Dodaj do ulubionych

ogłoszenia na drzwiach

26.02.07, 23:24
Zastanawiam się, ilokroć widzę kartę z jakąś wiadomością dla mieszkańców
przyklejoną na drzwiach w klatkach schodowych, PO CO MAMY I DO CZEGO SŁUŻĄ
TABLICE (które wiszą w każdej klatce)????
Może nasza Administracja zapominała o tych tablicach? (bo to przeważnie są
ogłoszenia z administracji). A Pani, która sprząta zdrapuje potem klej z
szyb...
Obserwuj wątek
    • michal.zabki Re: ogłoszenia na drzwiach 27.02.07, 07:34
      Ostatnio nie widziałem juz długo naszej szanownej Pani Administrator, może
      dlatego, że i ja rzadziej jestem w godzinach urzędowania, a może, przyczyna jest
      inna.
      Fakt, ogłoszenia przyklejane są na drzwiach, a nie w gablotach, coraz więcej
      spraw załatwia ochrona na osiedlu, a nie administarcja.
      W gablotach nic się nie zmienia od kilku miesięcy. No cóż żeby zmienić coś w
      gablotach trzeba mieć czas, a na drzwiach przykleja sie w parę sekund.
      • gusia18 Re: ogłoszenia na drzwiach 27.02.07, 07:43
        Racja. Wczoraj zadzwoniłam do administraci naszej szanownej w sprawie tapczanów
        przy śmietniku. Pani Adminitsrator była wyraźnie zaskoczona tym faktem, że są.
        Stwierdziła, że powinna je firma sprzątająca pociąć.
        Ale sorki czy my jej za to płacimy? czy ktos ja poprosił. To raz. Dwa, tapczany
        zostały postawione dosłownie naprzeciwko kamer i ochrona musiała widzieć jak je
        ktos wnosił.
        Czy tylko mi sie wydaje, czy cos tu jest nie tak.

PS. Wiem z dobrego źródła że na nowym osiedlu, gdzie jest Ankra, są przecieki
        zatem mają tam co robic. U nas chyba jest za nudno. :-)
        • bogdan76 Re: ogłoszenia na drzwiach 27.02.07, 18:11
          odnośnie pocięcia tapczanu tak jak sugeruje p. administrator to my nie mamy
          tego w zakresie obowiązków ,ale i tak co można to rozbijamy i wkładamy do
          pojemników z czego bardzo często dochodzi do kłótni z fa wywożącą śmieci.Na
          tego typu gabaryty administracja powinna zamawiać kontener z powiadomieniem
          lokatorów o terminie wywozu.Pozdrawiam FA CZYSTOSC.
        • bogdan76 Re: ogłoszenia na drzwiach 27.02.07, 19:55
          w drodze wyjaśnienia chciałbym przytoczyć rozporządzenia(Dz.U.Nr.132,poz.622 z
          póżn.zm) z dn.13 września 1996 o utrzymaniu czystości i porządku w gminach
          nakłada się na zarządcę oraz właścicieli nieruchomiści ustawa z dn.24 czerwca
          1994r o własności lokali(Dz.U.z 2000r.ńr.80,poz.903 z póżn.zm.)obowiązek z
          dniem 5 marca rozstawienie pojemników na segregecję śmieci.Kolor niebieski-
          paier,tektura.Biały-szkło bezbarwne.Zielony-szkło kolorowe.Żółty-opakowania z
          metali.Czerwony-odpady surowcowe.Brązowy-odpady biodegradacyjne Pozdrawiam
          Czystość
    • tytusromekiatomek2 Re: ogłoszenia na drzwiach 27.02.07, 20:40
      Na pewno zagineły klucze
      • piotr.kostrzewa Re: ogłoszenia na drzwiach 27.02.07, 22:19
        Witam,

Po pierwsze cieszę się, ż pojawił się jakieś życie na Forum. Już myślałem, że
        nic już się nie dziej na naszym osiedlu.
        Jeśli chodzi o tapczan to proponuje
        - zlokalizować właściciele. Jeśli nie poprzez kamery to ogłoszenia na klatkach.
        Niech ta osoba wywiezie ten super meble (nie proponuje lasu gdyż Nowy Burmistrz
        wziął się za bałaganiarzy)
        Jeśli nie uda się zlokalizować właściciela proponuje zapłacić 100 zł chłopakowi
        z Firmy Czystość i niech go w cholerę porąbie. Na pewno będzie taniej niż
        zamówienie kontenera za 500 zł.
        No i trzeci pomysł. Na starych Ząbkach mieszka biedna rodzina. Na pewno taki
        tapczan przyda im się na opał. Mogą po niego przyjść.

Pozdrawiam,

P.S.
        • gusia18 Re: ogłoszenia na drzwiach 28.02.07, 08:00
          Mam troszke inny pomysł. Może w związku ze zbliżająca się wiosna wystawimy taki
          jeden np w sobote i każdy z nas przy okazji wiosennych porządków bedzie mógł
          wyrzucić wielkogabarytowe rzeczy które są mu niepotrzebne.

Ja wogóle jestem za tym, abysmy płacili wiecej firmie sprzątającej. I niech ona
          właśnie reaguje w tkaich sytuacjach.
          • bik73 Re: ogłoszenia na drzwiach 28.02.07, 19:31
            Mam pytanie do "gusi18" - czy wracają stare czasy, że jeden napsoci a wszyscy
            będą się składać żeby był porządek. Skoro na osiedlu są kamery to chyba można
            sprawdzić kto wystawił stare meble i niech pokryje koszty wywiezienia.
            • gusia18 Re: ogłoszenia na drzwiach 01.03.07, 07:54
              Zgadzam się z Toba całkowicie. Niestety w tym przypadku nie wywiązała sie z
              zadania Pani administrator i ochrona. Nawet jak nagrałos ie an kamerę to już
              dawno zostało wykasowane. A ochrona nie przejrzała wcześniej kaset, bo nie było
              hasła. :-)
              • vsa Re: ogłoszenia na drzwiach 01.03.07, 08:13
                Witam. Co do nagrań z monitoringu to, wydaje mi się że powinny być
                przechowywane ok. miesiąca.
                Przynajmniej w miesiącach urlopowych. Wracając z wczasów po kilku tygodniach
                mogą się okazać różne rzeczy.
      • michal.zabki Re: ogłoszenia na drzwiach 01.03.07, 10:26
        Sądząc po nowych ogłoszeniach jeszcze się nie znalazły

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka