Gość: da silva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 16:14 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Premier wyznaczył komisarza Piaseczna IP: 195.149.64.* 12.11.07, 16:15 No i dobrze, moze tym razem wygra ktos kto cos zrobi z tym piasecznem. Gdzie sa drogi? Gdzie ten wspolny bilet na kolej? Tam sie nie da juz zyc. Dzisiaj jechalem 30 min z centrum piaseczna do auchana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Tusku pospiesz się z tym nowym rządem IP: 64.124.166.* 12.11.07, 16:21 bo p.o. premiera Jarosław Kaczyński "odzyskuje" co się da Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeraszony po raz kolejny ten ....... pokazał za co ma prawo. IP: *.aster.pl 12.11.07, 16:49 zresztą jak cały ten ....... PiS szanuje prawo tak i ten ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujaszek Wania Lepszy Wróbel w garści, niż gołąb na dachu... IP: *.chello.pl 12.11.07, 17:00 Odpowiedz Link Zgłoś
endzu.1 Premier wyznaczył komisarza Piaseczna 12.11.07, 17:18 A mnie się wydawało że premierem jest Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znikomek z Pludr Re: Mordo ty moja IP: *.MAN.atcom.net.pl 12.11.07, 20:24 przeszkadzaja do końca, aż mnie trafia, lody powinny byc kręcone od 21 paździaernika, a będziemy kręcic dopiero od grudnia, ale co sie odwlecze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piasek Re: Mordo ty moja IP: *.aster.pl 12.11.07, 20:50 Pochodzę z piaseczna ale od 30 lat mieszkam w w-wie. Widze jakie zmiany zachodzą.Oby wszystkie miasta tak się rozwijały.Życzę oby jak najszybciej ten komisaż się wyniusł z Piaseczna.Inaczej wszystko rozpierdzieli.Jak zrobił to cały PIS.A co kurduple zrobili dobrego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzd Re: Mordo ty moja IP: *.MAN.atcom.net.pl 12.11.07, 21:30 Ty, warszawiaku piaseczyński, do szkoły - jak widac z twego postu - nie chodziłeś - stąd te błędy ortograficzne, że o stylistycznych nie wspomnę. Ale karierę w Warszawie zrobiłeś, mordo ty moja, dlatego nie dziwię się, że nienawidzisz PiSu: pisowcy obnażaja nieuctwo l niekompetencje (takze w pisowni) twoje i takich jak ty!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Mordo ty moja IP: *.cursor.pl 13.11.07, 14:35 nieważne z jakiej opcji jest tymczasowy komisarz. i tak będą wybory NARESZCIE KONIEC BEZPRAWIA i władzy absolutnej p. Zaklewskiego, któremu wydawło się że jest nieodwołalny. I koniec nepotyzmu, popierania Swoich ! Odpowiedz Link Zgłoś
felicjan15 Piaseczno to syf urbanistyczno-komunikacyjny 12.11.07, 21:21 Od 30 lat nie zmienił się ani o jotę układ drogowy. Podwoiła się za to liczba mieszkańców i pogorszyła komunikacja kolejowa. Co 5 pojazd przejeżdżającyc drogami 79, 721, 722 to ciężarówka a połowa z nich to TIR. Domy stoją jeden przy drugim, brak jest przestrzeni publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hannah24 Premier wyznaczył komisarza Piaseczna IP: 81.210.119.* 13.11.07, 08:47 Zamiast rzucać obelgi na PiS, które też nie lubię i na które nie głosowałam, może nieco o samej sprawie. Przepis na podstawie którego Zalewski musi odejść jest idiotyczny: nie podał w oświadczeniu MAJĄTKOWYM, że pełni funkcję prezesa piaseczyńskiego klubu sportowego SPOŁECZNIE. Ktoś po paru latach zauważył brak wpisu (zresztą burmistrz trochę sobie sam zaszkodził bo szukał haka na radnego, to radni opozycyjni znaleźli na niego)i zaczęło się. Ileś spraw sądowych, odwołania, w końcu sąd umarza warunkowo postępowanie, co i tak skutkuje odwołaniem. Część radnych broni burmistrza z wielkim zapałem i na wszelkie sposoby, więc trzeba dużo czasu, żeby dojść do obecnego stanu. W międzyczasie, przed kolejnym odwołaniem, Zalewski startuje w wyborach i WYGRYWA. Nie zdziwiłabym się gdyby doczekał do następnych wyborów, wystartował i wygrał. Tymczasem, jest grupa mieszkańców gminy, która z odejścia burmistrza się cieszy, bo jego działalność w Józefosławiu i Julianowie to szkodnictwo. Różne posunięcia lub ich brak sugerują totalną niechęć pana burmistrza do naszych wsi. Można o tym przeczytać na forum Józefosławia i w lokalnych gazetach. A Wyborcza pisze miałki artykulik sugerujący,że PiS znowu mąci, zamiast zająć się meritum. Piaseczno, jak na jedną z najbogatszych gmin w Polsce ma słabą jakość życia bo brak dobrej infrastruktury. To nie jest gmina przyjazna ludziom. Napływ nowych mieszkańców nie idzie w parze z rozbudową dróg, komunikacji, usług. Najgorzej, że nie widać kandydata, kandydatki na miejsce burmistrza rokujących lepiej niż on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norka Re: Premier wyznaczył komisarza Piaseczna IP: *.aster.pl 13.11.07, 21:29 W Piasecznie jak w caLej Polsce.Wszyscy się kłucą o wszystko i o nic.Byle moje było na wierzchu.W całym kraju najpierw się buduje a pużniej się zastanawia jak tam dojechać.Co kto chce niech mówi aleb Piaseczno bardzo się rozwinęło. Tylko się nie wygłupiajmy dajmy spokuj,ciągłe kłutnie do niczego nie doprowadzą.Nie da rady wszystkim dogodzić.LUDZIE TROCHĘ ROZSĄDKU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oii Premier wyznaczył komisarza Piaseczna IP: *.aster.pl 14.11.07, 08:11 w tej mieścinie nie da się żyć, i chośby nie wiem kto został burmistrzem już nc nie naprawi. Nie zburzy przecież jakiego osiedla żeby zrobić prarkingi czy plac zabaw albo prak. Już za poźno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Premier wyznaczył komisarza Piaseczna IP: 80.50.35.* 14.11.07, 11:08 Piaseczno najbogatszą gminą, Piaeczno bardzo się rozwinęło itp. Pytam gdzie jest naoczny dowód tego rozwoju i tego bogactwa? Piaseczno wygląda jak wyjęte żywcem z lat 70-tych, tyle że korki większe niż wtedy. Obdrapane kamienice, brud, brak dróg dojazdowych, parku z prawdziwego zdarzenia i można wymieniać w nieskończoność... gdzie te pieniądze najbogatszej gminy? W czyjejś kieszeni chyba :( Odpowiedz Link Zgłoś