Dodaj do ulubionych

Felery restauracji

16.06.03, 22:36
Wszystkich. Brak przypraw - sol i pieprz (o ktore czasmi trzeba prosic) to
stanowczo za malo. Brak sosow - i nie powinne one byc wliczane w rachunek.
Brak wykalaczek - bez komentarza. Brak serwetek - i tych plociennych na
kolana i zwyklych papierowych - czesto w zamian podaja kawalki folii
sniadaniowej. Brak wieszakow - nie kazdy chce korzystac z szatni lub wieszac
plaszcza na krzesle. Platne szatnie i kible - skandal. Kelnerzy/kelnerki -
wolni, nie znaja menu, nie znaja jezykow, gdzies sie generalnie spiesza - i
nie jest to wasz stolik. Oto nasz wklad do UE.
Obserwuj wątek
    • basia Re: Felery restauracji 16.06.03, 22:39
      a popielniczka z puszki po sardynkach? ok, to nie było w restauracji ,barze
      raczej,takim z piwem i frytkami ale w stolicy.
      • niech Re: Felery restauracji 16.06.03, 22:43
        Fakt. Po pierwsze - popielniczke powinien zaproponowac kelner, zwlaszcza jesli
        klient pyta sie o sale dla palacych. Po drugie - zmieniac, kurcze, zmieniac je
        trzeba. Lista sie wydluza.
        • Gość: ircia Re: Felery restauracji IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.06.03, 23:34
          Klima, wyciąg, czy jak to zwał. Wiadomo, że tego nie ma lub po prostu źle
          działa, kiedy po wyjściu z knajpy nadajesz się do natychmiastowej kąpieli a
          wszystkie ciuchy do prania ;-)))
          • Gość: niech Re: Felery restauracji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 23:40
            Fakt. Niestety klimy sa konstruowane na zwykle pokoje, do duzej sali trzeba
            duzych pieniedzy. W takiej Malej Serbii wpierw zmarzlismy - marzec - potem
            zlalismy sie potem - maj.
            PS. Jesli sa otwarte drzwi lub okna - nie ma klimy.
    • buggi Re: Felery restauracji 16.06.03, 23:42
      niech napisała:

> Wszystkich. Brak przypraw - sol i pieprz (o ktore czasmi trzeba prosic) to
      > stanowczo za malo. Brak sosow - i nie powinne one byc wliczane w rachunek.
      > Brak wykalaczek - bez komentarza. Brak serwetek - i tych plociennych na
      > kolana i zwyklych papierowych - czesto w zamian podaja kawalki folii
      > sniadaniowej. Brak wieszakow - nie kazdy chce korzystac z szatni lub wieszac
      > plaszcza na krzesle.

► bo sa rzeczy, na których chce sie zaoszczedzic

Platne szatnie i kible - skandal.

► i takie, na których chce zarobic
      Kelnerzy/kelnerki -
      > wolni, nie znaja menu, nie znaja jezykow, gdzies sie generalnie spiesza - i
      > nie jest to wasz stolik. Oto nasz wklad do UE.

► UE, taaaaa, mozna sobie tylko mlynka z kciuków zakrecic i ciazko westchnac.

PS a tak a propos toalet: Bedac kiedys w Juracie pojac nie moglam, dlaczego
      panie placic musialy wlasnie za korzystanie z ubikacji wiecej od panów. I jak
      tu nie byc feministka ;)
      • basia Re: Felery restauracji 16.06.03, 23:44
        buggi napisała:

> PS a tak a propos toalet: Bedac kiedys w Juracie pojac nie moglam, dlaczego
        > panie placic musialy wlasnie za korzystanie z ubikacji wiecej od panów. I
        jak
        > tu nie byc feministka ;)

bo panowie na stojąco ..
        • buggi Re: Felery restauracji 16.06.03, 23:48
          basia napisała:

> buggi napisała:
          >
          > > PS a tak a propos toalet: Bedac kiedys w Juracie pojac nie moglam, dlacze
          > go
          > > panie placic musialy wlasnie za korzystanie z ubikacji wiecej od panów. I
          > jak
          > > tu nie byc feministka ;)
          >
          > bo panowie na stojąco ..

liczy sie pojemnosc pecherza i tego no.... Eureka! panowie nie myja rak po
          wizycie w toalecie nie zuzywaja wiec wody, mydla i reczników papierowych.
          Osiwecilo mnie na te czarna noc.
    • Gość: zonk Re: Felery restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 00:07
      ircia tak sobie czytam te twoje tandetne komentarze na calym forum i dochodze
      do wniosku że ty to chybA Z BARDZO DOBREGO DOMU POCHODZISZ ;także wal sie na
      cyce z tym Twoim GLUPIUM GADANIEM
      POZDRAWIAM
      • basia Re: Felery restauracji 17.06.03, 08:27
        a ty ze zmysłami coś niebardzo,co ? szczególnie z węchem..

• Gość: ircia Re: Felery restauracji IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 09:35
          Idź sobie, Zonku, do Malej Serbii, to Ci poprawi humorek.
          • Gość: niech Re: Felery restauracji IP: *.MAN.atcom.net.pl 17.06.03, 11:31
            Zonk i Macius - doskonale wizytowki Malej Serbii. Malo masz chamstwa na ulicy -
            zajdz do serbskiej restauracji. Dla wybrancow pokaz slajdow z masakry w
            Srebrenicy.
            • Gość: macius Re: Felery restauracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.03, 13:56
              niechu nie przesadzaj bo naprawdę za bardzo się zagalopowałeś a klimka to
              kosztowała tyle że bys się zgarbił a spociłeś się dlatego że dbamuy o twoje
              zdrówko
              • basia Re: Felery restauracji 17.06.03, 14:18
                Maciuś,zajmij się restauracją a nie forum.Klienci czekają a ziemniaczki
                stygną...
                • Gość: macius Re: Felery restauracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.03, 15:11
                  tylko niektórym stygną :(:(:( (czytaj jednemu)
                  • Gość: niech Re: Felery restauracji IP: *.MAN.atcom.net.pl 17.06.03, 16:15
                    Klima przy otwartych drzwiach. Synu, ty sobie krzywde robisz, opanuj sie
                    wreszcie.
                    • Gość: macius Re: Felery restauracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.03, 16:54
                      czyżby u Ciebie chodziła non stop tylko dlatego że ją masz?
                      • Gość: niech Re: Felery restauracji IP: *.MAN.atcom.net.pl 17.06.03, 17:22
                        Maja klime ale nie uzywaja bo moze sie zepsuc. Zwlaszcza przy przeszlo 30
                        stopniach na zewnatrz. Puszcza ja wam w zimie - na pewno zareklamuja ten fakt
                        na forum.
                        PS. Ale czemu, do diaska, na tym???
    • Gość: macius Re: Felery restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 22:56
      bo sie na wszystkim super znasz i jestes extra partnerem do rozmowy ::)
      • Gość: niech Re: Felery restauracji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 23:01
        Idz sie pobawic kartofelkami. A partnerow szukaj gdzie indziej. To jest forum
        restauracje a nie Zdobywcy Vukovaru.
        PS. Klima typu klima. Niezle.
        PS2. Glupku, twoj pryncypal dawno powinien cie wyabortowac z pracy. Przeciez
        wiekszej kaszany to tu sobie nikt nie zrobil. I to za friko.
        • Gość: macius Re: Felery restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 23:12
          nie mam nad soba nikogo heheheh
          • niech Re: Felery restauracji 17.06.03, 23:15
            Masz. Trybunal haski. Swoja droga wiadomo skad taka kaszana w twojej knajpie.
            Zamiast pisac kretynizmy na forum (chlodziarka do wina rozdawana za darmo przez
            dystrybutorow - to zobacz jakie wino masz w karcie, niebogo), zajmij sie
            odgrzewaniem ziemniakow.
        • Gość: macius Re: Felery restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 23:15
          a jadynego glupka jakiego tu widze to narazie jestes TY (i wcale mi z tego
          powodu nie pzrykro) a co najciekawsze masz mnóstwo wielbicieli (-ek) którzy
          jedyne co potrafia to Ci cukrować i to najbardziej żałosne jest tak sądze bo o
          prowadzeniu restauracji to masz średnie pojęcie a się wymądrzasz
          • buggi Re: Felery restauracji 18.06.03, 00:45
            Gość portalu: macius napisał(a):

> a jadynego glupka jakiego tu widze to narazie jestes TY (i wcale mi z tego
            > powodu nie pzrykro) a co najciekawsze masz mnóstwo wielbicieli (-ek) którzy
            > jedyne co potrafia to Ci cukrować i to najbardziej żałosne jest tak sądze bo
            o
            > prowadzeniu restauracji to masz średnie pojęcie a się wymądrzasz

a czy trzeba miec pojecie o prowadzeniu restauracji, by wiedziec, ze menu
            powinno byc cieple? I dlaczego tak zaciekle bronisz swojego punktu widzenia,
            skoro racja nie lezy po twojej stronie? Wiesz gdzie lezy sukces? Nie w Twojej
            przedsiebiorczosci i ZUSowskich rozliczeniach na czas, tylko w umiejetnosci
            pertraktowania z niezadowolonymi klijentami. Zamiast przeprosic za wpadke i
            obiecac dopilnowanie sprawy nastepnym razem, a nawet, jak to czesto w
            szanujacych sie knajpach bywa, postawic kieliszek wina na koszt firmy dla
            niezadowolonego, ty trwasz w swoim uporze, czym dbasz o swietna antyreklame
            Malej Serbii. Czego Ci zatem zyczyc? Wiecej gosci? Rozumu i pokory przede
            wszystkim.
            • Gość: macius Re: Felery restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 01:47
              pzrykro mi ale to nie ja zacząłem "głupkować" a jakbyś czytał uważnie cały
              wątek to Byś wiedział iż ów Pan szanowny Niech był elegancko przeproszony i
              nie tylko ale on jest widocznie za bardzo wyniosły na tego typu zachowanie
              więc po co z nim dyskutować? Lepiej się poprzekomarzać troszkę bo przynajmniej
              wesoło jest.A o klientów dbamy naprawdę bardzo czego dowodem jest wciąż
              rosnaca frekwencja i stale powiększająca się ilość stałych gości którym nie
              przeszkadza to co dla innych jest nie do pomyślenia 'Uważam że zawsze znajdzie
              się ktoś niezadowolony ale na tym świat stoi niestety i na głupkach także
              Zapewniam więc że klient naszym panem jest a nie na odwrót
              Tylko jakim prawem ktoś wydaje osądy kiedy jest bardzo daleki od prawdy ?
              pozdrawiam jak zawsze
              • basia Re: Felery restauracji 18.06.03, 09:31
                Tutaj,na forum,dwie osoby (Niech i Ircia) były niezadowolone z jedzenia jakie
                podano im w twojej restauracji.Dwie inne(Legia i Mario)- zadowolone.
                Statystycznie 50 na 50%.
                • Gość: niech Re: Felery restauracji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 10:26
                  Legia i Mario piszace z tego samego adresu co macius. I nie mam na mysli adresu
                  IP. Knajpa srednia, ale reakcja tego co nie ma nad soba nikogo fatalna. To
                  wystarczy zeby o niej zapomniec na wieki. Tylko ze ten idiota nie zapomni o tym
                  forum. Bedzie sie madrzyl, pisal o fecie typu feta, lodowkach do wina za darmo,
                  klimie, co nie ma prawa dzialac w lecie, itp. Brrrrrr...
                  PS. To jest forum restauracje. Jest wiecej niz jedna w W-wie. A spam jest tu
                  niedozwolony. Wbij to sobie swoim obrzynem do glowy.
                  • Gość: macius Re: Felery restauracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 11:03
                    Jasne jasne panie wszechwiedzący :):) Łatwo cię wyprowadzić z równowagi a to
                    cecha maluczkich jest niestety.Nie chce sie znowu powtarzać (co ty robisz
                    nagminnie) i myślę że wystarczy juz tej Twojej twórczosci obrzynowej bo
                    niesmak wprowadzaszNawet na necie się znasz jak widze ale czyż dsl i neo nie
                    są wiodące na rynku?A lodóweczki byś pewnie nie dostał boś za głupi na to gdyż
                    wszystko Ci nie pasuje od urodzenia chyba wię c po co Ci? Bawi mnie rozmowa z
                    Takim BARANEM jak ty wiec jeszcze nie znikam!
                    • niech Re: Felery restauracji 18.06.03, 11:07
                      Oto wizytowka restauracji typu restauracja Mala Serbia.
                      PS. Nie zapomnijcie poprosic o karte win. Jesli kelner bedzie mial watpliwosci,
                      poradzcie mu poszukac w lodowce.
                      • Gość: macius Re: Felery restauracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 11:58
                        Ty sobie wizytówkę wystawiłeś sam i to nie raz i to uważam za żałosne
                        • basia Re: Felery restauracji 18.06.03, 12:09
                          Chciałam przypomnieć,że na tym forum rozmawia się o restauracjach.
                          1.Sensem istnienia restauracji jest jedzenie i konsumenci.
                          2.Jedzenie musi być smaczne i musi smakować konsumentowi.
                          3.Konsument może grymasić na jedzenie w restauracji i na samą restaurację.
                          4.Restaurator nie może grymasić na kosumenta.Przynajmniej nie na głos i nie
                          publicznie.

KONSUMENT/KLIENT ma zawsze rację!
                          • Gość: niech Re: Felery restauracji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 12:22
                            Mala Serbia - zapamietajcie te nazwe.
                            • Gość: tadek Re: Felery restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 12:35
                              a gdzie jest ta mala serbia, bo chyba sie wybore ze znajomymi?
                          • Gość: macius Re: Felery restauracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 14:15
                            konsument jasne ale nie wariat
                            • basia Re: Felery restauracji 18.06.03, 14:23
                              Gość portalu: macius napisał(a):

> konsument jasne ale nie wariat

konsument jest konsument,wariat,rudy i kulawy też.
                              • niech Re: Felery restauracji 18.06.03, 15:47
                                On jest nieprzemakalny. Przynajmniej sie nie przemoczy.
                                • Gość: macius Re: Felery restauracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 19:36
                                  Za to Ty pop[łyniesz niebawem heheheheh
                                  • niech Re: Felery restauracji 18.06.03, 19:42
                                    Wyraznie placa ci za kucharzenie na forum, a nie w knajpie. Ale przypalasz,
                                    koles, ostro przypalasz.
                                    • Gość: macius Re: Felery restauracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 19:44
                                      Pasją jest moją(?) wszakk tak jak Twoją
                                      • niech Re: Felery restauracji 18.06.03, 19:57
                                        Sorry, nie rozumiem twojego belkotu.
                                        • Gość: macius Re: Felery restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.03, 10:15
                                          nie dziwne jak zwykle problem z rozumowaniem masz :)
                                          • niech Re: Felery restauracji 19.06.03, 12:23
                                            Dewiancie, mam dal ciebie prezent - niechaj bedzie ze to z okazji swieta -
                                            ignor.
                                            • Gość: macius Re: Felery restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.03, 13:22
                                              tak mysle ze wzajemnie milych świątków :):)
    • Gość: marghe_72 Re: Felery restauracji IP: *.acn.pl 26.06.03, 14:52
      Dodam - koszmarne błędy w menu (mnie niestety to bardzo razi)
      Marghe
      • buggi Re: Felery restauracji 26.06.03, 17:41
        menu bylo pisane jeszcze zanim szefostwo sprawilo sobie slowink poprawnej
        polszczyzny z uwzglednieniem pisowni ortograficznej
      • marghe_72 Re: Felery restauracji 28.06.03, 19:57
        Powinnam sie pokajać - pościk swoj wysmarowałam zanim przeczytałam wszystkie
        posty. Zatem spiesze sie wytłumaczyć - absolutnie nie miałam na myśli Małej
        Serbii, jako, że nigdy w niej nie byłam...
        Moja obserwacja dotyczyła głownego postu ("Felery restauracji" jeśli nie
        pamietacie:) ).
        Marghe
    • Gość: 0rdzyk Re: Felery restauracji IP: 80.72.34.* 26.06.03, 20:16
      idzicie do wietnamskiej? chińskiej? na Freta
      podadzą tam karpia polanego keccczzzapem ochyda!!!!

ps
      kelnerka niechluj obrzydlistwo {jestem bardzo tolerancyjny ale to było ponad
      moje siły}
      • buggi Re: Felery restauracji 26.06.03, 20:59
        Gość portalu: 0rdzyk napisał(a):

> idzicie do wietnamskiej? chińskiej? na Freta
        > podadzą tam karpia polanego keccczzzapem ochyda!!!!
        >
        > ps
        > kelnerka niechluj obrzydlistwo {jestem bardzo tolerancyjny ale to było ponad
        > moje siły}

rozumiem, ze apetyt straciles bezpowrotnie. Przypuszczam, ze na paskunda
        kelnerke przymknelabym oko, albo dwoje oczu, ale na karpia, nasza narodowa
        rybe, polana ketchupem NIGDY!
        • Gość: 0rdzyk Re: Felery restauracji IP: 80.72.34.* 26.06.03, 22:10
          buggi napisała:

>
          >
          > rozumiem, ze apetyt straciles bezpowrotnie. Przypuszczam, ze na paskunda
          > kelnerke przymknelabym oko, albo dwoje oczu, ale na karpia, nasza narodowa
          > rybe, polana ketchupem NIGDY!

na kelnerki nie patrze,
          przez karpia miałem awanture,darłem sie na całom starówke
          • buggi Re: Felery restauracji 26.06.03, 22:29
            Gość portalu: 0rdzyk napisał(a):

> buggi napisała:
            >
            >
            >
            > >
            > >
            > > rozumiem, ze apetyt straciles bezpowrotnie. Przypuszczam, ze na paskunda
            > > kelnerke przymknelabym oko, albo dwoje oczu, ale na karpia, nasza narodowa
            >
            > > rybe, polana ketchupem NIGDY!
            >
            > na kelnerki nie patrze,
            > przez karpia miałem awanture,darłem sie na całom starówke

jesli na kelnerki nie patrzysz, to skad wiedziales, ze paskuda z niej wielka
            byla? Ej krecisz cos? Darles sie mówisz, slyszalam. To Ty byles?
            • basia Re: Felery restauracji 26.06.03, 22:36
              Dzisiaj zamiast parku kolacyjka..hę?

ps.już znikam:)
              • buggi Re: Felery restauracji 26.06.03, 22:38
                kolacyjka w parku, przy swiecach i komarach
                • Gość: Ordzyk Re: Felery restauracji IP: 80.72.34.* 26.06.03, 22:57
                  buggi napisała:

> kolacyjka w parku, przy swiecach i komarach

gdzie te komary,nie pytam opark
                  • buggi Re: Felery restauracji 26.06.03, 22:58
                    naleca, bo okno mam z widokiem na park (slowo daje). Gazeta je utluke, by nie
                    bzykaly
                    • Gość: Ordzykw Re: Felery restauracji IP: 80.72.34.* 26.06.03, 23:14
                      złóż siatke w okno
    • tradycja1 Re: Felery restauracji 28.06.03, 03:34
      Zupelnie niedawno probowalismy ze znajomymi pojsc do jakiejs restauracji
      (Krakow)ktora bylaby przystosowana dla niepelnosprawnych,okazalo sie ze
      naprawde takich miejsc jest niewiele,albo nie maja podjazdow na wozek,albo
      jest zdecydowanie za ciasno nie wspominajac juz o toalecie...
      Czy tacy ludzie sa skazani na stolowanie sie w domu?
      • Gość: Ordzyk Re: Felery restauracji IP: 80.72.34.* 28.06.03, 17:09
        a co ty chcialas po knajpie wózkiem sie rozbijac'
        yam trzeba wejść zamówić,zapłacic najlepiej dwa razy i s.....
        tam sie robi kase a nie uprzyjemnia życie niepełnosprawnym
    • Gość: Normals Drogo jest IP: 195.94.207.* 30.06.03, 12:07
      W sklepie jest taniej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka