Gość: Waldek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 10:54 Ten strajk włoski, to moze mi się nawet spodoba. Może lekarz wreszcie mnie dokładnie zbada, a nie tylko pobieżnie obsłucha i... następny prosze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pszeraszony Lekarze z Banacha protestują na ulicy IP: *.aster.pl 12.06.07, 11:04 W kogo uderzają strajki lekarzy?? Moja żona miała położyć sie na Banacha na oddział diabetologiczny. Niestety nic z tego ponieważ lekarze strajkują. Teściowa miała wyznaczoną operację na dziś - oczywiście została odwołana operacja bo trwa strajk. Nowy termin to październik br., to nic, że na operację zeka od listopada zeszłego roku!! A p. minister oczywiście został obsłużony momentalnie. Ciekawe, czy jeżeli jakiś poseł czy minister uda sie do lekarza to też go oleją. Lekarze co by nie robili to i tak w doope dostaje społeczeństwo. A władza?? Władza sie wyżywi :/ jak to ktoś kiedyś powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasso Re: Lekarze z Banacha protestują na ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 20:07 czy Twoja teściowa albo żona ma raka? polecam zimny prysznic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszeraszony Re: Lekarze z Banacha protestują na ulicy IP: *.aster.pl 12.06.07, 21:13 do tomasso: na szczęście nie mają, ale jest wielu ludzi chorych na raka i oni muszą czekać kilka miesięcy w kolejce, wielu niestety nie doczeka, albo na leczenie będzie za późno. Skoro lekarze chcą protestować niech wymyślą jakiś sposób, który dotknie "elity" a nie pacjentów. Blokowanie ulic nic nie zmieni, najwyżej zwykły człowiek będzie wk...ny. Proponowałbym, żeby wzięli przykład z górników: kamienie, butelki i hajda na ministerstwo. Władza nie rozmawia ze słabymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Strajk na Banacha IP: *.synapsis.waw.pl 12.06.07, 11:28 no, tak - najpierw strajk i niewyrabianie punktow w ramach kontraktu z NFZ, a teraz strajk wloski, czyli nadrobienie straconych punktow. Bilans sie wyrownuje, a lekarze jak strajkowali, tak strajkuja. Tak trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB A kto im broni zostać glazurnikiem? IP: 87.105.164.* 12.06.07, 13:15 Nie chcą być lekarzami za taką pensję, niech zmienią pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Strajk na Banacha IP: *.aster.pl 12.06.07, 14:11 k'woli wyjasnienia.moze niektorzy polaczkowie zrozumieja.zarzuca sie lekarza,ze maja mieszkania,samochody.owszem ja mam mieszkanie/ktore bedzie moje za 30lat na razie jest w posiadaniu banku,samochod tez mam ,ale za 15lat bedzie moj- wlascicielem jest na razie bank/coz jeszcze mam?kupe dlugow,5etatow,w domu jestem gosciem,co jeszcze?specjalizacja ktora mnie kosztuje 7tys/kolejny kredyt! a poza tym to wiedzie mi sie bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Strajk na Banacha IP: *.res.nb.dhcp.sigecom.net 12.06.07, 16:21 Szanowni koledzy lekarze. Wasz strajk niewiele da. Radze Wam zwolnijcie sie z pracy i pracujcie tylko w prywatnych placowkach. Albo wyjezdzajcie zagranice. Mozecie pracowac kilka miesiecy zagranica i zarobicie wiecej niz w dwa lata w Polsce. Reszte roku mozecie pracowac na luzie prywatnie i doksztalcac sie. Gdy zabraknie lekarzy to pracy w szpitalach i przychodniach w zebach Wam przyniasa oferty pracy za wiecej niz 7.500. Przy obecnym poziomie dochodu narodowego Polske stac aby lekarz ze specjalizacja zarabial 10.000 na jednym etacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: Strajk na Banacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 16:22 to zostań glazurnikiem :) albo może wyjedź za granicę. ja pracuję i i tak nie mogę się dostać do lekarza państwowego więc mam w noisie ile zarabiają lekarze. Nie chcę płacić składki zdrowotnej, chcę się ubezpieczać prywatnie bo i tak płacę za leczenia juz teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasso Re: Strajk na Banacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 20:11 możesz mi wyjaśnić jak to możliwe że pracujesz na 5 etatach? Mnie by szef dawno wywalił gdybym spóźniał się do pracy albo wcześniej z niej wychodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: studiowałeś za darmo... IP: *.MAN.atcom.net.pl 12.06.07, 21:13 to teraz masz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edola Podwyżkę powinni dostać ci, co głodują IP: *.chello.pl 12.06.07, 18:38 W pierwszej kolejności podwyżkę powinni dostać ci, co głodują ci, co im nie starcza na utrzymanie pomimo ze nie byli lekarzami, ale cale swe życie uczciwie pracowali a teraz mają po 700 zł, co miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Podwyżkę powinni dostać ci, co głodują IP: 166.61.231.* 12.06.07, 22:29 Po co to głodować? Psie mieso jedz i nie bedziesz glodował. Lekarze po to się uczyli żeby teraz mieć od ciebie 10 razy wiecej. Trzeba było ich nie uczyć tylko sam za lekarza się uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Podwyżkę powinni dostać ci, co głodują IP: *.timecastle.net 13.06.07, 10:17 Jestem przeciwko podwyżce dla lekarzy. Niech sie zadowolą tym co mają, nie mają źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz z Banacha 3 średnie krajowe to normalka w UE. IP: *.acn.waw.pl 14.06.07, 00:40 I czy sie Tobie to podoba, czy nie, skoro jesteśmy w UE, to NIE DA SIE UTRZYMAĆ takiego rezerwatu, że u nas lekarze będą zarabiac ledwo 1 srednia krajową co zmusza ich do ustawicznego dorabiania PO GODZINACH PRACY. Młodzi medycy, znający perfect języki, w ogromnej większości planuja wyjazd po studiach (nawet bez specjalizacji, którą można zrobić w dowolnym kraju unijnym). Ta perspektywa 7500 brutto to JEDYNA SZANSA aby ZACHĘCIĆ naszych lekarzy do praktykowania u nas. Trzeba konkurowac o polskich lekarzy na rynku pracy UE po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Podwyżkę powinni dostać ci, co głodują IP: *.com 13.06.07, 15:28 700 zł. Dostają i muszą jeszcze mieszkanie opłacić 300 zł, leki wykupić za 200 zł. Dobrze, że mają mężów, którzy dołożą do tego. Czy tym ludziom nie jest podwyżka bardziej potrzebna niż lekarzom? Niech na to pytanie odpowie lekarz, który żąda dla siebie 7500 zł, co miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Podwyżkę powinni dostać ci, co głodują IP: *.chello.pl 14.06.07, 14:58 Sylwia na to pytanie to nie wiem czy ci lekarz odpowie? Ja ci powiem, że podwyżka się należy wszystkim nie tylko lekarzom i powinni ją właśnie w pierwszej kolejności dostać ci, co mają po 700 zł ci, co im nie wystarcza tych pieniędzy, co dostają a dopiero potem w dalszej kolejności lekarzom. Lekarze chcą uciekać niech sobie uciekają, ale powinno być tak, że bez powrotu do nas do zawodu, z którym uciekli a na miejsce ich sprowadzić Ruskich lekarzy i czarnych z Afryki i będą zadowoleni z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz z Banacha Ludziska Kochane! Polska od 3 lat należy do UE!!! IP: *.amwaw.edu.pl 14.06.07, 15:55 > Lekarze chcą uciekać niech sobie uciekają, W UE nie ma pojęcia "ucieczki" tylko SWOBODNE PORUSZANIE SIĘ W JEJ OBRĘBIE, SWOBODNE PODEJMOWANIE PRACY NA OBSZARZE UE. Ponieważ jest duży popyt na usługi medyczne w UE, lekarze korzystają z dobrodziejstwa, jakie dało im wstąienie Polski do UE. > ale powinno być tak, że bez powrotu do nas > do zawodu, z którym uciekli Prawa do wykonywania zawodu może pozbawić tylko Izba Lekarska, tak samo, jak Izba Lekarska je wydaje. A co do zakazu powrotu - bajki opowiadasz: SPRZECZNE Z PRAWEM UE. > a na miejsce ich sprowadzić Ruskich lekarzy i > czarnych z Afryki i będą zadowoleni z pracy. A kto poprowadzi procedurę NOSTRYFIKACJI ich dyplomów, aby Izby Lekarskie mogły wydać Prawo Wykonywania Zawodu Lekarza ważne na obszarze UE? Odnośnie lekarzy z Rosji czy Białorusi, abstrahując od unijnych regulacji dotyczących ich zatrudniania (ich dyplomy nie są ważne na obszarze UE bez nostryfikacji) to już teraz lekarze zza Buga zarabiają więcej niż polscy. Podsumowując: Nadeszły czasy, że Polska musi KONKUROWAĆ o swoich własnych medyków na rynku pracy i rynku usług medycznych UE. Im szybciej to zrozumiesz Ty i Tobie podobni, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Ludziska Kochane! Polska od 3 lat należy do U IP: *.chello.pl 14.06.07, 18:26 Mało co zrozumialeś doktorze. Daj Sylwi odpowiedź bo chyba czeka na odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: Ludziska Kochane! Polska od 3 lat należy do U 14.06.07, 18:49 A ja odpowiedziałem na Twój post, a nie na Sylwii. Walka z ubóstwem i pomoc społeczna to jeden problem, a konkurowanie o polskich lekarzy, by TU, W TYM REJONIE UE chcieli wykonywać swój zawód to drugie i to było tematem mojej wypowiedzi. Jak czytam te wypowiedzi w rodzaju "jak uciekają, to zakazać im poworotu..." itp to mam niezły ubaw. naprawdę niektórzy zapominają, że jesteśmy w UE i to już 3 lata. To Ci jeszcze powiem, że już za 6,5 miesiąca nawet dowodu na granicy Ci nie sprawdzą:) Schengen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Podwyżkę powinni dostać ci, co głodują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 22:57 piotrusiu zapomniałeś tabletek masz halucynacje... tu NIKT nie przyjedzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Podwyżkę powinni dostać ci, co głodują IP: *.chello.pl 15.06.07, 07:45 Nie porównujcie nas do krajów bogatszych w Uni, którzy na to, co mają pracowali latami popatrzcie na kraje te w Uni biedniejsze jak u nich jest? Ja tabletek nie zapomniałem tylko ich nie mam, ale widzę, że się uczyłeś i na chorobie na odległość się znasz szkoda, że mi recepty nie przepisałeś. Mam taką sąsiadkę po wyższym wykształceniu, że mi śmieci na głowę zmiata, dlatego że wyżej mieszka brawo sąsiadko nauka nie poszła w las. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz z Banacha Re: Podwyżkę powinni dostać ci, co głodują IP: *.acn.waw.pl 15.06.07, 15:36 > Nie porównujcie nas do krajów bogatszych w Uni, którzy na to, co mają >pracowali latami popatrzcie na kraje te w Uni biedniejsze jak u nich jest? Dobrze, że pytasz. W Czechach lekarz specjalista zarabia właśnie 3 tamtejsze srednie krajowe (zblizone do polskiej). Troche mniej na Słowacji, ale powyżej 2 srednich krajowych, tak samo na Litwie, na Łotwie na Węgrzech i w Estonii. Polski lekarz zarabia najmniej w UE w przeliczeniu na godzine pracy. I właśnie o to chodzi, żeby niedobór lekarzy "załatać" poprzez wymuszenie niskimi stawkami dodatkowej pracy PO GODZINACH!!! A potem jest ten polski zawistny jazgot gawiedzi: "pokaż lekarzu co masz w garażu" itp. Powtarzam raz jeszcze: TRZEBA DOKONAĆ PRZEŁOMU I ZACZĄC KONKUROWAĆ O POLSKICH LEKARZY, bo za kilka lat Polaków nie będzie miał kto leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Podwyżkę powinni dostać ci, co głodują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 00:20 Piotrusiu a głosy kosmitów też słyszysz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Podwyżkę powinni dostać ci, co głodują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 22:56 odpowiadam: nie niejest, ci co mają po 700 pln nie uczyli się nie mają wykształcenia.. a lekarze, ich praca jest warta min.3x średnią... albo lecz sie u tych co nazmywaku zaiwaniają za 700 pln, sorki trzeba sie było uczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek.k. lekarze jestem z wami IP: *.aster.pl 12.06.07, 20:59 Polacy patrzą na lekarzy. Kasjerki i ekspedientki w hiper i supermarketach wolą pracowac w pampersach i dac się poniżac. Górnikom wypłacili dziadowiznę (po 50 tys. większośc z nich pieniądze przejadła i mają "zatkaną" buzię. Co mądrzejsi wyjechali za granicę i mają wszystko w d.... Nauczyciele udają, że strajkują. Rolnicy liczą dopłaty i jeszcze nie wiedzą, że niedługo sami będą dopłacali. STRAJK ZA KOMUNY TO BYŁA WALKA O POLSKĘ A TERAZ JEST TO PORÓWNYWANE DO TERRORYZMU. kurw. ma., kto w tym kraju zrobi wreszcie porządek z warcholstwem?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: I co na to HGW???? IP: *.MAN.atcom.net.pl 12.06.07, 21:12 Ma przecie fundusze, to mogłaby wspomóc tych, którzy leczą warszawiaków. A ni tylko wspomagac eseldziaków - nielekarzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też wyborca z PO Re: I co na to HGW???? IP: *.MAN.atcom.net.pl 12.06.07, 21:38 No fakt, ze niektorzy burmistrzowie i starostowie na Mazowszu wspomagają szpitale i to niemałą suką. Ale HGW jest bankowcem i wie, że forsy sie nie wydaje, ale oszczędza, bo od tego sa odsetki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiony czasami wczoraj byłem u lekarza IP: *.171.76.162.crowley.pl 12.06.07, 21:16 z gardłem i nie mogę wyjść z podziwu jak się czasy zmieniły, nawiasem mówiąc parę lat się ma, młoda ładna i inteligentna pani doktor, mało tego nie przyjęła darowizny jak tu się odnaleźć w tych czasach Odpowiedz Link Zgłoś