
      Brześce, bo stamtąd dalej). Gdzie dokładnie wysiąść, powiedzą Ci
      współpasażerowie. Kawałek trzeba przejść piechotą, jakieś pół godziny spaceru
      dla zdrowia przed obiadem.
      • utalia Re: Czy sie łatwo da dojechac ale nie samochodem 14.02.07, 11:54
        Dziweki Horpyna choc nie wyglada to ladnie. Ja bede jechala z Brudna wiec sama
        petla metro wilanowska to juz kawalek, a mam byc w tym Szymanowie o 9.00 wiec
        raczej ten spacer przed snaidaniem a nie obiadem. Jesli mozesz to napsz jeszcze
        ile czasu potrzeba aby dojechac od Wilanowa (tej petli) do punktu z ktorego
        odbede ten spacer? I czy gdzies moge zobaczyc rozklad jazdy?Mam tam szkolenie
        jednodniowe wlasnie na 9.00. A z Centralnego Dworca nie wiesz czy cos jedzie w
        tamta strone?
        • horpyna4 Re: Czy sie łatwo da dojechac ale nie samochodem 14.02.07, 17:36
          Skoro tak, to dojedź z Marszałkowskiej do Piaseczna autobusem Express Piaseczno
          a tam złap taksówkę, bo to nie jest tak daleko, więc nie powinnaś zbankrutować.
          Rozkład autobusów masz na www.expresspiaseczno.pl/, w autobusie spytaj,
          gdzie wysiąść w Piasecznie najbliżej postoju taxi.
          Można też dojechać do Piaseczna pociągiem z dworca Warszawa Wschodnia lub
          Stadion, z Bródna masz tam bliżej, niż do Śródmieścia. Pociąg do Radomia
          odjeżdżający z Warszawy Wschodniej o 7:46 jest w Piasecznie 8:29. Dalej taxi,
          powinnaś zdążyć. I tak chyba jest najpewniej.
          • utalia Re: Czy sie łatwo da dojechac ale nie samochodem 14.02.07, 19:47
            Horpyna no nie wiem jak ci dziekowac. Jestem urtaowana !!!! Najbardziej podoba
            mi sie wersja z autobusem express piaseczno z Marszalkowskiej (prawde mowiac to
            taka sama trasa wbrew pozorem na dworzec wschodni jak na Marszalkowska, wydaje
            sie ze jak Wisly nie trzeba przebywac to jest blizej a niekoniecznie lubie
            dworzec wschodni). Dlatego wlasnie wybiore ten express i dalej taksowke - majac
            nadzieje, ze nie zbankrutuje. Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.
    • goszczyn1 Re: Czy sie łatwo da dojechac ale nie samochodem 14.02.07, 22:41
      Jeżeli jednak zdecydujesz się Utalia pojechać Autobusem do Szymanowa (trzeba
      wysiąść na przystanku w miejscowości SOLEC), to podam Ci linki do rozkładów:

- Metro Wilanowska : pksGrojec.pl/rozklad_new/tpo_5127686.html
      - Solec : pksGrojec.pl/rozklad_new/tpo_5126849.html

Czym najszybciej dojechać z Bródna do dworca Metro Wilanowska? Tramwajem linii 1
      albo 2 / Autobusem linii 407 albo 500 do Dworca Gdańskiego + Metrem :
      ztm.waw.pl

Pozdrawiam :-)
      • utalia Re: Czy sie łatwo da dojechac ale nie samochodem 15.02.07, 12:08
        dzieki za rozklad. MOze sie zdecyduje, choc watpie czy skorzystam bo ja bardzo
        lubie spacery ale nie tak skoro swit i jak gdzies sie wybieramsluzbowo. A z
        Solca to gdzie ten przystanek bo tam tomam blisko??
        • utalia Re: Czy sie łatwo da dojechac ale nie samochodem 15.02.07, 12:14
          no wlasnie sie dowiedzialam, ze taksowka z piaseczna do szymanowa bedzie
          kosztowala 40-50 zlotych...no nie jest to malo jak za taki kawalek (tam chyba
          jest 8-9 km) ale facet liczy sobie w obie strony,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka