Dodaj do ulubionych

Czy Warszawa jest najbżydszą stolicą Europy?

IP: *.chello.pl 04.12.01, 13:45
Mam kolege z Niemiec który twierdzi że był już prawie wszędzie w Europie i może
powiedzieć że Warszawa jest chyba najgorszą stolicą w jakiej był. Miał na myśli
wygląd miasta i jego mieszkańców. Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: vinc Re: znowu marco.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.12.01, 14:04
      proponuje tego gościa olać, zmienia nicki i od paru dni atakuje nas, to jakiś
      zakompleksiony gówniarz
      • Gość: antek kolego vinc IP: *.chello.pl 04.12.01, 14:09
        jezeli nie potrafisz podjąć dyskusji którą proponuje (bo być może przekracza
        ona Twoje możliwości intelektualne) alebo nie masz ochoty rozmawiac, to
        przynajmniej sie nie ośmieszaj....
        • Gość: req Re: kolego vinc IP: *.sisu.se 04.12.01, 14:30
          nie wiem czy calej europy ale z pewnoscia kiedy polska wejdzie do unii to na 100%
          bedzie najochydniejsza stolica. szarosc i na glownych ulicach potwory socrealizmu
          np. marszalkowska, al jerozolimskie oraz swietokrzyska. nowy swiat jest ladny ale
          chyba nikt nie moze powiedziec ze jest to glowna ulica tego miasta. cos okropnego
          jak to miasto wyglada. i nie widac popraw duzo sie mowi tylko jakos nie widac
          efektow...
          co do wygladu mieszkancow to zalezy jesli sie chodzi po ulicach to ma sie
          wrazenie ze to miasto utknelo gdzies na poczatku lat 90-tych ale jesli chodzisz
          na dyskoteki i do klubow to zauwazysz ze polki ubieraja sie ladnie i modnie.
          >>>>do vinc'a>>>> ja bym nie traktowal tego posta, ani tym bardziej posta antka
          jako posta prowokacyjnego tylko po prostu posta wyslanego od osoby ktora chce sie
          dowiedziec jaka jest nasza opinia
          p.s. to jest chyba oczywiste ze warszawa ani tym bardziej warszawiacy nie moga
          wygladac zbyt pieknie w koncu polska jest panstwemm ubogim a wawa miastem biednym
          z wieloma problemami
          pozdrowienia
          • Gość: dandy Re: wyglad ? IP: *.horsens.dk 05.12.01, 15:18
            No coz, Warszawa napewno nie jest miastem najpiekniejszym ale zmienia sie w
            sensie bardzo pozytywnym. Panorama Warszawy jest juz europejska a powiedzialbym
            nawet "swiatowa". Niemieccy komentatorzy nazywaja Warszawe, moze troche z
            przekansem a moze troche z zazdroscia, Manhatanem wschodniej Europy.
            Warszawiacy, z tym jest troche gorzej. Ubieraja sie za ciemno ale czy biednie,
            bo ja wiem. W Sztokholmie czy Kopenhadze tez nie widac specjalnego blichtu. 80%
            przechodniow w dzinsach a czy jest to przejawem bogactwa ? Berlin, wygladajacy
            jak bazar turecki. Wieden tez czarny i jednolity, zeby porownac tylko te
            najblizsze stolice. W Warszawie trzeba duzo zrobic ale 50 lat zniewolenia nie
            da sie naprawic z dnia na dzien. Jednak sa wyrazne postepy.
            • d.z. Re: wyglad ? 05.12.01, 15:27
              Nareszcie jakiś głos rozsądku.
              Przecież tak w zasadzie o gustach się nie dyskutuje.
              Komuś się podoba, komuś nie - kwestia osobistych odczuć.
              Pamiętać przy tym należy, iż Warszawa została zburzona w prawie 90% w trakcie II
              wojny. Kiedy Praga czy Budapeszt rozbudowywały się Warszawa z trudem się
              odbudowywała...i czyni to niemal do dziś.
      • Gość: Ewa Re: znowu marco.... IP: 217.153.32.* 18.01.02, 12:49
        NIE NAJBŻYDSZYM TYLKO NAJBRZYDSZYM!!!!
    • cut Re: Czy Warszawa jest najbżydszą stolicą Europy? 04.12.01, 15:04
      Gość portalu: antek napisał(a):

> Mam kolege z Niemiec który twierdzi że był już prawie wszędzie w Europie i może
      >
      > powiedzieć że Warszawa jest chyba najgorszą stolicą w jakiej był. Miał na myśli
      >
      > wygląd miasta i jego mieszkańców. Co o tym myślicie?

oczywiscie

• Gość: Jurek Do Antka IP: 212.162.228.* 05.12.01, 14:53

> Mam kolege z Niemiec który twierdzi że był już prawie wszędzie w Europie i może
      >
      > powiedzieć że Warszawa jest chyba najgorszą stolicą w jakiej był. Miał na myśli
      >

Mam juz dosc czytania postow na temat brzydoty Warszawy....z pewnoscia nie jest
      to najpiekniejsze miasto na swiecie, ale z drugiej strony ma przepiekna Starowke
      i wiele obiektow powstalych w ostatnich latach, ktorych nie powstydzilyby sie
      najpiekniejsze stolice Europy.......uwazam tez, ze Warszawa pomimo zniszczen
      wojennych utrzymala w wielu miejscach swoj specyficzny klimat i jezeli nowe
      inwestycje beda projektowane w nalezyty sposob nasza Stolica ma szanse znalezc
      sie znowu na mapie architektonicznej swiata. Nie spotkalem jeszcze obcokrajowca,
      ktory nie bylby urzeczony pieknem Nowego Swiatu i Krakowskiego Przedmiescia i
      obawiam sie ze Twoj kolega z Niemiec nie bardzo wie o czym mowi. Najwyzszy czas,
      zeby Warszawa pozbyla sie wreszcie kompleksow zwiazanych ze swoim wygladem, gdyz
      nie jest wcale tak zle jak wielu osobom sie wydaje.
      Pozdro
      • Gość: michal Re: Nowy Swiat/K.Przedm. IP: *.zigzag.pl 05.12.01, 19:10
        Gdyby jeszcze i wreszcie wyremontowali K.Przedmiescie i Nowy Swiat...
        Podobno jest ogloszony konkurs architektoniczny na zagospodarowanie kwartalu
        Foksal.Mysle,ze moze to byc interesujace.Tak samo jak budujacy sie Pasaz Diana,
        bedacy reminiscencja przedwojennego P.Italia.

pozdr
    • Gość: Widok 9 Re: Czy Warszawa jest najbżydszą stolicą Europy? IP: 195.117.228.* 05.12.01, 15:32
      Twój kolega ma rację!!!!!!!!!!!!. Ale "zasługa" spada na jego przodków,
      dzielnych hitlerowskich żołnierzy. W tych formacjach nas nie było, za to byli
      Niemcy. Nie slyszłem o odszkodowaniu za zniszczenie Warszawy.
      • Gość: Rusłan Re: Czy Warszawa jest najbżydszą stolicą Europy? IP: *.sn.g.bonet.se 07.12.01, 23:43
        O czym tu mowa jaka stolica leży przy wodzie zamiast nad wodą,
        o jakiej architekturze tu jest mowa zlepek odpadów z zachodu
        i pałacem ze wschodu.
        Za komuny śpiewano, że jest najpiękniejsza jak zresztą wszystko.
    • Gość: pro Re: Czy Warszawa jest najbżydszą stolicą Europy? IP: 199.71.64.* 06.12.01, 17:54
      Warszawa jest jedna z najbzydszych stolic Europy .Znam w Europie prawie wszystkie stolice ,wiec wiem
      co mowie .
      pro
      • Gość: pro Re: Czy Warszawa jest najbżydszą stolicą Europy? IP: 199.71.64.* 06.12.01, 22:21
        Warszawa miasto ktore liczy 1600000 mieszkancow kawalerka 14 m kw. potrafi kosztowac 134000 zl.To
        Europejska stolica nonsensu .Za dwa lata ceny mieszkan gwltownie pojda w dol.Obecnie mieszkam w Toronto
        gzie w centrum mieszka duzo dziadostwa i jest duzo zamoznych mieszkancow w pieknych wysokich
        budynkach . ktorzy mieszkaja w centrum dla wygody .Czesto na przedmiesciach maja swoje prawdziwe
        rezydencje.Warszawa to w 95% miasto czeresniakow , albo ich dzieci.Jak wychodze na okeciu to czuc takim
        zadupiem jakby to byla lomza.Warszawa przez najblize pare lat bedzie marniec .Niedlugo padnie LOT i FSO
        przepraszam Daewo .Wilkie wyprzedaze sie skonczyly wiec wiele zachodnich firm zwija juz manatki .
        Jednym slowem niewesolo. Ludzie z prowincji sa beda potrzebni do sprzatania , jako kielnerki ,gospodynie
        domowe ,robotnicy do czrnej roboty itp.
        Pozdrawia Was warszawiak od 5 pokolen pro
    • Gość: crack66 Co do wyglądu budynków... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.01, 18:30
      ...to poczekajmy jeszcze trochę, już i tak dużo zrobiono przez ostatnie 12 lat.
      Moim zdaniem dużo dobrego może zrobić plan zagospodarowania p. J. Rutkiewicza.
      Odtworzone lub uzupełnione bdą pierzeje ulic, znikną te nieszczęsne wiejsko-
      przedmiejskie skwerki będące li tylko psimi ubikacjami.
      Co do ludzi mieszkających w Centrum trzeba zadziałać "systemowo" tak by zmusić
      ubogich i bezrobotnych do wyprowadzki na peryferie. W końcu nigdzie nie jest
      powiedziane (i nigdzie tak nie ma), że mają zasiedlać najdroższe rejony stolicy.
      Tu dużo dobrego zrobią podwyżki podatków gruntowych, przydałaby się też
      radykalna (ale naprawdę radykalna) podwyżka czynszów w lokalach komunalnych.
      Oczyszczone z ubogich centrum zasiedliłoby się ludźmi zamożnymi, którzy lepiej
      zadbają o otoczenie.
      • Gość: dk Re: Co do wyglądu budynków... IP: *.gazeta.pl 06.12.01, 19:13
        Warszawie rzeczywiscie potrzebny jest jakis porzadny plan rozwojowy. Postawienie
        paru wiezowcow wiosny nie czyni. Miasto jest raczej okropne. Dla mnie
        najpiekniejszym miastem jest Wieden (wiem, ze wielu sie on nie podoba, dla mnie
        jednak przepiekny)
      • Gość: Jurek Do Cracka 66 IP: 212.162.228.* 06.12.01, 20:03
        Gość portalu: crack66 napisał(a):

> ...to poczekajmy jeszcze trochę, już i tak dużo zrobiono przez ostatnie 12 lat.
        >
        > Moim zdaniem dużo dobrego może zrobić plan zagospodarowania p. J. Rutkiewicza.
        > Odtworzone lub uzupełnione bdą pierzeje ulic, znikną te nieszczęsne wiejsko-
        > przedmiejskie skwerki będące li tylko psimi ubikacjami.
        > Co do ludzi mieszkających w Centrum trzeba zadziałać "systemowo" tak by zmusić
        > ubogich i bezrobotnych do wyprowadzki na peryferie. W końcu nigdzie nie jest
        > powiedziane (i nigdzie tak nie ma), że mają zasiedlać najdroższe rejony stolicy
        > .
        > Tu dużo dobrego zrobią podwyżki podatków gruntowych, przydałaby się też
        > radykalna (ale naprawdę radykalna) podwyżka czynszów w lokalach komunalnych.
        > Oczyszczone z ubogich centrum zasiedliłoby się ludźmi zamożnymi, którzy lepiej
        > zadbają o otoczenie.

Zgadzam sie, zamieszkiwanie centrum przez najubozsze warstwy spoleczne jest
        sytuacja czysto patologiczna wystepujaca z tego co wiem tylko i wylacznie w
        krajach postsowieckich......wywiera ona potworne pietno zwlaszcza na
        architektonicznie i kulturowo najwartosciowszej przedwojennej tkance miejskiej.
        Nie tylko we Warszawie przepiekne przedwojenne kamienice popadaja z tego powodu w
        coraz to gorsza ruine i nasze cale architektoniczne dziedzictwo kulturowe ktoremu
        udalo sie przetrwac II wojne swiatowa jest bezpowrotnie zaprzepaszczane w imie
        falszywie pojetej "sprawiedliwosci spolecznej" a'la Lepper ktora ma tyle
        wspolnego z prawdziwa sprawiedliwoscia co Niemiecka Republika Demokratyczna z
        demokracja.
        Podwyzki podatkow na nieruchomosci w centrum sa konieczne, ale tylko i wylacznie
        w sytuacji kiedy zostanie zlikwidowany parasol ochronny nad najbiedniejszymi
        mieszkancami tzw. komunalek, ktorzy nierzadko w majestacie naszego oblakanego
        prawa mieszkaniowego zamieszkuja prawie za darmo olbrzymie mieszkania polozone w
        najlepszych lokalizacjach. Jest to sytuacja nie tylko nienormalna, ale tez a moze
        przede wszystkim niemoralna i krzywdzaca wszystkich uczciwie pracujacych ludzi.
        Pozdrowienia
    • .roberto65 WARSZAWA DLA WARSZAWIAKÓW ! PROWINCJA TO BYDŁO! 06.12.01, 19:11
      PRECZ Z BYDŁEM Z PROWINCJI !!!!
      • .roberto65 NIECH ŻYJE O L O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.12.01, 19:17
        TO JEST GOŚĆ !!!!
        • cut Re: NIECH ŻYJE O L O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.12.01, 21:12
          .roberto65 napisał(a):

> TO JEST GOŚĆ !!!!

oczywiscie

• cut Re: WARSZAWA DLA WARSZAWIAKÓW ! PROWINCJA TO BYDŁO! 06.12.01, 21:12
        .roberto65 napisał(a):

> PRECZ Z BYDŁEM Z PROWINCJI !!!!

ja też cie kocham
        • Gość: JJOKOCHA JAK SE POSCIELESZ TAK SIE WYSPISZ IP: 146.101.134.* 06.12.01, 22:32
          Syf to tu macie nie z tej ziemi, ale nie martwcie sie Londyn nie wyglada
          lepiej. Jest naweto zgrozo gorzej.
          • Gość: Cwok Re: JAK SE POSCIELESZ TAK SIE WYSPISZ IP: 199.71.64.* 07.12.01, 00:52
            Uwaga za chwile okecie - gdzie to jest to WARSZAWA wies Europy Wschodniej .95% warszawiakow to
            czeresniaki , albo potomkowie czeresniakow .Widzialem prawie kazda stolice Europy ,Nowy Jork , Los Angeles
            San Diego .San Francisco ......Warszawa to wiocha .
            Cwok
          • Gość: msz Re: JAK SE POSCIELESZ TAK SIE WYSPISZ IP: *.gazeta.pl 07.12.01, 09:10
            Gość portalu: JJOKOCHA napisał(a):

> Syf to tu macie nie z tej ziemi, ale nie martwcie sie Londyn nie wyglada
            > lepiej. Jest naweto zgrozo gorzej.

W Londynie jest gorzej? To ty chyba znasz to miasto z podróży wirtualnych.
            • Gość: JJOKOCHA Re: JAK SE POSCIELESZ TAK SIE WYSPISZ IP: 146.101.134.* 07.12.01, 21:15
              A Ty chyba z pocztowek. Przyjezdzaj i pokaze Ci kupe smieci i baaardzo duzo
              miejsc przypominajacych Bombaj niz stolice finansowa Europy. Wyslac Ci
              zaproszonko, czy juz rezygnujesz? He?
              • Gość: powislak Re: ladna Warszawa IP: *.ppp1-3.odn.worldonline.dk 07.12.01, 21:38
                Od kiedy to Londyn jest finansowa stolica Europy, he ! ladny na widokowkach a w
                rzeczywistosci brudny i smierdzacy.
                • Gość: Cwok Re: ladna Warszawa IP: 199.71.64.* 07.12.01, 21:44
                  Po nowym Jorku to drugie centru finansowe na swiecie tak wrszawski czeresniaku .Londyn jest
                  brzydki dla golasow bo tylko w dziadowskich dzielnicach moga mieszkac i zyc .
                  • Gość: Miły Straszydło IP: *.sn.g.bonet.se 09.12.01, 14:40
                    Marzy wam się nadwiślańskie dresiarze trzeba mieć bielmo na oku
                    aby London porównywać z tym dziwolągiem nad Wisłą.

• Gość: JJOKOCHA Re: ladna Warszawa IP: 146.101.134.* 07.12.01, 21:47
                  Jezeli byles tam to chyba z wycieczka Orbisu. Ja jeszcze sobie nie zaprzeczam,
                  a Warszawa jest ciut, ciut mniejsza od Londynu i dlatego wynikaja takie hocki
                  klocki z czystoscia, w Warszawie nie mieszkaja czarnuchu, hindusi i inny
                  element niedocywilizowany. Tobie tez przeslac zaproszenie?
                  • Gość: Cwok Re: ladna Warszawa IP: 199.71.64.* 07.12.01, 21:54
                    Juz mieszkaja Wietnamczycy i sprzedaja Wam sajgonki z bezpanskich psow i kotow .Za 20 lat
                    w Warszawie bedzie tak kolorowo jak w Londynie i czeresniaku warszawski bedziesz musial to
                    znosic.
                    • Gość: JJOKOCHA Re: ladna Warszawa IP: 146.101.134.* 07.12.01, 21:58
                      Tak waflu z powisla. Nie bedzie Wam juz tak wesolo. Zjedzie sie do Waa
                      prowincja, ale nie z Polski, ale ze swiata. A w pubuch nie beda juz sprzedawali
                      Polakko tylko Chinczycy i co wtedy zrobisz warszawiaczku.Ziang zie zy - wiec
                      pro - se?
                      • Gość: lol Re: ladna Warszawa IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 23:35

A co Ty wiesz o Londynie??? :) JJ Okocha gra obecnie w PSG więc mieszkasz w
                        Paryżu :) A stolicą finansową Europy chyba jednak jest Frankfurt am Main.
                        Warszawa? To porównując tylko większa dzielnica Londynu i to jedna z tych mniej
                        reprezentacyjnych. W tej chwili nasuwa mi się porównanie do londyńskich doków.
                        Uprzedzam ataki -Poznań to tylko większa dzielnica Warszawy... chlip,
                        chlip... :)))
              • Gość: msz Re: JAK SE POSCIELESZ TAK SIE WYSPISZ IP: *.gazeta.pl 09.12.01, 13:27
                Gość portalu: JJOKOCHA napisał(a):

> A Ty chyba z pocztowek. Przyjezdzaj i pokaze Ci kupe smieci i baaardzo duzo
                > miejsc przypominajacych Bombaj niz stolice finansowa Europy. Wyslac Ci
                > zaproszonko, czy juz rezygnujesz? He?
                Swoje zaproszonko możesz sobie... schować do kieszeni. Mam znajomych w Londynie,
                którzy mieszkają na Blachorse Road i jak w przyszłe wakacje będę się wybierał
                znowu do Angli to na granicy podam ich adres i telefon. Każde miasto swoje ciemne
                strony, ja akurat starałem się zwiedzać ciekawsze fragmenty Londynu. Ogólnie
                mówiąc nie ma co porównywać Londynu do Warszawy - chociaż wielu warszawiaków ma
                takie ciągoty.
            • alfredskrzypczak Re: JAK SE POSCIELESZ TAK SIE WYSPISZ 09.12.01, 11:47
              Zgadzam się w 100%. Londyn jest okropny. Byłem zaszokowany, gdy pierwszy raz
              tam trafiłem. Spodziewałem się zupełnie czegoś innego. Wieku Anglików jest
              podobnego zdania.
              • Gość: Jurek Wschodni Londyn we Warszawie IP: 212.162.228.* 18.01.02, 20:00
                alfredskrzypczak napisał(a):

> Zgadzam się w 100%. Londyn jest okropny. Byłem zaszokowany, gdy pierwszy raz
                > tam trafiłem. Spodziewałem się zupełnie czegoś innego. Wieku Anglików jest
                > podobnego zdania.

Mysle, ze centrum miasta jest architektonicznie przepiekne, natomiast jesli
                chodzi o dzielnice peryferyjne, zwlaszcza wschodnie i poludniowe, to niestety
                musze Ci przyznac racje.......wiele miejsc w Londynie wyglada jak arabskie i
                afrykanskie slumsy. Nie chcial bym zeby Warszawa kiedykolwiek tak wygladala, wole
                juz nawet Warszawe z czasow komunistycznych. Cena, ktora Brytyjczycy zaplacili za
                polityke otwartych drzwi w stosunku do obywateli bylych kolonii jest zerwanie
                ciaglosci kulturowej, drastycznie podnoszacy sie wskaznik przestepczosci,
                brytyjscy muzulmanscy obywatele walczacy przeciwko UK we wojnie w Afganistanie,
                zwiekszona ilosc samotnych matek z dziecmi na zasilkach, brudne sklepy spozywcze,
                nieuprzejmi kolorowi kierowcy autobusow oraz stosy smieci na ulicach. Dla nas
                Polakow jest to swietna przestroga na przyszlosc - jezeli damy sie oglupic
                oblednej ideologii politycznej poprawnosci nasza stolica za jakies 20 lat moze
                wygladac tak jak dzisiejszy wschodni Londyn.
                Pozdro
    • Gość: Giles Re: Czy Warszawa jest najbżydszą stolicą Europy? IP: *.proxy.aol.com 08.12.01, 04:05
      jest. niestety.
      • Gość: Cwok Re: Czy Warszawa jest najbżydszą stolicą Europy? IP: 199.71.64.* 08.12.01, 16:30
        Stolica finansowa Europy jest Londyn .Obroty gieldy we Frankfurcie ti jedna dziesiata londynskiej gieldy ; od razu
        widac ze jestes czeresniak z Warszawy.Najgorsz jest ta czeresniacka mentalnosc czeresniackich
        warszawiakow.
        Prawdziwy warszawiak z dziada pradziada Cwok
        • Gość: powislak Re: Czy Warszawa jest najbżydszą stolicą Europy? IP: *.ppp1-4.odn.worldonline.dk 08.12.01, 17:40
          Hej cwok, masz wlasciwe pseudo. Wiesz jak my warszawiacy nazywalismy tych
          czeresniakow z za Buga - wlasnie cwok.
          A ta gielda w Londynie moze jest i duza ale ze Anglja nie nalezy do Eurpy to i
          Londynska nie jest najwieksza w Europie.
          Sidz tam za kanalem i milcz.
          • Gość: powislak Re: Czy Warszawa jest najbżydszą stolicą Europy? IP: *.ppp1-1.had.worldonline.dk 08.12.01, 22:00
            134 000 zl to sporo forsy za 14 m kv ale nikt ci nie karze tego kupowac.
            Pamietaj, ze cene ustala popyt. Przy takich zarobkach jak sie slyszy, to wcale
            nie jest tak duzo. Zarabiajac 12 tys. na miesiac, za roczna pensje mozna to
            kupic i zostanie jeszcze na piwko. Czyz w Polsce nie o to wszystkim chodzi, aby
            jak najszybciej osiagnac zachodni standard ?
            • Gość: Cwok Re: Czy Warszawa jest najbżydszą stolicą Europy? IP: 199.71.64.* 08.12.01, 22:15
              Ja mam mieszkanie na ulicy Nabielaka to jest miedzi Sejmowa , a Gagarina kupione dawno za dolary w firmie
              LOKUM .Ceny sa astronomiczne , ale to juz siada Warszawa normalnieje wielka wyprzedaz sie konczy.
              To wszystko nic nie znaczy tylko wkurwiaja mnie Ci farbowani warszawiacy o mentalnosci Jaworskiej .
              Cwok warszawiak z dziada pradziada
        • alexbln Re: Czy Warszawa jest najbżydszą stolicą Europy? 19.01.02, 01:10
          Gość portalu: Cwok napisał(a):

> Stolica finansowa Europy jest Londyn .Obroty gieldy we Frankfurcie ti jedna dzi
          > esiata londynskiej gieldy ; od razu
          > widac ze jestes czeresniak z Warszawy.Najgorsz jest ta czeresniacka mentalnosc
          > czeresniackich
          > warszawiakow.
          > Prawdziwy warszawiak z dziada pradziada Cwok

Obroty,obrotami,a gdzie jest siedziba Banku Europy???
          Co jest centrala,ktora uruchomila program z € ???
          Frankfurt Rules!!!
    • Gość: zdzisio Re: Czy Warszawa jest najbrzydszą stolicą Europy? IP: 192.168.100.* 18.01.02, 13:51
      Ten kolega z Niemiec to ma troche racji. Warszawa to typowe miasto wschodu -
      pełne bazarów, zagonionych, nieuprzejmych ludzi. Wyczuwam tu może nie tyle
      brzydotę optyczną, co brak tego europejskiego klimatu jaki mają bliskie: Praga,
      Budapeszt czy Berlin. Co do porównywania Warszawy do Londynu to w ogóle nie
      widze tu jakiegokolwiek sensu. Londyn moim zdaniem jest jednym z
      najładniejszych miast na świecie. Juz bardziej bym widział porównanie do Los
      Angeles i tu Warszawa bezsprzecznie wygrywa. Gdy wracam z Nowego Jorku to
      zawsze głęboko oddycham jadąc al. Zwirki i Wigury i nadziwić się nie mogę, że w
      Warszawie jest tak czysto i miło. Ale jak wracam ze Sztokholmu, Kopenhagi czy
      Madrytu to jestem załamany. Nie ma wiec jednej Warszawy. Raz jest brzydka raz
      ładna, bo wszystko jest względne.
    • Gość: Pawelek Mnie sie podoba... IP: *.54.208.207.ded5.interaccess.com 19.01.02, 00:39
      Zawsze bedzie moim miastem, chociaz mieszkam w Chicago i zjezdzilem pol swiata.
      Oczywiscie, mozna pare rzeczy poprawic. Tylko powierzchownym turystom-prostaczkom
      bardziej podoba sie Paryz albo Disneyland.
    • Gość: KK Re: Czy Warszawa jest najbżydszą stolicą Europy? IP: 206.71.248.* 19.01.02, 04:29
      Nie, dla mnie najpiekniejsza na swiecie. Powaznie. Pojedzcie do jakiegokolwiek
      miasta USA. Moja rodzinna Wawa jest marzeniem, ktore sni mi sie na okraglo w
      przerwach od zycia (mniej wiecej polroczne pobyty w Nowym Jorku). Zapewniam, ze
      "stolica swiata" to koszmarek w porownaniu z Wawa.
      Ach najbRZydsza!, jesli juz.
      • Gość: Jurek Re: Czy Warszawa jest najbżydszą stolicą Europy? IP: 212.162.228.* 19.01.02, 17:49
        Gość portalu: KK napisał(a):

> Nie, dla mnie najpiekniejsza na swiecie. Powaznie. Pojedzcie do jakiegokolwiek
        > miasta USA. Moja rodzinna Wawa jest marzeniem, ktore sni mi sie na okraglo w
        > przerwach od zycia (mniej wiecej polroczne pobyty w Nowym Jorku). Zapewniam, ze
        >
        > "stolica swiata" to koszmarek w porownaniu z Wawa.
        > Ach najbRZydsza!, jesli juz.

Calkowicie sie zgadzam, w Stanach mieszkalem przez 12 lat i moge uczciwie
        powiedziec ze nie widzialem brzydszych miast na swiecie niz amerykanskie.
        Pozdro
        • Gość: michal Re: Czy Warszawa jest najbżydszą stolicą Europy? IP: *.zigzag.pl 19.01.02, 19:01
          Tydzien temu w programie "Discovery"pokazywali miasto Atlantic City.Rzeczywiscie
          makabra.
    • arktur Re: Czy Warszawa jest ... 19.01.02, 20:02
      Inicjatorze dyskusji wpierw sprawdż pisownie zanim coś napiszesz.....
    • torquemada Re: Czy Warszawa jest najbżydszą stolicą Europy? 19.01.02, 20:20

>
      >

Ano jest, tylko ciekawe czemu?
      BO NIEMCY JĄ ROZWALILI???????????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka