Gość: Szkoda róż IP: *.flashnet.pl 28.05.07, 23:35 Do Aleksandrowa od lat jeździ nocny, ale dziennikarze Wybiórczej jak zwykle piszą głupoty nie sprawdzając informacji. Byle tylko podlizać się Bufetowej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jacek Brawo! IP: *.acn.waw.pl 28.05.07, 23:36 Brawo! "Nocna reforma" to jeden z nielicznych - jeśli nie jedyny - z dobrych pomysłów ZTM w ostatnich latach! W końcu porządek z oznaczeniami, w końcu porządek pod dworcem centralnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Reforma super, ale mogli zostawić 6xx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 23:59 Na to samo by wyszło, a szkoda 40 lat historii i sentymentu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alice Bzdury piszą, jak zwykle IP: *.flashnet.pl 28.05.07, 23:37 Cała ta rewolucja w autobusach nocnych ma zamaskować niekompetencję Bufetowej, która tylko potrafi komuchom przynzawać ciepłe posadki podczas gdy inwestycje leżą. Kiedy wróci PiS i coś zacznie się znowu budować? Koło mnie PiS wybudował piekną salę sportową, na która czekaliśmy od lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek PiS - pokaz niekompetencji IP: *.acn.waw.pl 28.05.07, 23:42 Inwestycje leżały, jak rządził PiS, a to co robiono, kupy się nie trzymało. Masz wspaniałe parkingi Park & Ride wg PiS'u - wybudowane w idiotycznym miejscu (Połczyńska). Do kompletu dodaj równie udaną modernizację Marynarskiej - jadąc od Okęcia nie da się płynnie skręcić w Rzymowskiego, bo zabrakło pasów do skrętu... PiS wsławił się tym, że na stołki upychał niekompetentnych, ale posłusznych cymbałów. Skoro uporządkowanie tras nocnych to taki drobiazg, to czemu twój wspaniały PiS na to nie wpadł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alice PiS pokaz kompetencji i uczciwości IP: *.flashnet.pl 28.05.07, 23:47 PiS z 11 gmin i dzielnic zrobił jedno oszczędnie i sprawnie zarzadzane miasto. Zamist drogich i niepotrzebnych basenów budowanych np na woli jeden oboko drugiego i tuneli wzdłuż Wisły budował obiekty najbardziej potrzebne - bliskie mieszkańcom: szkoły, sale sportowe, przycjodnie. Nadrabiał wieloletnie zaniedbania. Zwiększył inwestycje o 300%, ustabilizował budżet. Dawne szkoły powiatowe to dziś inny świat. No i miał wizję rozwoju miasta, a PO tylko kraść potrafi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WyPiS Re: PiS pokaz kompetencji i uczciwości IP: *.acn.waw.pl 29.05.07, 00:03 > PiS z 11 gmin i dzielnic zrobił jedno oszczędnie i sprawnie zarzadzane miasto. > Zamist drogich i niepotrzebnych basenów budowanych np na woli jeden oboko > drugiego i tuneli wzdłuż Wisły budował obiekty najbardziej potrzebne - bliskie > mieszkańcom: szkoły, sale sportowe, przycjodnie. Nadrabiał wieloletnie > zaniedbania. Zwiększył inwestycje o 300%, ustabilizował budżet. > Dawne szkoły powiatowe to dziś inny świat. I co? Skończył się tekst w broszurze wyborczej? Teraz możesz od siebie coś napisać ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Chyba się czymś zatrułeś... IP: *.acn.waw.pl 29.05.07, 00:04 Faktycznie, PiS zabrał mieszkańcom dzielnic możliwość decydowania o tym, co dla nich najważniejsze. Nazywasz to oszczędnie i sprawnie zarządzanym miastem... w opinii większości ludzi był to scentralizowany, nieruchawy i niepraktyczny twór, blokujący jakiekolwiek inwestycje. Dopóki PiS nie rozwalił wszystkiego, inwestycje w dzielnicach realizowane były sprawnie i zgodnie z oczekiwaniami mieszkańców - potem przyszły rządy PiS i zaczęło się trzymanie za pysk i gospodarka planowa jak za najlepszych czasów komuny! Piszesz o wspaniałych basenach, szkołach, przychodniach... jakoś ich nie widziałem - może powstawały wirtualnie? To, co zostało oddane do użytku, zaczęli budować poprzednicy PiS'u. Oczywiście, tunel przy moście Świętokrzyskim to nieudana inwestycja - ale równie niedorobiona, jak parking P+R przy Wilanowskiej (aby dojechać do niego, trzeba się przebijać zakorkowaną Puławską - kto to wymyślił?) czy przy Połczyńskiej (lokalizacja na zadupiu, dojazd zapchaną Połczyńską). Podobnym "sukcesem" jest druga jezdnia Racławickiej - bez przebudowy skrzyżowania z Wołoską. Ogólnie, inwestycje drogowe w wykonaniu PiS'u to jedna wielka rozpacz i kompromitacja. Zwiększenie budżetu... Dobre sobie, jak się nic nie buduje, to i pieniądze na kontach procentują. Ale to nie zwiększenie budżetu, tylko nic nie robienie. Wzrost inwestycji o 300%... Jakich inwestycji?! PiS miał wizję... o tak, miał - dorwać się do koryta, a tym, którzy protestują, powiedzieć "spieprzaj dziadu". Skoro PiS był taki cudowny, to czemu tyle osób w Warszawie zdecydowało, że dziękuje już za jego rządy? Może dlatego, że było im za dobrze? A może wspaniałomyślnie chcieli, aby PiS i bracia K. zamiast robić dobrze Warszawie, zajęli się resztą kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Parkingi zaczęto budować za Kozaka IP: *.pgi.waw.pl 29.05.07, 07:59 Dziure pod parking na Wilanowskiej wykopano już w 2002 roku czyli za Kozaka. masz wieć odpowiedz kto to wymyslił. Ten sam co tunel "Przekręt" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Buhahaha jaszczompku - bzdety piszecie IP: *.spray.net.pl 29.05.07, 00:14 PiS zrobil bordello, ktore bedzie sprzatane teraz przez 2 kadencje. Nieudolnosc, nieudacznictwo i kolesiostwo bylo widoczne od poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolf Re: PiS pokaz kompetencji i uczciwości IP: *.aster.pl 29.05.07, 09:17 Akurat mieszkam na Muranowie, wiec mam wokol siebie basenow mnostwo. Jeden obok drugiego. I bardzo dobrze. Jest w czym wybierac, nie ma 2 takich samych, kazdy oferuje troszke inny standard i "atrakcje". Jak dla mnie bomba - to jest wlasnie przyklad czynienia miasta przyjaznego ludziom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: Bzdury piszą, jak zwykle IP: *.merinet.pl 29.05.07, 01:34 Buahahahahahaha ale jestes zabawna. A kolo mnie PIS nie wybudowal sali, na ktora czekamy od lat. Nominuje Cie do nagrody na post roku! Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Bzdury piszą, jak zwykle 29.05.07, 22:07 Chyba cierpisz na imbecylizm. Idź się dziecko leczyć, może jeszcze masz szanse. Niezłych nienawistników ma za wyborców pis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: W autobusach N jak noc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 23:56 > Do Aleksandrowa od lat jeździ nocny, ale dziennikarze Wybiórczej jak zwykle > piszą głupoty nie sprawdzając informacji. Byle tylko podlizać się Bufetowej... YYY ... no chyba jednak do Aleksandrowa nigdy nie jeździł autobus nocyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinique Co na to korporacje taksówkowe? IP: *.acn.waw.pl 29.05.07, 00:12 Mucho najs, pytanie co na to korporacje taksówkowe, którym niestety zabierze to część pysznych weekendowych przychodów? Coś na kształt wprowadzenia niższej strefy na Białołęce swego czasu :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Wystarczylo z ZTM wywalic dyrektora PKS-u Lomza, IP: *.spray.net.pl 29.05.07, 00:15 ..a powolac na to stanowisko prawdziwego specjaliste od komunikacji i w pol roku mamy kupe usprawnien. Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: W autobusach N jak noc IP: *.agora.pl 29.05.07, 00:21 > Do Aleksandrowa od lat jeździ nocny, ale dziennikarze Wybiórczej jak zwykle > piszą głupoty nie sprawdzając informacji. Byle tylko podlizać się Bufetowej... Rzeczywiście warto dobrze sprawdzić, zanim się coś napisze. Z Aleksandrowa linia nocna (N72)po raz pierwszy wyruszy w czwartek 31 maja o godz. 22.32. „Gazeta Wyborcza” Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: W autobusach N jak noc 29.05.07, 00:35 Gość portalu: Szkoda róż napisał(a): > Do Aleksandrowa od lat jeździ nocny, Chyba w Twoich snach Alice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: formit04 Re: W autobusach N jak noc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 00:53 bardzo fajna zmiana.. mam tylko jedno ale. czy moze mnie ktos oswiecic dlaczego numery autobusow do danej strefy/dzielnicy nie sa pokolei? tzn np n1x i n6x lub n2x i n7x.. a nie np n1x i n2x do jednej strefy, a n3x i n4x do drugiej Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_72 Re: W autobusach N jak noc 29.05.07, 07:25 Gość portalu: formit04 napisał(a): > bardzo fajna zmiana.. > mam tylko jedno ale. czy moze mnie ktos oswiecic dlaczego numery autobusow do d > anej strefy/dzielnicy nie sa pokolei? tzn np n1x i n6x lub n2x i n7x.. a nie n > p n1x i n2x do jednej strefy, a n3x i n4x do drugiej Żeby była różnica ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wardburg Re: W autobusach N jak noc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 07:35 Ja mam tylko zastrzeżenie do numeracji! ona w niczxym nikomu nie pomoże! Po jakie licho autobus do Ursusa i Do wilanowa ma mieć podobny numer czy ,mieszkańcy tych dzielnic będą mogli korzystać z wspólnych linii~? oczywiście że nie! To jest mylące, tak samo jak Jelonki i Młłociny! Nowodwory i Zacisze! co mnie interesują inne okolice i tak nie skorzystam z tego! Numery powinny zostać nadane po kolei Albo NO1 N02 N03 N04 albo 601 602 603 604 itd aż do 637. Rodziny linii jak pokazała historia nie przetrwają ewolucji i zrobi się jeszcze większy bajzel tak jak to zostało w okresowych! Numery należy dawać po kolei zapełniając luki. Odpowiedz Link Zgłoś
ssen Re: W autobusach N jak noc 29.05.07, 07:49 Taka ZTM mial koncepcje. Czyli 2 linie. 1 krotsza - podstawowa na najbardziej uczeszczanym odcinku. Druga przedluzona, ktora jedzie dalej gdzies na peryferia. Albo 2 linie o podobnej dlugosci ktore rozdzielaja sie w pewnym miejscu zeby obsluzyc rozne osiedla w tej samej dzielnicy (okolicy). Przyklad do 1 wersji: Podstawowa linia na okecie n38 i jadaca dalej do janek N88. Przyklad do 2 wersji: Linie do wesolej. N21 Wola grzybowska, n71 Stara milosna. A bajzel jest dlatego ze cos te linie musza miec wspolnego (na wiekszej czesci miejskiej trasy sie dubluja) Przy takiej ilosci nowych linii (kolo 40) praktycznie niemozliwe bylo zeby wymyslec inne sensowne oznaczenie niz "nr linii podstawowej + 50". Wawkom.waw.pl Sie zarejestruj i poczytaj sobie temat o nocnej rewolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz W autobusach N jak noc IP: *.pit.edu.pl 29.05.07, 09:13 Liniami nocnymi 6xx można było bez przesiadki dojechać np. z Grochowa do Młocin. Linie Nxx wymagają przesiadki przy Dworcu Centralnym - oczywiście potrzebne są 2 bilety - może na tym głównie polega wprowadzone "usprawnienie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lassu Re: W autobusach N jak noc IP: *.chello.pl 29.05.07, 21:20 wystarczy kupić dobowy i już cena spada do 1,5 ceny biletu z przesiadką Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Ciekawe jak sie sprawdzi ta rewolucja? 29.05.07, 09:27 Ale w sumie to ciekawy pomysł aby z Ursusa jechać na Mokotów z pominięciem Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewik Re: Ciekawe jak sie sprawdzi ta rewolucja? IP: *.ibmer.waw.pl 29.05.07, 10:01 Część tras, np. te prowadzące na Ursynów, udało się wyprostować. Dzięki temu podróż będzie trwać krócej. Nie wiem po co prostować linie , chyba tylko po to żeby do autobusu było dalej w moim przypadku około 1 km więcej. Ale autobus dzięki temu jedzie bliżej metra ostatnio kursującego nocą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skandal Zielony Ursynów i Piaseczno - teraz co godzinę !!! IP: *.acn.waw.pl 29.05.07, 10:21 Do Piaseczna i tak jeszcze spacer czeka, ale tak pod Auchan można spokojnie przejść. Tylko, że teraz zamiast 606 co 30 minut, będzie autobus z częstotliwością prawie jak rzadki Nocny Ekspres... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: festus W autobusach N jak noc IP: 212.76.37.* 29.05.07, 11:42 Rozumiem, że należy rozwijać komunikację, tylko dlaczego mam od nowa uczyć numerów linii. Jakie były merytoryczne przesłanki do zmiany oznacze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kłyś Re: W autobusach N jak noc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 11:49 Bo zaczyna brakować numerów 100 - 199. Po "uwolnieniu" 6xx ma być podobno 100 - 299 (zwykłe, czarne), a cmentarne i zastępcze właśnie 6xx Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_72 Re: W autobusach N jak noc 29.05.07, 16:59 Gość portalu: kłyś napisał(a): > Bo zaczyna brakować numerów 100 - 199. Po "uwolnieniu" 6xx ma być podobno 100 - > 299 (zwykłe, czarne), a cmentarne i zastępcze właśnie 6xx Zxx - zastępcza Cxx - cmentarne 6xx - pusty zakres Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_72 Re: W autobusach N jak noc 29.05.07, 16:59 Gość portalu: festus napisał(a): > Rozumiem, że należy rozwijać komunikację, tylko dlaczego mam od nowa uczyć > numerów linii. Jakie były merytoryczne przesłanki do zmiany oznacze? Przyjeżdża taki sobie Iksiński. jest w Warszawie. Korzysta z nocnej KM. Potem wyjeżdża. Gdyby wrócił po reformie to wsiadł w dajmy na to 602, które nie zawiozłoby go na bgódno tylko np. do Falenicy. Zmiana numerów ma uświadomić ludziom, że nastąpiła duża zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
boruta_wwa Re: W autobusach N jak noc 29.05.07, 11:43 mi żal autobusów zaczynających się na 600, tyle lat mnie woziły i najzwyczajniej się przyzwyczaiłem... zresztą uważam że takich rzeczy jak numery lini kumunikacyjnych czy nazwy ulic nie należy zmieniać, bo wpisują się one w historie miasta i stają się jego częścią.. b. Odpowiedz Link Zgłoś