Dodaj do ulubionych

zamknięte osiedla -stop

06.07.07, 01:10
Strasznie mnie wku..aja zaknięte osiedla, pie..na casta robi wszystko,
żeby zgniojeni przez kapitalizm ludzie nie mogli sobie powybierać to co
lepsze ze śmietnika .No co brzydza się te żywe-śmieci, zwierzaki tych ludzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: warszawski cwaniak Strzel se piwko i wyluzuj, młodzieńcze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 01:28
      Mnie też wku..ają, ale nie dorabiam sobie do tego ideologii. Po prostu czasami
      nie mogę przejść na skróty. Poza tym wyprowadzają psy poza te osiedla na kupę.
      Teraz w strzeżonych osiedlach nie mieszkają już bogaci, tylko tacy, co wzięli
      kredyt na 40 lat i teraz na czynsz nie mają. Świat się zmienia, kolego. Musimy
      się zmieniać wraz z nim. Lewica już się kończy i nie ma dla niej przyszłości-
      teraz wszyscy chcą konsumować i pracować dla korporacji. Sorry, tawariszcz,
      przegraliście :)

P.S. A śmietnikowych nurków to chyba sam też nie lubisz. Przyznaj się! ;)
      • jardo-g Re: Strzel se piwko i wyluzuj, młodzieńcze. 06.07.07, 07:56
        mnie też wk..... Zwłaszcza jak paniusie ze strzeżonych osiedli wychodzą z
        pieskami na trawniki obok, na niestrzeżone osiedla!!!!
        • snajper55 Re: Strzel se piwko i wyluzuj, młodzieńcze. 06.07.07, 18:19
          jardo-g napisał:

> mnie też wk..... Zwłaszcza jak paniusie ze strzeżonych osiedli wychodzą z
          > pieskami na trawniki obok, na niestrzeżone osiedla!!!!

To niech się osiedla ogrodzą.

S.
          • Gość: ja Re: Strzel se piwko i wyluzuj, młodzieńcze. IP: *.aster.pl 06.07.07, 19:24
            Czy o to chodzi???
            Grodzimy osiedla.
            Wstawiamy kraty w oknach i super zamki w drzwiach.
            Boimy się nygusów.
            NIEDŁUGO KUPICIE SOBIE TŁUMIKI NA DU.., BO BĘDZIECIE SIĘ BALI SRA. I PIERDZIEC
            WE WŁASNYM DOMU.
            Płaccie dalej podatki na służby, narzekajcie i sie grodźcie.
            Pa wiejskie mieszczuchy
        • Gość: dimanche Re: Strzel se piwko i wyluzuj, młodzieńcze. IP: *.chello.pl 07.07.07, 11:27
          Nie przejmujcie się, puszczają tez pieski pod okna i balkony sąsiadów, czyli nie
          zawsze chce im się wyjść poza osiedle. Poza tym mam pytanie: czy na
          niestrzezonych ktos sprząta po psach? BO jesli tak to rozumiem frustrację, a
          jesli nie - a z tego, co widzę to nie - to nie rozumiem...A okratowane na
          piętrach wieżowce-molochy z wielkiej płyty to niby jakaś rewelacja?
    • Gość: xxx Re: zamknięte osiedla -stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 01:31
      > żeby zgniojeni przez kapitalizm ludzie nie mogli sobie powybierać to co
      > lepsze ze śmietnika .No co brzydza się te żywe-śmieci, zwierzaki tych ludzi?

A ty się nie brzydzisz? To chyba zboczony jesteś :D
    • nancy75 Re: zamknięte osiedla -stop 06.07.07, 12:48
      no mnie też;> szczególnie jak grupki zapijaczonych albo naćpanych małolatów nie
      mają gdzie, biedactwa, posiedziec, bo na klatkę wstępu brak..:>No straszne po
      prostu, tak ograniczyć dostęp do cudzej klatki schodowej, nie ma gdzie piwka
      obalić czy ściezki wciągnąc, co... Koszmarna sytuacja!!
      proponuje pomieszkać parę (-naście) lat w bloku, w ktorym co wieczór gromadzą
      sie takie grupki, i spróbować przejsc między takimi (najlepiej z małym
      dzieckiem, albo jeszcze lepiej - niech dziecko samo wraca ze szkoły i brnie
      przez opary trawki czy innego szajsu), i jeszcze postarać się nie wdepnąć w
      kałuże moczu czy wymiocin, zostawione przez takich typków, to dopiero sport
      ekstremalny! ( a raczje ekskremalny), a nei takie tam - omijanie osiedla bo nei
      można przejsc na skróty....!
      wyluzuj troche, jak nie mieszkasz na takim osiedlu to daj mieszkac innym.
      • Gość: dimanche Re: zamknięte osiedla -stop IP: *.chello.pl 07.07.07, 11:29
        Wielka płyta górą;-) Syf na klatkach i w piwnicach - naprawdę warto;-)
    • kaczy.pisiorek Re: zamknięte osiedla -stop 06.07.07, 13:24
      Bardzo słusznie, ludzie zamożni mają pieniądze na to, żeby odgrodzić się od
      śmierdzącej lumpiarni, pijaków i ćpunów.
      • Gość: ja Re: zamknięte osiedla -stop IP: *.aster.pl 06.07.07, 17:54
        Zagrody to wiejskie naleciałości. Zamknięte osiedla są takimi współczesnymi
        zagrodami.
        Kidyś jak przeprowadzali się do miasta zabierali ze sobą kuferki i święte
        obrazki nac ścianę.
        Dzisiaj nie wypada, to targają za sobą płoty.
        Takie zamknięte osiedla to zbrodnia na organizmie miasta i zwykła bufonada,
        pyszałkowatośc i głębokie kompleksy.
        Nie odpowidaj, byłem kiedyś na wakacjach w pipidówku i jak się odwróciłem tyłem
        do burka to wtedy złapał mnie za nogawkę. Wcześniej tylko szczekał.
        Chamy do zagrody, mieszczuchy na drzewo
      • Gość: dimanche Re: zamknięte osiedla -stop IP: *.chello.pl 07.07.07, 11:30
        A wiesz, że moje mieszkanie na strzezonym wyszłó taniej niz klitka w wielkiej
        płycie + koszty agencji???
    • warzaw_bike_killerz Glos zza plotu 06.07.07, 13:37
      Przyznam sie, ze mieszkajac za plotem tez go nie lubie i nie widze jego sensu.
      • Gość: kixx Re: Glos zza plotu IP: *.acn.waw.pl 06.07.07, 14:53
        to ja Ci zaraz wytlumacze
        mieszkam na strzezonym,ale nieogrodzonym
        spoldzielnia od poczatku ,co kilka lat probuje wymoc na lokatorach,zeby ci sie
        zgodzili na ogrodzenie osiedla-pewnie ma w tym jakic cel,pozwole sobie wiec na
        posnucie domyslow.
        Osiedle jest bezpieczne,nikt nie zostal okradziony przez te 9 lat,choc fakt,ze
        zginal ostatnio samochod.Ale zeby bylo ciekawiej,to kiedys na dziedzincu
        zidentyfikowano kilka samochodow,ktore zgloszono jako ukradzione-wiec wniosek
        jest,ze jesttak bezpiecznie,ze nawet zlodzieje trzymaja u nas swoje auta.
        A wiec dlaczego spoldzielnia jednak ciagle probuje przeforsowac ogrodzenie?
        Jesli nie wiadomo o co chodzi,to pewnie chodzi o pieniadze-moze przy grodzeniu
        prezesowi wiele by nie wpadlo od wykonawcow-osiedle jest na planie prostokata z
        dwoma dosc waskimi wjazdami(oba zreszta zamkniete bramami)ale firma,ktora by
        zdobyla kontrakcik na pelna ochrone takiego osiedla zapewne prezesowi musiala
        by sie jakos odwdzieczyc.Na razie za ochrone place ok 16 zl,z tego co slyszalem
        oplata wzrosla by o kilkadziesiat zl.Pomnozyc to przez 300 mieszkan-jest sie o
        co bic,prawda?
        • nancy75 Re: Glos zza plotu 06.07.07, 15:18
          ja od urodzenia mieszkałam na nieogrodzonym i neistrzeżonym osiedlu. i do dzis
          pamiętam jak stałam pod oknem i wołałam rodziców (na szczescie mieszkalismy na
          1 peitrze), żeby po mnie wyszli jak wracałam ze szkoły "bo jacys panowie stoja
          pod klatka i pija piwo". i nie chce żeby moje dzieci miały takie
          same "emocjonujące" przeżycia. zwłaszcza że w obecnych czasach pod klatkami nei
          stoją już dorośli faceci , tylko gó..arze, którzy mają głęboko w d.. czy ktoś
          jesst facetem/kobietą, dzieckie/dorosłym itp, a w twarz można od takich zarobic
          za cokolwiek, jak wiadomo. nikt nikogo nei zmusza do mieszkania na ogrodzonym
          osiedlu, wolny wybór. a czasami koniecznosc - koniecznosc zapewnienia minimum
          bezpieczenstwa sobi i najblizszym.
          • Gość: kixx Re: Glos zza plotu IP: *.acn.waw.pl 06.07.07, 15:39
            zgoda
            ale rozumiesz roznice miedzy "strzezone zamkniete" i "strzezone otwarte"?
            • nancy75 Re: Glos zza plotu 06.07.07, 16:23
              rozumiem doskonale, i idea "strzeżonego otwartego" nie do konca mi sie
              podoba..;) ale sa gusta i guściki..;)
              • Gość: kixx Re: Glos zza plotu IP: *.acn.waw.pl 06.07.07, 18:55
                wlasnie
                podobnie jak osiedla i osiedla,ochrona i ochrona,itd
    • boruta_wwa Re: zamknięte osiedla -stop 06.07.07, 19:30
      STOP
      nie rozumiem jakim prawem te burżuazyjne świnie zabierają sobie na własność
      kawałki mojego miasta??????????????????????????????????????????????????????
      b.
      • Gość: dik Re: zamknięte osiedla -stop IP: *.acn.waw.pl 06.07.07, 20:05
        Zmienicie zdanie, gdy sami zamieszkacie na takim osiedlu... punkt widzenia
        zależy...itd.
      • snajper55 Re: zamknięte osiedla -stop 06.07.07, 23:58
        boruta_wwa napisał:

> STOP
        > nie rozumiem jakim prawem te burżuazyjne świnie zabierają sobie na własność
        > kawałki mojego miasta??????????????????????????????????????????????????????

Jesteś właścicielem Warszawy ???? To bogacz z Ciebie !

S.
        • Gość: ritzy zaban. Drogiemu Snajperowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 12:46
          Najpierw przyszli komunisci. Protestowalem, bo nie chcialem w kraju
          komunistow. Wzieli mnie.

Potem przyszli Zydzi (z UB). Protestowalem, bo nie chcialem by Polska
          rzadzili sowieccy Zydzi. Wzieli mnie.

Potem przyszli zwiazkowcy (z CRZZ/OPZZ). Protestowalem, bo chcielismy
          Solidarnosci. Wzieli mnie.

Potem przyszli katolicy (z grupy Wielgusa). Protestowalem, bo uwazam, ze
          kapusie nie powinni byc obecni w zyciu publicznym. Zakrzyczeli mnie.

Potem przyszli demokraci z Olkiem K. na czele. I na dodatek "demokrata"
          Snajper55, z mlotem i sierpem. Nie mam juz sily protestowac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka