Dodaj do ulubionych

Polityk PiS na państwowych posadach zarabiał 22...

• taziuta Ubecja broni się atakując PiS! :-) 13.06.07, 10:02
      Odpowiedź propagandystów PiS jest łatwa do przewidzenia - jest to kolejny atak
      ubecji zagrożonej przez działania podejmowane przez PiS. A poza tym wszyscy
      poprzedni rządzący tak robili, i wówczas nikt się ich nie czepiał, a jak PiS
      robi to samo to jest be, czyli podwójne standardy opozycji! :-)
      • Gość: tetradrachma Re: Ubecja broni się atakując PiS! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:41
        przerażające (z punktu widzenia rozmiarów demoralizacji Polaka) jest to, że
        takie argumenty znajduja zrozumienie !
        • taziuta Re: Ubecja broni się atakując PiS! :-) 13.06.07, 10:57
          Gość portalu: tetradrachma napisał(a):

> przerażające (z punktu widzenia rozmiarów demoralizacji Polaka) jest to, że
          > takie argumenty znajduja zrozumienie !

Często złodziej najgłośniej krzyczy - łapaj złodzieja, ale PiS doprowadził to
          do perfekcji...
    • Gość: Kotb Gdzie jest CBA? IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.07, 10:05
      Przecież Pi(e)S przejmował rządy w kraju m.in. pod hasłem "walki z korupcją". Powołał w tym celu specjalny organ, czyli CBA. Pytam się czy to CBA jest od walki z korupcją, czy od walki z opozycją polityczną? Taka sprawa jak ta, to jest chyba to, czym to biuro powinno się zajmować! Zobaczymy, czy się zajmie?
      • eti.gda Re: Gdzie jest CBA? 13.06.07, 10:28
        Gość portalu: Kotb napisał(a):

> Przecież Pi(e)S przejmował rządy w kraju m.in. pod hasłem "walki z korupcją".
        P
        > owołał w tym celu specjalny organ, czyli CBA. Pytam się czy to CBA jest od
        walk
        > i z korupcją, czy od walki z opozycją polityczną? Taka sprawa jak ta, to jest
        c
        > hyba to, czym to biuro powinno się zajmować! Zobaczymy, czy się zajmie?

CBA to tylko nazwa. Jak Goering, będąc ministrem spraw wewnętrznych Prus,
        zakładał Gestapo, to nie nazywała się Gestapo tylko Instytut Badawczy. Nazwa
        nieważna, ważne, co robi i w jakim celu zostało powołane CBA.
    • xsawer Polityk PiS na państwowych posadach zarabiał 22.. 13.06.07, 10:06
      To jest niemożliwe, aby przdstawiciele tak zacnej partii jak PiS zdolni byli do
      tak niecnych zachowań.

GW cos kręci aby ukryć wysokie emerytury esbeków!
    • marek287 Polityk PiS na państwowych posadach zarabiał 22.. 13.06.07, 10:09
      To świetny obiketywny artykuł tak sam jak GW napisała o układzie HGW w
      Warszawie i "haraczach" w PO. Nie napisała ? To niemożliwe, tacy świetni,
      obiektywni dziennikarze i nie zauważyli takich tematów?....(buahahahahahah)
    • almagus Re: Polityk PiS Nie urośnie za Tuska 13.06.07, 10:11
      Nie urośnie za Tuska
      na świnię półtuszka.
      Oczywiście też kacza
      i leppiejoprostacza!

Czarna zawiesina!

Patrz jak jestem wypasiony,
      w życiu miałem już trzy żony.
      Dzieci mamy ze trzy kopy.
      My od poczynania chłopy.
      Bo my żydzie jemy wieprze.
      Ty jedz g-wno, tobie lepsze!

bo chcę składek wciąż z ambony.
      Kombinować muszę z seksem,
      co nie wieje mi z refleksem.

Patrz jak siedzę obok laski,
      cała sala krawat w paski.
      Głośno szczeka Marek Burek
      na czerwonych parę skórek.

a po co mi jakieś żony.
      Złodziej to wieczna dziewica,
      teraz, zawsze ma dziedzica.

Niespasiony, mądry taki,
      takie tylko są Żydziaki.
      Bo to przez nich Kaśka w ciąży,
      jej mąż za mną z nożem krąży.
      Za to żydzie cię wypieprzę,
      żyć u obcych tobie lepsze!

(ref.)Pasą się, pasą na tej biednej Polsce
      nazikatolicje pogrom zwiastujące.
      Kłamią i kłamią przeróżniaste szuje,
      z takimi dobra w Polsce nie zbuduje!
    • slayer33 fajnie się żyje za moje co? 13.06.07, 10:13
      ja was skur wy sy ny wszystkich załatwię
      • docentverba PR 13.06.07, 10:26
        artykul jest klasycznym PR-owskim dzialaniem,majacym zneutralizowac informacje
        z "Wprost"dotyczacego "nowego ukladu warszawskiego"-czyli mianowan czlonkow
        rodzin radnych i aparatczykow PO i SLD na jakie sie tylko da stanowiska w
        Warszawie.
      • eti.gda Re: fajnie się żyje za moje co? 13.06.07, 10:32
        slayer33 napisał:

> ja was skur wy sy ny wszystkich załatwię

..."Oj, naiwny, naiwny, naiwny,
        jak dziecko we mgle,
        jak Goliat na pchle,
        mól w otchłani wód,
        który liczy wciąż na cud,
        oj, naiwny, naiwny, naiwny,
        dziecko w kwiecie sił,
        choć w intencjach to w zasadzie pozytywny..."

(fragment piosenki z niezapomnianej audycji radiowej "trójki" "60 minut na
        godzinę").
    • fidus-achates PISowcy rozkradają Polskę, dzięki WAM, głosujcie!! 13.06.07, 10:29
      na PIS....!
    • Gość: Jaśmina Re: Do Pontka IP: *.whatsup.pl 13.06.07, 10:31
      Mam doktorat i jestem tłumaczem z dwóch języków obcych. Pracuję w wydawnictwie
      na kierowniczym stanowisku i zarabiam 2 tysiące na rękę. Rozumiem, że jestem
      niedoukiem? Może zrobię drugi doktorat? A dla Twojej informacji - 4500 to
      zarabiają właśnie robole i niedouki na budowach na przykład. Przeciętny,
      wykształcony Polak bez znajomości i "pleców" rzadko dociąga do 2000.
    • fidus-achates Referendum - czytaj odwołujemy PIS = rusz sie! 13.06.07, 10:33
      Namiawiam wszystkich, ktorzy maja dosyc:

- kpin z Konstytucji RP,
      - prob lamania charakterow na masowa skale,
      - nieprzestrzegania prawa przez organy rządowe,
      - obrazania i ponizania najbardziej zasluzonych dla Polski osob,
      - kryminalistow w rzadzie RP,

o wykorzystanie k o n s t y t u c y j n e j mozliwości zmiany tego
      stanu rzeczy

Odwolajmy Prezydenta IV RP z urzedu i rozwiazmy Parlament PR V kadencji.

Zrobmy cos!

www.referendum2007.org/
    • Gość: CVX Polityk PiS na państwowych posadach zarabiał 22.. IP: *.um.bydgoszcz.pl 13.06.07, 10:33
      A CO W URZEDACH SIE DZIEJ , SA PUŁKOWNICY MAJACY EMERYTURY PO 3500, 4500 TYS I
      TU DOSTAJA JAKO WETERANI CHYBA PO 2000 3000 TYS PENSJE KTO NA TO ZEZWALA ZEBY
      WOJSKOWY MAJACY OGROMNA DLA ZWYKLEGO ZJADACZA CHLEBA NIE BULEM MIAL TAKA POSADE
      GDZIE INNI SZUKAJA I NIE MOGA JEJ DOSTAC
    • cover_wielki Re: Polityk PiS na państwowych posadach zarabiał 13.06.07, 10:34
      Prawie i sprawiedliwie, bogatych łupić biednym nie dawać.
    • Gość: krytykant Re: Polityk PiS na państwowych posadach zarabiał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:35
      To jest najczystszy przykład korupcji, bedzie co i kogo rozliczać po nowych
      wyborach.
    • Gość: zibi Polityk PiS na państwowych posadach zarabiał 22.. IP: 149.156.28.* 13.06.07, 10:37
      Szkoda gadać. Pisowcy to złodzieje tacy sami jak sld. Natomiast samobrona
      przewodzi w rozkradaniu techo chorego kraju.
      Teraz jest jasne dlaczego pis nie chce prywatyzować przedsiębiorstw do których
      podatnicy dopłacają miliardy złotych - ponieważ stanowią one źródło dochodu dla
      pisozłodziei.

Niech żyje IV RP
    • Gość: Sugarcubes Polityk PiS na państwowych posadach zarabiał 22.. IP: *.mofnet.gov.pl 13.06.07, 10:43
      Polecam artykuł w najnowszym "Wprost" - "Układzik warszawski" O super uczciwych
      posłach z PO których super uczciwa bufetowa Waltz poutykała po różnych
      warszawskich spółkach komunalnych. "Wybiórcza" jak zwykle widzi sprawy wybiórczo
      - czyli piszemy o czymś pod warunkiem że przy okazji dowalimy PiSowi
    • krawiec6661 Re: Polityk PiS na państwowych posadach zarabiał 13.06.07, 10:44
      Tak tak, ale te media liberalne monotematyczne... Codziennie tylko nowe afery
      opisują, korupcję, kolesiostwo i głupotę rządu. Ile można ciągle o tym samym? :)
    • metall Tak własnie działa "solidarne państwo" ... 13.06.07, 10:45
      ... chcące zabierać bogatym, by dać biednym - i to nie tylko po rządami PiSu.
      Jest to hasełko na które nabierają się biedni. Chociaż jest to może jedyne hasło
      wyborcze, które jest realizowane. Urzędnicy takiego państwa są prawie jak
      Janosik - zabierą bogatym (i biednym także, dlatego "prawie" jak Janosik) i dają
      sobie, bo są biedni. Dlatego uświadomcie sobie Wy ludzie biedni, że partie,
      które doszły do władzy na Waszej biedzie, nie mają żadnego interesu, w tym żeby
      Was z tej biedy wyciągać. Jest dokładnie odwrotnie - w ich dobrze pojętym
      interesie jest Waszą biedę pielęgnować, a nawet pogłębiać, bo to pozwala zdobytą
      władzę utrzymać. Przynajmniej tak długo jak panować będzie demokracja.
    • Gość: maciej ...T.K.M.... IP: 80.54.12.* 13.06.07, 10:47
      TKM...TKM...,A CO SZARACZKI SOBIE MYŚLICIE ,DOSZLI DO WŁADZY TO SIĘ MOSZCZĄ CO
      Z TEGO ŻE OBIECYWALI -PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA!!!!!!!!!!!!!!!
    • cookies3 Polityk PiS na państwowych posadach zarabiał 22.. 13.06.07, 10:47
      PiS i jego członkowie i sympatycy nie zginą. Zawsze sobie pomogą.
      W końcu idą pod sztandarami prawa i sprawiedliwości. Tak trzymać,a na pewno
      nie zginiecie:)))
    • leszlong Re: Polityk PiS na państwowych posadach zarabiał 13.06.07, 10:54
      Jak pisano o aferach z SLD to było cacy, jak za PiSu to jest be. Monotematyczny
      to stał się PiS ze swoimi aferami, zniżył się do poziomu Samoobrony. Szeregowy
      pracownik nie zarabia w firmie 4500zł (nawet brutto), to bzdura. Zależy od firm,
      ale to nie jest norma. No chyba, że jest się z PiSu, to może tak.
      • docentverba a gdzie tu jest korupcja? 13.06.07, 11:05
        bo z tresci artykulu wynika,ze bohater dostal posady z klucza partyjnego.Nie
        zlamal prawa,nikt z komentujacych tego nie dostrzegl?Nie dalo rady artykulu
        przeczytac ze zrozumieniem?Nie chcialo sie myslec
        samodzielnie?

"u tych kapitalistow szokuje mnie brak kultury.Na dworcach kolejowych
        nie ma woszebijek,przeznaczonych do wybijania wszy"-por.Zubow,"Zapiski oficera
        Armii Czerwonej",Sergiusz Piasecki
      • Gość: Wielkie Halo Re: Polityk PiS na państwowych posadach zarabiał IP: *.aster.pl 13.06.07, 23:40
        Nie nawet brutto, tylko brutto.
        Wybiórcza przecież posługuje się płacami brutto. Robią lepsze wrażenie na
        czytelnikach. Przy 12000 brutto już w 4 miesiącu wpada się w 30% próg. Czyli tak
        naprawde te 12000 ma tylko przez 3 miesiące i to oczywiście na rękę dostaje to
        dopiero po odtrąceniu ok 34.5% na podatki i ZUS.
    • aulopora Polityk PiS na państwowych posadach zarabiał 22.. 13.06.07, 11:07
      Oczywiscie, gdyby polityk PO zarabial 22 tys., to byloby ok...
    • Gość: xyz Re: Polityk PiS na państwowych posadach zarabiał IP: 87.105.182.* 13.06.07, 11:17
      głupi jesteśTy Mocherowy berecie .
      jak tak samo robili z sld to napewno się zucałeś a tych przykyrczy bronisz ?
      gdzie tu logika ?
    • osiol10 Polityk PiS na państwowych posadach zarabiał 22.. 13.06.07, 11:34
      W SZCZECINIE PAN ZAREMBA Z PO TEŻ BRAŁ NIE MAŁĄ KASĘ ZA NIC W DROBNICY-PORT
      SZCZECIN, BĘDĄC RÓWNOCZEŚNIE RADNYM, I GDYBYM MUSIAŁ GŁOSOWAĆ NA NAZWISKA TO
      NIE GŁOSOWAŁBYM NA PO BO NIE MA NA KOGO (Z TYM, ŻE ANI NA PIS, ANI JEGO
      NAZWISKA TEŻ NIE MIAŁEM I NIE MAM OCHOTY NIGDY GŁOSOWAĆ)...
      PS.
      W ZARZĄDZIE PORTU SZCZECIN TEŻ JEST NIEWYKSZTAŁCONY DARMOZJAD, JANIA, ALE ZA TO
      ŁASY NA KASĘ I WŁADZĘ W PISIE, ŻE AŻ NIE MÓGŁ SIĘ ZDECYDOWAĆ CO WYBRAĆ: RADA
      MIASTA, PARLAMENT, CZY ZPS...

TYLKO CZY TO JEST RZECZYWIŚCIE TYLKO WYKROCZENIE ???
      BO WG MNIE TO SABOTAŻ PAŃSTWA I PRZESTĘPSTWO NAJCIĘŻSZEJ WAGI ZARAZ PO
      PODATKACH, A SZCZEGÓLNIE JEŚLI KTOŚ ROZUMIE SŁUŻBĘ SPOŁECZEŃSTWU JAKO SZUKANIE
      TYLKO KORZYŚCI DLA SIEBIE JAKO POLITYK.

ALE U NAS POTRZEBA NA TO JESZCZE POKOLEŃ ŻEBY WYPLENIĆ MENTALNOŚĆ SAMOOBRONY
      ALE I PISOWCÓW I INNYCH JAK WIDAĆ. A WYBORY MUSZĄ POLEGAĆ NA WYBORZE MNIEJSZEGO
      ZŁA A NIE POMIĘDZY DOBREM A ZŁEM.

REFLEKSJA:
      SLD U WŁADZY OSTATNIM RAZEM CHOCIAŻ UDAWAŁO DEMOKRACJĘ I JAWNIE NIE
      MÓWIŁO TAKICH RZECZY, Z KTÓRYMI TERAZ JUŻ NAWET SIĘ NIE KRYJE ANI SAMOOBRONA
      (CO MNIE AKURAT NIE DZIWI), ALE PIS ?!!! I TEN JEGO BULDOG ??? POZORY JUŻ
      TYLKO STWARZA PO, TYLKO ŻE JUŻ TRUDNO NIE ZAUWAŻYĆ TYCH POZORÓW...
      • Gość: micho platforma rządzi Szczecinem IP: *.chello.pl 13.06.07, 20:50
        to prawda w Szczecinie wygrała Platforma no i prezydent z platformy, przecież z tym mieszkaniem komunalnym to fakt, można wejść na jego stronę on sam podaje je jako swoją własność wartą 300. tyś. zł. ale zaniża bo tam jest 148m.kw. w centrum miasta, co wy myślicie że to jakieś świętoszki ci z Platformy, marszałek Obrycki z posłem Nitrasem,obaj z Platformy, bo u nas teraz tylko platforma rządzi, już w pierwszy dzień urzędowania skasowali luksusową, państwową brykę marszałka, i dalej kręcą lody, teraz zamierzają wraz z Krzystkiem, opylić stadion "Pogoni", nawet komuchy nie były tak bezczelne! to święta rzecz dla Szczecinian taki stadin od 45r. a te młode łobuzy już myślą co by tu wyrwać, więc nie pieprzcie tylko o PiS bo się jeszcze okaże kto jes kto, jak Piskorski, teraz broni demokracji z tym złodziejem Kwaśniewskim.
    • Gość: m229 Re: Polityk PiS na państwowych posadach zarabiał IP: *.escom.net.pl 13.06.07, 12:05
      Oj bardzo prosze bez inwektyw i tych "polskich" wyrazów.
      Naprawde w słowniku polskim są piękne słowa, które tez moga okreslić takich
      pazernych na władzę )i pieniądze) ludzi.
      W SPHW Emilia(przesiebiorstwo państwowe) to w ramach taniego państwa już
      trzeci zestaw Zarządzających w tym roku.W zwiazku z tym przedsiebiostwo płaci
      trzeciej juz ekipie po te 12000 zł.
      Koszty zarządu i najwyższego kierownictwa w I pólroczu x trzy.
      A "AGATA" się cieszy i na potęgę przejmuje rynek meblowy.
      Jestem ciekawa z czego będą sobie Panowie z PIS płacić te ogromne pensje w
      niedalekiej przyszłości.
    • Gość: peaches Re: Polityk PiS na państwowych posadach zarabiał IP: *.univ.szczecin.pl 13.06.07, 12:19
      Nie wiem skąd ta kwota 4,500 zl. Nie jestem ani robotnikiem ani niedoukiem, a
      nie zarabiam nawet polowy tej kwoty. Z tego co wiem w firmach prywatnych tez nie
      zarabia sie az tyle (pracownicy szeregowi zarabiają srednio ok. 1500-2000 zl
      netto). WIEC SKAD TA SUMA - MOZE WYJASNISZ?
      • Gość: Baloon Re: Polityk PiS na państwowych posadach zarabiał IP: *.aster.pl 13.06.07, 23:34
        Przypominam ze te zarobki które podaje GW to wszystko jest brutto.
        Odejmijcie sobie od nich co najmniej 34,5% i to przy najniższym 19% progu.
        Poza tym 4500 zł moze spokojnie zarobic pracownik przecietnaj firmy. Oczywiście
        tez brutto.
    • pretm "albo jest politykiem, albo biznesmenem"? 13.06.07, 13:05
      A kiedy Gazeta Wyborcza napisze jak Pani Prezydent łączy pracę w Ratuszu i
      jednocześnie wykłada na UW? Czy wtedy też będziemy mogli przeczytać o sumie
      wszystkich wynagrodzeń HGW?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka