Dodaj do ulubionych

REMONTUJĄ HOTEL SASKI?!

12.06.03, 11:57
Wygląda na to że doczekaliśmy się wreszcie tego remontu...Ustawili już
rusztowania. Tylko zeby nie wisialy tam znowu przez rok te banery... Macie
jakieś dodatkowe szczegóły?
Obserwuj wątek
    • adax005 Re: REMONTUJĄ HOTEL SASKI?! 13.06.03, 21:16
      Niestety nie remontują.
      To diabelskie rusztowanie jest wieszakiem na banner Ery
      • andrzejzm Re: REMONTUJĄ HOTEL SASKI?! 15.06.03, 18:30
        Według moich informacji remont nie zacznie się wcześniej niż w 2005 - po
        zakończeniu remontu "Polonii" - ten sam właściciel.
        Dodatkowo można wspomnieć, iż chyba niedługo zamknięty zostanie Hotel Warszawa
        i odstawiony do remontu, tyle, że będzie następny w kolejce.
    • andrzejzm Re: REMONTUJĄ HOTEL SASKI?! 15.06.03, 18:34
      Zapomniałem dodać, że projekt remontu podobno jest już uzgodniony z
      konserwatorem - wg. właścicieli - "Syrena" - Hotele warszawskie (albo coś w tym
      guście) - było to głównym powodem opóźnień.
      • tomasz.urzykowski Re: REMONTUJĄ HOTEL SASKI?! 19.06.03, 16:53
        O projekcie remontu i podwyższenia hotelu Saskiego pisaliśmy już kilka lat temu. Rzeczywiście, wojewódzki
        konserwator zabytków (wówczas był to Andrzej Wojciechowski) zatwierdził tę koncepcję, choć jego poprzedniczka
        stanowczo sprzeciwiała się podwyższaniu budynku ze względu na sąsiedztwo bardzo cennego kompleksu
        corrazziańskich budynków.
        Rusztowania, które zostały ustawione w zeszłym tygodniu wcale nie zapowiadają remontu, bo nie są one
        rusztowaniami budowlanymi, a jedynie konstrukcją dla reklamy. Reklama Ery GSM zawisła w nocy z czwartku na
        piątek, ale bezprawnie. Wcześniej wojewódzki konserwator zabytków wydał dla niej decyzję negatywną. Płachta
        musiała więc po kilku dniach zniknąć.
        Próbowałem ustalić w Hotelach Warszawskich Syrena, kiedy ruszą prace remontowe, ale nikt nie potrafił mi
        powiedzieć (odsyłali do dyrektora, który właśnie wziął kilka dni wolnych). Ze swoich źródeł wiem, że nie będzie to
        ani w tym, ani w przyszłym roku. Napierw muszą skończyć remont Polonii. Może więc rok 2005?
        • kopcik Oto własnie całe polskie "komorki" 22.06.03, 20:33
          Ciągna kasę z klientów, a żeby sobie zrobić reklamę niszczą i tak zniszczone warszawskie zabytki. Co za kraj...
          Pozdrawiam wszytskich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka