Dodaj do ulubionych

Cellulitis

04.06.02, 10:04
Dzien Dobry,

nie jestem pewna czy o tym moge napisac na tym forum. dowiedzialam ise od
kosmetyczki ze moj cellulit jest z rodzaju tluszcozwych, jak zwalczac ten typ.
podobno dieta ma tutaj duze znaczenie, ale co z zabiegami kosmetycznymi i
cwiczeniami??
dziekuje za odpowiedz
Kwiat
Obserwuj wątek
    • agnieszka.dobrowolska Re: Cellulitis 22.06.02, 08:35
      Zwykle celllulitis ma zwiazek z odkladaniem tkanki tluszczowej- przy nadwadze
      warto doprowadzic do redukcji masy ciala (dieta niskotluszczowa), natomiast
      masaze, cwiczenia na okreslone grupy miesni oraz kosmetyki nie sa bez
      znaczenia. Istotnym rowniez jest fakt, ze rozwoj cellulitu jest indywidualna
      cecha, tj. jedni nie maja pojecia co to jest, inni zas walcza z nim przez cale
      zycie.
      • martap1 Re: Cellulitis 25.06.02, 10:30
        Udało mi się pozbyć cellulitu :-)) Gorąco polecam GUAM, zabieg ten można zrobić
        u kosmetyczki (100-150) za jeden zabieg, trzeba ich zrobic około 10 aby efekty
        były trwałe, można również zrobić sobie GUAM samemu w domu (ja tak zrobiłam),
        opakowanie błotka starcza na 10-12 zabiegów. Kurcze....mówie Wam rewelacja,
        oprócz cellulitu ubyło mi równiez kilka ładnych centymetrów tu i ówdzie :-)))
        Pozdrawiam/Marta
        • reda3 Re: Cellulitis 25.06.02, 12:07
          martap1 napisał(a):

> Udało mi się pozbyć cellulitu :-)) Gorąco polecam GUAM, zabieg ten można zrobić
          >
          > u kosmetyczki (100-150) za jeden zabieg, trzeba ich zrobic około 10 aby efekty
          > były trwałe, można również zrobić sobie GUAM samemu w domu (ja tak zrobiłam),
          > opakowanie błotka starcza na 10-12 zabiegów. Kurcze....mówie Wam rewelacja,
          > oprócz cellulitu ubyło mi równiez kilka ładnych centymetrów tu i ówdzie :-)))
          > Pozdrawiam/Marta

Marto!
          A czy dalej musisz używać kremów na cellulit(profilaktycznie)? Czy Twój cellulit
          było widać? Czy bolała ciebie skóra przy szczypaniu? Czy miałaś go najwięcej na
          udach czy gdzie indziej?
          Właśnie się zastanawiam, czy nie kupic GUAM, ale muszę się dowiedzieć, czy na
          mnie to też podziała. Dzieki za odpowiedź. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka