Gość: LaMexico IP: 57.66.44.* 11.02.08, 14:45 Szukam naprawdę dobrej restauracja meksykańskiej. Co możecie polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwiaty-aga Re: Kuchnia meksykańska 11.02.08, 16:10 ja lubię el popo, chociaz nie smakuje tak jak w meksyku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek O. Re: Kuchnia meksykańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 19:44 Na pewno nie polecam dwóch lokali: El Popo na Senatorskiej i Fiesta Tortilla na Foksal. W pierwszej do żeberek barbecue dali zimny i TWARDY!!! ryż - OHYDA!!!! a w Tortilli na Foksal, Chili con carne to był SAM SOS niczym jakaś sraczka na talerzu za PONAD 30 PLN - to skandal !!!! A nadmieniam, że zapytałem kelnerki przed złożeniem zamówienia co by poleciła. Poleciła mi tą nieszczęsną sraczkę o nazwie "chili con carne"... Jednym słowem wyrzucone pieniądze i zmarnowany wieczór NA GŁODNO. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiaty-aga Re: Kuchnia meksykańska 13.02.08, 10:40 taką "sraczkę", to zdarzyło mi się w Meksyku też dostać, więc aż tak bym nie skreślała Polskich restauracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Blue Cactus IP: *.centertel.pl 13.02.08, 06:24 Nie ma tam żadnej ściemy,smaki są uczciwe.Receptury i wykonanie z dobrych rąk.Może i droższy,nie wiem,nigdy nie przyszlo mi do głowy jeść u (bez urazy) Polakow z zapędami na obce kuchnie,bo skończy się to tak,jak w pewnej knajpie z twarogiem i olejem w banicy zamiast uczciwego sirene.Wolę schabowego w tym wypadku.Pozdrawiam. Ps.znajomy pracował w El Popo.Opowiesci kuchenne dają do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zuza Re: Blue Cactus 23.02.08, 14:29 W Warszawie niestey nie ma dobrej restauracji meksykańskiej!! Na Foksalu jest super klimat i dobre mają Fajita i to tylko tylko.Jedzenie meksykańskie nawet dobre jest w starlight na Ursynowie koło multikina ale nie jest to restauracja meksykańska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Blue Cactus IP: *.chello.pl 24.02.08, 13:33 potwierdzam, w wawie brak na prawdę dobrej knajpy z dobrym żarciem meksykańkim, też kiedyś szukałem i ciężko było, ale polecam jednocześnie Mexico Bar we Wrocławiu, ul. Rzeźnicza (50 m od Rynku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Elpopo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.08, 10:33 elpopo stare ale jare. Maja swoje wpadki od czasu do czasu ale po poszukiwaniach meksykańskiej kuchni wciaz jednak wracam do nich. Guacamole najlepsze w miescie.Margherita uczciwie podana !! No i Mariachi !! Odpowiedz Link Zgłoś
bck2 Re: Kuchnia meksykańska 05.03.08, 18:30 W ostatni piatek był w GW artykuł o El Mariachi na Ursynowie. Całkiempochlebny. Chyba warto sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malyna Re: Kuchnia meksykańska IP: *.acn.waw.pl 13.03.08, 22:12 blue cactus albo el popo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz zdecydowanie EL POPO IP: *.chello.pl 21.03.08, 18:24 polecam EL POPO, zawsze wychodzimy stamtąd zadowoleni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczurki3wiktor Re: Kuchnia meksykańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 20:12 na bemowie przy całodobowym sklepie powstał mały lokal z kuchnią meksykańską SPOCO LOCO, jedzonko tanie pyszne a i obsługa super. naprawde pyszne jedzonko polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kuchnia meksykańska IP: 193.108.194.* 27.02.09, 15:32 ale w kórym miejscu - bo Bemowo spore, a i sklepów całodobowych też ma parę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczurki3wiktor Re: Kuchnia meksykańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 21:09 w okolicach wrocławskiej, na przeciwko ZUSu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: Kuchnia meksykańska IP: *.aster.pl 08.03.09, 22:32 z tego co kojarze to w arkadii jest niejaka Fajita. Próbował ktoś ich potraw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kuchnia meksykańska IP: 193.108.194.* 10.03.09, 08:27 dzięki za info - juz moje dziecko, które chodzi tam do szkoły namierzyło ten lokal Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Re: Kuchnia meksykańska 10.03.09, 20:33 To jest już jakaś szkoła w Arkadii? Odpowiedz Link Zgłoś
liz.zy Re: Kuchnia meksykańska 09.03.09, 14:54 Ja uwielbiam the mexican :) Tanio i bardzo smaczne! Natomiast najlepszy deser jest w el popo (ciepłe ciasteczka z sosem czekoladowym, może ktoś zna przepis?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Kuchnia meksykańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 11:36 najlepsza meksykanska restauracja jest w...Krakowie na rynku, prowadzon a przez prawdziwą meksykankę... mmm palce lizać:D Odpowiedz Link Zgłoś
bluecactuswarszawa Re: Kuchnia meksykańska 19.01.17, 19:35 Zapraszamy do nas - Blue Cactus Nasza kuchnia to meksykańskie smaki i pogranicze kultur meksyku i texasu. Zapraszamy na dania kuchni TEX-MEX w świeżym i aromatycznym wydaniu. Kuchnia teksańsko-meksykańska podobnie jak sławna kolej Tex Mex wiodąca nas prosto z Teksasu, aż po Meksyk łączy ze sobą niezwykłą kulturę tych dwóch gorących regionów. Wiedzą o potędze tego smaku przede wszystkim koneserzy kuchni pikantnej, w której królują różne odmiany papryki oraz chili. Aczkolwiek, nie wszystko musi być pikantne, jedzenie to jest po prostu aromatyczne, z zaskakującą gamą smakową i ponad 120 stopniami pikantności. Wnioskując, każdy z pewnością potrafi odnaleźć smak dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś