amoniak2 14.03.08, 10:14 Ciekawy ostatni akapit. Odczytuję go następująco: weźmy się i zróbcie. Moim zdaniem na Derbach jest fajna energia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Derbianin Re: Kilometr do przystanku IP: 213.17.245.* 14.03.08, 10:23 Kolego, akurat autor tego listu - z tego co słyszałem - sporo robi dla wspólnoty, więc nie oceniaj pochopnie. A na Derbach jest różnie - część działa, część narzeka. A część pisze listy do prasy i innych instytucji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kilometr do przystanku IP: *.broadband.pl 14.03.08, 14:11 witam, mieszkam na derbach, a to co autor przedstawia to czysta fikcja. mamy autobus linia 204, ktory jezdzi po calej ulicy skarbka od konca do jej poczatku kilka razy na godzinę, nie wiem skad naliczyles te 1100 metrow. jak ci sie nie podoba okolica to sie wyprowadz tam gdzie ci sie bedzie podobało, ale watpie aby gdziekolwiek dla ciebie było ok bo wg przysłowia "złej baletnicy przeszkadza rabek u spódnicy" pozdrawiam e Odpowiedz Link Zgłoś
gindirindi Re: Kilometr do przystanku 15.03.08, 12:16 Ja tylko dodam że autor tego listu jest najbardziej niemiłym człowiekiem na osiedlu, najbardziej zgryźliwym i wiecznie uszczypliwym w stosunku do innych. Jeśli ktoś nie popiera jego zdania, jest w tej grupie o niższej kulturze osobistej - facet porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ra Re: Kilometr do przystanku IP: 195.184.83.* 16.03.08, 11:48 ten list chyba został napisany jakis czas temu, ponieważ tak jak juz ktos wspomnial autobus jezdzi i to bardzo czesto. przystanki sa SzG chyba 6 razem. Ale nic to. Za sciezke prowadzaca do ul. Glebockiej sami jestesmy sobie winni, poniewaz nasze wspolnoty nie chcialy jej utrzymywac. Mysle ze za kilka chwil (pare lat) budowa sie zakonczy i przeniesie w inne miejsce, a my bedziemy miec swoja enklawe Derby:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kilometr do przystanku IP: *.derby.waw.pl 19.03.08, 18:01 a może nie wziąłeś pod uwagę, że list trochę się przeleżał w redakcji?? Ja też mieszkam na Derbach i sytuacja, którą opisuje autor odpowiada opisowi jeszcze z końca lutego. Fakt, autobus 204 jest i chwała mu za to:-) ale doga do pętli na skarbka jest póki co jedyną, żeby wydostać się z osiedla, a to zdecydowanie za mało, jak na tak duże osiedle. P.S. 1100 m jest od pętli do osiedli D10 i D7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiu Re: Kilometr do przystanku IP: *.244.149.91.ostrow2.tnp.pl 16.03.08, 23:31 ladna historia. Odpowiedz Link Zgłoś