alleluja_i_do_przodu 01.01.08, 16:49 3,5 mln zł / 20 tys. osób. Bufetowej gratulujemy oszczędności, szkoda tylko, że nie płaciła z własnej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: he he he Re: 175 zł od osoby kosztował sylwester pod pałac IP: *.chello.pl 01.01.08, 16:57 nie wiem czy to jeszcze szampan mi szumi w głowie, ale niechby i tak było przez cały rok to dzięki ci bufetowo za tego sylwka pod pałacem, a nawet Jaa_dze gotów jestem nie .. więcej słów przykrych. jeszcze raz DZIĘKUJĘ :) HEY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 175 zł od osoby kosztował sylwester pod pałac IP: *.chello.pl 01.01.08, 21:12 ...i tak się wydaje publiczne pieniądze.O swoje zawsze się dba Odpowiedz Link Zgłoś
monika.baka Boże, zaczyna się polaczków pospolite liczenie... 01.01.08, 22:37 No i się zaczęło, 175 złotych - koszmar. Nie było imprezy pod Pałacem bo kaczor wymyślał jakieś brednie z antyterrorystami i latającymi praszczurami - źle. Bufetowa zrobiła fajną, dobrze zorganizowaną imprezę - też źle i to jeszcze policzył burik jeden z drugim i po 175 zeta na głowę im poszło. No normalnie skandal ! A byłeś jeden z drugim ? Widziałeś organizację ? Widziałeś artystów ? Żarcie rozdawane tysiącom osób jadłeś ? Nie ? Lepiej w domu siedzieć i oglądać jak w tefałpe o północy jedna trupia prezenterka z drugą z kilonkami szampana wznosi toast... Rzygać mi się chce jak czytam te narzekania. Już widzę polaczkowy ryjek z czosnkowo-cebulowym wyziewem, żółte zęby, brak ust tylko czerwona linia graniczna otworu gębowego i liczenie, liczenie, narzekanie. Ty jedno słowo - polaczek 50 i to z wrzaskiem. No i wydałeś chmurzaku 175 złotych no i co się stało ? Ludzie się dobrze bawili, było fajnie. Po co liczyć, jak Cię nie stać wyprowadź się pod Sanok, tam życie jest o połowę tańsze a jak mieszkasz w stolycy, jeździsz na urlop raz na 37 lat do Giżycka ze schabowymi w słoikach i straszysz warszawskimi blachami na swojej skodzie albo dełu to zamknij otwór gębowy i płać, po to żeby ludzie się dobrze bawili jeżeli TObie nie chciało się ruszyć polaczkowego tyłka. Bez poważania dla burików... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. No niezle, z pasja napisane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 23:12 Ale brak Ci empatii. Przelicz tylko ile piw moglby sobie taki "jeden z drugim" kupic za te 175 zetow, to ich zrozumiesz! Natomiast "burik" to co to? Nowa odmiana buraka? Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: No niezle, z pasja napisane 02.01.08, 00:16 wole impreze pod palacem niz np wizyte fotygi w gorach z obstawa borowikow na koszt panstwa wole impreze pod palacem niz dotacje z budzetu na budowe swiatyni opatrznosci wole impreze pod palacem niz cala mase innych glupich pomyslow. mieszkancy warszawy maja prawo takze do zabawy a nie tylko do obowiazkow. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.baka Re: No niezle, z pasja napisane 02.01.08, 08:30 Burik to taki lekko ( bardzo lekko ) cywilizowany rodzaj buraka, taki co ma 100 metrów mieszkanie na kredyt, ale obkleja sufit kasetonami. Taki co ma nową Skodę i nawet czasami chodzi do teatru, ale latem wkłąda białe soxy i do nich sandał. Taki, co zaprasza na Gryll za 5000 zł i pali go na balkonie zasmradzając pół ploku. Burik koniecznie kupuje telewizor plazmowy na raty i nagrywarkę diwidi. Burik zawsze ma najnowszy model telefonu komórkowegoTaki co pójdzie na fajną imprezę w Sylwestra pod Pałac Kultury, nawet nieźle się bawi ale w Nowy Rok wejdzie na forum, wyliczy i pokaże jakim jest burikiem - wystarczy mu jedno zdanie, żeby tylko dowalić innym. Tak już ma, z mlekiem matki wyssał. Nie pokaże Ci tego w pierwszym kontakcie, ale to czy jest burikiem czy nie wyjdzie prędzej czy później. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Boże, zaczyna się polaczków pospolite liczeni 02.01.08, 20:11 monika.baka napisała: > No i się zaczęło, 175 złotych - koszmar. Jak na imprezę z pieniędzy publicznych to jednak dużo. > A byłeś jeden z drugim ? Widziałeś organizację ? Widziałeś > artystów ? Żarcie rozdawane tysiącom osób jadłeś ? Nie ? Lepiej w > domu siedzieć i oglądać jak w tefałpe o północy jedna trupia > prezenterka z drugą z kilonkami szampana wznosi toast... Nie udawaj kobieto, że nie rozumiesz. Jeżeli mamy do wyboru wydać pieniądze na inwestycję (drogi, komunikacja miejska) albo na czystą konsumpcję - to nic dziwnego, że rozsądnych ludzi to obrusza. Rzygać mi > się chce jak czytam te narzekania. Już widzę polaczkowy ryjek z > czosnkowo-cebulowym wyziewem, żółte zęby, brak ust tylko czerwona > linia graniczna otworu gębowego i liczenie, liczenie, narzekanie. Widać niebywała w świecie jesteś. Bo liczenie to cecha nie tyle Polaków, ile każdego myślącego człowieka niezależnie od narodowości. A Twoje epitety pod adresem naszej nacji budzą tylko politowanie. > 175 złotych no i co się stało ? Ludzie się dobrze bawili, było > fajnie. Po co liczyć, jak Cię nie stać wyprowadź się pod Sanok, tam > życie jest o połowę tańsze Problem w tym, że to były pieniądze publiczne. Wydawanie pieniędzy blisko dwóch milionów mieszkańców na zabawę dziesięciu tysięcy jest złodziejstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: Boże, zaczyna się polaczków pospolite liczeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 22:17 Jedno pytanie - ale czy oni planowali impreze na 20tys, czy na wiecej, a tyle przyszlo? Czy jakby bylo 40tys i po przeliczeniu 80zl, to juz lepiej bys sie poczul? A to wciaz ta sama suma bylaby wydana! Odpowiedz Link Zgłoś
monika.baka Karolak... 03.01.08, 08:43 Zgadzam się z przedmówcą. Impreza była zorganizowana jak na stolicę rozwijającego się kraju bardzo OK a że gawiedź nie przyszła bo nie wiadomo co to niczyja wina. Promocja była bardzo dobra, gwiazdy też OK. Nie mam pojęcia co sie stało. Jakby przyszło 100 000 zapłaciłbyś 35 zł, lepiej ? Jakby przyszło 200 000 to już 17,50 też za dużo ? Odpowiedz Link Zgłoś
radiomis Re: cos tam... 03.01.08, 09:47 czytam.... zaluje, ze czytam. ktos napisal: "Zapamiętaj że INTERNET to coś takiego jak HYDE PARK (można wypowiedzieć swoje zdanie )" No coz - dziekujemy za wyjasnienie. Ale kiedy doszedlem do: "Monisia jeśli Warszawa ci śmierdzi.. .Jeśli nie zgadzasz się to twoja sprawa, ja nie muszę zgadzać się z toba .........ale nie upoważnia cię to do obrażania innych" to przyszlo mi do glowy, ze piszacy skupil sie na doborze slow. Marnym zreszta. Po co o obrazaniu pisze ktos, piszacy "ci, toba, cie" ? Toz to jest wlasnie przyklad kultury. Pokaz mi jak piszesz a powiem Ci kim jestes :) Moniko - polowa sie usmiala z tego, co napisalas. Druga polowa nie zrozumiala i sie odszczekuje. Inteligentna kobieta (madra baba-zeby wszyscy zrozumieli) powinna byc ponad to. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomis Re: Boże, zaczyna się polaczków pospolite liczeni 03.01.08, 09:53 > "Problem w tym, że to były pieniądze publiczne. Wydawanie > pieniędzy blisko dwóch milionów mieszkańców na zabawę dziesięciu > tysięcy jest złodziejstwem" Jako prawy obywatel powinienes zaraz po uswiadomieniu nam (i sobie) tego "faktu" - zlozyc odpowiednie doniesienie do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
chromare1 Re: 175 zł od osoby kosztował sylwester pod pałac 02.01.08, 09:42 ....a najbardziej Warszawscy stają sie ci którzy od paru lat tu mieszkają .Monisia jeśli Warszawa ci śmierdzi i warszawskie blachy to droga wolna ....wracaj do domu lub wyjedż na wyspy. Zapamiętaj że INTERNET to coś takiego jak HYDE PARK (można wypowiedzieć swoje zdanie ).Jeśli nie zgadzasz się to twoja sprawa, ja nie muszę zgadzać się z toba .........ale nie upoważnia cię to do obrażania innych . A czy to samo powiesz widząc internautę oko w oko .JEŚLI KONIECZNIE CHCESZ SKRYTYKOWAĆ TO RZECZOWO .............. np 175zlp.....więcej wydaję na papierosy ......jest okazja w jednym miejscy zobaczyć gwiazdy ( bilet na jeden koncert to 50zlp !!!)........itd. I SZANUJ INNYCH ...........bo może właśnie skrytykowałaś swojego szefa ,mamę ,brata lub sowją najlepszą koleżanke ( może mieć kilka nicków w Necie ). Swoją drogą zastanawiam się jak byś wybrnęła z takieej sytuacji. Coś mi się wydaje że zabawa sylwestrowa nie udała się ..........strasznie dużo złości u ciebie .Zamiast krytykować innych /mieć pretensje .......zobacz co u ciebie nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
chromare1 Re: 175 zł od osoby kosztował sylwester pod pałac 02.01.08, 09:47 ciśnienie 200/100, tętno 220......to monika myśli .......................tylko dlaczego ze słuzbowego komputera !!!!!! halo ,halo halo Odpowiedz Link Zgłoś
monika.baka Bubku posłuchaj... 02.01.08, 14:04 Po pierwsze nie wiem skąd myśl o służbowym komputerze, może czegoś nie wiem ? Piję sobie właśnie kawę w środku dnia w swoim mieszkaniu. Po drugie jak widać impreza się udała, tak uważa większośc więc tak sprawę traktujemy ( demokratyczne prawo więszości ). Po trzecie skoro to jest hyde-park to chyba też mogę napisać co myślę o śmierdziuchach-polaczkach, skąpych stworkach z reklamówkami w rękach, dla których ten Sylwester to była pewnie jedyna rozrywka w roku i to jeszcze narzekają. Po trzecie pisze co myślę i choćbyś bubku napisał tu jeszcze wiele umoralniających postów potraktuje je jaki niemerytoryczne i nudne bo nic z nich nei wynika, jedyny konkret to to, że piszę ze złożbowego komputera ( brednia ) i skacze mi jakieś tam ciśnienie ( żart na poziomie przedszkola ). No więc Bubku posłuchaj, jeżeli 175 złotych sprawiło komukolwiek radośc to jestem w stanie to zapłacić a jak Ci za drogo to zmień miejsce zamieszkania. Ile płacisz za tankowanie swojego rumaka ? Ja średnio 265 złotych i to dla mnie dużo, nad tym bym się raczej głowiła a nie nad tym, że 175 złotych wydano po ciężich wyliczeniach burików. Jakby przyszło więcej ludzi to by wyszło mniej, ale po co iśc ? Lepiej siedzieć w domu a później narzekać. Boże co za kretyni ! Na temat warszawskiego pochodzenia nie będę dyskutować, zacznę dopiero wtedy kiedy ci, którzy tak narzekają zarzekną się, że nie mają żadnej rodziny w Nowym Jorku, Szikago, Lądku Brytyjskim. Przecież to nie jest ich miasto, co zatem tam robią. Nie jest dla mnie partnerem do ŻADNEJ !! rozmowy ktoś, kto nie rozumie podstawowych zasad urbanizacji i tego, że duże miasta na całym świecie zawsze przyciągały ludzi z całego kraju i zagranicy. Jeżeli ktoś tego nie rozumie może wystrzelić się w kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.baka P.S. Do Bubka(i) chromare1 czy jakoś tak... 02.01.08, 14:08 P.S. A te dziesiątki ciągów kropek w Twojej wypowiedzi to system mózgowy się zawiesza ? Jakby mi komputer takie kropki stawiał wyrzuciłabym, ale może lepiej zresetuj dysk. Jak żałujesz ludziom 175 złotych na Sylwestra to pewnie zwojów też nie przeczyścisz. Cięcie kosztów, hehe buriki opanowją świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 098ii Re: P.S. Do Bubka(i) chromare1 czy jakoś tak... IP: *.floraland.pl 02.01.08, 16:08 te lala- lepiej się przyznaj że ci się paluszek omsknął na klawiaturze i wyszło co wyszło- jakieś mityczne "buriki"- zamiast buraki-ale lepiej stworzyć burika niż się przyznać do błędu...haha Odpowiedz Link Zgłoś
monika.baka Re: P.S. Do Bubka(i) chromare1 czy jakoś tak... 02.01.08, 16:19 Użyłam tego zwrotu w pierwszym swoim poście kilka razy, tylko Tobie zdarza się widocznie powielić w jednym tekście ten sam błąd. Ja napisałam to celowo. Czasami ludzie wpadają na jakieś pomysły, bardziej oryginalne niż bełkotliwy tekst o tym, że ktoś popełnił błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 098i Re: P.S. Do Bubka(i) chromare1 czy jakoś tak... IP: *.floraland.pl 02.01.08, 16:27 ale skąd tyle jadu w tobie kobieto- racje masz i zgadzam się z Tobą w niektórych kwestiach ale widzę ze czegos ci brakuje moze masz stresującą pracę, brak sexu , menopauza...itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
monika.baka Re: P.S. Do Bubka(i) chromare1 czy jakoś tak... 02.01.08, 16:29 Nie, żadnego jadu. Po prostu nie podlizuję się głupocie, ot co... Poza tym jestem bardzo zadowloną racjonalistką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 098i Re: P.S. Do Bubka(i) chromare1 czy jakoś tak... IP: *.floraland.pl 02.01.08, 16:31 skoro tak to pozdrawiam - głupote i chamstwo trzeba piętnować i tępić na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
boruta_wwa Re: 175 zł od osoby kosztował sylwester pod pałac 02.01.08, 19:31 dzięki HGW Warszawa wreszcie wróciła do grona miast cywilizowanych, to tylko w faszytskowskiej głowie kogoś z pisu mogło się urodzić aby zakazać warszawiakom zabawy na świeżym powietrzu z jakiegoś wyimaginowanego powodu... b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Re: 175 zł od osoby kosztował sylwester pod pałac IP: *.chello.pl 02.01.08, 19:55 boruta_wwa napisał: > dzięki HGW Warszawa wreszcie wróciła do grona miast cywilizowanych to tylko w faszytskowskiej głowie kogoś z pisu mogło się urodzić aby > zakazać warszawiakom zabawy na świeżym powietrzu z jakiegoś > wyimaginowanego powodu... idż mamusi nawrzucaj, że cie nie poroniła a póżniej przytul się do kaloryfera i zwal z krzyża kopnij jeszcze tatusia w ryj jak ci się będzie przyglądał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie chce mi się Re: 175 zł od osoby kosztował sylwester pod pałac IP: *.chello.pl 02.01.08, 21:48 ...i tak się kończy każda dyskusja w necie !!!!Może należy zapytać o zdanie autorytet np p Bartoszewskiego ( tylko niech nie ubliza od bydła). czy to zakończy dyskusję ???? Odpowiedz Link Zgłoś