pio41 18.03.08, 13:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: letis Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 14:11 "Centrum Opatrzności Bożej" co to za nazwa jest w ogóle? kto to wymyśla... Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil [...] 18.03.08, 15:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pancygaro obiekt srakalny za nasze podatki! 18.03.08, 14:25 jakże mnie to ogromnie raduje, że za moją kasę stawia się obiekty srakalne dla jakichś bogów... robi to nasze neutralne światopoglądowe państwo, które ma widać nadmiar pieniędzy. ile w tym roku wyniesie nadwyżka budżetowa? -- www.pancygaro.fotolog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: obiekt srakalny za nasze podatki! 18.03.08, 14:30 Oh ale jakby była synagoga bądź muzeum historii żydów to byś przyklaskiwał... pancygaro napisał: > jakże mnie to ogromnie raduje, że za moją kasę stawia się obiekty srakalne dla > jakichś bogów... > robi to nasze neutralne światopoglądowe państwo, które ma widać nadmiar pienięd > zy. > ile w tym roku wyniesie nadwyżka budżetowa? > > -- > www.pancygaro.fotolog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enon Re: obiekt srakalny za nasze podatki! IP: *.chello.pl 18.03.08, 17:08 W wypadku synagogi nie. W wypadku muzeum tak. I uświadom sobie w końcu, ze Żydzi byli Polaków etnicznych współobywatelami.Ze zostali skazani na zagładę i wyrok wykonano. Że ocalałe resztki wygnali z kraju komuniści i katoenedecy. Że to część historii Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: obiekt srakalny za nasze podatki! 18.03.08, 19:24 Gość portalu: Enon napisał(a): > W wypadku synagogi nie. W wypadku muzeum tak. I uświadom sobie w końcu, ze Żydz > i > byli Polaków etnicznych współobywatelami.Ze zostali skazani na zagładę i wyrok > wykonano. Że ocalałe resztki wygnali z kraju komuniści i katoenedecy. Że to > część historii Polski. Świątynia opatrzności bożej też jej częścią historii (zaraz zostanę wyzwany od katoli i pisiorów a najśmieszniejsze że nie jestem żadnym z nich) Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności 18.03.08, 14:31 pio41 napisał: > Nie wiem po co wam ta swiatynia. Juz niedlugo koscioly beda swiecic pustkami. > I to bedzie wylacznie wina waszych zakutych, klesich lbow... Nie moja wina że kościół od II soboru zboczył z toru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nostradamus Rozumie ktos cos z tego ?? IP: 193.110.123.* 18.03.08, 15:12 - "instytucja będzie działać w oparciu o najwyższe standardy i przejrzystość finansową" - "nie chciała ujawnić, ile pieniędzy dostanie wykonawca" ROTFL !! typowe dla kleru :)) a tu to juz sie noż w kieszeni otwiera : - "że to otwiera drogę do współfinansowania części kulturalnej obiektu przez budżet państwa" czyli pchaja łapy do naszych kieszeni, czy ich nie obowiazuje VIII przykazanie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Zaraz bedzie beczka smiechu! 18.03.08, 15:16 > czyli pchaja łapy do naszych kieszeni, czy ich nie obowiazuje VIII przykazanie ?? Zaraz sie rzuci banda ignorantow, krzyczac na Ciebie ze nie znasz Dziesieciu Przykazan :)))) ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nostradamus Re: Zaraz bedzie beczka smiechu! IP: 193.110.123.* 18.03.08, 15:53 Całkiem mozliwe, tym bardziej ze spory bałagan tam panuje jesli chodzi o: "Nie będziesz kradł". Czasami jest jako VIII czasami VII zależnie od wyznania /protestant/luteran/prwaoslawny/katolik itd... Zadziwiające ??!! tym bardziej ze w orginale bylo jako VIII, czyli klechy poprawiły Boga ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Nie ma zadnego balaganu, jest katoimbecylizm... 18.03.08, 17:12 Sprawa jest prosta: drugie przykazanie mowi wyraznie, ze nie wolno tworzyc obrazu niczego co jest na swiecie i oddawac temu czci. Niestety, biedniejacy z powodu wielozenstwa kleru kosciol potrzebowal zastrzyku finansowego - wprowadzili celibat, aby dzieci ksiezy przestaly dziedziczyc majatki koscielne, oraz wprowadzili sprzedaz relikwii i odpustow. Poniewaz wiernym sie nie miescilo w glowie jak mozna jednoczesnie mowic ze nie wolno oddawac czci obrazom i jednoczesnie sprzedawac je za gruba kase jako "swiete", to po prostu wywalili to przykazanie. Do dzisiaj wiekszosc katodebili nie przejawia minimum przenikliwosci i nie zadaje sobie tyle trudu zeby chociaz zapytac ksiedza jak to jest ze przykazania IX i X brzmia jak jedno zdanie (w Biblii, nawet wydaniu katolickim, jest to jedno przykazanie: "Nie bedziesz pozadal zony blizniego swego ani zadnej rzeczy, ktora jego jest"). Przykazanie X zostalo podzielone na dwa (IX i X), zeby po usunieciu II (tego o oddawaniu czci obrazom) nie okazalo sie, ze Dziesieciu Przykazan jest... dziewiec :) O Dekalogu: pl.wikipedia.org/wiki/Dekalog Pod tym samym linkiem jest dokladna tresc z Biblii. Pytanie do szanownych katoimbecyli - ile razy slyszeliscie o roznych wersjach 10 przykazan? A ile razy slyszeliscie o zakazie oddawania czci obrazom? A ile razy klekacie przed rzezba Chrystusa? Chcecie kolejny zestaw pytan? ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Dla inteligentnych inaczej IP: *.acn.waw.pl 18.03.08, 18:14 ...Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Szok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicia Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności IP: 77.79.194.* 18.03.08, 15:32 No to kler widzę zagarnia sobie po kolei wszystko...W tym roku nawet dzień dziecka będzie ich....żenujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Co mogę zrobić ... IP: 193.110.123.* 18.03.08, 16:47 aby Nycz odp...ł się od pieniędzy z moich podatków ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Świątynia Opatrzności już istnieje! IP: *.chello.pl 18.03.08, 17:24 Od wielu lat, na Ochocie. Dlatego NIE DAJĘ na tacę tego dnia, kiedy ogłaszana jest zbiórka na budowę ŚO i widzę, że wiele osób tak robi - w mojej parafii co najmniej o połowę mniej osób daje na tacę w porównaniu z innymi mszami. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności 18.03.08, 18:57 Łaaał. Ładna. A na środku reaktor wodny ciśnieniowy by pasował dizajnem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no moher Re: Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności IP: *.acn.waw.pl 19.03.08, 11:08 Reaktor wodny ciśnieniowy to takie cudo jak na dziedzińcu Metropolitan na Pl. Piłsudskiego ? Jeśli tak to będzie super, Plus na środku jedna z wieeeelu skarbonek i moherki sypną kaską. Może i wesołe miasteczko dla biednych dziatek się zmieści, tyle tam miejsca a i uciecha dla kleru wielka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja z Kanady Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności IP: 74.51.45.* 18.03.08, 19:05 Potrzebny ten kosciol jak dziwce dziecko. I znowu glupi polacy beda placic na czarnych nierobow. Odpowiedz Link Zgłoś
opin Re: Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności 18.03.08, 19:19 I oczywiście nikt się nie będzie domagał od tego klechy ujawnienia kwoty, bo wszyscy politycy w tym kraju to klesze popychadła. Czy to nie jest państwo wyznaniowe - związek wyznaniowy dostaje pieniądze z budżetu i zataja kwotę inwestycji. Skandal! A ta część kulturalna to też wątpliwa - jakie wystawy może zorganizować instytucja, która przez wieki hamowała swobodny rozwój kultury? Co tam wystawią? Kremówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gie Re: Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności IP: *.acn.waw.pl 18.03.08, 19:47 > A ta część kulturalna to też wątpliwa - jakie wystawy może zorganizować > instytucja, która przez wieki hamowała swobodny rozwój kultury? Co tam wystawią > ? Jedno jest pewne. I tak nie pójdziesz na wystawę, jakąkolwiek. Bo jesteś typowym ignorantem. Odpowiedz Link Zgłoś
opin Re: Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności 18.03.08, 19:56 Gość portalu: gie napisał(a): > > A ta część kulturalna to też wątpliwa - jakie wystawy może > zorganizować > > instytucja, która przez wieki hamowała swobodny rozwój kultury? Co > tam wystawią > > ? > > Jedno jest pewne. I tak nie pójdziesz na wystawę, jakąkolwiek. > Bo jesteś typowym ignorantem. No patrz! A płacić muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności 18.03.08, 19:25 Gość portalu: Ja z Kanady napisał(a): > Potrzebny ten kosciol jak dziwce dziecko. I znowu glupi polacy beda placic na > czarnych nierobow. No racja, a właściwie już płacimy. np. simon mol Odpowiedz Link Zgłoś
boruta_wwa Re: Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności 18.03.08, 20:32 szlag mnie trafia jak czytam o tej budowie... i jak tu polubić katoli skoro wydają moje pieniądze na bzdury? b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności IP: *.chello.pl 18.03.08, 21:33 > i jak tu polubić katoli skoro wydają moje pieniądze na bzdury? "Katoli" to bądź łaskaw zostawić w spokoju. To nie oni przegłosowali to w sejmie, tylko politycy, chcący się podlizać wiadomemu radyju. To co obserwowałem przy zbiórkach na tacę, świadczy o tym, że wśród katolików ta budowa też jest przyjmowana co najmniej niechętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
eizoo Re: Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności 19.03.08, 17:48 Gość portalu: bolo napisał(a): > To nie oni przegłosowali to w > sejmie, tylko politycy, chcący się podlizać wiadomemu radyju. O przepraszam - to raczej Glempu sie przypomniało że coś musi postawić - ale cóż - talentu proboszcza z Lichenia nie ma i budowa idzie licho... Nb. talent marketingowy proboszcza z Lichenia naprawde podziwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorma35 Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności 18.03.08, 21:02 Czytając to wszystko, zaczynam wierzyć, że jest jednak trochę normalnych ludzi w tym kraju.... Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 Re: Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności 18.03.08, 21:49 dorma35 napisała: > Czytając to wszystko, zaczynam wierzyć, że jest jednak trochę > normalnych ludzi w tym kraju.... Co nas to interesuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności IP: *.nwrknj.east.verizon.net 18.03.08, 22:09 piekna kostrukcja to majster sztyk dziela budowlanego tyle lat narod czekal na to a czerwone psy ciogle przeszkadzaly i robio to dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności IP: *.chello.pl 18.03.08, 22:42 ..no piękna konstrukcja..wygląda jak penis na mrozie... Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności 18.03.08, 23:16 Gość portalu: polak napisał(a): > piekna kostrukcja to majster sztyk dziela budowlanego tyle lat narod czekal na > to a czerwone psy ciogle przeszkadzaly i robio to dalej xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Zaściankowy barani łbie, wpierw poprawnie naucz się pisać po polsku i dopiero wtedy zabieraj głos. Jak Ci idioto nie wstyd, podpisujesz się -=- polak-=-,a według mnie to z Ciebie taki Polak, jak ze świni baletnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! O święty Alessi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 22:43 Czy mi się wydaje czy patronem wnętrza był święty Alessi? Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności 18.03.08, 23:21 pio41 napisał: > Nie wiem po co wam ta swiatynia. Juz niedlugo koscioly beda swiecic pustkami. > I to bedzie wylacznie wina waszych zakutych, klesich lbow... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Oni mają ""łby"" nie od parady i w przypadku braku wiernych baranów gotowych dać się wydoić, przerobią na dom schadzek i będą pomieszczenia wynajmować ""na godziny"". Odpowiedz Link Zgłoś
emarik Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności 19.03.08, 11:21 Drugi bieg... za pięćdziesiąt lat (albo i wcześniej patrząc na komentarze) będziemy chcieli wrzucić wsteczny ale będzie za późno. Po wsze czasy zostanie wielka góra święconego betonu na której utrzymanie wydzierana będzie z budżetu RP równie wielka góra pieniędzy , bo kler zaraz zacznie biadolić jak to naród bardzo potrzebuje takich pomników (chciwości i zakłamania). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socet Re: Drugi bieg na budowie Świątyni Opatrzności IP: 193.110.123.* 19.03.08, 12:27 "chciwości i zakłamania"... a nade wszystko porażającej PYCHY !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleryk Dlaczego tak jesteście nie przychylni. IP: 82.139.53.* 25.05.08, 10:50 Przecież My was wszystkich kochamy.Może nie wszyscy nas kochają ale My tak długo będziemy Was kochać aż Wy Nas pokochacie. Że za Wasze pieniądze jest budowana świątynia to nieważne, ale każdy będzie mógł w przyszłości tam zajrzeć i zostawić parę goroszy z dobrego serca.Może się niektórym wydawać, że jest to niepotrzebna inwestycja, ale zobaczycie jak się będzie z tego Papież cieszył a to największe dobro i My pokażemy, że jesteśmy go godni. To przyszłość Polski i Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś