serowka 26.01.07, 11:40 Czy ktos zalatwial wize na lotnisku w Adis Abebie. Czy sa problemy ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lulu20 Re: Wiza do Etiopii 08.02.07, 21:11 na lotnisku to tylko kwestia oplaty. Ale na granicy kenijsko-etiopskiej jest to niemozliwe. Jak bedziesz ja zalatwial to popros zeby Ci wbili na jak najwiecej dni. A jak bys zalatwial ja wczesniej to pamietaj ze masz konkretna ilosc dni na wjazd bo inaczej bedzie niewazna. Naszemu wspoltowarzyszowi to sie przytrafilo i nic nie bylo w stanie przeblagac celnika... Musial udac se w powrotna mordercza droge spowrotem do Nairobi. % dni w kurzu na dachu ciezarowek i w matatu. Odpowiedz Link
lulu20 Re: Wiza do Etiopii 08.02.07, 21:25 acha troche info znajdziesz na www.etiopia.pl mozna tam cos ciekawego czasem wyczytac choc niebyt swieze sa te informacje... ja tam bylam w 2003 r. wiec pare rzeczy wiem ale na ile to aktualne... pozdrawiam. Acha jaky co dysponuje super przydatnym mikro slowniczkiem amharskim stworzonym w drodze. Czasem ratowal nam zycie ;) Odpowiedz Link
kasik11 Re: Wiza do Etiopii 19.02.07, 14:57 czesc :) a ja mogę dostać mailem ten mini slowniczek? bardzo by mi się przydał :) na kaka_du@poczta.onet.pl jeśli można :) dzieki i pozdr. Kaska a wiza - no problem, lądujesz - wypisujesz - płacisz - masz :) Odpowiedz Link