Dodaj do ulubionych

Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają ...

• venus99 Re: Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastaj 28.02.07, 08:34
      obyczajowy Macierewicz?
      potwiredza sie moja teza,że PO niewiele różni się od pisuarów.
      pozdrowienia dla Tuska od Jaruckiej.
      • Gość: Rex Re:Ludzie opamietajcie sie !!! IP: *.telia.com 28.02.07, 09:03
        he he he he ,cos musi byc nie tak z wieloma tu piszacymi.Przerazenie budzi nie
        ta wystawa i osoba autora a raczej glupota ( czasami wina jest wiek)piszacych.
        Kazdy ma prawo do pogladow itp itd.Jezeli chce sie dyskutowac lub wyrazac
        opinie na temat pogladow itp z ktorymi sie nie zgadzamy,robimy to rzeczowo i
        tylko w przypadku do tego motywujacym.
        Wystawa jak latwo zauwazyc jest tworem bylego nauczyciela nizszego
        stopnia ,ktory zapewne juz w czasie swojej zawodowej aktywnosci wyroznial sie
        nazwijmy to "odmiennymi zwyczajami " Na starosc i z braku zajecia ,ten zajob
        owladnal nim calkowicie i ztary zgred i nieszczesny belfer wyobrazil sobie ,ze
        ma misje do wypelnienia ! Nie ma znaczenia do jakiej partii sie przyznaje itd.
        Takich jak on ,nieszczesnikow ,ktorych nowa dla nich rzeczywistos zamienila w
        pacjentow psychiatrii jest pelno.Traktujac takie typy jako godne
        litosci,powinno sie dokladac staran by trzymac takich psycholi z daleka od zycia
        publicznego.I nie wiem ,kto tu jest bardziej normalnym innaczej - stary
        belfer ,ktory zwariowal uczac dzieci rozwodnikow,czy tez tepaki umyslowe ,ktore
        pomagaja w takich zalosnych przedsiewzieciach.Zreszta wystawa istnieje nie od
        dzis i jakos nikt nie wzywal karetki z zakladu psychiatrycznego ! Znaczy
        sie ..... Taka wlasnie jest Polska !
    • Gość: QQłka Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 08:37
      Nie ma w tym tekście pomyłki?
      On na pewno jest z PO???
      Przecież to LPR i to od prawej ściany!!!
    • Gość: Rozwodnik Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 08:38
      Tylko debil ma takie przemyślenia
    • radiomaryja1 czyżby nowy "intelektualista" PO???? 28.02.07, 08:42
      być może to się stało po powrocie Maryśki....
    • Gość: Viking Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. IP: *.elisa-laajakaista.fi 28.02.07, 08:43
      jakaś bzdura! dziecko traci na pewno codzienny kontakt z jednym z rodziców, ale to od obydwojga rodziców zależą dobre kontakty z dzieckiem.
      ten człowiek generalizuje jakieś patologiczne sytuacje.
    • pobialym Re: Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastaj 28.02.07, 08:43
      HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA -
      ...i tyle
    • Gość: zmorka Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. IP: 194.181.106.* 28.02.07, 08:43
      ludzie po przekroczeniu pewnego wieku powinni obowiązkowo przechodzić badania
      lekarskie orzekające czy są bezpieczni dla otoczenia, poczytalni i czy mają
      demencję. Ten pan jest najlepszym tego przykladem, a moja opinia to "są moje
      przemyślenia"
    • ami43 Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. 28.02.07, 08:44
      Beznadziejnie pisac o psycholach..a takich w polityce wiekszosc -izolowac od
      spoleczenstwa i to natychmiast !!!!Niech tego nie widza i nie sluchaja
      dzieci ,bo beda mialy koszmarne snyyyy!!!!!
    • Gość: kier Jak widać, PO to takie same prymitywne IP: 193.0.122.* 28.02.07, 08:44
      kołtuny jak PiS, LPR i Samoobrona. Jedynie po wierzchu pociąnięci są lakierem
      cywilizacji. Nie ma nic bardziej patologicznego i opresyjnego, niż
      tzw. "normalna rodzina", ślub nierozerwalny... Normalna rodzina to nie tylko
      fałsz, ale i rozwiazanie od dawna niepraktyczne, oparte na nieprawdziwych
      podstawach i nie majace nic wspólnego z naturą człowieka. Rodzi to tylko
      zakłamanie i odziera człowieka z godnosci, zeruje na kobietach i dzieciach.
      • constance27 Re: Jak widać, PO to takie same prymitywne 28.02.07, 08:51
        Zgadza się, PO to kołtuny, wcale nie lepsze niż PiS. Wiem to już od dawna,
        dlatego nawet nie jestem zaskoczona mądrą inaczej wypowiedzią Pana Działacza.
    • barwa1 Mam pomysł na miejsce na wystawę! 28.02.07, 08:46
      W najbliższym śmietniku!
      Wraz z sentencjami!
    • Gość: telemach Prostytutki, prostytutki IP: *.pools.arcor-ip.net 28.02.07, 08:47
      Acha. Prostytutki wyrastaja rozwodnikom.
      Co temu panu prostytutki przeszkadzaja? Taki sam zawod jak kazdy inny, w
      przeciwienstwie do polityka np. Klient wie co kupuje, prostytutka wie co
      sprzedaje, obie strony zawieraja dobrowolna transakcje i przewaznie dotrzymuja
      slowa i zobowiazan.
      W przypadku politykow tak nie jest.
    • Gość: Expies Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 08:50
      Q.....wa to jakiś faszysta!Zatkało mnie.
    • kamil2007 Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. 28.02.07, 08:51
      Już nigdy, przenigdy nie wrzucę kartki do urny na PO. Miałem już wątpliwości po
      decyzji krakowskich władz klubu w sprawie parady równości 2 lata temu i
      występach Tuska w Łagiewnikach. PO nigdy nie będzie liberalną! Polsce potrzebny
      jest prawdziwy liberalizm, neutralny światopoglądowo.
      • bystra_26 PO jest liberalna gospodarczo! 28.02.07, 10:42
        A światopoglądowo raczej konserwatywna. Nie ma tu sprzeczności, bo w gospodarce
        jak największa wolność w działalności gospodarczej przyczynia się do większego
        dobrobytu w kraju, natomiast liberalizm obyczajów, czyli wszystko wolno,
        zasadniczo szkodzi społeczeństwu.
      • gulcia77 Re: Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastaj 28.02.07, 11:41
        od 17 lat nie do zrobienia... Też o tym marzę, a zwłaszcza o tym , żeby rządzący
        dali mi spokojnie żyć wg moich przekonań (oprócz przestępczych), a ich głównym
        zajęciem było główkowanie, ja by tu jeszcze zrobić moje (i reszty Polaków) życie
        wygodniejszym i bogatszym. Za odnowę moralną dziękuję, bo jej styl wywołuje
        mdłości. A swoją drogą - dlaczego są pieniądze na bzdury a nie ma na zapewnienie
        dzieciakom domów kultury, kółek zainteresowań, świetlic środowiskowych, stałej
        pomocy psychologiczno-pedagogicznej. Nie wierzę żeby 90% Katolików potrzebowało
        takiej dbałości o moralność ze strony państwa... A może gdyby wprowadzić
        prawdziwy liberalizm to okazałobby się ilu prawdziwych katolików jest naprawdę ;)
    • krystyna-anna Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. 28.02.07, 08:52
      Sama wychowałam trójkę dzieci-nikt mi nie pomógł.Nawet alimenty od kochającego
      tatusia ściągał komornik .Moje dzieci wyrosły na dobrych obywateli !
      Zastanawiam się,czy nie złożyć doniesienia do prokuratury przeciwko SZANOWNEMU
      DZIAłACZOWI - może on ma takie doświadczenia i wie o tym z autopsji ?
      • Gość: szczęśliwa a z czego ten chory staruch ma doktorat???? IP: *.chello.pl 28.02.07, 08:54
        bezwzględnie powinno się polityków w ramach badań okresowych kierować na
        badania psychiatryczne,
        jego choroba jest skutkiem wyrastania w prawidłowej ,katolickiej rodzinie
      • Gość: moderator Re: Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 12:45
        Moja droga, miałaś ciężko, ale zawdzieczasz to w sumie sobie...
        Przykre, ale taka jest prawda.
        SZANOWNY DZIAŁACZ jak go nazwałaś napewno nie miał na myśli Ciebie.
        Pozdrawiam i życze dalszych sukcesów.
      • Gość: sekretarka Re: Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastaj IP: *.globalconnect.pl 01.03.07, 10:42
        Jak to nikt nie pomógł. a komornik, a rodzice? Ktoś jednak pomógł. Chyba że
        sama jesteś z domu dziecka i nie masz oprócz dzieci nikogo, to rozumiem że sama
        i podziwiam. Pełno jest jednak takich samych, co same nie śą. Mają mamy, ojców,
        ciocie, wujków, przyjaciół i razem wychowują. Ale mamy trwają w uporze, że
        same, same. A podrzucać dzieci ojcom przy każdej okazji, niech pomaga
        wychowywać. Niestety on jest niepotrzebny, pieniądze ma tylko dawać. Jak by
        chciał kontaktować się z dzieckiem to nawet o molestowanie posądzić. Sąd
        rozpatruje wszystko i nie pociąga do odpowiedzialności za kłamstwa. Same, same.
    • Gość: Arek "Aiwa-Platz" Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. IP: *.centertel.pl 28.02.07, 08:55
      Zaraz pana doktora wywalą z partii POszustów za działanie nie po linii
      partyjnej.
    • lobotomia_story Pajac 28.02.07, 08:57
      i tyle
      • michalfront czyli wg ciebie rozwody są cacy??? 28.02.07, 09:01
        a to wychowywanie dziecka w pełnej rodzinie grozi patologiami???

podaj proszę chociaż jeden przykład głupiej czy nieprawdziwej tezy tego pana o
        którym mowa w artykule, którego tak niegrzecznie nazywasz...

facet ma normalne poglady i nie boi się przedstawić własnego zdania ale w dobie
        poprawności politycznej kazda normalnoc uznawana jest za ciemnogród...
        • tata_tomek Rozwody niekiedy są ratunkiem! 28.02.07, 09:28
          michalfront napisał:

> a to wychowywanie dziecka w pełnej rodzinie grozi patologiami???

Rozumiem, że w twojej nomenklaturze rodzina "pełna" = mąż+żona+dziecko (dzieci).
          to może najpierw poczytaj co się dzieje w wielu takich "pełnych" rodzinach

www.niebieskalinia.pl/forumb/viewforum.php?f=1

a potem się udzielaj wokalnie. Po tym, jak dotrze do ciebie, że częściej to nie
          patologia jest wynikiem rozwodu ale rozwód skutkiem patologicznych układów w
          rodzinie, przepraszam, "rodzinie"
          • michalfront Re: Rozwody niekiedy są ratunkiem! 28.02.07, 09:34
            kolego - jasne że CZASEM są ratunkiem ale STATYSTYCZNIE rozwód nie jest dla
            dziecka wydarzeniem pozytywnym w jego dalszym rozwoju

zawsze można znależć jakiś drastyczny przykład w jedną lub drugą stronę co nie
            zmienia faktu ze w 90% "normalnych" przypadków rozwód nie niesie dla dziecka
            nic dobrego

no chyba ze stawiasz tezę że dla dobra dzieci należy zacząć się masowo
            rozwodzić :)
            • Gość: Repeta Re: Rozwody niekiedy są ratunkiem! IP: 83.238.100.* 28.02.07, 11:25
              Pytanie tylko ile z tych rozwodów to "mniejsze zło" niż dalsze trwanie rodziny z tatusiem, który chla i bije rodzinę. Ponadto kolejną kwestią jest to czy stawiamy jako priorytet statystyczne dobro dziecka czy też martwe małżeństwo, w którym mimo formalnego trwania jeden lub oboje małżonkowie mają dziecko/partnera gdzieś. Moze rozwody to rozwiązanie tych małżeństw, które po prostu były nieudane i często niosłyby szkodę dla tego dziecka. Akurat postulat większego zastanowienia przy mówieniu "tak" to popieram...
            • irena.earl Re: Rozwody niekiedy są ratunkiem! 28.02.07, 11:41
              Powiedziałabym, że krzywdę dziecku robi nie sam rozwód, lecz to co do niego
              doprowadziło: nienawiść, alkohol, przemoc w rodzinie. Chyba nikt się nie
              rozwodzi dlatego ze dobrze mu się wiedzie w domu. Wydaje mi się, że większy
              odsetek zaburzeń u dzieci rozwodników niż dzieci z pełnych rodzin wynika z tego,
              że wśród 100% rodzin rozwodzących się wystąpiły konflikty tak silne, że aż
              uniemożliwiające w oczach rodziców dalsze trwanie rodziny. Tak silne konflikty
              natomiast wystąpiły tylko w części rodzin pełnych, dlatego te rodziny nadal są
              pełne (jest oczywiście część rodzin, takich jak moja, które mimo dużych
              problemów zostają razem ze szkodą dla dzieci).

Wniosek - pomiędzy większą ilością patologii wśród dzieci a rozwodami rodziców
              można zauważyć jedynie korelację, a nie związek przyczynowy. To nie rozwód
              powoduje patologię wśród dzieci, to konflikty w rodzinie(spowodowane jeszcze
              innymi czynnikami, np ekonomicznymi itp) są przyczyną i rozwodów, i problemów
              dzieci.

Pan Polityk - autor wystawy wziął natomiast współwystępowanie tych dwóch zjawisk
              za związek przyczynowo skutkowy i stąd niedorzeczności w jego wypowiedziach.
              Panie Polityku, idąc za Pana rozumowaniem, opadnięcie liści z drzew jest
              przyczyną pierwszego śniegu, gdyż te zjawiska najczęściej występują razem.
              Gratuluję bystrości umysłu. Mam nadzieję, że to nie otępienie starcze.
        • lobotomia_story Re: czyli wg ciebie rozwody są cacy??? 28.02.07, 10:43
          michalfront napisał:

> a to wychowywanie dziecka w pełnej rodzinie grozi patologiami???

to są już Twoje słowa

poza tym nie istnieje jakaś automatyczna i obiektywna prawidłowość typu:
          pełna rodzina = super hiper zajebiście

co wcale nie znaczy, że rozwód to coś dobrego

> podaj proszę chociaż jeden przykład głupiej czy nieprawdziwej tezy tego pana o
          > którym mowa w artykule, którego tak niegrzecznie nazywasz...

ciężar dowodu spoczywa na tym, kto twierdzi, to nie ja wysuwam takie tezy

poza tym znam różnych ludzi i wierz mi, podział na idiotów i tych mądrzejszych
          nie jest zależny od tego, kto z jakiej rodziny pochodzi...

> facet ma normalne poglady i nie boi się przedstawić własnego zdania ale w
          dobie poprawności politycznej kazda normalnoc uznawana jest za ciemnogród...

nie normalne, tylko zapyziało - kołtuńsko - beznadziejnie drobnomieszczańskie,
          zbyt wielu wyciąga sobie na sztandary hukliwe slogany typu: tradycja, porządek,
          coś tam, tylko po to, żeby raz: się dowartościować, dwa: przykryć nimi swoją
          frustrację i wewnętrzne zakiszenie i zmarnowanie, łatwiej powiedzieć: "walczę o
          wartości" i kogoś obrazić, niż wprost powiedzieć: "jestem pełen pogardy,
          frustracji, mam za krótkiego siusiaka i straszne na tym punkcie kompleksy, że aż
          bym kogoś kopnął, nakazał mu, zmusił, opluł"...
    • Gość: Leszek I ten facio ma tytul dr z 'Przemyslen' !?!? IP: *.l.pppool.de 28.02.07, 09:04
      To ja rzadam 'Profesora'!
      • Gość: Adam Weishaupt Re: I ten facio ma tytul dr z 'Przemyslen' !?!? IP: *.server.ntli.net 28.02.07, 10:57
        Ale o co chodzi? Ma tytuł doktora historii, więc może jest dobrym historykiem. A że mówi o psychologii, na której się nie zna, to już jego problem. Nikt normalny nie będzie chyba słuchał porad medycznych inżyniera metalurga, tak jak nie będzie słuchać wynalazków psychologicznych historyka. Inna sprawa, że odpowiedzą "takie są moje przemyślenia" skompromitował się całkowicie, zwłaszcza że jest nauczycielem i najprawdopodobniej był tez wykładową w czasie studiów doktoranckich. Małe ćwiczenie umysłowe: wyobraźcie sobie, że zapytani o coś na egzaminie mówicie piąte przez dziesiąte, dodajecie "to są moje przemyślenia" i oczekujecie dobrej oceny. Głupie? No właśnie.

Z masońskim pozdrowieniem
    • Gość: Włodek z Poznania a dlaczego źle, że są finansowani z naszych pienię IP: *.icpnet.pl 28.02.07, 09:05
      pieniędzy? W końcu to my obywatele dajemy się oszukiwać, że PO jest znacznie
      lepsza od PiS. I na nich głosujemy. To jest dość oczywiste, że ludzie o
      poglądach konserwatywnych kiedyś, mają je do dziś. A jakie poglądy mają i mieli
      Rokita, Komorowski, Niesiołowski, czy ten były prezydent Wrocławia? Czy też Tusk
      mówiący o pedałach i skarpetkach. Wystarczy słuchać słów, a nie łapać się na
      wizerunek, który chcą sprzedać.
      I myślicie, że ktoś go w PO skrytykuje? Może za to, że był jak to w żargonie się
      określa "nie polityczny", czyli zbyt otwarty, wystawiający się na krytykę.

Moja rodzina bardzo dużo wycierpiała w latach 80-tych. I ja nigdy nie głosowałem
      na postkomunistyczną lewicę, która uważam powinna honorowo nie brać udziału w
      polityce. Jakoś w Czechach, czy na Węgrzech się to udało. A może ich nikt nie
      popierał? A może tamci byli (faktycznie byli) znacznie bardziej betonowi, a nasi
      tylko oportunistyczni. Jednak teraz nie widzę alternatywy dla LiDu. Gdyby
      jeszcze nie ci ludzie, jak Kalisz, Oleksy. Są jednak w tamtym środowisku nawet
      ludzie ze starego systemy, których uznaję za wiarygodnych. Ale pamiętać trzeba,
      że nie ma partii idealnych. Przez to, że jako wyborcy mamy takie oczekiwania, to
      tak małą mamy frekwencję, co ułatwiło zdyscyplinowanemu moherowemu elektoratowi
      objęcie władzy.
      • Gość: Monarchista Re: a dlaczego źle, że są finansowani z naszych p IP: *.bielsko.n4a.pl 28.02.07, 13:26
        > Moja rodzina bardzo dużo wycierpiała w latach 80-tych. I ja nigdy nie
        głosowałe
        > m
        > na postkomunistyczną lewicę, która uważam powinna honorowo nie brać udziału w
        > polityce. Jakoś w Czechach, czy na Węgrzech się to udało. A może ich nikt nie
        > popierał? A może tamci byli (faktycznie byli) znacznie bardziej betonowi, a
        nas
        > i
        > tylko oportunistyczni. Jednak teraz nie widzę alternatywy dla LiDu. Gdyby
        > jeszcze nie ci ludzie, jak Kalisz, Oleksy. Są jednak w tamtym środowisku nawet
        > ludzie ze starego systemy, których uznaję za wiarygodnych. Ale pamiętać
        trzeba,
        > że nie ma partii idealnych. Przez to, że jako wyborcy mamy takie oczekiwania,
        t
        > o
        > tak małą mamy frekwencję, co ułatwiło zdyscyplinowanemu moherowemu
        elektoratowi
        > objęcie władzy.

Co do Czech, to nie masz racji Komunistyczna Partia Czech nawet nie raczyła się
        przemalować i w wyborach zdobywa znaczące ilości głosów.
    • yaroszka Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. 28.02.07, 09:05
      Ten pan powinien się leczyć psychiatrycznie. Jego działalność jest szkodliwa i
      obraża dzieci osób rozwiedzionych!

wyrzućmy krasnale z naszych ogródków
    • arekzsopotu Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. 28.02.07, 09:07
      Kto ma już dość ciemniaków z PO?
      Wpisywać się!!
      • gosiu1 skad sie taki kretyn wzial? gdzie takich produkuja 28.02.07, 09:09
    • Gość: siwa42 Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. IP: *.chello.pl 28.02.07, 09:12
      Dopadła go demencja starcza-przykre.
    • Gość: Marek Naszą kasę.... IP: *.supra.com.pl 28.02.07, 09:16
      a są ludzie, którzy chcą przeznaczyć tzw. "naszą kasę" na bezpłatne skrobanki! I
      to Cię nie rusza? Albo na bezpłatne środki antykoncepcyjne. To ja mam do ..ek
      małolatów dopłacać????!!! a wała!
    • Gość: mm Re: Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastaj IP: *.travedsl.de 28.02.07, 09:16
      Ktoś podrzucił go do PO z Radia Maryja. Niezły pomysł na szkodzenie konkurencji.
    • Gość: agata idiota, zawiodłam się na PO IP: *.garazowa.waw.pl 28.02.07, 09:19
      Wszystko zależy od rodzica(ów) czy potrafi wychowac dziecko, a nie od tego czy
      rodziców jest dwoje czy nie.
    • Gość: kometa Działacz PO: W rodzinach rozwodników wyrastają .. IP: 217.153.6.* 28.02.07, 09:20
      a mi sie wydaje, ze dla dzieci duzo gorsze moze byc zycie w rodzinie w kotrej
      rodzice sie nie szanuja i bez przerwy kluca - takie sytuacje prowadza do tego
      ze dziecko zyje w ciaglej atmosferze zagrozenia i nie sadze zeby pomoglo to mu
      w wyjsciu na ludzi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka