Gość: brawo IP: *.acn.waw.pl 11.04.08, 00:57 Gratuluję wytrwałości w odzyskiwaniu zagrabionego mienia. Szkoda, że wśród Polaków tyle jeszcze "gomułkowej" mentalności, że niby jak państwowe (i nieważne że ukradzione) to lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Archie Byłem don Kichotem 14 lat IP: *.aster.pl 11.04.08, 01:01 Coś mi się wydaje, że jak się nałoży tę działeczkę zwróconą łaskawie przez p. prezydent HG-W p. Kossowi, to przynajmniej jej część leży w granicach terenu wyznaczonego w planie d. NAMiasta M.Borowskiego właśnie przy narożniku ulic Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej pod zabudowę komercyjną "handlowo-usługowo-mieszkaniową". Tak więc - stawiam kasztany przeciwko orzechom - wkrótce wbrew obietnicom p. Kossa o ustawianiu krzesła w parku (a obok budki z lodami !)będziemy świadkami arcyekscytującego przedstwienia pod znanym tytułem "kto da więcej". Już rezerwuję sobie miejsce w pierwszym rzędzie ... Archie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan_dreptak Re: Byłem don Kichotem 14 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 07:54 Twoja działka ?? nie Twoja, to i nie Twój zamazany interes co właściciel z nią zrobi, Jak lubicie towarzyszu tak zaglądać innym do kieszeni to się zapiszczie do pisdu, tam takich bolszewików lubią Odpowiedz Link Zgłoś
erazm1 Re: Byłem don Kichotem 14 lat 11.04.08, 09:32 dziś to przestrzeń publiczna... gdyby urzędnikom naszego miasta na czele z HGW zależało na interesie miasta daliby p. Kossowi zgodnie z wciąż obowiązującym (niestety) dekretem Bieruta działkę zamienną w innym miejscu, a tak to będą się z nim wozić, a on będzie mógł dyktować ceny a tu przecież Muzeum Kereza trzeba zbudować... pogratulować pomysłu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gawrosz Re: Byłem don Kichotem 14 lat IP: *.ses-astra.com 11.04.08, 10:42 Misiu - skad ta mowa? Co taki agresywny jestes i mieszasz polityke? Mnie tam wsie rawno PO czy PIS - i tak obydwie partie sa socjalistyczno sekciarskie. Liczy sie osoba prezydenta (a nie z jakiej parti jest) a HGW jest poprostu beznadziejna bufetowa i tyle ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archie skad ta agresja IP: *.aster.pl 11.04.08, 14:00 dreptaku - buraku ? Ja p. Kossowi do kieszeni nie zaglądam - śmieszy mnie tylko trochę ta jego deklaracja o siedzeniu na krześle w parku, gdy najprawdopodobniej jego działka jest wskazana planem pod zabudowę komercyjną - deweloperzy by go zadeptali, gdyby tam siedział na krześle ! Ale jeśli jego działka jest faktycznie w parku, to miasto w zasadzie nie ma prawa mu jej zwracać, bo park to teren użytkowany publicznie, nie powinien więc być reprywatyzowany, a p. Koss powinien po prostu dostać odszkodowanie albo działke zamienną. A "towarzyszem" być moze jestem, ale nie w tym znaczeniu jak to rozumieja "dreptaki" i z pewnoscia nie towarzyszem jana drepataka... A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Byłem don Kichotem 14 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 10:03 Gratuluję Panu Kossowi(skuteczności), podziwiam i szanuję. Inny, normalniejszy, byłby nasz kraj, gdyby większy procent społeczeństwa miał taką mentalność i reprezentował taki poziom jak p. Koss. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CONRAD Niezly Warszawianin ! IP: *.ses-astra.com 11.04.08, 10:38 Fajny facet - malowniczy, taki bardzo warszawski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimoza Re: Cop na to SLD? IP: *.pu.kielce.pl 11.04.08, 10:42 wspólrzadzi Warszawa i zwraca majatek wyyskiwaczom, burzujom, klasie próżniaczej? Co na to Olejniczak? Co na to Sierakowski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Byłem don Kichotem 14 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 19:33 Jedyna prawda w tym całym wywiadzie to to, że Kos od 14 lat ubiegał się o zwrot działki. Doskonale wie, że nie była mu zwracana zgodnie z obowiązującym prawem ponieważ nie mógł się wykazać wiarygodnymi papierami własności.Natomiast tak się składa, że oprócz tego że znam sprawę z urzędu, znam i Kosa z autopsji. Ani On warszawiak, ani szlachetna postać.NIGDY nie był oficerem na statkach handlowych, wyrzucono go z technikum żeglugi śródlądowej za pijaństwo, a nie za walkę z ustrojem i na tym jego edukacja się praktycznie zakończyła. Nie będę mu przypominał w jaki sposób zdobył maturę ani tym bardziej jak wyglądała jego jedyna praca w kinie WZ. Natomiast prawdą jest, że wszystko co odziedziczył po rodzicach przepił w trymiga ze swoją siostrą, zresztą najładniejszą swego czasu dziewczyną w Konstancinie.A ze potrafi konfabulować w sposób mistrzowski, wiele osób w tym znakomita Pani redaktor dają się nabrać na jego bajania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margot0811@NOSPAM. Byłem don Kichotem 14 lat IP: *.146.234.190.ip.airbites.pl 11.04.08, 19:41 GRATULUJĘ PANU TADEUSZOWI KOSS WYTRWAŁO?CI W OSIĽGNIĘCIU CELU ODZYSKANIA NIERUCHOMO?CI! PRAGNĘ PRZEKAZAĆ,ŻE WIADOMO?Ć TA UCIESZYŁA MNIE BARDZO. UMOCNIŁA TEŻ MOJE PRZEKONANIE, ŻE WARTO JEST WALCZYĆ O SWOJE. JA RÓWNIEŻ W SWOJEJ ŻYCIOWEJ SPRAWIE WALCZĘ Z GZE S.A. NACHODZĽ MNIE CHWILE ZWĽTPIENIA,ZAŁAMANIA, ABY MACHNĽĆ NA WSZYSTKO RĘKĽ I ZOSTAWIĆ TO WSZYSTKO. JEDNAK WIEM,ŻE NIE WOLNO TEGO MI ZROBIĆ. WIEM, ŻE NIE WOLNO PODDAWAĆ SIĘ . O PRYWATYZACJI, RESTRUKTURYZACJI GZE S.A POWINIEN USŁYSZEĆ CAŁY KRAJ I ?WIAT - O TYM JAK MNIE KRZYWDZONO I NISZCZONO. METODy KTÓRE używał pracodawca wobec mnie porównuję GESTAPOWSKICH, BO POZOSTAWIŁY ONE TRWAŁY ?LAD NA MOJEJ OSOBOWO?CI.Wstydem jest, że zwišzki zakładowe pomagały pracodawcy niszczyć mnie zawodowo i zwolnić z pracy. A ?lšsko Dšbrowska Solidarnosć nie odpowiedziała mi nigdy na 4 pisma do nich skierowane. JA JESTEM SAMOTNYM DON KICHOTEM KTÓRY OD 5 lat walczy sam z "TYGRYSEM" PANIE TADEUSZU DZIĘKUJĘ, ŻE WYGRAŁE? i tymsamym dodałe? mi mi wiary na nowo, że warto walczyć o swoje!!!! którš utraciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Byłem don Kichotem 14 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 22:35 Proponuję, aby przywrócić majątki przejęte po powstaniu styczniowym. Ostatecznie, to bardziej sprawiedliwe niz oddawanie po próżnicy gościom którzy mogli być np. szmalcownikami. Tam sprawa była jasna. Za udział w powstaniu traciło się majątek. Zapraszam. Może się okazać, że mnóstwo zaległej pańszczyzny jest do odrobienia w moim majątku, kmioty. I tą osobą możesz być ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinique Szuje dziennikarze ... IP: *.acn.waw.pl 12.04.08, 12:03 ... wyciągnęli ze styranego życiem staruszka dobre story, a teraz staruszkowi rzucą się do gardła ci, którym się nie podoba, że będąc z burżujskiej rodziny odzyskał jeszcze działkę w Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś