Dodaj do ulubionych

klub Mexicana,czy ktos byl?????

IP: *.acn.waw.pl 09.06.03, 10:11
jezeli ktos zna ten klub (jest na ul.foksal) to prosze o jakies opinie.z
gory dziekuje!
Obserwuj wątek
    • norweg Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 09.06.03, 11:30
      Nastrój b.przyjemny, napoje OK ale żarcie przeciętne, bardzo przeciętne.
      Czyli na hulankę tak na uczte nie.

Ceny b.przystępne.
      Czasami jest pełno może być kłopot ze stolikiem.
    • Gość: to znowu ja Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? IP: 217.153.44.* 11.06.03, 08:47
      Jezeli jedzenie ma byc meksykanskie to zdecydowanie wole Tortilla Factory. W
      zeszla niedziele czekalam ok. 1 godz. na proste jedzenie i piwo. Ale poza tym
      to milo.
      tzj
    • Gość: marghe_72 Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? IP: *.acn.pl 26.06.03, 14:56
      Nie polecam: jedzenie bardzo przeciętne - w zasadzie każde danie smakuje tak
      samo, obsługa strasznie opieszała i nie znająca sie na rzeczy (chyba, że
      akurat miałam tego dnia pecha..), czas oczekiwania na potrawy bardzo długi
      Marghe

PS. Ja również polecam Warsaw Tortilla Factory
    • Gość: rua Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? IP: *.acn.pl / 10.66.1.* 28.06.03, 09:18
      mi sie tam bardzo podobalo. ceny rzeczywiscie bardzo promocyjne. wszystkie
      kelnerki maja odkryte pepki:) jedzenie mi bardzo smakowalo-porownanie mexicany
      do tortilla factory to jakas pomylka!!!
      • Gość: Danek.org Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? IP: 212.160.117.* 05.08.03, 16:13

Popieram w pelni!
        ok, moze kuchnia nie jest specjalnie wyszukana, ale nigdzie nie jadlem nic co
        by bardziej przypominalo szamke w ameryce srodkowej

kto byl w meksyku wie, ze taco musza byc tluste, a quesadillas nie moga
        smakowac jak papier! Tortilli Factory (fajna knajpa, BTW) z jedzeniem blizej do
        Taco Bell's niz do czegos w San Cristobal czy Puerto Escondido!
        pozdr

Gość portalu: rua napisał(a):

> mi sie tam bardzo podobalo. ceny rzeczywiscie bardzo promocyjne. wszystkie
        > kelnerki maja odkryte pepki:) jedzenie mi bardzo smakowalo-porownanie
        mexicany
        > do tortilla factory to jakas pomylka!!!
        • Gość: Benito Juarez Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 16:25
          jakie kurde san cristobal?
          jakie puerto?
          weź ty się trzaśnij w escondido i oblej tłuszczem ze swoich tacosów!
          Mexican to jakaś wschodnioeuropejska wersja prawdziwych mex przysmaków.
          Przypomina mi Polskie bary mleczne - może się szef kuchni przekwalifikował z
          Mirowianki albo Średnicowego!

tw

> Popieram w pelni!
          > ok, moze kuchnia nie jest specjalnie wyszukana, ale nigdzie nie jadlem nic co
          > by bardziej przypominalo szamke w ameryce srodkowej
          >
          > kto byl w meksyku wie, ze taco musza byc tluste, a quesadillas nie moga
          > smakowac jak papier! Tortilli Factory (fajna knajpa, BTW) z jedzeniem blizej
          > do
          > Taco Bell's niz do czegos w San Cristobal czy Puerto Escondido!
          > pozdr
          • Gość: Sancho P. farbowany Benito IP: 212.160.117.* 05.08.03, 16:29
            dziwnie wprawnie Moj Benito polszczyzna wladasz
            ale co do jednego masz racje
            M podaje McDonalda z Cuernavaki rodem
            za to klimat przedniej marki
            (choc kelnereczki moglyby troche zrzucic, zeby mniej przypominac swoje
            meksykanskie odpowiedniki!)
            • Gość: Benito Juarez Re: farbowany Benito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 17:06
              Hej Sanchito gn,

Mam nadzieję że to był komplement
              Bo ja tu szeroko zakrojne konsultację prowadzę
              żeby się nie zbłaźnić pisząc po polsku.

Pozdrawiam i do zobaczenia

• sonia.maks Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 05.07.03, 19:15
      Gość portalu: mimoza napisał(a):

> jezeli ktos zna ten klub (jest na ul.foksal) to prosze o jakies opinie.z
      > gory dziekuje!
      BARDZO FAJNY KAWALEK MEKSYKU W WARSZAWIE.Wchodzisz i na prawde widok jest
      swietny.Ale wszystko potem rozczarowuje.Kelnerki zamiast podejsc patrza w sina
      dal (???mysla,ze sa na pustyni?,bo ubrane sa tak),tak wiec straasznie dlugo
      czeka sie na posilekm bardzo kiepski zreszta.Swietny garbus przed
      wejsiemmSzkoda,ze swietny koncept nie poszedl w parze z
      jedzeniem,obsluga.Wlascicielu-czy mozesz to zmienic?!
      • Gość: olo Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 00:25
        Slabe to i tandetne.O serwetkach papierowych oraz serwetkach na kolana
        mozna pomarzyc. Jedzenie jest tak odległe od oryginału jak Mexyk od Polski.
        Za to ceny wcale, wcale. Muzyki maksykańskiej na powietrzu słuchac nie
        mozna bo podobno okolicznym przeszkadza. Napoje - bardzo słaby wybór.
        A kelnerki faktycznie jakies tandety. Nie potrafia sie poruszac w tych
        pseudomeksykańskich strojach. Nie polecam. Padnie to wówczas kiedy
        miejscowi ,, smakosze,, zorientuja sie jak sa naciagani.
        • Gość: ircia Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 14:18
          Drinki bardzo dobre, żeby tylko jeszcze alkoholu trochę dolewali ;-)))))
    • Gość: statler Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? IP: *.man.polbox.pl 04.08.03, 12:27
      nie rozumiem dlaczego przy temacie Mexicana tyle krytyki. Przeciec chodzilo o
      to zeby bylo tanio. A jak jest tanio to jak ma byc dobrze. Ja tam się cieszę
      że jest MExicana bo jak przyjedzie rodzina to swietne miejsce zeby ich tanio
      ugoscic w sprzyjających okolicznościach przyrody.
      A Tortilla Factory jest o wiele mniej reprezentacyjna niestety.
      Ogolnie czekamy w warszawie na dobra restauracje meksykanska z umiarkowanymi
      cenami.
      El Popo - jak wiemy jest droga (ale dobra), Blue Cactus przede wszystkim drogi
      a dobry to niekoniecznie), a przybytek w okolicy Rozbrat moim zdaniem gra w
      lidze okręgowej.
      • Gość: marghe_72 Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? IP: *.acn.pl 04.08.03, 15:15
        Czyli niedrogo = kiepsko?

Byłam w The Mexican, zamówiłam jakąs przystawkę. Czekalam. Po jakims czasie
        zauważyłam, ze moje danie zaniesiono do stołu obok (goście przyszli znacznie
        później od nas i zamówili inne rzeczy - tak tak, podsłuchiwałam:))))).
        Przywołalam kelnerke i zwrócilam uwage. Przeprosiła (na szczęscie) i poszła
        zabrac MOJĄ przystawkę siedzącej przy sasiednim stole klientce.. po czym
        POSTAWIŁA JĄ PRZEDE MNĄ jeszcze raz przepraszając. Mialam to jeść? Jak
        sadzicie?
        M.
        • niech Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 05.08.03, 16:21
          Czy to prawda ze kelnerki maja odsloniete pepki i strzelaja z kapiszonow?
        • Gość: Danek.org Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? IP: 212.160.117.* 05.08.03, 16:21
          no wlasnie! hehe :)

cale zamieszanie bierze sie z oczekiwan!!!
          rewelacja ze do innego stolika,
          i jeszcze lepiej ze prosto do ciebie na stolik zaraz potem :)

tak by bylo i tam

jak szukasz serwisu na poziomie dobrej restauracji hotelowej,
          to juz nie styl meksykanski!

w dobrym hotelu w meksyku tez masz dobra obsluge i czysto itp
          ale to juz nalecialosc europejska
          jak sztucce do posilku w indiach!!
          jak gyros z kurczaka, zeby niemieckich turystow nie kłuła baranina w ząbki!
          • Gość: DamiPL Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? IP: 212.160.117.* 05.08.03, 16:27
            i ja tam bylem..
            zarcie spoko,ceny umiarkowane.
            majo smieszno mroczno VIP-salke na lefo od baru.
            przyczepilbym sie do strojow kelnerek
            nie dlatego ze za duzo pokazuja
            tylko ze maja za duzo do pokazania ;)
            ale .. jak mawiali de gustibus non est desputandum
            albo jakos tak

pozdrawiam
            • niech Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 05.08.03, 16:29
              Nie rozumiem, czy to znaczy ze one sa przy tuszy?
              • marghe_72 Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 05.08.03, 17:42
                Ja baba więc nie powinnam sie wypowiadac na temat damskich... wdziękow:), ale
                co mi tam. Dziewczyny sa całkiem atrakcyjne, cóż z tego skoro zatrudniono je
                tam w roli kelnerek a nie ozdób:)
                M.

PS. Kapiszonów nie zauważyłam:)))
                • niech Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 05.08.03, 21:00
                  Na forum krakowskim/restauracje zobaczylem informacje o restauracji w ktorej w
                  roli kelnerek zatrudniono kuso ubrane w czerwona skore panienki. Na zdjeciach
                  okazalo sie ze sa strasznie brzydkie. Przynajmniej w tej materii W-wa
                  wyprzedzila Krakow. Bo w materii meksykanskiej knajpy to ja jednak wole Taco na
                  Poselskiej.
                  • marghe_72 Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 05.08.03, 21:16
                    Taco na Poselskiej? Szczegóły poprosze:)
                    M.
                    • niech Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 05.08.03, 21:30
                      W Krakowie na Poselskiej (miedzy Rynkiem a Wawelem) jest male zaglebie
                      knajpiane. Jest pub irlandzki, restauracja i pizzeria wloska, knajpa
                      meksykanska, korsykanska i jeszcze jedna - tzw, kuchnia swiatowa. Taco Mexicano
                      jest jedna z trzech o tej nazwie (jedna jest w Rynku), ale znam tylko te na
                      Poselskiej. Doskonale choc proste jedzenie meksykanskie, olbrzymie porcje,
                      niskie ceny. Naprawde trzeba sie nagimnastykowac zeby wydac tam 50zl. Bardzo
                      przyjemne, przestronne wnetrze. Cicha dobrze dobrana muzyka. Klopot w tym ze
                      zalety tego miejsca poznali krakowianie i czasami sa problemy z miejscem. Warto
                      zarezerwowac.
                      • marghe_72 Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 05.08.03, 21:45
                        Trzeba bylo mówić , że to w Krakowie, to bym skojarzyła:)))
                        Byłam, pyszne jedzenie i ceny dla ludzi:)
                        Poleć jeszcze coś w Krakowie, bo sie wybieram - ale zmieńmy może ulicę:))
                        M.
                        • niech Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 05.08.03, 21:54
                          Ja sie zatrzymuje w hotelu na Poselskiej wiec tamte okolice znam najlepiej.
                          Odradzam Wisniowy sad - kuchnia rosyjska, ale cieniutka. Przerobilem oba
                          Chlopskie jadla - ciekawe gdy sie tam wezmie cudzoziemca, umrze potem z
                          przejedzenia. Ale same jedzenie mnie nie zachwycilo. Duzo nie musi znaczyc
                          dobrze. Blisko Poselskiej na Kanoniczej jest restauracja ukrainska. Kiedys byla
                          swietna, niestety z roku na rok spuszczaja z tonu - rozbudowujac sie
                          jednoczesnie. Na tejze Kanoniczej jest Copernicus - najlepsza knajpa w Krakowie
                          ze znakomita karta win. Tam planuje pojsc jeszcze w tym roku - choc karte win
                          to sobie najwyzej poczytam. Robia ja ci sami ludzie co w w-skiej Bibliotece -
                          dobrze i koszmarnie drogo. Sam jestem ciekaw waszych typow - czytuje forum
                          krakowskie, ale tam tez rzadko pisza o knajpach - no wiecie, takie tam...
                          • marghe_72 Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 05.08.03, 21:55
                            Jak sobie przypomnnę nazwy lokali w których byłam to Ci opowiem:)
                            Starośc nie radosć...

PS. A bylo to na Poselskiej...
                            • niech Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 05.08.03, 22:07
                              A tu jest menu (i ceny!!!) w Copernicusie:
                              www.hotel.com.pl/copernicus/
                              • basia Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 05.08.03, 22:11
                                A jakim smacznym językiem to menu
                                pisane..wyborne,balsamiczne,kluseczki,roladki..Oj,glodna chyba jestem
                                • niech Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 05.08.03, 22:14
                                  Niezdrowo jest jesc po 19. A po 22?
                                  • marghe_72 Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 05.08.03, 22:16
                                    Ceny warszawskie...:(
                                    M.
                                  • basia Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 05.08.03, 22:21
                                    jednak zjem -kawałeczki soczystego pstrąga wędzonego,ozdobionego sosem
                                    majonezowym,dla urozmaicenia z kawałkami pomidorów.

Ps.do tego chleb zwykły biały,ale z masłem! a co
                                    • niech Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 05.08.03, 22:25
                                      Zlamalem sie, zjadlem jajko faszerowane, 0,50 za sztuke.
                                      • basia Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 05.08.03, 22:40
                                        Z niespodzianką ? takie tanie?
                                        • niech Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 05.08.03, 22:46
                                          Niespodzianka byly fragmenty skorupek w przelyku.
              • Gość: DamiPL Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? IP: 212.160.117.* 07.08.03, 17:27
                no
                nie przesadzajmy z "tuszami"
                ale .. ;)
                • Gość: niech Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 18:08
                  No dobra, nie byly chude. Byly niechude.
                  • Gość: marghe_72 Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? IP: *.acn.pl 07.08.03, 19:57
                    Niechu, wykałaczki lubisz? :)
                    M.
                    • niech Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? 07.08.03, 22:06
                      A nie, nie, tu nie chodzi o moje upodobania, chcialem ustalic tylko
                      jak bylo. Z tymi kelnerkami.
    • Gość: wwl Re: klub Mexicana,czy ktos byl????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 16:27
      A mozna wiedziec cos o muzyce itp.... Jak w tygodniu i wogole. Nie interesi
      mnie jedzenie :) Sławek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka