Dodaj do ulubionych

nowy bank po sklepie LuX

11.05.07, 09:17
jak się dobrze przypatrzyłam. w miejsce prawie całego sklepu Lux powstaje
kolejny nowy bank.
Obserwuj wątek
    • magister11 Re: nowy bank po sklepie LuX 11.05.07, 12:54
      a co to za sklep????????
      • piastovka Re: nowy bank po sklepie LuX 11.05.07, 17:22
        magister11 napisał:

> a co to za sklep????????

Lux jest sklepem pss społem.przypomina mi się komuna jak pomyślę o pss:
        (.dlatego dobrze że będzie w tym miejscu bank.3 minuty od tego budynku jest
        alma. gdzie jest namiastka europy:-)
        • magister11 Re: nowy bank po sklepie LuX 11.05.07, 17:48
          ale gdzie toto jest?
          • magister11 Re: nowy bank po sklepie LuX 11.05.07, 17:49
            a już wiem chyba...
            • piastovka Re: nowy bank po sklepie LuX 11.05.07, 17:59
              lokalizacja. na rogu skrzyżowania budynku Niepodległości 8 i ulicy Wojska
              Polskiego.w wyszukiwarce fajnie się znajduje mapa.szukacz.pl/.polecam :-
              )
              • kazuyoshi788 Fortis Bank ? 13.05.07, 02:37
                • leo48 Re: Fortis Bank ? 13.05.07, 05:26
                  Nie jestem pewny, czy naszemu miastu najbardziej potrzebny jest właśnie kolejny
                  bank, chyba że naszą ambicją jest posiadanie w krótkim czasie stu banków.

Dziwi mnie też aż tak negatywne skojarzenie z PSS-em. W tamtych czasach była to
                  chyba ostatnia ostoja ruchu spółdzielczego, który jeśli ktoś nie wie, miał
                  znacznie większy zakres działania niż sieć sklepów detalicznych. Jeśli zaś
                  chodzi o sam handel, to w sklepach PSS było zdecydowanie taniej, niż w
                  pozostałych placówkach.
                  • e-pruszkow Re: Fortis Bank ? 13.05.07, 10:57
                    Banki i inne instytucje finansowe tworzą w sposób masowy swoje oddziały - i w
                    tym miejscu chodzi oczywiście o zaistnienie na dość zasobnym rynku
                    pruszkowskim - zauważyłem, że obok jest tworzony SKOK Stefczyka.

Czasami jak przejdzie się AL. WP mam wrażenie, że co drugi lokal jest bankiem:)

PSS Społem zapoczątkowało w okresie 20-lecia międzywojennego początki polskiej
                    spółdzielczości. Później niestety w okresie czasów PRL idea spółdzielczości
                    została skomunizowana dla potrzeb systemu i wyrządzili wielką szkodę idei
                    spółdzielczości.

• leo48 Re: Fortis Bank ? 13.05.07, 12:39
                      Pozwolę sobie zauważyć, że polska spółdzielczość ma rodowód znacznie starszy
                      niż powojenne dwudziestolecie. Ponadto w okresie PRL wcale ze Społem nie było
                      aż tak źle bo ludzie mieli udziały, otrzymywali jakieś niewielkie ale profity,
                      spółdzielnia miała znaczny udział w organizacji życia kulturalnego i obsłudze
                      imprez masowych, prowadziła dość dobrą sieć punktów usługowych, gastronomię
                      cenowo przystępną, a ja sam jako szkolne pacholę przez czas jakiś uczęszczałem
                      na darmowy kurs języka niemieckiego. W czasach, kiedy telewizor w domu był
                      luksusem nieosiągalnym dla zwykłego śmiertelnika,w miejscowości gdzie wtedy
                      mieszkałem, właśnie świetlica PSS dawała publiczny dostęp do kultury. Nie można
                      na sprawy tej firmy patrzeć przez prymitywnie uproszczony schemat z programu
                      Laskowika i Smolenia "Z tyłu sklepu". W PRL-u wiele rzeczy zasługiwało na
                      potępienie ale przypisanie terenowej spółdzielczości znamion komunistycznych
                      stanowi wg mnie nadużycie a dla Społem jest mocno krzywdzące.
                      • kazuyoshi788 w Pruszkowie jest już 21 banków 13.05.07, 17:26
                        kolejny to PolBank:)
                • piastovka a jednak Millennium 21.05.07, 21:57
                  się powiekszył;)
                  • wfe416n Supersam 05.06.07, 21:22
                    ten sklep to - supersam, takie charakterystyczne miejsce jak czołg.
                    ale jak ktoś mieszka krócej niż 15 lat to skąd ma wiedzieć?
                    • piastovka Re: Supersam 05.06.07, 21:48
                      wfe416n napisał:

> ten sklep to - supersam, takie charakterystyczne miejsce jak czołg.
                      > ale jak ktoś mieszka krócej niż 15 lat to skąd ma wiedzieć?

ja np. mieszkam 2 lata:)
                      pa,piastovka
                    • sqz Re: Supersam 08.06.07, 12:12
                      No własnie ukradli nam juz czolg teraz ukradna nam supersam ciekawe co
                      nastepne ?? czekam kiedy tylko zasypia glinki zbikowskie coby tam jakis bank
                      postawic :)
                      • kazuyoshi788 Re: Supersam 08.06.07, 20:11
                        sqz napisał:

> No własnie ukradli nam juz czolg teraz ukradna nam supersam ciekawe co
                        > nastepne ?? czekam kiedy tylko zasypia glinki zbikowskie coby tam jakis bank
                        > postawic :)

:-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka