Gość: KSP KSP KSP IP: *.jjs.pl 10.07.07, 00:01 miejmy nadzieję że w Warszawie nastanie czas Polonii! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Brawo Kucharz hańba WsZyStKiCh kibicow Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 00:03 Kto by pomyslal, ze jednak czasem cos sensownego napiszesz... Wilenska afera to nie tylko wina kilkudziesieciu debili, ale i wszystkich kibicow, ktorzy przez lata tolerowali i toleruja to bydlo na swoim stadionie. To takze wina bandy tchorzy, ktorzy na codzien staraja sie poprawiac wizerunek Legii, tworza strony internetowe itp. Czemu na legialive.pl nie umieszczono zdjec na ktorych moznaby rozpoznac bandytow? Solidarnosc kibicowska czy zwykly strach przed obiciem? Co by nie bylo - stajecie sie wspolwinni, bo to nie pierwszy i nie ostatni raz gdy "kibice" chronia debili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GeoS Re: hańba WsZyStKiCh kibicow Legii IP: *.chello.pl 10.07.07, 01:32 1. Pogratulowac anonimowym internetowym "kozakom", co to cuda wypisuja po forach. Jak jestes taki odwazny jeden z drugim, to podpiszcie sie pod swoimi slowami w rozpoznawalny sposob. Strach paralizuje?? :) 2. To nie chodzi o tolerancje przez kibicow bydla dajacego od czasu do czasu upust swym zwierzecym instynktom, bo to nie kibic jest od eliminowania bydla ze stadionu. To zadanie nalezy do wladz klubu, policji i innych sluzb panstwowych. Tyle, ze u nas potrafi sie stanowic nadurniejsze prawa, ktore nastepnie przez nikogo (poczynajac od stanowiacych) nie sa respektowane. 3. Odnoszac sie do slow Pana Czarka. Chwala i szacunek za to co zrobil dla tego klubu przez te wszystkie lata, ale wzniosla retoryke w mediach moglby sobie darowac - lepiej mu wychodzila gra. Otoz psychologia dzialania tlumu ma to do siebie, ze "zwykla" jednostka nie jest w stanie w zaden sposob go zatrzymac, powstrzymac od takiego czy innego zachowania. Czemu Pan Czarek sugeruje, ze to postronni, niewinni kibice maja schodzic na murawe i lapac jednego z drugim palantem za reke, w ktorej sciskany jest fragment betonowej plyty? To bardzo racjonalne zachowanie, ze normalny czlowiek stroni od sytuacji podwyzszonego ryzyka i dba o wlasne bezpieczenstwo. Poza tym, kim taki kibic jest - jakim autorytetem? Ja bym postawil inne pytanie - czemu zaden z pilkarzy lub nikt z kadry zespolu nie wyszedl i nie probowal uspokoic atomostery? Autorytety dla tych ludzi (moze chociaz dla czesci z nich) schowaly glowy w piasek, siedzialy sobie w bezpiecznej szatni i czekaly na rozstrzygniecie calej sytuacji. Taka postawa jest najwygodniejsza i najbezpieczniejsza - przeciez po co robic cos, za co im nie placa, a za co jeszcze przypadkiem mozna oberwac. Rozczarowala mnie w tej kwestii postawa Pana Czarka. 4. Wracajac do autora posta na ktorego odpisuje. Czemu wchodzisz w kompetencje zespolu redakcyjnego legialive.pl? To jest pierwsze pytanie. Drugie - wytlumacz mi co da publikacja twarzy grupy imbecyli na stronie internetowej? Ma pomoc ich zidentyfikowac? Sadze, ze material video z TV i moniotoringu jest duzo lepszym zrodlem do tego typu czynnosci. Skoro jestes takim kibicem stroniacym od "internetowej napinki", to czemu przywolujesz temat tej formy przekazu medialnego - czyzby Twoja retoryka wlasnie w tym medium znajdowala swoje jedyne ujscie? Czemu nie bylo Ciebie na miejscu, zeby nawiazujac do slow Pana Czarka - lapac tych bandziorow za rece, wyjmowac im z nich kamienie, lapac za glowe, zeby lepiej mozna bylo uchwycic ich do zdjec/zapisu video, ktory nastepnie redakacja legialive.pl, wraz z imiennymi podziekowaniami dla Twojej osoby, moglaby zlozyc na rece klubu i policji jako material dowodowy? Jestes smieszny. Kolejny internetowy madrala wspierany sila swojego komputera:) Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian hańba WsZyStKiCh kibicow Świata 10.07.07, 07:41 Każdy kibic na świecie właściwie jest taki sam. Tylko by demolował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antytetlian A każdy pijak to złodziej. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 08:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyAntyTetlian Tetlian to Stec albo Wołowski we własnej osobie IP: 80.48.90.* 11.07.07, 08:06 Albo jeden z redaktorów Gazety - pisze 24/7 tak jak oni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamqz juz dawno przestalem chodzic na mecze IP: *.acn.waw.pl 11.07.07, 15:26 juz dawno przestalem chodzic na mecze Legii, by nie patrzec na te bydło lepeiej już pójść na Polonię, przynajmniej jakiś poziom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekibic Re: hańba WsZyStKiCh kibicow Legii IP: *.crowley.pl 10.07.07, 08:14 No, i racja. A swoją drogą, to działacze mają kibiców za "przystawkę". Kto by się nimi przejmował. Kasa nie w kibolach! Problem jest, jak trzeba za nich zapłacić. A głupole i tak na mecze chadzają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifol Re: hańba WsZyStKiCh kibicow Legii IP: 150.254.84.* 10.07.07, 10:09 jeszcze tylko brakuje pod tym twojego podpisu warszawiaczku cwaniaczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GeoS Re: hańba WsZyStKiCh kibicow Legii IP: *.chello.pl 14.07.07, 18:55 O co dokladnie Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek święta prawda IP: 212.160.172.* 10.07.07, 10:47 Kibice nie są od walki z bandziorami tylko od kibicowania. Pan autor rzeczywiście chyba się zagalopował próbując zrzucić na kibiców część winy na zachowanie bandytów. Czy on sugeruje, że kibice powinni dołączyć do zadymy i włączyć się w bitwę z bandytami? Już teraz jest problem z odróżnieniem bandyty od kibica. Sugeruję panu autorowi umieścić małe sprostowanie... ???? "Niestety, ale uzasadnione są pretensje do kibiców stołecznej drużyny, którzy biernie przyglądali się wydarzeniom. Była was większość." ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hampi Dla Legionistow jedyne rozwiazania to bijatyka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 13:42 A nie przyszlo wam do glowy robic zdjecia awanturujacym sie debilom? Nie. Bo jak widac na fotorelacji: niektorzy spokojni "kibice" pstrykala zdjecia sobie nawzajem, zeby bylo sie czym pochwalic kumplom. legia.tv/photos08j/08vetra1_f91.jpg - z lewej strony widac dwoch "modeli" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: Dla Legionistow jedyne rozwiazania to bijatyk IP: 212.160.172.* 10.07.07, 14:29 > A nie przyszlo wam do glowy robic zdjecia awanturujacym sie debilom? Z dużym zoomem może by i przyszło do głowy, ale kto by ryzykował utratę aparatu w takiej sytuacji? Bandyci w akcji nie lubią być fotografowani i mają w zwyczaju konfiskować aparaty użyte nie po ich myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hampi Re: Dla Legionistow jedyne rozwiazania to bijatyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 15:30 Dlatego na fotkach widac kretynow, ktorzy robia zdjecia sobie nawzajem? Sam widzisz, ze teraz kazdy probuje zrzucic wine na innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: Dla Legionistow jedyne rozwiazania to bijatyk IP: 212.160.172.* 10.07.07, 16:00 > Dlatego na fotkach widac kretynow, ktorzy robia zdjecia sobie nawzajem? Potrafisz odróżnić ich od tych co robią demolkę? Ja nie. Są na murawie a powinni być na trybunach. > Sam widzisz, ze teraz kazdy probuje zrzucic wine na innych... Nie rozumiem o czym do mnie rozmawiasz koleś. Przecież wiadomo, że winni są debile którzy zrobili demolkę i w drugiej kolejności koleś, który wysłał na mecz za mało policji do opanowania bydła i ochrony kibiców i zawodników przed bandytami. Nie wiem o jakim zrzucaniu winy na innych piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hampi Re: Dla Legionistow jedyne rozwiazania to bijatyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 16:08 > Potrafisz odróżnić ich od tych co robią demolkę? Ja nie. Są na murawie a powinn > i być na trybunach. Tak. Na zdjeciach widac kilkudziesieciu gosci, ktorzy laza sobie bez celu, bez ochoty na "starcie"... Ot tak... Nie biora udzialu w awanturze, ale nie sa bez winy. > Przecież wiadomo, że winni są > debile którzy zrobili demolkę i w drugiej kolejności koleś, > który wysłał na mecz za mało policji do opanowania bydła > i ochrony kibiców i zawodników przed bandytami. I w trzeciej kolejnosci wszyscy, ktorzy wyszli na murawe "bo tak" chociaz uwazaja sie za "normalnych kibicow", nie bydlo. A w czwartej kolejnosci Ci wszyscy, ktorzy siedzieli bezczynnie, a teraz kryja tych pierwszych i trzecich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: Dla Legionistow jedyne rozwiazania to bijatyk IP: 212.160.172.* 11.07.07, 08:52 > Tak. Na zdjeciach widac kilkudziesieciu gosci, ktorzy laza sobie bez celu, bez > ochoty na "starcie"... Ot tak... Nie biora udzialu w awanturze, ale nie sa bez > winy. Zgadzam się. Nie są bez winy. Dla mnie to ta sama hołota, dlatego napisałem że nie odróżniam jednych od drugich. > I w trzeciej kolejnosci wszyscy, ktorzy wyszli na murawe "bo tak" chociaz > uwazaja sie za "normalnych kibicow", nie bydlo. Dla mnie oni należą do tej pierwszej grupy. > A w czwartej kolejnosci Ci wszyscy, ktorzy siedzieli bezczynnie, a teraz kryja > tych pierwszych i trzecich. Jeśli kryją to zaliczam ich do pierwszej grupy. Jeśli po prostu czekali bezczynnie, bo przyszli na mecz a nie bitwę to ich bym się nie czepiał. Odpowiedz Link Zgłoś
radiradi1 Bardzo ładnie napisane, mam podobne odczucia 10.07.07, 10:54 Urzekła mnie jeszcze jedna rzecz - Szpakowski w TV powiedział, że podszedł do niego ktoś ze strony litewskiej i poprosił o jakąś interwencję. Szpak akurat mógł cokolwiek zrobić - mimo wszystko jest postacią znaną wszystkim w Polsce i jakimś tam autorytetem. I co zrobił ? "Płakał" w mikrofon, jak to mu strasznie wstyd i przykro jako Polakowi i Warszawiakowi, ale dupy nie ruszył. I tacy sami są nasi działacze, policja, sądy, dziennikarze itd. Widzę, że Czarek Kucharski zalicza się już do tej grupy - co mnie osobiście trochę smuci. Od człowieka, który spędził życie na boisku, i powinien wiedzieć, jak zachowują się kibice i pseudokibice oczekiwałem trochę więcej niż "gromienia z ambony" Łatwo jest karać, zawieszać, pokazywać oburzenie w mediach, robić pozorne ruchy itd. Ale zrobić cokolwiek, żeby rozwiązać problem to już nie za bardzo. I na koniec zabawny cytacik : "Na forach internetowych, gdy ich nie widać, są wielcy." To tak samo jak Pan, panie Czarku - w studiu i GW też jest Pan wielki (jedyna różnica to ta , że w telewizji Pana widać, ale to akurat takie medium ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Bardzo ładnie napisane, mam podobne odczucia IP: *.chello.pl 10.07.07, 12:28 Daj spokój - ewentualny apel Szpaka te głąby by co najwyżej obśmiały. I on o tym pewnie wiedział. Jeśli ktoś miał zareagować to piłkarze. Chociaż wątpie czy i to by pomogło... W końcu Ci kretyni gotowi byli wcześniej abordażować autobus legionistów. Nie ma co szukać winnych wśród gapiów - trzeba dobrać się do skóry prawdziwym winowajcom i wyeliminować ich z piłki nożnej. Nie miałbym nic przeciwko jakimś samosądom nawet, czy może ładniej "incjatywie oddolnej" :P Tylko kto ma to zrobić... Prawda jest taka, że jak krzywym wzrokiem spojrzysz na takiego shreka to on zawoła ekipę ze sztachetami, kosami i cegłami (bo sam na pewno nie wyskoczy), a w Twojej obronie ani "piknik", ani "ultras" nie stanie. I to jest całe sedno tego problemu - że właśnie takimi rzeczami trzeba się przejmować na meczu piłkarskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderca Re: hańba WsZyStKiCh kibicow Legii IP: 195.47.201.* 10.07.07, 15:42 Zapomniał się Pan podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GeoS Re: hańba WsZyStKiCh kibicow Legii IP: *.chello.pl 14.07.07, 18:59 Nie zapomnialem. Po nicku spokojnie dojdziesz do tego, kim dokladnie jestem (jesli az tak szczegolowe dane Ci sa potrzebne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Re: Problem Kucharskiego polega na tym, IP: *.cust.tele2.se 10.07.07, 00:25 ze on mysli, ze ci bandyci maja mozgi. Maja, ale tylko do destrukcji. Nie wiem jak Kucharz wyobraza zobie zapelnienie stadionu. Czyzby oczekiwal, ze w Wilnie byla tylko 1/5 warszawskich bandytow ? Nie panie Kucharski, najpierw trzeba te 1/5 calkowcie wyeliminowac, to dopiero wtedy zaczna chodzic na mecze normalni ludzie. W prawie dwumilionowym miescie normalnych jest wiecej niz pan mysli. Ale to wlasnie bydlo opanowalo mecze pilki noznej, i dopoki to bydlo chodzi na mecze, a nawet blokuje wstep na mecze, to nie ma pan co liczyc na wieksza publicznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Problem Kucharskiego polega na tym, IP: 213.31.224.* 10.07.07, 08:34 Potwierdza to przykład Poznania i rodziny z dzećmi na trybunach, nawet na meczu z Legią właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GeoS Re: Problem Kucharskiego polega na tym, IP: *.chello.pl 14.07.07, 19:10 Nie przypominam sobie zadnych blokad we wchodzeniu na mecze. Do tego nie widze problemow z wchodzeniem z malymi dziecmi (zdjecie z zylety): legia.piotrgalas.com/legia,pogon/images/IMG_2752.JPG Niektorzy na sile robia problemy z czegos, co nie istnieje!! Najprosciej jest cos objechac, nie majac pojecia o tym, bo wlasnie nie chodzi sie na stadion, to skad wiedziec. Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Cezary Kucharski: Wstyd i hańba kibica 10.07.07, 01:01 Kucharskiego lubię, ale jest jeden problem. On jest kimś i nikt by go nie ruszył, a ja jakbym się przeciwstawił to dostałbym w mordę. Nie ja jestem od eliminacji debili ze stadionów, od tego jest klub z Policją. O ile na ulicy nie miałbym najmniejszych oporów zadziałać, o tyle na stadionie bym tego nie zrobił. Niestety. Pan panie Czarku jest kimś i pana nikt by nie ruszył. A wypowiedzi na forach pokazują że jest od cholery osób które być może nie chodzą ale chcą normalności na stadionach i są to ludzie którzy tworzą potencjał tego klubu. p.s. "KSP KSP KSP": Czy naprawdę uważasz że Polonia jest tak słaba, że jedyną szansą do zbliżenia się do Legii pod ilością osób na stadionie i sympatyków, czy sukcesów jest upadek Legii? To tak jak w historyjce o złotej rybce gdzie konkluzja jest taka że ja nie chcę lepszego domu czy auta takiego jak sąsiad, ale chce aby sąsiad stracił to co ma. Dokładnie jak tu zamiast zbliżyć się do Legii i wyprzedzić ją w tabeli jak kilka lat temu, czy jak to jest teraz w Krakowie gdzie to Cracovia jest lepsza. Chcesz aby Legia upadła i po problemie. Gratuluje ambicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Czas KSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 08:27 > p.s. "KSP KSP KSP": Czy naprawdę uważasz że Polonia jest tak słaba, że jedyną > szansą do zbliżenia się do Legii pod ilością osób na stadionie i sympatyków, cz > y > sukcesów jest upadek Legii? > To tak jak w historyjce o złotej rybce gdzie konkluzja jest taka że ja nie chcę > lepszego domu czy auta takiego jak sąsiad, ale chce aby sąsiad stracił to co ma > . > Dokładnie jak tu zamiast zbliżyć się do Legii i wyprzedzić ją w tabeli jak kilk > a > lat temu, czy jak to jest teraz w Krakowie gdzie to Cracovia jest lepsza. Chces > z > aby Legia upadła i po problemie. Gratuluje ambicji. Jak już poruszamy ten temat: Owszem, Polonia jest od Legii słabsza pod wieloma względami (liczba kibiców, zaplecze, sukcesy sportowe na przestrzeni lat, etc...). Ale jest też pod wieloma względami mocniejsza: - w samej sekcji piłkarskiej jest aktualnie na Polonii solidny sponsor (J.W.C.), który potencjał ma taki sam, jak ITI, choć cele w ramach całego klubu nieco inne (docelowo budowa solidnego wielosekcyjnego klubu dla Warszawiaków, szkółki piłkarskiej dla młodzieży, miejskiego ośrodka sportowego ze stadionem na 15000, halą olimpijską na 5000 i basenem olimpijskim na 3000 widzów). Celem ITI są starty w pucharach i robienie biznesu tylko w ramach sekcji piłkarskiej (popyt, podaż, podnosimy ceny biletów, robimy TV Legia, schemy super stadionu), a nie tworzenie klubu dla Warszawiaków, takiego, w którym można spędzić weekendowe popołudnie z rodziną. Sukces sportowy Polonii, chociażby taki jak Cracovii w Krakowie (po raz pierwszy od chyba 50 lat zakończyła sezon w tabeli wyżej od Wisły) jest w ciągu kilku lat bardzo prawdopodobny, i upadek Legii jest tu zupełnie niepotrzebny. Myślę, że nawet gdyby dziś doszło do konfrontacji piłkarskiej, to Polonia miałaby bardzo duże szanse zwycięstwa. - od wielu lat za prywatne pieniądze (kibice, sponsorzy, przede wszystkim jednak stowarzyszenia, które sie o nie starają) tworzone są plany modernizacji stadionu - tego na Legii w ogóle nie ma, tam uważają, że stadion im się należy, i ktoś go zbuduje za publiczne pieniądze. Owszem, na Polonii wszelkie remonty tez są z pieniędzy publicznych, ale projekty, analizy budowlano-konserwatorskie, itp. - wszystko było zbierane społecznie (dotyczy to głównie nowej Kamiennej, oświetlenia, podgrzewanej murawy, i teraz remontu Głównej). Plus jest tego taki, że za chwilę (wrzesień) Polonia będzie miała obie trybuny kryte, czego Legia nie będzie miała dopóki nie zbudują im nowego stadionu, co może się teraz opóźnić - i dobrze, bo klub czy kibice w tej sprawie nie kiwnie nawet palcem. Natomiast minus jest taki, że dla władz pieniądze prywatne nie mają absolutnie znaczenia, czego przykładem jest sytuacja, gdy rok temu odrzucono gotowy projekt społeczny rozbudowy stadionu (jego koszt był szacowany na 2 mln złotych, miasto dostawało go za darmo), by przystąpić do realizacji z przetargiem na projekt i wykonanie, gdzie całość miała rzekomo kosztować 19 mln przeciwko 22 mln za samo wykonanie projektu stowarzyszenia. A teraz nagle Legia bez żadnego problemu ma zwiększony budżet rozbudowy stadionu o ponad 100 mln zł. Niby z jakiej racji? Legia tak na prawdę przykrywa Polonię tylko w dwóch kwestiach: 1. Potencjał komercyjny marki i 2. ilość sił chuligańskich na mieście, przez co nie uświadczysz kibica w szaliku Polonii. Co wcale nie znaczy, że ich nie ma. Na szczęście aktualne rządy w Warszawie zdają sobie z tych wszystkich powyższych kwestii sprawę, i być może po chwili zastanowienia dojdą do wniosku, że być może lepiej, żeby nastał czas Polonii. W Legii burdel będzie jeszcze parę lat, a ich kibice im w tym pomogli. Polonia ma strategiczny program rozbudowy i modernizacji do 2011, a wygląda na to, że ludzie zarządzający sportem w Warszawie widzą jego sens, i oszczędność wynikającą z potencjału współpracy publiczno-prywatnej w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomkeze Zróbcie jeszcze parę zadym na K6,... IP: 217.153.190.* 10.07.07, 09:28 ... poganiajcie z nożami paru juniorów czy działaczy (ostatnio - pchniety nożem dyr. adm. Lechii Gdańsk, zadymy na meczach z Łomżą, Lechią, Stalówką), to publicity jeszcze bardziej się wam poprawi. Na Łazienkowskiej w przeciwieństwie do K6 jest przynajmniej bezpiecznie. O solidności JWC można by wiele słów przegadać - zapytajcie się w Politechnice Warszawskiej, czy też własnych piłkarzy, los wypłat których zależy od aktualnego humoru pana J. W., a przede wszystkim zapytajcie podwykonawców współpracujących z JWC. Żadnej zbiórki społecznej nie było, tylko pieniądze wyłożył Raniecki. O sorry, zbiórka była, tylko zebrano jakieś 2000 złotych. Może na papier i inne materiały biurowe do projektu starczyło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: Zróbcie jeszcze parę zadym na K6,... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 09:44 > ... poganiajcie z nożami paru juniorów czy działaczy (ostatnio - pchniety nożem > > dyr. adm. Lechii Gdańsk, zadymy na meczach z Łomżą, Lechią, Stalówką), to > publicity jeszcze bardziej się wam poprawi. > Na Łazienkowskiej w przeciwieństwie do K6 jest przynajmniej bezpiecznie. Na Łazienkowskiej być może tak (czyżby? Puchar z Lechem?), ale poza stadionem - nie byłbym taki pewien. W zasadzie nie ma meczu, po którym nie byłoby zniszczeń w mieniu Warszawiaków i chorych akcji w komunikacji. Zależy co nazywać zadymą. Z Lechią i Stalówką był trzęsienie bramą przez kilku gó..arzy, raz wypadła z zawiasów. Ci co trzeba zrobili z gó..arstwem porządek, sytuacja już się nie powtórzyła. Co do pchania nożem: to są jakieś legendy, gdyby to była prawda, to byłoby to nagłośnione na maxa, a klub by mógł mieć problemy podobne do Wisły i Dino Baggio, oczywiście w skali krajowej. > O solidności JWC można by wiele słów przegadać - zapytajcie się w Politechnice > > Warszawskiej, czy też własnych piłkarzy, los wypłat których zależy od > aktualnego humoru pana J. W., Jak jest na P.W. - nie wiem, nie interesuje mnie to. Humory J.W. okazywał jedynie przez pierwsze pół roku (jeszcze I liga), jak sam nie wiedział, czy jest właścicielem (spór z GSA), i jak piłkarze dawali ciała na całej rozciągłości - ale dotyczyło to całości finansowania klubu, a nie konkretnych wypłat pensji (kupił upadający klub, ale nie zwiększał od razu budżetu). W całym sezonie II ligi nie było z tym problemów. > a przede wszystkim zapytajcie podwykonawców > współpracujących z JWC. Z tego co wiem, to JWC rzeczywiście stosuje twarde metody, jeżeli chodzi o biznes budowlany, i to się może niektórym nie podobać. Jeżeli ostatecznie dochodzi do sporów, i sąd uznaje winę JWC, to JWC się wywiązuje ze wszystkich zobowiązań. Jak komuś się takie metody nie podobają, to niech zmieni prawo. > Żadnej zbiórki społecznej nie było, tylko pieniądze wyłożył Raniecki. A Raniecki to co, osoba publiczna? Poza tym było jeszcze kilku sponsorów (Edbud). > O sorry, > zbiórka była, tylko zebrano jakieś 2000 złotych. Może na papier i inne > materiały biurowe do projektu starczyło... Wiadomo, że nikt nie będzie zbierał do puszek na remont stadionu. Choć był i "wykup krzesełek". Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Re: Zróbcie jeszcze parę zadym na K6,... 10.07.07, 10:06 Nie bójcie się, to ja, prawdziwy menago. Przyszedł wreszcie czas żeby się ustatkować i zarejestrować. Krótko w kwestii majaczeń polonistów. Jest ciężko, ale jestem pewien, że wyjdziemy z tego silniejsi. Wyszło słabo, ale może trzeba upaść na dno, żeby było lepiej. Tak jak wielokrotnie mówiłem, marzenia Polonii o odgrywaniu JAKIEJKOLWIEK roli w Warszawie skończą się z chwilą wbicia pierwszej łopaty pod nowy stadion - mam nadzieję, że tak się stanie już 6 grudnia. Później na Konwiktorskiej mogą budować basen, skocznie czy tor żużlowy. Nie zmieni to faktu, że bezwzględnym hegemonem sportowej Warszawy, skupiającym uwagę jej mieszkańców będzie Legia. Polonia będzie atrakcją lokalną - tak jak Rayo Vallecano w Madrycie. I z uwagi na dysproporcje ilościowe i przede wszystkim w klasie stadionów, nigdy nie będzie niczym więcej. O "klasie" JWC najlepiej świadczą reakcje ich klientów. Sam Wojciechowski uchodzi w środowisku za odpowiednika Misztala z Samoobrony - kasy ma jak lodu, za to kultury i taktu Opatrzność poskąpiła. Do tego jest równie nieobliczalny jak nie przymierzająć Ptak. Wystarczy, że znów piłkarze go czymś wku..ą, to im na zlość nie zapłaci. To norma w jego wykonaniu. O legendarnej zbiórce kibiców Polonii i rzekomym milionowym wkładzie Ranieckiego była już mowa na tym forum. Co do pierwszego, to dziwnym trafem Kamiński nigdy nie chciał upublicznić efektów ściepy (na Legii takie sprawy są zawsze jawne), a o hojności polonistów najlepiej świadczą zrzutki na kota, na którego wiecznei brakuje kasy. :-))) Tak więc spokojnie, wszystko jest na swoim miejscu i będzie bez względu na decyzje UEFA - Legia to dalej ikona Warszawy, a Polonia co najwyżej Nowego Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: Zróbcie jeszcze parę zadym na K6,... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 10:28 Krótko co do majaczeń legionistów ;). Za kilkanaście lat naprawdopodobniej największe znaczenie będzie miał sukces sportowy, i tu będzie różnie, raz na górze Legia, raz Polonia (sportowo Legia już w tej chwili mogłaby być zdecydowanie najlepsza w kraju, bo ma potencjał kibicowsko/finansowy - a gra jakieś ogony, sami narzekacie na zarząd i ITI, że się w tej kwestii na niczym nie zna; Polonia aktualnie potencjał finansowy ma odpowiednio mniejszy, ale jak na razie sensownie pnie się w górę; w Krakowie taka sytuacja wystarczyła, by Cracovia objęła prymat, kto wie, na jak długo). Wcale bym się nie zdziwił, jakby "wam" ten stadion zbudowali, ale prędzej czy później będzie odgrywał rolę dużego stadionu miejskiego: Legia będzie go musiała wynajmować za odpowiednia opłatą, co więcej, jeżeli Polonia przypadkiem awansuje do Euro Pucharów, to z wynajęciem i zapełnieniem Ł3 nie będzie miała problemów. Na razie jednak na prezent mikołajkowy nie macie co liczyć, i sami sobie jesteście winni. Miasto ma budżet na rozbudowę stadionu, ale w błoto go nie zamierza wyrzucać. Radni PO ostro już kombinują, jak się tego ciężaru pozbyć. Co do Wojciechowskiego: może on i burak (choć to chyba przesada, a na pewno wie, jak robić biznes). Co do nieobliczalności i porównania do Ptaka - to są tylko wyssane z palca legendy. Od roku, kiedy budżet klubu został zwiększony, a system płacowy zintegrowany z systemem JWC nie było żadnych zaskakujących wybryków. Z resztą sam JW w klub się niewiele miesza, przyjdzie czasem na mecz i jak przegrywają, to palnie coś głupiego. I tyle. Kto mówi, że na kota brakuje kasy? Mylisz się. Legia nie jest ikoną Warszawy. Od kilku dni jest ikoną Polski ;). Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Re: Zróbcie jeszcze parę zadym na K6,... 10.07.07, 10:51 Mocno rozśmieszyłeś mnie tym, że się pniecie w górę. Jak na razie to z hukiem spadliście z I ligi. Z szumnych zapowiedzi o wielkim powrocie, wyszła wielka dupa. Kolejny rok w kiblu, to rok stracony. Juz po spadku srednia frekwencja spadła wam o połowe, teraz pewnie bedzie jeszcze lepiej. A co bedzie za kilkanascie lat, to sa tylko gdybania. Rownie dobrze moge napisac, ze Hutnik awansuje bedzie sie bil o puchary - tyle bedzie mojego. Tak wiec zamiast snic o europucharach, radze twardo stapac po ziemi i szykowac sie do meczow z Jastrzebiem i Turkiem - to jest teraz plaszczyzna sportowa, do ktorej mozemy sie odnosic w waszym przypadku. Nie zdziwie sie, jak w tym sezonie balonik peknie po raz drugi. :-)) W kwestii stadionu na razie wszystko idzie zgodnie z planem. Wilenska burza za tydzien ucichnie, bedzie przetarg, a dalej juz z gorki. Nie napalam sie, bo wiele bylo juz terminow, ale powtarzam - jezeli to stanie sie faktem, to bedzie nasz wielki sukces, a wasz definitywny grob. I postaraj sie zapelnic wreszcie te marne 6 tysiecy miejsc na Konwiktorskiej, zamiast wirtualnie zapelniac polonistami stadion przy Lazienkowskiej. A o Wojciechowskim i jego humorach jeszzcze nie raz uslyszymy. Jestem o to spokojny, po tym czlowieku mozna spodziewac sie wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: Zróbcie jeszcze parę zadym na K6,... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 12:09 Z hukiem spadliśmy jakiś rok temu. Z resztą nie był to spadek z hukiem - straciliśmy właściciela, a z nowym przez pewien czas był problem. Wy też mieliście taką sytuację, byliście na dodatek w większej dupie, bo mieliście cholerne długi, i macie kupę szczęścia, że ktoś was z tego wyciągnął. W ostatniej rundzie mieliśmy zdecydowanie najlepszą drużynę II ligi, i tym razem nic nie zapowiada tego, że miałoby się to zmienić, a jedyną konkurencję w lidze będzie stanowić Arka Gdynia, ewentualnie Śląsk i Lechia będą podobnie groźne jak rok temu. Co będzie po awansie - to się okaże; porównując jednak Legię z meczu z Vetrą (i z kilku meczy z poprzedniej rundy) z aktualną Polonią nie sądze, by sportowo była taka różnica jak chociażby na ostatnich derbach. Sytuacja w Warszawie będzie podobna do sytuacji w Krakowie - za jakieś dwa lata szanse na europuchary na Legii i Polonii mogą być jednakowe. O ile Legia będzie mogła w nich grać ;). Co do zapełniania stadionu: po zakryciu trybuny głównej już niedługo nie będzie z tym większego problemu. Choć może jeszcze nie w II lidze. Za to u was spodziewany jest spadek fekwencji - ITI weźmie się za buractwo, a na piknikami żylety nie zapełnicie. Co do waszego stadionu: nawet ogłoszenie przetargu nie załatwi sprawy, a już teraz są mocne sygnały, że radni z PO niechętnie dadzą lekką ręką kasę na stadion (są w stanie ją wyłozyć, ale jak klub da coś w zamian, a jak na razie klub nie daje nic, a kibice dodają dodatkowo argumentów przeciw). Pamiętaj też, że w trakcie budowy przynajmniej jeden sezon będziecie bez stadionu, a ciekaw jestem wytrwałości ITI jeżeli na dodatek wywalili by was z pucharów. Nie wiem też, o jakich humorach Wojciechowskiego słyszałeś, może w Fakcie coś pisali. Tak jak pisałem Wojciechowski w sprawy klubowe się nie wtrąca, J.W.C. ma zarząd, który deleguje swoich członków do klubu, a sytuacja w klubie zmieniła już na tyle, że ryzyka opóźnień wypłat nie ma - klub ma budżet, a pensje wklepane są w system płac. Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Re: Zróbcie jeszcze parę zadym na K6,... 10.07.07, 12:46 Czy ty przypadkiem nie nazywasz sie Jerzy Piekarzewski? On tez bawił się we wróżenie i tez tak jak ty wierzyl, ze w Warszawie mozliwa jest zmiana sił. Jak sie skończyły jego wróżby, widać jak na dłoni. Na razie cała ta twoja pisanina odnosi sie do czasu przyszlego. Rok temu tez mieliscie awansowac, a jednak nie awansowaliscie. Piszesz ze sportowa roznica miedzy Legia a Polonia nie jest znaczna, a nie potrafisz w zaden sposob tego udowodnic. Nie wspomne juz, ze ostatnie kilka lat to ciagle becki w derbach. Piszesz, ze z zapelnieniem nowej trybuny nie bedzie problemu, ale to samo juz slyszalem przy okazji swiatel i zakrycia kamiennej. Polonia jak miala smieszna frekwencje, tak ma do tej pory. Piszesz, ze bedziemy mieli problemu z kasa na stadion, a zapominasz, ze poprawka do budzetu zostala juz uchwalona. Malo tego, niejasnosci dotycza tylko umowy o dzierzawe, a nie kwoty za ile ow stadion ma powstac. Nie wspomne juz o "drobiazgu", ze wasze marzenia o budowie trybuny polnocnej i poludniowej sa duzo dalej, niz nasza przebudowa obu lukow. Podobnie mijasz sie z prawda piszasz, ze zostaniemy bez stadionu w trakcie budowy. Nieprawda. Harmonogram jest tak rozpisany, ze ani przez chwile stadion nie zostanie w calosci zamkniety dla publicznosci. Biorac pod uwage, ze pierwsza powstanie duza i pojemna trybuna polnocna, nie bedzie problemu z migracja "Zylety". O humorach Wojciechowskiego publicznie mowili byli pilkarze Polonii, wiec nie sa to rewelacje ala Fakt. Nie wspomne juz o osobie Bazana. Jezeli znasz jego zyciorys, to zapewne wiesz kto zacz. Radze sie skupic na tym co jest tu i teraz, bo inaczej za rok znow bedzie kac po straconych sezonie, z tysiacem kibicow na trybunach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: Zróbcie jeszcze parę zadym na K6,... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 14:09 Ja sobie nie przypominam, żeby o humorach Wojciechowskiego mówili piłkarze - może masz jakiś przykład na necie. Piszę jeszcze raz: jeżeli mówisz o półroczu w pierwszej lidze, to po prostu JWC kupiło klub, ale w niego nie inwestowało, bo nie było pewne co do jego statusu prawnego, a Wojciechowski mówił wprost, że jeżeli się okaże, że GSA ma słuszne żądania, to on sprawę olewa - co w dużej części było straszakiem na GSA. Jeżeli mówisz natomiast o drugiej lidze, to żadnych fochów Wojciechowskiego nie było - po pierwszej, kiepskiej rundzie wymienił zarząd, i tyle. Piłkarzy się nie czepiał. Jedyne jego fochy, to były kolacje i premie po wygranych meczach, i groźby w pierwszej rundzie, że ci, co się obijają będą robić na budowie. Co do Bazana: jego życiorysu nie znam, wiem, że przez pewien czas był gwiazdą TVN (ITI!), a jakieś 15 lat temu za coś siedział i szybko wyszedł. Z dwojga złego wolę już Bazana z jajami, niż tych waszych lizusków, co wczoraj na konferencji ledwo dukali. Jak u nas po meczu policja wyłapała kilku aktywniejszch trzęsipłotów, to klub wstawił się za nimi, i mieli z Bazanem osobistą gadkę. Pomogło. Kaca po straconym sezonie nie było, bo jest 100 razy lepiej niż rok temu. Może u was był? Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Re: Zróbcie jeszcze parę zadym na K6,... 10.07.07, 15:10 Nie mam głowy do szukania. O ile dobrze pamiętam, to kwękał Gołaszewski i to jeszcze zanim go wyrzucili - że nie wie na czym stoi, że ma rodzine, ze liczył na nową władzę, a tu wciąż stare porządki w wypłatami. Mniejsza zreszta o to. Nie chodzi o to jaki jest Wojciechowski (bo najlepiej oceniaja go ci, ktorzy mieli z nim stycznosc), ani jakie jest JWC (bo jak pisalem, laurke wystawiaja im odbiorcy gowien, ktore produkuje). Chodzi o to, ze to nie jest firma na miare pucharowych aspiracji, a ty probujesz ja porownac do ITI... Fajnie ze Bazan sie udziela w klubie w sposob, jaki potrafi. Chociaz w sumie mogl ich wywiezc do lasu i porzadnie nastraszyc - wtedy na pewno by juz nie dotkneli zadnej bramy. :-))) Kac u nas? Jest po Wilnie. Po zeszlym sezonie? Raczej niesmak. Ale szczerze bawi mnie twoje samozadowolenie. To fakt ze przed sezonem byliscie jednym z glownych kandydatow do awansu, to fakt ze mieliscie jedna z najmniejszych frekwencji w 2 ligze (za 90minut.pl). Ty starasz sie to przekuć w sukces. Można i tak. Ale wiesz o czym to świadczy. Że wasz poprzeczka, ktora sobie stawiacie - organizacyjnie, sportowo i kibicowsko - jest pod naszą noga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: Zróbcie jeszcze parę zadym na K6,... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 16:30 Jeżeli kwękał Gołaszewski zanim go wyrzucili, to znaczy, że to było jeszcze w I lidze, a wtedy tak jak pisałem: klub był ten sam co wcześniej (zarząd Pindelsko/Ruszkiewiczowy, organizacja), tylko własciciel inny. Z przyczyn obiektywnych Wojciechowski wstrzymywał się z faktyczym wejściem w klub przez ponad pół roku, z tego też powodu początek jesieni opierał się na tanich nabytkach z IV ligi i młodzieży, a wszystkie Kosmalskie i Citki ganiały po świecie poszukując roboty; wszystko się zmieniło w zasadzie po zmianie zarządu i trenera pod koniec jesieni. Kaca z powodu braku awansu nie ma, bo w pierwszej kolejności chodziło o to, żeby postawić klub na nogi organizacyjnie, i to się udało (jak się ktoś napinał na necie, że wszystkich rozniesiemy, to co - znaczy, że wszyscy tak myśleli? Wszyscy chcieli awansu, ale nikt rozsądny nie mówił, że jak się nie uda, to bedzie kicha; nikt się tez z drugiej strony nie spodziewał, że wszystko da się wyprostować już na wiosnę). Udało się mimo przeszkód takich jak wasz średnio zrównoważony emocjonalnie kumpel pijak-Dziekanowski. Nie pamiętasz już, jak długo Legia stawała na nogi po przejęciu przez ITI? Wydaje mi się, że przez jakieś trzy lata nie było mowy o ambitnych celach (puchary), tylko o spłacie długów i wprowadzaniu normalności w klubie. I nawet mistrzostwo rok temu było rok wcześniej, niż to planowano. Co zaskoczyło wszystkich na tyle, że się domek z kart rozsypał, i jak to teraz wygląda - każdy widzi. Nie wiem, po co wyjeżdżasz z wywożeniem do lasu. Chodzi o umiejętność rozwiązywania konkretnego problemu, do którego lepiej się nada Bazan, niż przylizany Miklas, który nie rozróżnia ultrasa od hoolsa. Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Re: Zróbcie jeszcze parę zadym na K6,... 10.07.07, 16:49 W temacie czy wasza postawa w drugiej lidze to sukces czy porażka nie dojdziemy do porozumienia i każdy pozostanie przy swoim zdaniu. JWC robilo dużo szumu i tytułowało się właścicielem jeszcze w I lidze. Dobrze pamiętam smak kiełbasek na głównej, które szczodrym gestem zasponsorowali. I tu także każde pozostanę przy swoim zdaniu. Natomiast jednego zrozumieć nie mogę - po kiego grzyba ten tekst o Bazanie? W interesie wszystkich kibiców, i tych z małych klubów, i tych z dużych, jest oczyszczenie polskiej piłki z takich "profesjonalistów" jak Bazan, Ptak, Stasiak i innych. Z Miklasa, niestety, też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: Zróbcie jeszcze parę zadym na K6,... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 17:16 Ja nie bardzo własnie wiem, czego się czepiać Bazana? Jak na razie swoją robotę odwala dobrze, a jedyną rzeczą, jakiej się kibice czepiają, to to, że ponoć z jego powodu nie chce mieć z klubem nic wspólnego trener Chrobak. Nie znam poziomu kumatości Bazana, sam twierdzi, że zna się na organizacji, a nie na piłce nożnej, ale to w zasadzie od jego przyjścia zaczęło wszystko iść w dobrym kierunku. JWC za czasów pierwszej ligi robiło reklamę wyłącznie sobie. Właścicielami owszem, byli, ale kierownictwo powtarzam, było stare. Na kwestie sportowe JWC nie miało wpływu absolutnie żadnego. Chyba tylko w ostatnim meczu o nic JW zadecydował, że niektórzy piłkarze mają nie jechać, za karę za postawę, i niech grają młodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Re: Zróbcie jeszcze parę zadym na K6,... 12.07.07, 16:54 > Ja nie bardzo własnie wiem, czego się czepiać Bazana? Jak na razie swoją robotę > odwala dobrze, a jedyną rzeczą, jakiej się kibice czepiają, to to, że ponoć z > jego powodu nie chce mieć z klubem nic wspólnego trener Chrobak. Nie znam > poziomu kumatości Bazana, sam twierdzi, że zna się na organizacji, a nie na > piłce nożnej, ale to w zasadzie od jego przyjścia zaczęło wszystko iść w dobrym > kierunku. Powtarzam - macie bardzo niskie normy, jeżeli dla ciebie jest "dobrze". > JWC za czasów pierwszej ligi robiło reklamę wyłącznie sobie. Właścicielami > owszem, byli, ale kierownictwo powtarzam, było stare. Na kwestie sportowe JWC > nie miało wpływu absolutnie żadnego. Chyba tylko w ostatnim meczu o nic JW > zadecydował, że niektórzy piłkarze mają nie jechać, za karę za postawę, i niech > grają młodzi. Przypomnij sobie jesien. Wtedy tez nie mieli wplywu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stpierre Re: Zróbcie jeszcze parę zadym na K6,... IP: *.chello.pl 10.07.07, 15:11 > W kwestii stadionu na razie wszystko idzie zgodnie z planem. Wilenska burza za > tydzien ucichnie, bedzie przetarg, a dalej juz z gorki. Nie napalam sie, bo > wiele bylo juz terminow, ale powtarzam - jezeli to stanie sie faktem, to bedzie > > nasz wielki sukces, a wasz definitywny grob. I postaraj sie zapelnic wreszcie > te marne 6 tysiecy miejsc na Konwiktorskiej, zamiast wirtualnie zapelniac > polonistami stadion przy Lazienkowskiej. Jeśli stadion powstanie, to nie będzie żaden sukces Legii tylko sukces miasta, a stadion będzie miejski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca z dworca Re: Nasza Pani Prezydent IP: *.MAN.atcom.net.pl 10.07.07, 16:22 nauczyła warszawiaków waleczności! Rozgromiła pis. A kibice - Wilno! Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Czas KSP 10.07.07, 11:28 Przyganiał kocioł garnkowi. Na Legii jest więcej osób to i więcej tałatajstwa, ale pisanie że u was go nie ma było by śmieszne. Bo gdybyście średnią w granicach 8 tys to na waszym obiekcie który jest teraz średnio zabezpieczony co chwila mieli byście poważne awantury. I nie oszukujmy się że tak nie jest. Co do reszty to pełna zgoda jest sponsor szanse na stadion i świetnie, ale pomimo tego ambicją kolegi na samej gorze nie jest wykorzystać to aby zbudować drużynę lepszą od Legii, ale zlikwidować Legię i tyle. Powiedz mi wolisz wygrać mecz na boisku, czy aby drużyna przeciwnika sie nie stawiła? Ja zdecydowanie to pierwsze, a kolega pierwszy prosi aby przeciwnik przyjechał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: Cezary Kucharski: Wstyd i hańba kibica IP: *.dsl.sfldmi.ameritech.net 10.07.07, 01:30 Niestety, obawiam sie ze zabraknie sil i wytrwalosci Legii w zwalczeniu bydlakow. Jest to co prawda jedyna droga zeby nastala normalnosc. Jednak na pewno bedzie warto wyeliminowac tych 200-300 bydlakow ze stadionu. Wtedy i rodzice z dziecmi zaczna chodzic. Prawdziwi kibice: jesli rozpoznajecie te zwierzeta na zdjeciach, poinformujcie klub. P. Miklas zwalcz te zwierzeta, masz pelne poparcie kibicow. Odpowiedz Link Zgłoś
tuzin_cwks Re: Cezary Kucharski: Wstyd i hańba kibica 10.07.07, 01:59 Nie no mysle ze Polonii jest wiecej niz 200-300. Czasem sie ich zbierze nawet 1000 (z panienkami i niepelnosprawnymi za darmo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soulworm ale takich balwanow jak ty tam nie wpuszcza :) IP: *.acn.waw.pl 10.07.07, 02:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Cezary Kucharski: Wstyd i hańba kibica IP: *.acn.waw.pl 10.07.07, 04:58 tuzin_cwks napisał: > Nie no mysle €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ o tym to juz wszyscy na tym forum wiedza,po co sie powtarzac Odpowiedz Link Zgłoś
koszmarekopalek zbudować stadion dla Poloni zamiast legii :) 10.07.07, 08:27 choć kibice obu drużyn to dżuma i cholera, to zrobić po prostu manewr i zamiast na łazienkowskiej zbudować stadion narodowy dla Polonii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: zbudować stadion dla Poloni zamiast legii :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 08:33 Proszę o podanie choć jednego przykładu dżumowatości (bądź choleryczności) kibiców Polonii. Jak dla mnie przykład jest jeden: - świętowanie mistrzostwa przez Legię na starówce w 2006 (w około 2000 osób): starówka zdemolowana - świętowanie utrzymania przez Polonię na starówce w 2003 (w około 500 osób): skandaliczny wyczyn chuligańsko-wandalski: Syrenka na rynku ubrana w czarno-BIAŁO-CZEROWNY szalik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: zbudować stadion dla Poloni zamiast legii :) IP: *.devs.futuro.pl 10.07.07, 08:44 Uczyłem sie niedaleko stadionu Polonii. Wielokrotnie przed meczem, po meczu, czy w trakcie przechodziłem obok stadiony i nigdy nic złego mnie nie spotkało. Mało tego, nawet nie pomyślałem, że jakiś kibic Polonii może być agresywny. Żadnych demolek, doping kulturalny. I to jest różnica kilku poziomów. Kibic Legii jest agresywny (stereotyp). Ale prawda jest taka - kibic Legii (statystyczny) nie ma jaj. Kibicuje tej drużynie, bo koledzy kibicują, bo lepiej płynąć z prądem (byle g... to potrafi). Kibic Polonii nie może po mieście chodzić w szaliku, bo jest narażony na zaczepki lub pobicie. Przepraszam wszystkich "normalnych" kibiców Legii, ale niestety, obraz kibica waszej drużyny w oczach zwykłego człowieka jest właśnie taki. I MUSICIE to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: zbudować stadion dla Poloni zamiast legii :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 09:13 Na Polonii idealnie nie jest - jest trochę bluzgania, czasami są jakieś małe bójki - tak na prawdę nie ma stadionu, na którym by tak nie było. Natomiast podstawowa różnica w porównaniu z Legią jest taka, że nie zdarza się by osoba postronna doznała jakiejkolwiek krzywdy ze strony kibiców Polonii, czy to przechodzień (pod stadionem jest normalny przystanek autobusowy, jak jest mecz nikt nie boi się wsiąść, czy wysiąść; ludzie normalnie zostawiają samochody), czy kibic - piknik, który przyszedł obejrzeć mecz. O piłkarzach, działaczach, dziennikarzach nie wspomnę. Jeżeli zapytać dowolnego dziennikarza, czy woli robić transmisję z Legii, czy z Polonii, zawsze będzie to drugie. Totalną porażką jest ogólna postawa PZPN jeżeli chodzi o stadionowe chuligaństwo. Gdy w zeszłym roku na Polonii nastąpiła próba odbicia ukradzionej flagi - kilku kibiców po meczu przebiegło przez boisko pod sektor gości, stadion był zamknięty na jeden mecz, klub zapłacił sporą karę. Nieco wcześniej był mecz Wisła - Arka, na którym kibice stali na liniach wokół boiska, zastraszali piłkarzy Arki, a po meczu wbiegli i ich pobili - wtedy PZPN długo i namiętnie rozważał, czy sędzia na koniec gwizdnął, by zakończyć mecz, czy go przerwać - a kar nie było praktycznie żadnych. Podobnie podczas Pucharu Legia - Lech. PZPN przymyka oczy na duże kluby, bo te mają sporo do gadania, a odbija to sobie na słabszych, gdzie patologie są niewspółmiernie małe do zachowań pozytywnych. Całość doprowadza do patologii, które skutkują tym, co było w Wilnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: messi zlikwidować cwks! IP: 193.109.212.* 10.07.07, 08:37 nikomu nie jest potrzebny a zbieraja sie przy nim same warsiafskie męty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uj3mny Re: Cezary Kucharski: Wstyd i hańba kibica 10.07.07, 08:45 Zasadziło się ziarenko, podlewało, i teraz przyszedł czas zebrać plony. Sytuacja wokół klubu nie zmienia się od lat. Fanatyzmowi się pobłaża zamiast go wyciąć w pień. Skoro Legia ma europejskie marzenia, to niech w końcu zacznie wdrażać europejskie standardy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Surowe kary dla chuliganów. IP: *.isw.intel.com 10.07.07, 09:09 LOL. Kiboli (nie kibiców, a kiboli) boją się nawet zawodnicy, a pan prezes nie? I się nie ugnie? Żyję w tym kraju już ładnych parę lat i coś mi się nie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radziuk Re: Cezary Kucharski: Wstyd i hańba kibica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 09:17 Tak jasne ... przecież nie ma Poloni ... w Waszawie :) Tak jak nie ma normalnej Legii .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morrt Cezary Kucharski: Wstyd i hańba kibica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 09:18 A po kiego grzyba w stolycy cokolwiek. Zaorać stadiony, wiejską, ministerstwa. Potem się zastanowić czy warto odbudowywać. Moim zdaniem nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dick Cezary Kucharski: Wstyd i hańba kibica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 09:28 A ja się cieszę, że kibice tzw "Legii" pokazali na co ich stać. Los tego klubu jest mi co najmniej obojętny, jak i 90% kibiców piłkarskich w Polsce. Życzę temu "zasłużonemu" klubowi i jego kibicom wielu lat pobytu w drugiej lidze, a może i niżej. Wpisujcie się wszyscy, którzy myślą podobnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lutek Re: Cezary Kucharski: Wstyd i hańba kibica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 09:49 CWKS już dawno podupada i gra w jakichś okręgówkach. W I lidze jest ITI Warszawa. Oczywiście tak zwani kibice Legii pójdą tam gdzie będzie łatwo i z górki. A przy okazji bedą udawać prawicowych patriotów jednocześnie będac dumnymi z mistrzostw z lat 70tych, które zdobywał typowy klub armii bloku wschodniego (porównaj wszystkie CSKA, Crvene Zvezdy i tym podobne) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Cezary Kucharski: Wstyd i hańba kibica 10.07.07, 09:55 to takie gadanie z tym ze normalni kibice mogli dac odpor - przeciez na mecze chodzi sie z kumplem ewentualnie kilkoma ciezko sie przeciwstawic jakies zorganizowanej grupie z prostego powodu bo nikt sie nie ruszy i sie zostanie w 3 przeciwko 400 hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek To prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 09:58 W internecie, anonimowo każdy jest odważny ale na stadionie żeby chociaż wyjąć komórkę i zrobić zdjęcie bandytom zanim zasłonili ryje i podrzucić te fotki policji to już nie. Prawdziwi kibice często znają tych bandziorów ale nie opowiedzą o nich policjantom bo to nie licuje z "honorem" kibica aby kablować. Teraz wszyscy narzekają ale kiedy mogli coś zrobić to stali bezczynnie. Więc kara samego klubu, która zapadła wczoraj czyli zakaz wstępu kibiców legii na stadiony na meczach wyjazdowych jest jak najbardziej zasłużona dla wszystkich. Dla bandytów i dla tych, którzy czekają na mannę z nieba ale sami nic nie robią aby poprawić bezpieczeństwo na stadionach. Każdy jest winny spośród kibiców legii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: To prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 10:04 W sumie zabawne jest to, że podczas derbów rok temu, gdy kilku kibiców Polonii współprawcowało z klubem i ochroną w kwestii monitoringu, to kibice Legii przykleili im łatkę konfidentów (jednocześnie umieszczając ich zdjęcia w internecie). A teraz proszę, sam klub wzywa do kablowania na swoich. I co więcej coraz więcej chętnych się zgłasza. I co, łyso? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: To prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 10:12 No i dobrze że się zgłaszają i chcą współpracować. To znaczy że im zależy na klubie i na zdrowym kibicowaniu. Tylko dlaczego jest ich tak mało. Zresztą fotkę komórka można pstryknąć dyskretnie i podrzucić na policje albo do klubu anonimowo. Jeśli ktoś sie boi to nie musi tego robić pod imieniem i nazwiskiem, byle jednak coś zrobić a nie lamentować jaki to bandytyzm i że znowu zamkną stadion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piłkarz sam stań przeciw nakoksowanemu pijakowi!!!!!!!!!!! IP: 213.199.198.* 10.07.07, 10:07 kucharek, nie fanzol stań z kretynem karkiem, naćpanym, nawalonym- przecież jemu wszystko jedno komu wywali w ryj, policjantowi czy tobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonista Przypomnij sobie mecz Polonia - Legia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 10:50 Kucharski staral sie uspokoic bydlo. Inna sprawa, ze dzisiaj kazdy pilkarz zostalby zlinczowany przez tych debili. Ale coz: na taka publike zasluzyla widocznie Legia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol legia=Wstyd i hańba Warszawy......... IP: *.chello.pl 10.07.07, 10:11 lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLSKI KIBIC JAK TO JEST? IP: 80.55.10.* 10.07.07, 10:18 jak to jest, że kibice innych druzyn jeźdzą ze swoimi druzynami (lech, widzew, wisła k., górnik itp.) i nie ma strachu iść na stadion. Jak przyjeźdza chlew z warszawki to leca płyty chodnikowe. Najlepsze jest to że jeźdzą też złodzieje, którzy wyrywają radia nawet swoim (przykłady z wilna, jak okradli fanke legii inni "fani". Jedyny wniosek, że ten klub trzeba również zdegradować, żeby mogli jedynie jeździć po wioskach gdzie moga się wyżywać jedynie na drzewach. Stamtąd przecież niedawno zeszli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: JAK TO JEST? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 10:28 Bo wymienione przez Ciebie kluby są w odróżnieniu od legii klubami z miast. A czego sie spodziewałeś po wieśniakach? Miastowi zachowuj się jak miastowi i wieśniaki jak w remizie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajko Cezary Kucharski: Wstyd i hańba kibica IP: *.cargosped.com.pl 10.07.07, 10:32 nalezy odroznic odwage od szalenstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Cezary Kucharski: Wstyd i hańba kibica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 10:37 Zgadzam sie z katolicka zasada ze nie nalezy byc obojetnym wobec zła, ale kto poszedł by na śmierć. Bo Kucharski chyba nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Taa... Powiedz coś typowi ktory bierze 150kg... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 10:45 Czarek, też byś nic nie zrobił! Powiedz coś pijanemu typowi który wciąga koks i bierze 150kg na klate. Odwaga cywilna w takich wypadkach schodzi na dalszy plan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonista Re: Taa... Powiedz coś typowi ktory bierze 150kg. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 10:47 Powiedzial. Przezyl. A to, ze mial wczesniej autorytet to inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Taa... Powiedz coś typowi ktory bierze 150kg. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 11:08 Możesz mu zrobić fotkę i zdjęcie choćby anonimowo podrzucić policji a jak jeszcze znasz jego nazwisko i adres to już naprawdę możesz pomóc w zwalczaniu stadionowych bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sh Re: Taa... Powiedz coś typowi ktory bierze 150kg. IP: *.spray.net.pl 10.07.07, 23:35 Gość portalu: Jonek napisał(a): > Możesz mu zrobić fotkę i zdjęcie choćby anonimowo podrzucić policji a jak > jeszcze znasz jego nazwisko i adres to już naprawdę możesz pomóc w zwalczaniu > stadionowych bandytów. O to dobre... Przypomina trochę czasy PRLu... Proponuję zrobić to samo z niepłacącymi podatków i źle parkującymi. Mi przeszkadzają gorzej niż grupka pijanych nastolatków łamiących reklamy na stadionach. Myślałeś żeby zapisac się do ORMO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesjash10@wp.pl Święte słowa - przez kibiców - kretynów - mecze IP: 62.29.253.* 10.07.07, 10:53 można oglądać tylko w TV. Kibice to idioci z zasady!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otton Fałszywy człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 11:35 Kucharz oborańca moralności, kto by pomyślał, a jeszcze 2 tygodnie temu podczas jednego z meczu odlboyow wywiązała się z jego winy bójka, wtedy może się tłumaczyć dostał impuls odwagi cywilnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Cezary Kucharski: Wstyd i hańba kibica IP: 156.17.59.* 10.07.07, 11:39 Nie wiem czy rozumiem intencje autora - znaczy "normalni" kibice powinni rzucic sie z piesciami na tych "nienormalnych" i przywrocic porzadek? Troche to na glowie postawione. Kibic to, wg slownika, osoba ogladajaca zawody i dopingujaca zawodnikow. W "obowiazkach" kibica nie miesci ochrona porzadku i bezpieczenstwa. To kompetencje policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Cezary Kucharski: Wstyd i hańba kibica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 11:52 Ale prawdziwi kibice często znają tych bandytów i mogli by podrzucić, choćby anonimowo ich dane policji. No ale takie działanie nie mieści się w honorze kibica. No jakże to tak? Kablować? Lepiej biadolić jak to jest niebezpiecznie na stadionach i na to że bogaci sponsorzy omijają naszą ligę z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Odwagi to brakuje kierownictwu i Kucharskiemu!!! IP: *.centertel.pl 10.07.07, 11:48 Kibice właśnie mają odwagę o tym mówić, ale taki Kucharski jak grał w Legi to właśnie ze strach trzymał "sztamę" z tymi, którzy za to odpowiadają. To samo się dotyczy kierownictwa Legii... Ci tchurze teraz mają czelność mówić, że kibicom brakuje odwagi. Sp......j Kucharski tchurzu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Odwagi to brakuje kierownictwu i Kucharskiemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 11:53 pisz się tchórz a nie tchurz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deda Cezary Kucharski: Wstyd i hańba kibica IP: 82.177.0.* 10.07.07, 11:55 Panie Czarku! W 100% popieram to, co Pan tu napisał! Legia zasługuje na porządnych kibiców, a nie na ten pijany motłoch, który wyeliminował ją z dalszych europejskich rozgrywek. I wiem, że należy coś zrobić, aby wypędzić go na stałe z Łazienkowskiej i innych stadionów. Mam nadzieję, że prawdziwi i wierni kibice nie popuszczą i pomogą władzom klubu całkowicie wyeliminować ten "wrzód na tyłku" - jakim są te gnojki w dresach! Chuligani i bandyci - WON OD NASZEJ LEGII!!! Odpowiedz Link Zgłoś