Gość: max IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.06.01, 11:02 czy powinien powstać holding polski cukier, w Warszawie po raz kolejny protestują rolnicy i domagają sie powstania holdingu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: torque Re: POLSKI CUKIER IP: 217.11.133.* 13.06.01, 13:21 Jestem za ochrona polskiego rolnictwa i stopniowym wrzucaniu go na głeboką wode kapitalistycznej europy ale powstanie polskiego cukru na takich zasadach jak tego chcą rolnicy to nieporozumienie . Dlaczego panstwo poza wkladem jako udzialowiec ma kredytowac udzialy rolnikow w spolce . Dla mnie to bzdura . I tak cukier w polskich sklepach ma relatywnie najwyzsza cene w europie . Tak czy inaczej konsument juz wspomaga polskie cukrownictwo , dlaczego wiec mamy jeszcze z naszych podatkow sponsorowac prywatnych producentow. Ludzie myslmy o waznych sektorach naszej gospodarki ale myslmy z glowa. Damy rolnikom , to zabierzemy nauczycielom , damy nauczycielom , zabierzemy pielegniarkom .... i ciekawe dokad nas to doprowadzi????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: POLSKI CUKIER IP: 217.11.133.* 13.06.01, 13:25 Zgadzam sie w calej rozciaglosci. Swieta racja. pozdrowienia torque Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio To kolejna ewidentna bzdura polityczna udająca ekonomie ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 21:54 Niestety (a może stety) dużo jeszcze jest u nas tych, pożal się Boże, polityków, którzy dzielą zadanie na własne i błedne a swoje chciejstwo wmuszają reszcie populacji pod generalnym hasłem "Kto przeciw nam ten nie Polak i katolik a Żyd, bezbożnik, komuszy syn, itpd". To kolejne uszczęśliwianie na siłe zwłaszcza pracowników tych jeszcze nie sprywatyzowanych cukrowni, którzy "już są w ogródku, już witają się z gąską" rozmawiając z jakimiś inwestorami (ci już protestowali w Wwie). Tzw. poseł Janowski zmusza wszystkich Polaków, by w imię (właściwie nie wiem dokładnie czego) 99,5% mieszkańców RP fundowało przyjemne i wygodne życie zainteresowanym rajskim życiem "z" dwudziestu kilku przestarzałych i totalnie nierentownych cukrowni (bo ta reszta, "do" 48 dotychczas niesprywatyzowanych, ma jeszcze szansę na życie ... Odpowiedz Link Zgłoś
.roberto65 Re: POLSKI CUKIER 30.12.01, 04:03 Gość portalu: max napisał(a): > czy powinien powstać holding polski cukier, w Warszawie po raz kolejny > protestują rolnicy i domagają sie powstania holdingu Odpowiedz Link Zgłoś