pasztet.pasztet 03.04.07, 18:10 Czy w Warszawie (chodzi mi przede wszystkim o Śródmieście) ostały się jeszcze jakieś szalety miejskie? Planuję długi spacer, a nie chcę na chama załatwiać się w bramie lub w krzakach, więc będę wdzięczny za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kixx Re: Gdzie oddać mocz w Warszawie? IP: *.acn.waw.pl 03.04.07, 18:47 do sloiczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: Gdzie oddać mocz w Warszawie? IP: 217.153.163.* 03.04.07, 18:49 napewno znajdziesz szalet miejski w podziemiach rotundy przy wyjsciu "hotel forum" (obecnie novotel) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Gdzie oddać mocz w Warszawie? 03.04.07, 20:15 pasztet.pasztet napisał: > Czy w Warszawie (chodzi mi przede wszystkim o Śródmieście) ostały się jeszcze > jakieś szalety miejskie? - dworce (Centralny, Ochota, Główny, Śródmieście, itd) - stacje metra - PKiN (kilka) - przejście podziemne Marszałkowska/Al.Jerozolimskie - przejście podziemne Al.Jerozolimskie/Jana Pawła - restauracje, bary (także MacDonald, KFC) - hotele - urzędy - domy towarowe (Centrum, Sezam, Smyk itp) - Toi Toi (wiele) itp, itd S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krtek Na każdej stacji metra. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 00:42 Jeśli oczywiścię stać cię na wydatek 1 pln (sorry, ale prowincjusze ciągle narzekają, jacy to są biedni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: Na każdej stacji metra. IP: *.acn.waw.pl 04.04.07, 01:49 Jeśli nie jesteś chorym umysłowo dzieckiem neostrady i nie płacisz za lanie, to w centrach handlowych są darmowe kible. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wucet Re: A gdzie są te wszystkie pisuary? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 08:51 Na Wiejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziecko neostrady Re: Na każdej stacji metra. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:41 Ale centra handlowe są raczej na peryferiach, dziecko acn.waw.pl :D Odpowiedz Link Zgłoś
f.lamer złote tarasy, domy centrum, klif, arkadia, reduta 04.04.07, 17:31 to obrzeża warszawy są? czy jesteś jednym z tych nawiedzonych, którzy uważają że prawdziwa wawa rozciąga sie od podwala aż do wisły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polibuda Re: Gdzie oddać mocz w Warszawie? IP: *.swn.vectranet.pl 05.04.07, 12:03 Najbardziej extra szalet jest /a może był/z tyłu pomnika A. Mickiwicza , przy Dziekance /podziemny/, w latach 60-tych nazywaliśmy go Londynem. Wtedy było b. tanie wino U Hoppfera , nie to teraz ! Ale i studenci byli biedniejsi, ale za to z klasą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polibuda Uzupełniam IP: *.swn.vectranet.pl 05.04.07, 12:11 W roku 1958r, w zabytkowej kamienicy przy ul. Krakowskie Przedmieście 53 została otwarta winiarnia pod nazwą „ U Hopfera”. Winiarnia „U Hopfera” cieszyła duża popularnością wśród studentów oraz artystów. Wino przelewało się z banów i głów, a artyści swoje talenty uwidaczniali malowidłami na ścianach. W okresie stanu wojennego, Hopfer często gościł manifestantów, którzy uciekali przed milicją podczas „pacyfikacji”. Wpadali do lokalu, i uciekali tylnymi drzwiami na ul. Kozią. Z tego okresu, pamiętamy także czerwcowe procesje Bożego Ciała, kiedy w restauracji stoliki zajmowali zachodni dziennikarze, oraz tajni SB, którzy ich śledzili. W 1990 r. lokal „U Hopfera” został sprywatyzowany i stał się firma rodzinną. I tak to jest , ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie oddać mocz w Warszawie? IP: *.aster.pl 06.04.07, 19:02 po co masz oddawać... za darmo? twoje to trzymaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olszewska Re: Gdzie oddać mocz w Warszawie? IP: *.swn.vectranet.pl 06.04.07, 19:15 Było to po otwrciu trazy WZ. Spacerowało dwóch lekarzy , specjalistów reumatolog i ortopeda. Zobaczyli jak dziwnym krokiem idzie przed nimi mężczyzna. Określi więc rodzaj choroby kończyn dolnych. Diagnozy były różne. Założyli się więc i postanowili spytać przechadnia co mu dolega? Obej nie macie racji, mówi spcerowicz; Zbudowali trasę WZ i ani jednego szaletu , a mnie po prostu s... się chce. Tak to było w latach 50-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buteleczka Re: Gdzie oddać mocz w Warszawie? IP: *.euv-frankfurt-o.de 06.04.07, 23:07 w mala, stozkowata, granatowo-czerwona buteleczke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: Gdzie oddać mocz w Warszawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 11:06 toaleta publiczna ul.krucza 51 czysta,pachnaca polecam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: Gdzie oddać mocz w Warszawie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 11:09 W SRODMIESCIU JEST TAKIE MIEJSCE!!!!!!TO ULICA KRUCZA 51 PRZY UL.WIDOK TOALETA NA MIARE UE TYLKO 1.50 POLECAM CZYSTOSC I ZAPACH TO JEST MARKA TEGO SZALETU... Odpowiedz Link Zgłoś
raperr1 Re: Gdzie oddać mocz w Warszawie? 09.04.07, 14:07 Sądzę że w tym mieście można wszędzie oddać mocz także w centrum czy na DC /niekoniecznie w WC/ wszak to tam jest norma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_a_rgapółnoc Re: Gdzie oddać mocz w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 21:01 Pod płotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk 77 Gdańsk Ogród Saski IP: *.aster.pl 11.04.07, 13:10 Dzięki uprzejmości panów robotników remontujacych fontanne oddałem mocz w ich Toi toiu. Serdecznie im podziękowałem i chciałbym uczynić to jeszcze raz na łamach forum. Kilkanaście minut szukałem toalety chodząc a także wodząc palcem po tablicach informacyjnych. Na szczęście sie zieleni i za miesiąc listki na krzakach bedą akurat tej wielkości aby zakryć to i tamto. Więc Warszawiacy i odwiedzający to mówiąc na marginesie sympatyczne miasto, wstrzymajcie się do maja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b 77 gda Re: Ogród Saski IP: *.aster.pl 11.04.07, 13:11 oczywiscie szukałem bezskutecznie, gwoli doprecyzowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puławska pasztet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 06:03 Kibelek wogóle a czysty tym bardziej zawsze juz od KILKU STULECI problemem w naszym kraju. Przypomnę chociażby sławne i regulowane prawem, obowiązkowe sławojki, Sławoja Składkowskiego. Inną cywilizację można obejrzeć w Holandii chociażby gdzie w skansenach można obejrzeć rekonstruowane domy z minionych wieków z kibelkami. Znam do dziś wsie blisko Warszawy gdzie sikają w chlewiku :)) Odpowiedz Link Zgłoś