Dodaj do ulubionych

Pan premier o Rospudzie

11.05.07, 01:21
www.gazetawyborcza.pl/1,79163,4121505.html

Tomasz Kubaszewski "Gazeta współczesna" - jeżeli referendum zostanie wygrane w sprawie obwodnicy Augustowa czy może pan zapewnić mieszkańców tego miasta, że ta obwodnica będzie budowana?

- No z całą pewnością będzie budowana, chociaż czkają nas różnego rodzaju zabiegi przed organami Unii Europejskiej. Od tego nie uciekniemy, ale sądzę, że to będzie bardzo poważny argument do tego żeby przekonać, że ta obwodnica może biec wyznaczoną trasą, a więc, że ta budowa może być przeprowadzona szybko, bo przecież to chodzi o tempo i o cenę, o to żeby tempo było szybkie, a cena możliwie najniższa, chociaż jesteśmy zdecydowani na budowę nad Doliną Rospudy mostu zawieszonego, tak żeby w ogóle nie tknąć tych bagien i on będzie o 300 milionów droższy, ale to jesteśmy gotowi zrobić żeby nikt nie mógł twierdzić, że cokolwiek będzie zakłócone, chociaż według tych danych to ja mam to Dolina Rospudy w sensie przyrodniczym nie stanowi żadnego ewenementu i w gruncie rzeczy to jest wszystko o nic, ale dla ostrożności to mówię.

Czy dobrze zrozumiałem, jeżeli Trybunału Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości będzie negatywne to rząd ... będzie budował obwodnicę?

- Panie redaktorze powiedziałem, że musimy wyjaśnić, no jeżeli będzie negatywne to będziemy musieli szukać innego wyjścia, podlegamy orzeczeniom tego sądu i od tego nie uciekniemy.
-------------------------------------------

Mój komentarz:
300 mln w te, 300 we wte... nie ma problemu.
Obwodnica musi iść tym przebiegiem, bo inaczej nie zostaną zaspokojone ambicje pewnego małego człowieczka (małego ciałem, małego sercem, małego duchem i małego rozumem).
Obserwuj wątek
    • yoss2 ludzie myślący widzą jak łatwo mu przychodzi 11.05.07, 16:47
      obiecywać: tu miliony mieszkań, tam mosty lewitujące i obniżkę podatków do 18%
      i 32% (żeby jeszcze paru zwolenników PO przyciągnąć) itd. Bo przecież to nic
      nie kosztuje, a może przynieść trochę głosów w wyborach. Kto słucha i potrafi
      oddzielić ziarno od plew w gadaniu pisiorów widzi, że po tej operacji zostają
      same plewy.
      most wiszący - może taki lewitujący nad ziemią? tak, to na pewno szybko zrobią.
      strach pomyśleć co obiecają w roku wyborczym: windę do nieba, odpusty zupełne?
    • vin7 Re: Pan premier o Rospudzie 13.05.07, 09:30
      Dostał po nosie od Trybynału Konstytucyjnego to i Europejski go skarci.
      Jest to pierwsza jaskółka to i przylecą następne.
      Bądźmy dobrej myśli - jak narazie te wszystkie grożnie obwieszczane głupoty
      zamieniają się w .. to co wszyscy wiedzą!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka