Dodaj do ulubionych

Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji

15.11.07, 19:20
Bezdomni nie płacą biletów okresowych ZTM, ale to właśnie oni czują się
królami miejskiej komunikacji.
Podobno miał być monitoring, ochroniarze w miejskiej komunikacji i nie ma nic.
Kloszardzi rządzą!
Obserwuj wątek
    • apodemus Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji 15.11.07, 19:25
      Jakiś czas temu (niedawno) przez gazeciane forum przewinęła się dość
      burzliwa dyskusja po tym, jak bodajże kierowca miejskiego autobusu
      (nie pamiętam w jakim mieście) wyrzucił "pachnącego inaczej"
      obywatela z pojazdu. Sporo było tam głosów odsądzających tegoż
      kierowcę od czci i wiary za to, że tak potraktował człowieka...
      • 0ffka Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji 15.11.07, 19:32
        Szkoda że nie czytałam tegoż wątku :( Stanęłabym po stronie kierowcy!
        Kiedyś byłam świadkiem, jak dwóch kontrolerów chciało wyrzucić kloszardów z
        tramwaju, więc poprosili motorniczeg,o aby trochę zaczekał na przystanku i ten
        pacan im odmówił a ludzie dalej stali w koszmarnym tłoku, gdy brać niebieskich
        ptaków siedziała wygodnie w pustym końcu wagonu.
        • apodemus Link 15.11.07, 19:56
          O, tu jest ten artykuł:

www.gazetawyborcza.pl/1,82709,4611808.html

...a pod nim dyskusja na ponad 650 wpisów. To był Radom. OIDP, na
          pozaradomskich forach też było o tym głośno; jeśli Ci na tym zależy,
          to przejrzyj wypowiedzi z tego okresu. Ale myślę, że głosów pod tym
          artykułem i tak wystarczy :-)
          Pozdrawiam!
        • iminlove Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji 15.11.07, 21:28
          No ale tamtego zdaje się chcieli wyrzucić bo śmierdział (czy tam było coś o posiadaniu biletu?). Nie można wyrzucić za to, że śmierdzi, tylko za to, że nie ma biletu.
          Na tej samej zasadzie można byłoby w lecie potraktować spoconych ludzi - przecież też śmierdzą?
          • 0ffka Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji 15.11.07, 23:02
            Paragraf 11, punkt 1

Przepisy porządkowe związane z przewozem osób i bagażu środkami komunikacji
            miejskiej w granicach administracyjnych miasta Radomia:

Kierowcy pojazdów, przewoźnicy i zatrudnieni przez nich pracownicy oraz
            kontrolerzy biletów mogą odmówić przewozu osób zagrażających bezpieczeństwu lub
            porządkowi, w szczególności:

1) osób nietrzeźwych, które zachowują się w sposób nieodpowiedni wobec pasażerów,

2) osób, które zachowują się w sposób agresywny,

3) osób, które z innych powodów są niebezpieczne lub uciążliwe dla pasażerów!!!!!

Źródło: Gazeta Wyborcza
            • dorsai68 A tu z warszawskiego regulaminu: 16.11.07, 00:49
              § 11
              Osoby uciążliwe, zagrażające bezpieczeństwu lub porządkowi mogą być usunięte z pojazdu, przystanku lub ze stacji metra, bądź niedopuszczone do przewozu lub wejścia do strefy biletowej metra. Pasażerom tym nie przysługuje zwrot opłaty za ewentualny przejazd lub wejście do strefy biletowej metra.
              • iminlove Re: A tu z warszawskiego regulaminu: 16.11.07, 10:20
                Ale jak zdefiniować 'uciążliwy'? Czy bezdomny który śmierdzi, jest uciążliwy? A wielka, gruba, spocona baba, która też śmierdzi, też już będzie uciążliwa? Albo kobieta (albo facet:)), która jest za bardzo wyperfumowana? A matka z trójką małych, wrzeszczących dzieciaków? Jak ocenić, kto jest uciążliwy a kto nie?

[Ależ politycznie niepoprawny jest ten post:))]
                • Gość: xxx Jakoś pozostali nie mają takich watpliwości. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 14:10
                  Coś czuję, ze nie spotkałaś nigdy na swojej drodze śmierdzącego
                  bezdomnego. Uwierz mi, że normalna baba/facet nawet jak się tydzień
                  nie umyje i porządnie spoci, to nie dorówna temu SMRODOWI, "ludzi",
                  którzy nie myli się rok czy więcej i zyją w śmietnikach. Nie
                  dlatego, ze sa biedni, tylko dlatego, ze im się tak podoba! Znam
                  wielu biednych, którzy nigdy nie poszliby mieszkać do śmietnika- w
                  naszym kraju NIGDY nie jest to jedyne wyjście. Nie jesteśmy w
                  Afryce. No, ale w noclegowni trzeba być trzeźwym i utrzymywać
                  higienę. I tu jest problem!
                  • iminlove Re: Jakoś pozostali nie mają takich watpliwości. 16.11.07, 20:32
                    Wierz mi, spotkałam. Codziennie jeżdżę komunikacją miejską (swoją drogą nie uważam, żeby bezdomnych było tam jakoś specjalnie dużo). Kiedyś taki bezdomny usiadł za mną w tramwaju. A raz na trzy tygodnie jestem na centralnym (a w zasadzie dwa razy na trzy tygodnie;)), więc czuję.
                    Pytanie tylko, dlaczego ludzie potrafią zmobilizować się tak, że cały autobus wywala jednego śmierdzącego faceta, a nie potrafią powiedzieć czegokolwiek, gdy np. normalnie wyglądający, ale pijany facet zaczepia samotną kobietę?
                    W naszym kraju dzieją się różne rzeczy. Alkoholizm jest chorobą. Bieda jest wszechobecna. Ja tam mam więcej pozytywnych uczuć do śmierdzącego, ale zachowującego się spokojnie człowieka niż do pijanych, zaczepiających wszystkich ludzi. I mogę zrozumieć, że są sytuacje, kiedy człowiek trafia na ulicę, bo sobie nie radzi ze sobą i życiem. Ale nie rozumiem na przykład jak wykształceni, inteligentni ludzie potrafią upić się i wsiąść za kierownicę. Czy oni nie są bardziej 'uciążliwi' dla społeczeństwa? W końcu od smrodu nikt jeszcze nie umarł...
                  • 0ffka Re: Jakoś pozostali nie mają takich watpliwości. 16.11.07, 20:33
                    Właśnie! Bezdomni śmierdzą moczem, kałem, alkoholem, wymiocinami i na końcu
                    potem. Mają liczne insekty, są roznosicielami licznych chorób razaźliwych.
                    Strach siadać na miejsce, gdzie wcześniej taki kloszard siedział :(
                    • iminlove Re: Jakoś pozostali nie mają takich watpliwości. 16.11.07, 20:37
                      Tak. Lepiej zabrać swoje dziecko do parku i pozwolić mu się bawić na trawie, w której pełno jest psich kup. Albo kupić sobie truskawki ze straganu stojącego przy Marszałkowskiej;) To ja już wolę stanąć koło takiego bezdomnego;)
                      • Gość: kixx Re: Jakoś pozostali nie mają takich watpliwości. IP: *.acn.waw.pl 16.11.07, 21:08
                        a nie lepiej kupic truskawki na straganie na Marszalkowskiej ,pojsc
                        z dzieckiem do parku,usiasc na trawniku kolo grupki bezdomnych i
                        wspolnie z nimi zjesc te truskawki karmiac sie nawzajem?
                        • 0ffka Re: Jakoś pozostali nie mają takich watpliwości. 17.11.07, 00:15
                          Kixx dzięki za powyższy post :) Ot są ludziska którym pasuje fetor ludzkiego
                          ciała. Teraz wiem skąd w lecie tylu śmierdzących potem pasażerów w miejskiej
                          komunikacji. Za pewne to wielbiciele odoru bezdomnych.
                          • Gość: rany boskie Re: Jakoś pozostali nie mają takich watpliwości. IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.07, 01:49
                            0ffka napisała:

Ot są ludziska którym pasuje fetor ludzkiego
                            > ciała. Teraz wiem skąd w lecie tylu śmierdzących potem pasażerów w miejskiej
                            > komunikacji. Za pewne to wielbiciele odoru bezdomnych.

Cóż za wnioskowanie, huhu! No i ciekawe, w którym to poście ktoś ujawnił się
                            jako "wielbiciel odoru bezdomnych", hm? Jak miałbym naciągać to nazwałbym nim
                            ciebie - to ty wymieniasz rożne zapaszki, poklasyfikowane, podzielone,
                            intensywne, mniej intensywne... No no - dziadek Freud to by się ucieszył. No
                            samo to, że poznajesz bezdomnego po zapachu...Ja nie umiem za bardzo - dlatego
                            spytałem o te trasy.
                            A reszta - mam wrażenie - ironizuje, bo cóż tu robić, kiedy "ludziska" ogłaszają
                            dyktaturę bezdomnych i chcą ich wysyłać do obozów pracy...

• Gość: michał Re: Jakoś pozostali nie mają takich watpliwości. IP: *.aster.pl 30.11.07, 11:26
                              Przepraszam, ale poprawność polityczna i ludzkie uczucia czasem wprowadza
                              paranoję. Jeśli wchodzi do autobusu ktoś czyj zapach wykręca mnie nie do
                              zniesienia, mimo że jestem na drugim końcu pojazdu to coś tu nie gra. W
                              noclegowniach są prysznice, można się odwszyć i dostać czyste ubranie, warunek
                              jest tylko jeden- nie wolno pić.

Jeśli to dla kogoś warunek nie do zaakceptowania, to niech się nie dziwi że nie
                              jest akceptowany jego smród w środkach komunikacji publicznej.

Nie mylmy tolerancji z akceptacją. Człowiek ma swoje wybory- jeśli wybiera życie
                              na śmietniku bez mycia to niech ponosi konsekwencje swojego wyboru. Ma możliwość
                              zmiany- Monar, Caritas i inne organizacje wyciągają pomocne ręce, wystarczy
                              skorzystać z pomocy.

Obawiam się że problem się za jakiś czas zaostrzy, bo jadłodajnia przenosi się
                              spod PeKiNu na Powiśle, więc mieszkańcy Centralnego będą sobie wygodnie
                              podjeżdzać na obiadki. Wrażliwsi pasażerowie będą musieli chodzić pieszo Alejami
                          • iminlove Re: Jakoś pozostali nie mają takich watpliwości. 17.11.07, 09:52
                            Tego nie powiedziałam. Natomiast jest dużo więcej bardziej niezdrowych rzeczy, które z pewnością czynisz.
                            I nie zapominaj, że pod tym smrodem, insektami i brudnymi ubraniami wciąż jest człowiek. I ma uczucia, tak samo jak Ty.
                    • Gość: rany boskie Re: Jakoś pozostali nie mają takich watpliwości. IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.07, 21:35
                      0ffka napisała:

> Właśnie! Bezdomni śmierdzą moczem, kałem, alkoholem, wymiocinami i na końcu
                      > potem. Mają liczne insekty, są roznosicielami licznych chorób razaźliwych.
                      > Strach siadać na miejsce, gdzie wcześniej taki kloszard siedział :(

Wiesz, to może czas pomyśleć o przeprowadzce gdzieś dalej od miasta, zamiast tu
                      histeryzować i ziać nienawiścią, hm?
                      Swoją drogą, ciekawe, jaką trasa codziennie podróżujesz, że spotykasz aż tak
                      wielu bezdomnych; a! i jeszcze masz czas, żeby wczuwać się w zapach i wydzielać
                      kolejne składniki, które się nań składają. A może po prostu to z tobą jest coś
                      nie tak, hm?

Ja na przykład codziennie jeżdżę komunikacją miejską, a najczęściej
                      "newralgicznymi" trasami(okolice Centralnego) i szczerze mówiąc nie pamiętam,
                      kiedy ostatni raz czułem te wszystkie wymienione przez ciebie smakołyki...

PS. Ale co tam! Do księgi skarg, wniosków i zażaleń dorzucę coś od siebie -
                      zakaz wsiadania do środków komunikacji miejskiej wycieczek szkolnych powyżej 15
                      uczniów. Ależ oni są uciążliwi! Też roznoszą zarazki, a do tego narażają mnie na
                      trwałą wadę słuchu. Już wole psy(pod warunkiem, że nie szczekają, oczywiście)
                      O! albo kategoryczny zakaz wsiadania ze śmierdzącym żarciem! To dopiero
                      śmierdzi(idąc twoim tropem: stary tłuszcz, mięcho, cebula, jakieś cuchnące sosy,
                      a fuj!).
                      • iminlove Re: Jakoś pozostali nie mają takich watpliwości. 17.11.07, 09:57
                        'rany boskie, jestem kioskiem?' :)))

Co do bezdomnych - też za dużo nie spotykam. W okolicach centralnego widziałam parę razy w tramwaju faceta, który zbiera pieniądze, bo ma dużą wadę wzroku (mówi takim monotonnym głosem, zawsze tą samą formułkę) - nie śmierdzi. Jest też jakaś rumunka (wnioskuję po karnacji) w okolicach Placu Zbawiciela - ulicy Puławskiej - nie śmierdzi. No i raz usiadł za mną bezdomny jak jechałam Marszałkowską, śmierdział okrutnie, ale to był jedyny raz. A jeżdżę codziennie.
                        Cóż, wrażliwym pozostają taksówki;)
      • Gość: infff Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 14:39
        To było dokładnie w Radomiu (ok.3 tyg. temu)
    • Gość: łoś Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji IP: *.is-a-tor-exit-node.see-http-tor.eff.org-for-details.spemaus.net 16.11.07, 02:18
      Warszawiacy ale jesteście wredni, wy macie mieszkania a oni nie.
      • snajper55 Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji 16.11.07, 08:48
        Gość portalu: łoś napisał(a):

> Warszawiacy ale jesteście wredni, wy macie mieszkania a oni nie.

No i co z tego. To nie jest powód, aby śmierdzieć.

S.
      • szaser Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji 16.11.07, 08:51
        Warszawiacy ale jesteście wredni, wy macie mieszkania a oni nie.

Nomen omen łosiu jeden, jeśli jesteś taki dobry to zabierz ich do
        własnego łóżeczka łatwo być dobrym cudzym kosztem)

Mieszkania nie mam, ale jak się pracuje i nie chla, to można wynając
        jakiś kąt. Bezdomini to są na własne życzenie i takich bym
        skoszarował i do obozu pracy. A ja mimo, że bez mieszzkania, myję
        się dwa razy dziennie i pachnę oryginalną wodą kolońską i jeszcze
        stać mnie na kablówkę.
        • Gość: rany boskie Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.07, 08:57
          szaser napisał:

Bezdomini to są na własne życzenie i takich bym
          > skoszarował i do obozu pracy.

Towarzysze, bądźcie czujni - wróg nie śpi. Walka klas trwa!
          Bezdomni mężczyźni do obozów pracy, kobiety do komór gazowych, krawaciarze na
          Kanary!

A ja mimo, że bez mieszzkania, myję
          > się dwa razy dziennie i pachnę oryginalną wodą kolońską i jeszcze
          > stać mnie na kablówkę.

Hm, ale widzę, że książek nie czytasz... No tak, ale tu chodzi o ten inny wymiar
          zwrotu: "stać mnie na to".

Liberałowie i ćwierćinteligenci wszystkich krajów łączcie się!
          Cała stolica walczy z kloszardami! Prawo do odetkanego nosa, prawem człowieka!

• j_karolak Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji 16.11.07, 09:04
            No wiesz, nie śmiej się z niego. On w końcu pachnie orginalną wodą
            kolońską. :)
            • cerambyx Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji 18.11.07, 01:18
              j_karolak napisał:

> On w końcu pachnie orginalną wodą
              > kolońską. :)

pachnacych nieorginalna woda kolonska tez skoszarowac! nie bedziemy wsrod
              uciazliwego motlochu podrozowali ;))))
        • iminlove Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji 16.11.07, 10:22
          takich bym
          > skoszarował i do obozu pracy

No, ktoś to już kiedyś wymyślił...
          • Gość: 88 Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 14:12
            > No, ktoś to już kiedyś wymyślił...

I poskutkowało, tylko durne lewactwo musiało mu oczywiscie
            przeszkodzić...
            • iminlove Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji 16.11.07, 20:33
              Czy ja wiem, czy poskutkowało?
        • Gość: tramp chyba wczoraj jechalismy jedną linią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 15:14
          > A ja mimo, że bez mieszzkania, myję
          > się dwa razy dziennie i pachnę oryginalną wodą kolońską i jeszcze
          > stać mnie na kablówkę.

Koleś tak się uwalił oryginalnymi wodami kolońskimi że po 10 minutach zacząłem
          tęsknić za menelami a po 20 przeszedłem na drugi koniec autobusu (żadnemu (nawet
          najbardziej śmierdzącemu) kloszowi jeszcze do tej pory się nie udało zmusić mnie
          to ucieczki) :D
    • Gość: rany boskie Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.07, 08:52
      0ffka napisała:

> Bezdomni nie płacą biletów okresowych ZTM, ale to właśnie oni czują się
      > królami miejskiej komunikacji.
      > Podobno miał być monitoring, ochroniarze w miejskiej komunikacji i nie ma nic.
      > Kloszardzi rządzą!

Oj, oj - ale histeeeeeeria. "Królowie komunikacji" - phi śmiechu warte
      sformułowanie.

PS. Czasem, szczególnie latem, to ja nie odróżniam domnych od bezdomnych.

• Gość: 1939 Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji IP: 209.216.230.* 16.11.07, 15:22
        Hitler zabijał odmieńców,to niektórych wynurzenia do tego prowadza.Latem
        tego roku jechałem autobusem, nie było bezdomnych, pomimo to śmierdziało;
        wszystkim ja musiałem to znieść.Z rozmów wynikało że to byli
        Warszawiacy.Trochę umiaru.
        • Gość: Pachnący Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji IP: *.chello.pl 17.11.07, 16:59
          Jeśli nie płacą za bilet, to nie mają prawa jeździć komunikacją i obojętne czy
          śmierdzą , czy nie.Dlaczego ludzie , którzy płacą mają znosić smród
          niepłacących? Tym wszystkim obrońcom śmierdzieli co nie spotykają bezdomnych
          polecam przejazd jakąś linią, która kursuje pomiędzy Centralnym a jakimś skupem
          złomu( np. kiedyś to było 192).
          Nie płacą, nie jeżdżą, to nie jest dyskryminacja, Hitler ani żadne takie bzdury.
          U nas zawsze są obrońcy uciśnionych, śmierdzieli, palaczy,srających psów itp.
          Zawsze się znajdą obrońcy i tolerancyjni.
          • Gość: rany boskie Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.07, 23:03
            Gość portalu: Pachnący napisał(a):

> U nas zawsze są obrońcy uciśnionych, śmierdzieli, palaczy,srających psów itp.

A może po prostu zdrowego rozsądku...

Co do propozycji przejażdżki- wiem, gdzie jest Centralny, ale nie znam cholera
            żadnego skupu złomu. Pomożecie?
            A może w ogóle to w tych skupach złomu jest problem-zamknąć je. Albo w samym
            złomie-zakazać. Bo chyba nie w Centralnym, hm?

Nie no, ale poniekąd was rozumiem -całe miasto pachnie fiołkiem i perfumą aż się
            chce oddychać pełną piersią, a tu wsiada taki skunks, nie? Proponuje wszystkim
            aktywistom wykonanie wlepek z hasłami: "Odpady kapitalizmu na wysypisko(albo na
            Wyspy)!", "Polska dla pachnących!".
            No przynajmniej przeprowadzić ankietę wśród korzystających z komunikacji: Jaki
            zapach najbardziej Pani/Pan lubi?

I problem z głowy.

PS. Dla tych wszystkich mających problem z aktywnym czytaniem(niepoprawnie
            politycznie: wtórnych analfabetów) - nikt nie pisze, że NIE spotyka bezdomnych,
            tylko że dzieje się to stosunkowo rzadko. A już na pewno nieproporcjonalnie do
            tonu tej dyskusji.

• Gość: Pachnący Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji IP: *.chello.pl 17.11.07, 23:48
              Nie mają biletu, nie jadą, to takie proste i nie dyskryminujące, zwyczajnie
              zgodne z przepisami.
              Gdzie jest zdrowy rozsądek w tym, że ludzie którzy płacą za bilety mają wąchać
              niepłacących śmierdzieli?
              Moje hasło: autobusy i tramwaje dla płacących za bilety. Potrafisz to pojąć
              obrońco śmierdzieli?
              Skup złomu jest np.na ul. Kłobuckiej. Stara trasa 192, od Centralnego do skupu
              złomu, miałem okazję wiele razy widzieć i czuć pasażerów tej linii, jaka
              szkoda,że już nie ma tej linii.Mieszkańcy Centralnego będą musieli znaleźć nową
              trasę dla siebie, może jakąś linią, którą Ty jeździsz, mam nadzieję.

• Gość: Muchomorek Smierdziele gonią śmierdzących IP: *.gothcafe.com 18.11.07, 00:22
                Jaka jest definicja co to jest smród? Jest to woń nieprzyjemna dla
                poszczególnych osób.Dla jednego będzie to zapach dezodorantu /kiblowy/ dla
                innego zapach szanel i tym pod... Proszę państwa mówmy o menelach i
                brudasach, nie róbmy z wszystkich Warszawiaków brudasów i
                śmierdzieli.Jak panie zaczną nadużywać perfum i dezodorantów wtedy
                będziemy mieli smród.
              • Gość: rany boskie Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.07, 00:39

> Nie mają biletu, nie jadą, to takie proste i nie dyskryminujące, zwyczajnie
                > zgodne z przepisami.

Jak rozumiem, tylko bezdomni śmierdziele nie mają biletów.

> Gdzie jest zdrowy rozsądek w tym, że ludzie którzy płacą za bilety mają wąchać
                > niepłacących śmierdzieli?

Vide supra(dla braci spod znaku analfabetyzmu;nie tylko wtórnego: patrz wyżej)

> Moje hasło: autobusy i tramwaje dla płacących za bilety. Potrafisz to pojąć
                > obrońco śmierdzieli?

Znowu vide supra. Jak widzisz potrafię to pojąć. A tego, że ja to pojmuje nie
                pojmujesz Ty!

Mieszkańcy Centralnego będą musieli znaleźć nową
                > trasę dla siebie, może jakąś linią, którą Ty jeździsz, mam nadzieję.
                >

Dziękuje bardzo! Jak wsiądzie choć jeden powiadomię na forum niezwłocznie. Będę
                czujny - wróg nie śpi.
                • Gość: Pachnący Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji IP: *.chello.pl 18.11.07, 12:28
                  Dyskusja z idiotami nie ma sensu, żegnam. Tacy zawsze potrafią odwrócić kota
                  ogonem.Zaproś ich do swojego domu, idzie zima.
                  • Gość: rany boskie Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.07, 13:15
                    Hm... Idiotyczne jest twoje rozumowanie. Nie umiesz logicznie uargumentować
                    swoich poglądów. Dowód:

> Dyskusja z idiotami nie ma sensu, żegnam. Tacy zawsze potrafią odwrócić kota
                    > ogonem.Zaproś ich do swojego domu, idzie zima.

To zdanie się kupy nie trzyma.

Wyjaśnienie(dla nie-idiotów, ale za to wtórnych analfabetów): Chodziło mi o
                    Twoje troszkę głupawe klasyfikowanie gapowiczów na śmierdzących i pachnących.
                    Jeżeli to jest dla ciebie odwracanie kota ogonem, to albo przeczytaj swoje
                    poprzednie wpisy i następnym razem postaraj wyrażać się jaśniej, albo spadaj, bo
                    jesteś głupi.

Życzę Pachnących podroży do wszystkich skupów złomu w mieście.

Idiota(ale za ro płacę za bilet i chyba nie śmierdzę)

• Gość: Jaga Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji IP: 204.13.236.* 18.11.07, 13:35
                      Dla mnie śmierdzą palacze papierosów, choć są domyci. Przestańcie mówić
                      że Warszawiacy śmierdzą, jest to margines i margines społeczny. Czy
                      Polacy mają bać się Warszawy bo śmierdzi? To samo jest w innych
                      miastach Polski.
                  • 0ffka Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji 18.11.07, 14:01

> Dyskusja z idiotami nie ma sensu, żegnam.
                    Podpisuję się po tym postem :)
                    PS
                    Ja dodam, że miłośnicy kloszardów, uprawiają kryptotrolling :D a trollami się
                    nie dyskutuje!
                    • Gość: 0876485784 Re: Terror bezdomnych w miejskiej komunikacji IP: 193.39.71.* 18.11.07, 21:29
                      powinno wywiezc sie smierdzieli umyc i do robot drogowych niech do czegos sie
                      przydadza
                      tak samo jak powinno wywiezc sie z naszego kraju imigrantow, mam dosyc
                      upierdliwych rumonow czy innych cyganow ktorzy wyludzaja pieniadze od ludzi albo
                      udaja ze graja na roznych instrumentach!
                      Powinno sie skonczyc rowniez z beczacymi bachorami
                      milego dnia :P
                      • szaser Precz ze śmierdzielami! 19.11.07, 09:33
                        Rzeczywiście, mam wrażenie, że rozmowa toczy się na Truskawieckiej.
                        • stworzenje 504 21.11.07, 21:44
                          od paru tygodni jak sie zrobilo chlodniej nagminnie dziady sobie korzystaja z
                          tej linii i jada cala trase od kabat na centralny,ma reszta malo sie nie wymiotuje!!
                          • Gość: jedno f Idźmy krok dalej IP: 195.47.201.* 22.11.07, 12:17
                            A ja postuluję!

Zakazać dostępu do forum wszystkim nickom z podwójnym "f" w nicku!
                            Nicki te są znacząco różne od wszystkich innych normalnych nicków i
                            jako potencjalnie podejrzane powinny być izolowane od zdrowej części
                            forumowego społeczeństwa!
                            Nie dajcie wiary wrogiej propagandzie!
                            • Gość: xxx Od razu widac, kto jest lewackie dziecko z bogatej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 18:26
                              rodziny i nigdy autobusami nie jeździ! Wszyscy "humaniści", którzy
                              litują się nad śmierdzącymi dziadami (nie wiadomo po co ta litośc?
                              Prawdopodobnie na złość pozostałym forumowiczom) są wożeni
                              samochodzikami przez rodziców i nie mają pojęcia, co to jest smród
                              menela zyjącego na śmietniku!
                              • Gość: michał Re: Od razu widac, kto jest lewackie dziecko z bo IP: *.aster.pl 30.11.07, 11:40
                                Gość portalu: xxx napisał(a):

> rodziny i nigdy autobusami nie jeździ! Wszyscy "humaniści", którzy
                                > litują się nad śmierdzącymi dziadami (nie wiadomo po co ta litośc?
                                > Prawdopodobnie na złość pozostałym forumowiczom) są wożeni
                                > samochodzikami przez rodziców i nie mają pojęcia, co to jest smród
                                > menela zyjącego na śmietniku!

dodam jeszcze że mającego wybór- są noclegownie gdzie może dostać czyste
                                ubranie, umyć się, odwszyć, pomoc dla bezdomnych jest wystarczy że z niej
                                skorzystają. Wystarczy nie pić- to praktycznie jedyny warunek, jeśli jednaj to
                                za dużo, to ja toleruję odmienny wybór życiowy tego człowieka, jego sprawa, o
                                ile on będzie tolerował mój wybór życiowy i nie wejdzie do środków komunikacji
                                publicznej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka