Dodaj do ulubionych

Mogły być lofty, będą bloki

22.10.07, 23:20
Szkoda, bo mogłoby powstać coś interesującego. Tylko po co się męczyć, skoro
zburzyć i postawić kolejne ogrodzone klocki jest prościej.
Obserwuj wątek
    • Gość: ganior Mogły być lofty, będą bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 00:26
      to samo chca zrobic z fabryka Ery we włochach! skandal, kto za to odpowiada!
      piekne rejony Warszawy zostaja zasypane blokami i traca swoj unikalny charakter!
      wiecej takich artykulow, wiecej sensacji, Gazeto, prosze zamiast glupich plotek,
      pisziec i poruszajcie do samego konca takie sledztwa!
      • Gość: wojtek Re: Mogły być lofty, będą bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 17:01
        mozesz napisac cos wiecej o tych planach wobec fabryki ery? Warto byloby sie tym
        zajac spolecznie. To bylby dramat, trzeba dzialac.

Pozdrawiam
        • konieczko2 Re: Mogły być lofty, będą bloki 25.10.07, 11:38
          No wlasnie, zajac sie tym trzeba. Tylko jak to zrobic?
    • Gość: pol Mogły być lofty, będą bloki IP: *.chello.pl 24.10.07, 03:30
      po linii NAJMNIEJSZEGO oporu - najmniejszy opór, a nie najmniejsza linia...
    • Gość: wojtek Mogły być lofty, będą bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 09:01
      rece opadaja. na calym swiecie lofty w przedwojennych fabrykach sa duuuuzo
      drozsze nawet od mieszkan w apartamentowcach. niestety tepaki tego nie wiedza i
      bezkarnie likwiduja pozostalosci starej Warszawy.
      Powiem szczerze, co pate tygodni czytam takie newsy- o kolejnej niszczonej
      kamienicy, fabryczce itd i wyc mi sie chce.
      • Gość: Icek Re: Mogły być lofty, będą bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 09:18
        To może zamiast wyć, lepiej wziąć sprawy w swoje ręce?
        Chociażby na petycje.pl. Do swoich radnych, do gazety?
        Obawiam się, że te wszystkie ruchy developerów i tłuszczy podążającej za nimi,
        biorą sie z niewiedzy i głupoty, a nie z jakiejś cynicznej chęci niszczenia tego
        co unikalne...
        • konieczko2 Re: Mogły być lofty, będą bloki 24.10.07, 10:46
          Icek, a masz jakies konkretne doswiadczenia za takim braniem spraw w swoje rece?
          Moze trzeba cos podpowiedziec, zorganizowac sie jakos. Mnie jest bliski los
          Kamionka, widze duzy potencjal i nie chcialabym, zeby to zaprzepascic, psujac
          architektura rodem z Kabat... z Kabatow.. z Kabat.
    • konieczko2 Mogły być lofty, będą bloki 24.10.07, 10:42
      No po prostu rece opadaja. Straszne, nieprzemyslane. Zaprzepaszczona szansa
      stworzenia niepowtarzalnego miejsca przy zachowaniu istniejacej infrastruktury.
      Slepi i glusi na najnowsze trendy europejskie. Wiele miast poszlo w kierunku
      rewitalizacji, i to jest jedyna przyszlosc dla Kamionka moim zdaniem. Szkoda, ze
      decydenci nie wiedza o tym... Czytam to i krew sie gotuje.
    • Gość: Jola Popiołek Mogły być lofty, będą bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 18:55
      Z przykrością przeczytałam o tym, iż Rygawar został zrównany z
      ziemią. Z tym miejscem łączy się historia mojej rodziny. Tu przed
      wojną, do pracy, z Rygi przyjechał mój dziadek Jan Cyliński z żoną
      Made.To są moje łotewskie korzenie.Dziadek nie podpisał folkslisty i
      trafił do obozu koncentracyjnego.Babcia z mamą wracały często do
      przeżyć związanych z tym miejscem.W 1946 ja się tam urodziłam z
      Kamionka pochodził mój Tata.... szkoda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka