venus99 Re: Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastaj 28.02.07, 08:34 obyczajowy Macierewicz? potwiredza sie moja teza,że PO niewiele różni się od pisuarów. pozdrowienia dla Tuska od Jaruckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rex Re:Ludzie opamietajcie sie !!! IP: *.telia.com 28.02.07, 09:03 he he he he ,cos musi byc nie tak z wieloma tu piszacymi.Przerazenie budzi nie ta wystawa i osoba autora a raczej glupota ( czasami wina jest wiek)piszacych. Kazdy ma prawo do pogladow itp itd.Jezeli chce sie dyskutowac lub wyrazac opinie na temat pogladow itp z ktorymi sie nie zgadzamy,robimy to rzeczowo i tylko w przypadku do tego motywujacym. Wystawa jak latwo zauwazyc jest tworem bylego nauczyciela nizszego stopnia ,ktory zapewne juz w czasie swojej zawodowej aktywnosci wyroznial sie nazwijmy to "odmiennymi zwyczajami " Na starosc i z braku zajecia ,ten zajob owladnal nim calkowicie i ztary zgred i nieszczesny belfer wyobrazil sobie ,ze ma misje do wypelnienia ! Nie ma znaczenia do jakiej partii sie przyznaje itd. Takich jak on ,nieszczesnikow ,ktorych nowa dla nich rzeczywistos zamienila w pacjentow psychiatrii jest pelno.Traktujac takie typy jako godne litosci,powinno sie dokladac staran by trzymac takich psycholi z daleka od zycia publicznego.I nie wiem ,kto tu jest bardziej normalnym innaczej - stary belfer ,ktory zwariowal uczac dzieci rozwodnikow,czy tez tepaki umyslowe ,ktore pomagaja w takich zalosnych przedsiewzieciach.Zreszta wystawa istnieje nie od dzis i jakos nikt nie wzywal karetki z zakladu psychiatrycznego ! Znaczy sie ..... Taka wlasnie jest Polska ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQłka Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 08:37 Nie ma w tym tekście pomyłki? On na pewno jest z PO??? Przecież to LPR i to od prawej ściany!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozwodnik Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 08:38 Tylko debil ma takie przemyślenia Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 czyżby nowy "intelektualista" PO???? 28.02.07, 08:42 być może to się stało po powrocie Maryśki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. IP: *.elisa-laajakaista.fi 28.02.07, 08:43 jakaś bzdura! dziecko traci na pewno codzienny kontakt z jednym z rodziców, ale to od obydwojga rodziców zależą dobre kontakty z dzieckiem. ten człowiek generalizuje jakieś patologiczne sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
pobialym Re: Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastaj 28.02.07, 08:43 HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA - ...i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmorka Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. IP: 194.181.106.* 28.02.07, 08:43 ludzie po przekroczeniu pewnego wieku powinni obowiązkowo przechodzić badania lekarskie orzekające czy są bezpieczni dla otoczenia, poczytalni i czy mają demencję. Ten pan jest najlepszym tego przykladem, a moja opinia to "są moje przemyślenia" Odpowiedz Link Zgłoś
ami43 Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. 28.02.07, 08:44 Beznadziejnie pisac o psycholach..a takich w polityce wiekszosc -izolowac od spoleczenstwa i to natychmiast !!!!Niech tego nie widza i nie sluchaja dzieci ,bo beda mialy koszmarne snyyyy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kier Jak widać, PO to takie same prymitywne IP: 193.0.122.* 28.02.07, 08:44 kołtuny jak PiS, LPR i Samoobrona. Jedynie po wierzchu pociąnięci są lakierem cywilizacji. Nie ma nic bardziej patologicznego i opresyjnego, niż tzw. "normalna rodzina", ślub nierozerwalny... Normalna rodzina to nie tylko fałsz, ale i rozwiazanie od dawna niepraktyczne, oparte na nieprawdziwych podstawach i nie majace nic wspólnego z naturą człowieka. Rodzi to tylko zakłamanie i odziera człowieka z godnosci, zeruje na kobietach i dzieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
constance27 Re: Jak widać, PO to takie same prymitywne 28.02.07, 08:51 Zgadza się, PO to kołtuny, wcale nie lepsze niż PiS. Wiem to już od dawna, dlatego nawet nie jestem zaskoczona mądrą inaczej wypowiedzią Pana Działacza. Odpowiedz Link Zgłoś
barwa1 Mam pomysł na miejsce na wystawę! 28.02.07, 08:46 W najbliższym śmietniku! Wraz z sentencjami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemach Prostytutki, prostytutki IP: *.pools.arcor-ip.net 28.02.07, 08:47 Acha. Prostytutki wyrastaja rozwodnikom. Co temu panu prostytutki przeszkadzaja? Taki sam zawod jak kazdy inny, w przeciwienstwie do polityka np. Klient wie co kupuje, prostytutka wie co sprzedaje, obie strony zawieraja dobrowolna transakcje i przewaznie dotrzymuja slowa i zobowiazan. W przypadku politykow tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Expies Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 08:50 Q.....wa to jakiś faszysta!Zatkało mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil2007 Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. 28.02.07, 08:51 Już nigdy, przenigdy nie wrzucę kartki do urny na PO. Miałem już wątpliwości po decyzji krakowskich władz klubu w sprawie parady równości 2 lata temu i występach Tuska w Łagiewnikach. PO nigdy nie będzie liberalną! Polsce potrzebny jest prawdziwy liberalizm, neutralny światopoglądowo. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra_26 PO jest liberalna gospodarczo! 28.02.07, 10:42 A światopoglądowo raczej konserwatywna. Nie ma tu sprzeczności, bo w gospodarce jak największa wolność w działalności gospodarczej przyczynia się do większego dobrobytu w kraju, natomiast liberalizm obyczajów, czyli wszystko wolno, zasadniczo szkodzi społeczeństwu. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastaj 28.02.07, 11:41 od 17 lat nie do zrobienia... Też o tym marzę, a zwłaszcza o tym , żeby rządzący dali mi spokojnie żyć wg moich przekonań (oprócz przestępczych), a ich głównym zajęciem było główkowanie, ja by tu jeszcze zrobić moje (i reszty Polaków) życie wygodniejszym i bogatszym. Za odnowę moralną dziękuję, bo jej styl wywołuje mdłości. A swoją drogą - dlaczego są pieniądze na bzdury a nie ma na zapewnienie dzieciakom domów kultury, kółek zainteresowań, świetlic środowiskowych, stałej pomocy psychologiczno-pedagogicznej. Nie wierzę żeby 90% Katolików potrzebowało takiej dbałości o moralność ze strony państwa... A może gdyby wprowadzić prawdziwy liberalizm to okazałobby się ilu prawdziwych katolików jest naprawdę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna-anna Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. 28.02.07, 08:52 Sama wychowałam trójkę dzieci-nikt mi nie pomógł.Nawet alimenty od kochającego tatusia ściągał komornik .Moje dzieci wyrosły na dobrych obywateli ! Zastanawiam się,czy nie złożyć doniesienia do prokuratury przeciwko SZANOWNEMU DZIAłACZOWI - może on ma takie doświadczenia i wie o tym z autopsji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęśliwa a z czego ten chory staruch ma doktorat???? IP: *.chello.pl 28.02.07, 08:54 bezwzględnie powinno się polityków w ramach badań okresowych kierować na badania psychiatryczne, jego choroba jest skutkiem wyrastania w prawidłowej ,katolickiej rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moderator Re: Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 12:45 Moja droga, miałaś ciężko, ale zawdzieczasz to w sumie sobie... Przykre, ale taka jest prawda. SZANOWNY DZIAŁACZ jak go nazwałaś napewno nie miał na myśli Ciebie. Pozdrawiam i życze dalszych sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sekretarka Re: Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastaj IP: *.globalconnect.pl 01.03.07, 10:42 Jak to nikt nie pomógł. a komornik, a rodzice? Ktoś jednak pomógł. Chyba że sama jesteś z domu dziecka i nie masz oprócz dzieci nikogo, to rozumiem że sama i podziwiam. Pełno jest jednak takich samych, co same nie śą. Mają mamy, ojców, ciocie, wujków, przyjaciół i razem wychowują. Ale mamy trwają w uporze, że same, same. A podrzucać dzieci ojcom przy każdej okazji, niech pomaga wychowywać. Niestety on jest niepotrzebny, pieniądze ma tylko dawać. Jak by chciał kontaktować się z dzieckiem to nawet o molestowanie posądzić. Sąd rozpatruje wszystko i nie pociąga do odpowiedzialności za kłamstwa. Same, same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek "Aiwa-Platz" Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. IP: *.centertel.pl 28.02.07, 08:55 Zaraz pana doktora wywalą z partii POszustów za działanie nie po linii partyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront czyli wg ciebie rozwody są cacy??? 28.02.07, 09:01 a to wychowywanie dziecka w pełnej rodzinie grozi patologiami??? podaj proszę chociaż jeden przykład głupiej czy nieprawdziwej tezy tego pana o którym mowa w artykule, którego tak niegrzecznie nazywasz... facet ma normalne poglady i nie boi się przedstawić własnego zdania ale w dobie poprawności politycznej kazda normalnoc uznawana jest za ciemnogród... Odpowiedz Link Zgłoś
tata_tomek Rozwody niekiedy są ratunkiem! 28.02.07, 09:28 michalfront napisał: > a to wychowywanie dziecka w pełnej rodzinie grozi patologiami??? Rozumiem, że w twojej nomenklaturze rodzina "pełna" = mąż+żona+dziecko (dzieci). to może najpierw poczytaj co się dzieje w wielu takich "pełnych" rodzinach www.niebieskalinia.pl/forumb/viewforum.php?f=1 a potem się udzielaj wokalnie. Po tym, jak dotrze do ciebie, że częściej to nie patologia jest wynikiem rozwodu ale rozwód skutkiem patologicznych układów w rodzinie, przepraszam, "rodzinie" Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront Re: Rozwody niekiedy są ratunkiem! 28.02.07, 09:34 kolego - jasne że CZASEM są ratunkiem ale STATYSTYCZNIE rozwód nie jest dla dziecka wydarzeniem pozytywnym w jego dalszym rozwoju zawsze można znależć jakiś drastyczny przykład w jedną lub drugą stronę co nie zmienia faktu ze w 90% "normalnych" przypadków rozwód nie niesie dla dziecka nic dobrego no chyba ze stawiasz tezę że dla dobra dzieci należy zacząć się masowo rozwodzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Repeta Re: Rozwody niekiedy są ratunkiem! IP: 83.238.100.* 28.02.07, 11:25 Pytanie tylko ile z tych rozwodów to "mniejsze zło" niż dalsze trwanie rodziny z tatusiem, który chla i bije rodzinę. Ponadto kolejną kwestią jest to czy stawiamy jako priorytet statystyczne dobro dziecka czy też martwe małżeństwo, w którym mimo formalnego trwania jeden lub oboje małżonkowie mają dziecko/partnera gdzieś. Moze rozwody to rozwiązanie tych małżeństw, które po prostu były nieudane i często niosłyby szkodę dla tego dziecka. Akurat postulat większego zastanowienia przy mówieniu "tak" to popieram... Odpowiedz Link Zgłoś
irena.earl Re: Rozwody niekiedy są ratunkiem! 28.02.07, 11:41 Powiedziałabym, że krzywdę dziecku robi nie sam rozwód, lecz to co do niego doprowadziło: nienawiść, alkohol, przemoc w rodzinie. Chyba nikt się nie rozwodzi dlatego ze dobrze mu się wiedzie w domu. Wydaje mi się, że większy odsetek zaburzeń u dzieci rozwodników niż dzieci z pełnych rodzin wynika z tego, że wśród 100% rodzin rozwodzących się wystąpiły konflikty tak silne, że aż uniemożliwiające w oczach rodziców dalsze trwanie rodziny. Tak silne konflikty natomiast wystąpiły tylko w części rodzin pełnych, dlatego te rodziny nadal są pełne (jest oczywiście część rodzin, takich jak moja, które mimo dużych problemów zostają razem ze szkodą dla dzieci). Wniosek - pomiędzy większą ilością patologii wśród dzieci a rozwodami rodziców można zauważyć jedynie korelację, a nie związek przyczynowy. To nie rozwód powoduje patologię wśród dzieci, to konflikty w rodzinie(spowodowane jeszcze innymi czynnikami, np ekonomicznymi itp) są przyczyną i rozwodów, i problemów dzieci. Pan Polityk - autor wystawy wziął natomiast współwystępowanie tych dwóch zjawisk za związek przyczynowo skutkowy i stąd niedorzeczności w jego wypowiedziach. Panie Polityku, idąc za Pana rozumowaniem, opadnięcie liści z drzew jest przyczyną pierwszego śniegu, gdyż te zjawiska najczęściej występują razem. Gratuluję bystrości umysłu. Mam nadzieję, że to nie otępienie starcze. Odpowiedz Link Zgłoś
lobotomia_story Re: czyli wg ciebie rozwody są cacy??? 28.02.07, 10:43 michalfront napisał: > a to wychowywanie dziecka w pełnej rodzinie grozi patologiami??? to są już Twoje słowa poza tym nie istnieje jakaś automatyczna i obiektywna prawidłowość typu: pełna rodzina = super hiper zajebiście co wcale nie znaczy, że rozwód to coś dobrego > podaj proszę chociaż jeden przykład głupiej czy nieprawdziwej tezy tego pana o > którym mowa w artykule, którego tak niegrzecznie nazywasz... ciężar dowodu spoczywa na tym, kto twierdzi, to nie ja wysuwam takie tezy poza tym znam różnych ludzi i wierz mi, podział na idiotów i tych mądrzejszych nie jest zależny od tego, kto z jakiej rodziny pochodzi... > facet ma normalne poglady i nie boi się przedstawić własnego zdania ale w dobie poprawności politycznej kazda normalnoc uznawana jest za ciemnogród... nie normalne, tylko zapyziało - kołtuńsko - beznadziejnie drobnomieszczańskie, zbyt wielu wyciąga sobie na sztandary hukliwe slogany typu: tradycja, porządek, coś tam, tylko po to, żeby raz: się dowartościować, dwa: przykryć nimi swoją frustrację i wewnętrzne zakiszenie i zmarnowanie, łatwiej powiedzieć: "walczę o wartości" i kogoś obrazić, niż wprost powiedzieć: "jestem pełen pogardy, frustracji, mam za krótkiego siusiaka i straszne na tym punkcie kompleksy, że aż bym kogoś kopnął, nakazał mu, zmusił, opluł"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek I ten facio ma tytul dr z 'Przemyslen' !?!? IP: *.l.pppool.de 28.02.07, 09:04 To ja rzadam 'Profesora'! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Weishaupt Re: I ten facio ma tytul dr z 'Przemyslen' !?!? IP: *.server.ntli.net 28.02.07, 10:57 Ale o co chodzi? Ma tytuł doktora historii, więc może jest dobrym historykiem. A że mówi o psychologii, na której się nie zna, to już jego problem. Nikt normalny nie będzie chyba słuchał porad medycznych inżyniera metalurga, tak jak nie będzie słuchać wynalazków psychologicznych historyka. Inna sprawa, że odpowiedzą "takie są moje przemyślenia" skompromitował się całkowicie, zwłaszcza że jest nauczycielem i najprawdopodobniej był tez wykładową w czasie studiów doktoranckich. Małe ćwiczenie umysłowe: wyobraźcie sobie, że zapytani o coś na egzaminie mówicie piąte przez dziesiąte, dodajecie "to są moje przemyślenia" i oczekujecie dobrej oceny. Głupie? No właśnie. Z masońskim pozdrowieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Poznania a dlaczego źle, że są finansowani z naszych pienię IP: *.icpnet.pl 28.02.07, 09:05 pieniędzy? W końcu to my obywatele dajemy się oszukiwać, że PO jest znacznie lepsza od PiS. I na nich głosujemy. To jest dość oczywiste, że ludzie o poglądach konserwatywnych kiedyś, mają je do dziś. A jakie poglądy mają i mieli Rokita, Komorowski, Niesiołowski, czy ten były prezydent Wrocławia? Czy też Tusk mówiący o pedałach i skarpetkach. Wystarczy słuchać słów, a nie łapać się na wizerunek, który chcą sprzedać. I myślicie, że ktoś go w PO skrytykuje? Może za to, że był jak to w żargonie się określa "nie polityczny", czyli zbyt otwarty, wystawiający się na krytykę. Moja rodzina bardzo dużo wycierpiała w latach 80-tych. I ja nigdy nie głosowałem na postkomunistyczną lewicę, która uważam powinna honorowo nie brać udziału w polityce. Jakoś w Czechach, czy na Węgrzech się to udało. A może ich nikt nie popierał? A może tamci byli (faktycznie byli) znacznie bardziej betonowi, a nasi tylko oportunistyczni. Jednak teraz nie widzę alternatywy dla LiDu. Gdyby jeszcze nie ci ludzie, jak Kalisz, Oleksy. Są jednak w tamtym środowisku nawet ludzie ze starego systemy, których uznaję za wiarygodnych. Ale pamiętać trzeba, że nie ma partii idealnych. Przez to, że jako wyborcy mamy takie oczekiwania, to tak małą mamy frekwencję, co ułatwiło zdyscyplinowanemu moherowemu elektoratowi objęcie władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monarchista Re: a dlaczego źle, że są finansowani z naszych p IP: *.bielsko.n4a.pl 28.02.07, 13:26 > Moja rodzina bardzo dużo wycierpiała w latach 80-tych. I ja nigdy nie głosowałe > m > na postkomunistyczną lewicę, która uważam powinna honorowo nie brać udziału w > polityce. Jakoś w Czechach, czy na Węgrzech się to udało. A może ich nikt nie > popierał? A może tamci byli (faktycznie byli) znacznie bardziej betonowi, a nas > i > tylko oportunistyczni. Jednak teraz nie widzę alternatywy dla LiDu. Gdyby > jeszcze nie ci ludzie, jak Kalisz, Oleksy. Są jednak w tamtym środowisku nawet > ludzie ze starego systemy, których uznaję za wiarygodnych. Ale pamiętać trzeba, > że nie ma partii idealnych. Przez to, że jako wyborcy mamy takie oczekiwania, t > o > tak małą mamy frekwencję, co ułatwiło zdyscyplinowanemu moherowemu elektoratowi > objęcie władzy. Co do Czech, to nie masz racji Komunistyczna Partia Czech nawet nie raczyła się przemalować i w wyborach zdobywa znaczące ilości głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
yaroszka Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. 28.02.07, 09:05 Ten pan powinien się leczyć psychiatrycznie. Jego działalność jest szkodliwa i obraża dzieci osób rozwiedzionych! wyrzućmy krasnale z naszych ogródków Odpowiedz Link Zgłoś
arekzsopotu Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. 28.02.07, 09:07 Kto ma już dość ciemniaków z PO? Wpisywać się!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa42 Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. IP: *.chello.pl 28.02.07, 09:12 Dopadła go demencja starcza-przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Naszą kasę.... IP: *.supra.com.pl 28.02.07, 09:16 a są ludzie, którzy chcą przeznaczyć tzw. "naszą kasę" na bezpłatne skrobanki! I to Cię nie rusza? Albo na bezpłatne środki antykoncepcyjne. To ja mam do ..ek małolatów dopłacać????!!! a wała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastaj IP: *.travedsl.de 28.02.07, 09:16 Ktoś podrzucił go do PO z Radia Maryja. Niezły pomysł na szkodzenie konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata idiota, zawiodłam się na PO IP: *.garazowa.waw.pl 28.02.07, 09:19 Wszystko zależy od rodzica(ów) czy potrafi wychowac dziecko, a nie od tego czy rodziców jest dwoje czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kometa Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. IP: 217.153.6.* 28.02.07, 09:20 a mi sie wydaje, ze dla dzieci duzo gorsze moze byc zycie w rodzinie w kotrej rodzice sie nie szanuja i bez przerwy kluca - takie sytuacje prowadza do tego ze dziecko zyje w ciaglej atmosferze zagrozenia i nie sadze zeby pomoglo to mu w wyjsciu na ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś