Dodaj do ulubionych

Chcą pieniędzy za hałas i spaliny

IP: *.chello.pl 25.06.08, 22:34
Lotnisko zbudowano wczoraj?
Przedwczoraj nie było go tam?

I ci ludzie dopiero wczoraj się zorientowali, że za płotem mają aeroport?
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Chcą pieniędzy za hałas i spaliny IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 22:37
      PPL stać na rekompensaty, majątek zbijają na samych czynszach
      pazerniaki. I dobrze
      • Gość: Piaseczno Re: Chcą pieniędzy za hałas i spaliny IP: 85.219.142.* 26.06.08, 10:17
        W większości tego narodu ciągle drzemie syndrom Kargula i Pawlaka. Moja miedza,
        moje niebo... Ciągle jest to samo przy lotnisku, przy autostradzie, przy zwykłej
        nawet ulicy. Koło mnie ma nie być, ale już koło innych tak. A najlepiej, żeby w
        pobliskiej okolicy było, bo wtedy łatwo będę korzystać... Hipokryzja i
        zaściankowość mocno zakorzeniona w tych wieśniakach...
        • Gość: jacek Kargul z Gieraltowic i Pawlak w jednej osobie IP: *.dsl.sil.at 02.07.08, 18:24
          po co sie wtracasz w nie swoje sprawy ???
          • Gość: Piaseczno Re: Kargul z Gieraltowic i Pawlak w jednej osobie IP: 85.219.142.* 02.07.08, 18:27
            Po to, żebyś się zapytał! :P
            • Gość: jacek nie masz nic wspolnego z Piasecznem - akurat IP: *.dsl.sil.at 02.07.08, 18:47
              Piaseczno i okolice najbardizej sa dotkniete halasem lotniczym

nie pisz glupot zastepco pasazera

• Gość: Piaseczno Re: nie masz nic wspolnego z Piasecznem - akurat IP: 85.219.142.* 02.07.08, 18:59
                I tu wyszła cała twoja prawda. Dałeś się wpuścić w maliny swojemu głupiemu
                móżdżkowi... Ha ha ha :D
                Gratuluję, że jesteś tak tępy :)
                • Gość: jacek nie masz nic wspolnego z Piasecznem - akurat IP: *.dsl.sil.at 02.07.08, 19:05
                  jak zwykle - brak argumentow

kazali ci to klepiesz

nie masz nic do powiedzenia, zadnej wiedzy - tylko jestes pazerny
                  na wierszowke
                  • Gość: Piaseczno Re: nie masz nic wspolnego z Piasecznem - akurat IP: 85.219.142.* 02.07.08, 19:09
                    I kto to mówi? Ha ha ha ha!

Ten, kto sam to zrobił pierwszy :P
                    • Gość: jacek nie dostaniesz wierszowki - nie masz pojecia o czy IP: *.dsl.sil.at 02.07.08, 19:11
                      czym masz klepac

zjadamyreklamy.blox.pl/resource/adaction.PNG
                      zwracam uwage na "wysoki poziom etyczny"

oszusci
                      • Gość: Piaseczno Re: nie dostaniesz wierszowki - nie masz pojecia IP: 85.219.142.* 02.07.08, 19:17
                        To samo w tylu miejscach odpisujesz? A co z twoją kreatywnością? W szkołach też
                        tylko ciągle przepisywałeś?
                        • Gość: jacek nie dostaniesz wierszowki - nie masz pojecia IP: *.dsl.sil.at 02.07.08, 23:06
                          spadaj kreatywny gnoju za pieniadze ppl
                          • Gość: Piaseczno Re: nie dostaniesz wierszowki - nie masz pojecia IP: 85.219.142.* 03.07.08, 06:11
                            Nie spadnę kulturalny bezmózgowcu bez mamony :P
                            Masz problem? :D
                          • papuka Re: nie dostaniesz wierszowki - nie masz pojecia 03.07.08, 09:39
                            Widzę że kolega ma ciekawy pogląd na ludzi którzy mają inne zdanie niż on sam.
                            Masz inny pogląd znaczy że ci za to płacą. W końcu jak można mieszkać w
                            Piasecznie i nie narzekać na hałas lotniczy!? Przecież to niedopuszczalne!
                            Wszyscy w Piasecznie narzekają! A jeśli ktoś się wyłamuje i mówi o zgrozo ze to
                            mu jednak nie przeszkadza...
                            • Gość: jacek nie myl pogladow z interesami IP: *.dsl.sil.at 03.07.08, 23:10
                              ciekawe, ze ktos kto stuka z miejscowosci odleglej 300 km od
                              Piaseczna i wmawia w 20 postach ze nie przeszkadza mu halas w
                              Piasecznie - tak jakby nie bylo OOU obejmujacej znaczny obszar
                              Piaseczna i okolic

chyba ze to twoj kolega z firmy funsetterowej - w koncu bierze za
                              to pensje
                              • Gość: Piaseczno Re: nie myl pogladow z interesami IP: 85.219.142.* 04.07.08, 07:29
                                Gość portalu: jacek napisał(a):

> ciekawe, ze ktos kto stuka z miejscowosci odleglej 300 km od
                                > Piaseczna i wmawia w 20 postach ze nie przeszkadza mu halas w
                                > Piasecznie - tak jakby nie bylo OOU obejmujacej znaczny obszar
                                > Piaseczna i okolic

To dopiero trzeba być głąbem, żeby nie umieć nawet zlokalizować mego IP :D
                                Ale w końcu od lat już wiadomo, jak ten "jacek" jest głupi :D
                                • Gość: jacek Re: nie myl pogladow z interesami IP: 62.218.228.* 04.07.08, 17:28
                                  To co mozna powiedziec o 0 argumentowym cwaniaczku nie majacym nic wspolnego z Piasecznem ?
                                  • Gość: Piaseczno Re: nie myl pogladow z interesami IP: 85.219.142.* 04.07.08, 17:48
                                    A co można powiedzieć o Tobie? Tylko tyle że próbujesz mi na siłę wmówić że nie
                                    mam nic wspólnego z Piasecznem i rzekomo mieszkam 300km od niego?
                                    • Gość: jacek nie masz nic wspolnego z Piasecznem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 21:08
                                      oprocz tego ze sie podszywasz pod mieszkanca - typowy wybieg
                                      wierszowcow z ppl

nie potrafisz odpowiedziec na proste pytanie - czyzby mocodawcy
                                      nie dali ci instrukcji ???
                                      • Gość: Piaseczno Re: nie masz nic wspolnego z Piasecznem IP: 85.219.142.* 04.07.08, 22:02
                                        Masz problemy z określeniem się w czasoprzestrzeni? Bo zdecydowanie różnią się
                                        nasze wyniki co do zlokalizowania naszego miejsca w danym czasie... :D
                                        Zdecydowanie masz za mały móżdżek, żeby pogodzić się z moją lokalizacją :P
                                        • Gość: jacek nie masz nic wspolnego z Piasecznem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 09:13
                                          "sie" czy "mnie"

gdybys pisal prawde - nie mialoby to wiekszego znaczenia

skoro jednak piszesz za pieniadze, na zlecenie - fakt braku zwiazku
                                          z Piasecznem jest tu istotny

i nadal nie ma odpowiedzi na proste pytanie - pewnie nie tylko twoj
                                          zbyt maly mozdzek ale i zbyt maly mozg to zadanie uniemoziwia
                                          • Gość: Piaseczno Re: nie masz nic wspolnego z Piasecznem IP: 85.219.142.* 05.07.08, 15:59
                                            Zdecydowanie miało być tam "się". Ponieważ chodziło mi o to, iż bujasz sobie w
                                            czasoprzestrzeni bezwiednie. Tego też nie zrozumiałeś matołku... :P

Przy Tobie to nawet pisanie prawdy nie ma znaczenia :D
                                            • Gość: jacek nie masz nic wspolnego z Piasecznem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 16:31
                                              > Przy Tobie to nawet pisanie prawdy nie ma znaczenia :

skad wiesz ???

do tej pory nawet nie sprobowales

• Gość: tomasz Re: nie masz nic wspolnego z Piasecznem IP: *.acn.waw.pl 07.07.08, 16:37
                                                witam
                                                doczepie sie do tej ciekawej rozmowy
                                                na wstepie wyjasnie iz ukonczylem szkole nieruchomosci i to moze mi dac prawo do
                                                zdania, kierunek zarzadzanie nieruchomosciami
                                                otóż za samobójstwo inwwestycyjne uważać trzeba w sposób oczywisty budowanie
                                                nieruchomości w takim pobliżu lotniska (!)
                                                nic wiecej dodawac ne rtrzeba

• Gość: jacek nie masz nic wspolnego z Piasecznem IP: *.dsl.sil.at 07.07.08, 22:17
                                                  nie ma to jak zdanie dyplomowanego cymbala

• Gość: Piaseczno Re: nie masz nic wspolnego z Piasecznem IP: 85.219.142.* 08.07.08, 13:14
                                                    Dlaczego mnie nawet nie dziwi twoja odpowiedź... Nie masz nawet nic do
                                                    powiedzenia dyplomowanemu człowiekowi z odmienną wobec Ciebie opinią...
                                                    Cóż, wystarczy się do Ciebie przyzwyczaić :D

> skad wiesz ???
                                                    >
                                                    > do tej pory nawet nie sprobowales

Nawet nie musiałem próbować. Sam się podłożyłeś. Ja wiem, w jakich granicach
                                                    administracyjnych się znajduję przy obecnie obowiązującym podziale
                                                    administracyjnym kraju. Oczywiście ta prawda nie miała Tobie znaczenia.
                                                    Wystarczyło, iż mam zdecydowanie inną opinię od Ciebie w tej dziedzinie. W
                                                    pierwszych wypowiedziach od razu dokonałeś przewrotu, pozamieniałeś układ granic
                                                    wg własnego upodobania. Ale tak też można. Nie zabraniam Ci tego. Tylko nie dziw
                                                    się potem, że mam takiego jak Ty głęboko w d... :D
                                                  • Gość: jacek nie masz nic wspolnego z Piasecznem IP: *.dsl.sil.at 08.07.08, 18:34
                                                    kazdy moze sobie sprawdzic twoje ip - wiec po co ta gadka ??

nie potrafisz odpowiedziec na proste pytanie - po co tyle klepiesz -
                                                    placa ci za zagadywanie na smierc i okazywanie pogardy wobec
                                                    innych ???

• Gość: Piaseczno Re: nie masz nic wspolnego z Piasecznem IP: 85.219.142.* 09.07.08, 09:17
                                                    To, że masz gó..aną wyszukiwarkę skróconych IP, to mnie akurat nie obchodzi.
                                                    Wyszukaj lepszą, albo wynajmij chociaż detektywa. Może wtedy coś zrozumiesz... :D
                                                    Zagadać Ciebie na śmierć to sama przyjemność :P
                                                    Szkoda, że nie płacą za to... A na pogardę to sam zasłużyłeś :D
                                                  • Gość: jacek klepiesz bo ci za to placa IP: *.dsl.sil.at 10.07.08, 22:31
                                                    zaslugujesz na pogarda - jako najgorszy, pazerny robak
                                                  • Gość: Piaseczno Re: klepiesz bo ci za to placa IP: 85.219.142.* 11.07.08, 09:41
                                                    A ten znowu swoje :D Hahahaha :D
                                                    Nawet nie potrafi znaleźć porządnej wyszukiwarki do IP, ale głąb :D
                                                  • papuka Re: nie masz nic wspolnego z Piasecznem 08.07.08, 13:17
                                                    Masz rację jacku! W końcu od dawna wiadomo że najlepszym miejscem stawiania domu
                                                    jest najbliższa okolica lotniska :) Zawsze można potem domagać się
                                                    odszkodowania. Tylko ja najpierw dokładnie sprawdziłabym kiedy postawiono dom a
                                                    kiedy zbudowano lotnisko. Nie wiem czemu ale po przeanalizowaniu Twoich postów w
                                                    innych tematach mam wrażenie że cierpisz na manię prześladowczą. Może zgłoś się
                                                    do psychiatry?
                                                  • Gość: jacek nie masz nic wspolnego z Piasecznem IP: *.dsl.sil.at 08.07.08, 18:35
                                                    uciekalo sie z lekcji logiki ???

i co swiat jest teraz ciekawy twoich wrazen i wspomnien z
                                                    terapii ???
                                                  • papuka Re: nie masz nic wspolnego z Piasecznem 09.07.08, 08:23
                                                    I znowu przekręcasz to co ktoś inny pisze do Ciebie. Mnie psychiatra nigdy nie
                                                    był potrzebny i mam nadzieję że nie będzie. Chociaż rozmowy z takim osobnikiem
                                                    jak ty mogą mocno nadwyrężyć zdrowie psychiczne ;) Trzeba mieć dużo samozaparcia
                                                    aby nie wyzwać cię od kretynów wszędzie widzących podszywaczy :) Nie mam zamiaru
                                                    jednak zniżać się do Twojego poziomu :)
                                                  • Gość: jacek nie masz nic wspolnego z Piasecznem IP: *.dsl.sil.at 09.07.08, 18:36
                                                    droga pacjentko - jasne ze bronisz swojego kolegi z firmy
                                                    funsetterowej

ani ty ani on nie macie niczego do powiedzenia w tej sprawie - wiec
                                                    darujcie sobie te zalosna dzialalnosc

konkrety !!!
                                                  • papuka Re: nie masz nic wspolnego z Piasecznem 10.07.08, 08:27
                                                    To nie ja zeszłam z tematu... Pacjentem to możesz być co najwyżej ty i radzę Ci
                                                    lecz się na nogi bo na głowę to za późno. Jak nie masz na kogoś argumentów to
                                                    pieprzysz że ktoś jest pracownikiem jakiejś firmy funsetterowej. Z czego
                                                    wnioskujesz że pracuję w takiej firmie?
                                                  • Gość: jacek nie masz nic wspolnego z Piasecznem IP: *.dsl.sil.at 10.07.08, 18:44
                                                    funsetter - to taki ktos jak papuka albo pseudo- piaseczno

wcina sie w dyskusje, obraza uczciwych ludzi i nie ma nic do
                                                    powiedzenia - a jak sie zada konkretne pytanie - znika gdzie pieprz
                                                    rosnie

• komagane Do Tomasza 08.07.08, 13:24
                                                  za samobójstwo inwwestycyjne uważać trzeba w sposób oczywisty
                                                  budowanie
                                                  > nieruchomości w takim pobliżu lotniska (!)

Otóż byłaby tio święta prawda, ale...

Na przedłużeniu działającego wówczas (lata 50-te i 60-te) pasa
                                                  startowego równoległego do ul. Żwirki i Wigury oraz Al. Krakowskiej
                                                  wybudowano osiedla na południe od targowiska przy Hali Banacha
                                                  (Rakowiec, Jadwisin itp., aż do ul. Hynka). Jedno z tych osiedli
                                                  jest to spółdzielnia pracowników Portów Lotniczych.

Głupota? A skądże! Zlikwidowano pas i przeniesiono go w kierunku
                                                  skośnie do Al. Krakowskiej, nad Stare Okęcie i Stare Włochy.

Jeden pas nie wystarczał, zresztą kierunek był niezgodny z
                                                  kierunkiem wiatru. W latach 70-tych powstał drugi pas, od Ursynowa
                                                  do Ursusa. Tereny te juz wówczas były zabudowane, na przedłużeniu
                                                  pasa powstawało przez wiele lat Centrum Onkologii i blokowisko
                                                  Ursynowa.

Pytam sie więc: kto popełnił samobójstwo inwestycyjne? Przeciwnie:
                                                  włodarze Ochoty odsunęli pas startowy od terenów przeznaczonych pod
                                                  budownictwo na tereny zabudowane domkami jednorodzinnymi "kułaków" i
                                                  innej "prywatnej inicjatywy". Przesunięto miecz Damoklesa z jednych
                                                  terenów zabudowanych na inne, rzecz jasna w interesie właścicieli
                                                  tych pierwszych, za to kosztem właścicieli tych drugich.

teraz zaś toczy sie batalia o to, by ci drudzy, całkowicie niewinni,
                                                  właściciele domów dostali odszkodowanie, jesli mieszkanie pod pasem
                                                  startowym im sie nie uśmiecha. Właśnie brak odszkodowania albo brak
                                                  wykupu nieruchomości ze strony lotniska może sprawić, że ci drudzy
                                                  zostaną poniekąd zmuszeni do mieszkania i z konieczności
                                                  inwestowania w swoje stare domy.
    • kpaxxx To niestety standard w Polsce 25.06.08, 22:47
      Wokół toru motocyklowego samochodowego w Poznaniu przez lata powstawały nowe
      domy i osiedla i nagle mieszkańcom zaczęło to przeszkadzać. Zaczęły się protesty
      itd ...

Jeśli jakiś debil świadomi wybudował sobie dom w pobliżu lotniska to nie może
      mieć do nikogo oprócz siebie pretensji.
      • Gość: Mała Mi Re: To niestety standard w Polsce IP: 148.81.175.* 26.06.08, 07:05
        To niestety jakiś debil wybudował lotnisko obok domów...
        • Gość: ja Re: To niestety standard w Polsce IP: *.cust.sloane.cz 26.06.08, 09:44
          Bzdura. Najpierw bylo lotnisko.
        • Gość: Piaseczno Re: To niestety standard w Polsce IP: 85.219.142.* 26.06.08, 10:09
          Gość portalu: Mała Mi napisał(a):

> To niestety jakiś debil wybudował lotnisko obok domów...

Witamy ponownie osobą o małej wiedzy tutaj !!! Raczyłabyś chociaż spojrzeć w
          stare mapy Warszawy i okolic... Nie wstydzisz się wypowiadać przy takich brakach
          informacji w Sobie ?
          Tylko debile wprowadzają się do domów i bloków, nie wiedząc czego chcą właściwie
          od życia, przy istniejącym już od dawna lotnisku. Bezczelni hipokryci
          powprowadzali się do wadliwych blokowisk na Ursynowie i chcą przeszkadzać
          rozwojowi miasta teraz...
          • Gość: jacek debilu z Gieraltowic - OOU pokrywa 52 km kw IP: *.dsl.sil.at 02.07.08, 18:23
            lotnisko lezy 7 km od centrum

wedlug twojej absurdalnej tezy Warszawa nie moze sie rozwijac bo
            lotnisko ma pierwszenstwo ???

wez nie kompromituj sie w stylu tego przyglupa pasazera

i jeszcze obrazasz uczciwych ludzi
            • Gość: Piaseczno Re: debilu z Gieraltowic - OOU pokrywa 52 km kw IP: 85.219.142.* 02.07.08, 18:38
              Absurdem byłoby zabronić Warszawie się rozwijać. Najgorsze, że masz braki w
              rozumieniu języka polskiego... Bo jeśli tak rozumujesz to, co wcześniej pisałem,
              to naprawdę nie dobrze o Tobie świadczy...
              Nie każ drugiemu, czego sam nie potrafisz. Patrz częściej w lustro!
              Nie zamierzam obrażać ludzi, ale absurdy będę wykazywać.
              • Gość: jacek debilu z Gieraltowic - OOU pokrywa 52 km kw IP: *.dsl.sil.at 02.07.08, 18:46
                "Bo jeśli tak rozumujesz to, co wcześniej pisałem..."

w jakim to jezyku cwoku z Gieraltowic ???
                • Gość: Piaseczno Re: debilu z Gieraltowic - OOU pokrywa 52 km kw IP: 85.219.142.* 02.07.08, 18:53
                  Czyżby braki w znajomości zasad interpunkcji języka polskiego ?

Bardzo ładnie się wyrażasz. Prawdziwy Polak jak nic...
                  • Gość: jacek ale nedza w tym ppl - juz Bialorusinow zatrudniaja IP: *.dsl.sil.at 02.07.08, 18:58
                    do klepania na forum

you pay peanuts you get monkeys
                    • Gość: Piaseczno Re: ale nedza w tym ppl - juz Bialorusinow zatrud IP: 85.219.142.* 02.07.08, 19:00
                      Tym akurat nie zabłyśniesz tutaj :D
                      • Gość: jacek Re: ale nedza w tym ppl - juz Bialorusinow zatrud IP: *.dsl.sil.at 02.07.08, 19:07
                        ciekawe czy to bylo takie ogloszenie ???

zwracam uwage na "wysoki poziom etyczny" !!!!

zaklamani oszusci
                        • Gość: Piaseczno Re: ale nedza w tym ppl - juz Bialorusinow zatrud IP: 85.219.142.* 02.07.08, 19:10
                          Ciekawe ogłoszenie :) Masz takich więcej? :)
                          • Gość: jacek wracaj do kopanie rowow - nie nadajesz sie IP: *.dsl.sil.at 02.07.08, 19:12
                            do "kreowania opinii na forum"

wysoki poziom etyczny

buahahahahhahahaha
                            • Gość: Piaseczno Re: wracaj do kopanie rowow - nie nadajesz sie IP: 85.219.142.* 02.07.08, 19:18
                              W kółko to samo kopiujesz... Nudne. Wymyśl coś, rusz tym móżdżkiem! :P
                              • Gość: jacek wracaj do kopanie rowow - nie nadajesz sie IP: *.dsl.sil.at 02.07.08, 23:07
                                zadalem ci pytanie gnojku - ale nie znasz na nie odpowiedzi

chyba ze ci ppl instrukcje przysle

wracaj do Lukaszenki - on uwielbia takich sprzedajnych gnoi
                                • Gość: Piaseczno Re: wracaj do kopanie rowow - nie nadajesz sie IP: 85.219.142.* 03.07.08, 06:14
                                  Ale akurat nie tu zadałeś pytanie gó..arzu. Nie potrafisz go znaleźć? :P
                                  Wróciłem do siebie, a Łukaszenka to pikuś przy Tobie :D
                                  • Gość: jacek wracaj do kopanie rowow - nie nadajesz sie IP: *.dsl.sil.at 03.07.08, 23:12
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=752&w=81357004&a=81643975
                                    ciekawe - obywatel zadajacy pytanie na ktore nie masz odpowiedzi
                                    to pikus przy Lukaszence ????

to wroc do swojego Lukaszenki
                                    • Gość: Piaseczno Re: wracaj do kopanie rowow - nie nadajesz sie IP: 85.219.142.* 04.07.08, 07:26
                                      Wolę zostać przy tym pseudo-obywatelu, a raczej przy takim Towarzyszu "jacku" :P
                                      Nie interesuje mnie tamten pikuś :D
                                      • Gość: jacek wracaj do kopanie rowow - nie nadajesz sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 21:09
                                        a odpowiedzi nadal nie ma

ppl schodzi na psy - zatrudnia "funsettera" z Bialorusi i kompletnie
                                        zielonego w temacie

jak idzie nauka polskiego ???

w koncu to obcy jezyk dla podszywki
                                        • Gość: Piaseczno Re: wracaj do kopanie rowow - nie nadajesz sie IP: 85.219.142.* 04.07.08, 21:56
                                          PPL zdecydowanie zeszło na psy, skoro nie rozwija się należycie obecne lotnisko.

Język polski jest już nauczony dawno i, jak widać w tutejszych wymianach zdań,
                                          jest on na zdecydowanie lepszym poziomie niż u Ciebie :D
                                          • Gość: jacek wracaj do kopanie rowow - nie nadajesz sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 09:10
                                            "Język polski jest już nauczony dawno"

-
                                            • Gość: Piaseczno Re: wracaj do kopanie rowow - nie nadajesz sie IP: 85.219.142.* 05.07.08, 16:07
                                              Jakimi podręcznikami się zasłaniasz ? Dla wybitnie opornych ? Proponuję Ci
                                              zaglądnąć do takich uczelnianych chociaż... Może wtedy zrozumiesz czym jest szyk
                                              wyrazów w zdaniu i czy musi on być sztywny. Ale wątpię w to. Nie masz szans na
                                              zrozumienie tego... :P
                                              • Gość: jacek wracaj do kopanie rowow - nie nadajesz sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 16:34
                                                "Proponuję Ci zaglądnąć do takich uczelnianych chociaż"

i znowu rusycyzm albo co najmniej nieporadnosc

a co z odpowiedzia na proste pytanie ???

nadal bez instrukcji ???
                                                • Gość: Piaseczno Re: wracaj do kopanie rowow - nie nadajesz sie IP: 85.219.142.* 08.07.08, 12:59
                                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=374&w=73571395&a=73589528
                                                  Tam możesz się wyżyć w temacie rusycyzmów. Temat idealny dla takiego rusofila :D
                                                  Pokaż tamtejszym znawcom tematu swoje uprzedzenia :P
                                                  A przy okazji może uda Ci się zweryfikować ostatnią swoją opinię :D
                                                  • Gość: jacek wracaj do kopanie rowow - nie nadajesz sie IP: *.dsl.sil.at 08.07.08, 18:38
                                                    wyzywanie w temacie rusycyzmow i rusofilizm zostawiam takim
                                                    profesjonalistom jak ty - natywnym Rusinom

a na temat lotniska nie masz zielonego pojecia - i na proste
                                                    pytanie jeszcze dlugo nie bedziesz znal odpowiedzi

ppl schodzi na psy i na lepszych funsetterow go nie stac
                                                  • Gość: Piaseczno Re: wracaj do kopanie rowow - nie nadajesz sie IP: 85.219.142.* 09.07.08, 09:23
                                                    To dobrze, bo już się obawiałem, że na tym się znasz. A tak, to przynajmniej
                                                    rusofobem się okazałeś :P

I znowu się pomyliłeś (ciekawe ile to jeszcze razy będzie :P). PPL już zeszło na
                                                    psy. Wyjaśnienia nie będę ponownie powtarzać, bo już było wcześniej. Czytać to
                                                    Ty umiesz, ale pamięć to masz żałośnie krótką :D
                                                  • Gość: jacek ponawiam pytanie, od ktorego uciekasz IP: *.dsl.sil.at 09.07.08, 18:39
                                                    > Lotnisko na Okęciu da się jeszcze rozbudowywać, nie znasz
                                                    > prawdziwych możliwości

wedlug mnie jest to absurdalna teza - godna debila

ale dam ci szanse ja udowodnic

tylko badz laskaw pamietac za dla 10 mio PAX-ow wyznaczono 52 km kw
                                                    OOU

i z tego tytulu jeszcze nikt nie odstal ani grosza odszkodowania -
                                                    samych dzialek w OOU jest 10 tysiecy

informacje o OOU na stronie www.mazowieckie.pl

• Gość: Piaseczno Re: ponawiam pytanie, od ktorego uciekasz IP: 85.219.142.* 10.07.08, 22:03
                                                    Zapomniałeś skopiować też to: "cwaniaczku z Gieraltowic - bardoz prosze o
                                                    dowod"... Ciągle tak zamierzasz kręcić pod Siebie? To skopiuję, tego nie
                                                    skopiuję. Zdecydowałbyś się chociaż do kogo takie pytanie :P
                                                    Czy mi się wydaje, czy kończy Ci się cierpliwość do pyskówki, którą zacząłeś pod
                                                    tym artykułem? Chciałoby się aż powiedzieć: "no w końcu" :D
                                                    Ale myślisz, że po tylu obelgach i pomówieniach możesz liczyć jeszcze na wymianę
                                                    merytoryczną ot tak sobie i przejść do porządku dziennego? Zapomnij o tym od
                                                    razu. Nagrabiłeś sobie wystarczająco i nie myśl, że tak łatwo przejdę od pogardy
                                                    do umiłowania. Póki co, leję na takiego jak ty z góry ciepłym moczem :P Bo nie
                                                    zasługujesz na nic więcej :D
                                                    A z tego OOU nie wiem, czy powinieneś się tak do końca cieszyć. Bo wyobraź
                                                    sobie, że też pewnego czasu coś z tego dostanę. Przyda się nawet taki
                                                    paradoksalny szmal :D
                                                  • Gość: jacek ponawiam pytanie, od ktorego uciekasz IP: *.dsl.sil.at 10.07.08, 22:30
                                                    tak jak sie mozna bylo spodziewac po cwaniaczku z Gieraltowic

jestes tu bo ci placa za klepanie i obrazanie uczciwych ludzi

nie masz nic do powiedzenia i zaslugujesz wylacznie na pogarde
                                                  • Gość: Piaseczno Re: ponawiam pytanie, od ktorego uciekasz IP: 85.219.142.* 11.07.08, 09:48

> tak jak sie mozna bylo spodziewac po cwaniaczku z Gieraltowic

Uwaga, zmieniam się w 'jacka': "klepiesz, bo placi ci gmina, zeby tak promowac
                                                    te wioche" :D
                                                    Prawda, że nie tak wiele trzeba? :D Hahahaha

> jestes tu bo ci placa za klepanie i obrazanie uczciwych ludzi

Ty i uczciwy człowiek ? Nie rozśmieszaj mnie jeszcze bardziej :D

> nie masz nic do powiedzenia i zaslugujesz wylacznie na pogarde

Czyli w sumie nic nowego :P Od pierwszych wypocin dałeś już o tym znać, ale kto
                                                    by się takim czymś przejmował :D W końcu wszyscy co Ciebie znają, wiedzą, że
                                                    przy Tobie nie ma sensu pisać prawdy :D
                                                  • Gość: jacek ponawiam pytanie, od ktorego uciekasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 20:09
                                                    a odpowiedzi nadal nie ma - tylko trollowanie za pieniadze ppl

jak sam pacjent przyznal

>W końcu wszyscy co Ciebie znają, wiedzą, że przy Tobie nie ma sensu
                                                    >pisać prawdy

ze mu placa za klepanie - a nie za mowienie prawdy

• Gość: Piaseczno Re: ponawiam pytanie, od ktorego uciekasz IP: 85.219.142.* 13.07.08, 11:06

> ze mu placa za klepanie - a nie za mowienie prawdy

Najwięcej to mi Ty płacisz :P I to mi się podoba :D Hahahaha :D
                                                  • Gość: jacek ponawiam pytanie, od ktorego uciekasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 12:17
                                                    to jak z odpowiedzia ???

nadal nie potrafisz uzasadnic swoich wlasnych tez ???

smiec
                                                  • Gość: Piaseczno Re: ponawiam pytanie, od ktorego uciekasz IP: 85.219.142.* 13.07.08, 12:27

> to jak z odpowiedzia ???
                                                    >
                                                    > nadal nie potrafisz uzasadnic swoich wlasnych tez ???
                                                    >
                                                    > smiec

Autor się sam podpisał pod własną treścią :P Jak fajnie :D Hehehe :D
                                                  • Gość: jacek ponawiam pytanie, od ktorego uciekasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 15:37
                                                    > prawdziwych możliwości

OOU

• Gość: Piaseczno Re: ponawiam pytanie, od ktorego uciekasz IP: 85.219.142.* 13.07.08, 18:42
                                                    Po czterech dniach ponownie taka sama wypowiedź? Uwielbiam twoje kopiowanie :D
                                                    Hahahaha :P
                                                    Nie pozostaje mi nic innego jak również przekopiować swoją odpowiedź :D

Zapomniałeś skopiować też to: "cwaniaczku z Gieraltowic - bardoz prosze o
                                                    dowod"... Ciągle tak zamierzasz kręcić pod Siebie? To skopiuję, tego nie
                                                    skopiuję. Zdecydowałbyś się chociaż do kogo takie pytanie :P
                                                    Czy mi się wydaje, czy kończy Ci się cierpliwość do pyskówki, którą zacząłeś pod
                                                    tym artykułem? Chciałoby się aż powiedzieć: "no w końcu" :D
                                                    Ale myślisz, że po tylu obelgach i pomówieniach możesz liczyć jeszcze na wymianę
                                                    merytoryczną ot tak sobie i przejść do porządku dziennego? Zapomnij o tym od
                                                    razu. Nagrabiłeś sobie wystarczająco i nie myśl, że tak łatwo przejdę od pogardy
                                                    do umiłowania. Póki co, leję na takiego jak ty z góry ciepłym moczem :P Bo nie
                                                    zasługujesz na nic więcej :D
                                                    A z tego OOU nie wiem, czy powinieneś się tak do końca cieszyć. Bo wyobraź
                                                    sobie, że też pewnego czasu coś z tego dostanę. Przyda się nawet taki
                                                    paradoksalny szmal :D
                                                  • Gość: jacek ponawiam pytanie, od ktorego uciekasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 21:10
                                                    > prawdziwych możliwości

OOU

nie potrzebuje "wymiany zdan" - po prostu - albo sie przyznaj ze
                                                    jestes sprzedajnym smieciem - albo odpowiedz na proste pytanie
                                                  • Gość: Piaseczno Re: ponawiam pytanie, od ktorego uciekasz IP: 85.219.142.* 14.07.08, 18:33

> nie potrzebuje "wymiany zdan" (...)

A w ogóle coś potrzebujesz tutaj ? Brnijmy dalej w twoje absurdalne teorie
                                                    spiskowe :D To jedyne co masz do zaoferowania w tych komentarzach i są
                                                    arcy-ciekawe same w sobie :P Podtrzymuję swoje zdanie, że nie ma sensu pisać Ci
                                                    prawdy :D
                                                  • Gość: jacek ponawiam pytanie, od ktorego uciekasz IP: *.dsl.sil.at 15.07.08, 19:02
                                                    > prawdziwych możliwości

OOU

nie potrzebuje "wymiany zdan" - po prostu - albo sie przyznaj ze
                                                    jestes sprzedajnym smieciem - albo odpowiedz na proste pytanie

• Gość: Piaseczno Re: ponawiam pytanie, od ktorego uciekasz IP: 85.219.142.* 16.07.08, 21:30
                                                    O, "płyta" zacięła Ci się :D Hehehe :D
      • Gość: mk Re: To niestety standard w Polsce IP: *.elartnet.pl 26.06.08, 07:50
        Ale to lotnisko ROZBUDOWANO wokół istniejących domów a nie odwrotnie.
        • Gość: Mała Mi Re: To niestety standard w Polsce IP: 148.81.175.* 26.06.08, 17:37
          Otóż to. Lotnisko oczywiście było "zawsze", ale po kolejnych
          rozbudowach i na skutek intensyfikacji ruchu staje się coraz
          bardziej uciążliwe. Ja nie rozumiem, dlaczego osoba p.t. "Piaseczno"
          stale się mnie czepia i o co tej agresywnej osobie chodzi (pracuje
          na tym lotnisku i ma blisko do pracy? lubi samoloty?). Lotnisko nie
          powinno się dalej rozbudowywać, tylko należy je wreszcie przenieść w
          miejsce oddalone od Wawy. Wielkie międzynarodowe lotniska są zwykle
          oddalone od miast o wiele kilometrów i połączone z nimi np. szybką
          koleją. Po przeniesieniu lotniska miasto odzyskałoby sporo terenów
          pod zabudowę mieszkalną, a lotnisko pod Modlinem lub Skierniewicami
          można by potem w miarę potrzeby dowolnie rozbudowywać. Okęcia już za
          bardzo rozbudować się nie da, a i dojechać do niego Ż&W jest
          niełatwo.
          • Gość: Piaseczno Re: To niestety standard w Polsce IP: 85.219.142.* 02.07.08, 16:50
            Potakujesz bezwiednie absurdalnej czyjejś tezie i jeszcze się potem dziwisz, że
            ktoś się Ciebie czepia? Zastanów się nad tym, co tu wypisujesz... Nawet nie
            zrozumiałaś poprzednich wywodów. Czytałaś je tak w ogóle ze zrozumieniem? Bo
            widać, że ponownie te same głupoty płodzisz... Dlaczego piszesz, że ewentualnie
            przeniesione lotnisko (tu wybiegamy w wyimaginowaną przyszłość) pod Modlinem lub
            Skierniewicami (sic!) można potem rozbudowywać? A co z mieszkańcami tamtych
            rejonów? Tam zdecydowanie nie ma w tej chwili ruchu lotniczego. Byłby to niezły
            im podarunek. Czy to nie byłoby przypadkiem właśnie to, co rzekomo dzieje się
            tutejszym mieszkańcom? Nie zauważasz w sobie hipokryzji? Za kogo Ty się uważasz?
            Nie potrafisz znieść ruchu lotniczego i tak z lekką ręką jesteś gotowa narzucić
            tym, którzy zdecydowanie tego nie mieli nawet w planach? Od kiedy mieszkasz na
            Ursynowie? Dlaczego tam zamieszkałaś? I kiedy się w końcu wyprowadzisz stamtąd?
            Jeśli to takie Tobie ważne, to zanotuj Sobie, iż nie pracuję na lotnisku. Czy
            lubię samoloty? Są mi obojętne i nie przeszkadzają mi. Nie uciekaj do
            dwubiegunowości w życiu. Nie tylko można lubić bądź nie lubić. Można być też
            obojętnym...
            Lotnisko na Okęciu da się jeszcze rozbudowywać, nie znasz prawdziwych
            możliwości. A że dojechać przez Ż&W jest ciężko to już zupełnie inny temat.
            Również tak samo ciężki jak i ten, nieprawdaż?
            • Gość: jacek cwaniaczku z Gieraltowic - bardoz prosze o dowod IP: *.dsl.sil.at 02.07.08, 18:20
              > prawdziwych możliwości

OOU

• przewoz_pw Re: To niestety standard w Polsce 03.07.08, 10:18
            > tylko należy je wreszcie przenieść w
            > miejsce oddalone od Wawy.

Słusznie, ale calego ruchu tam nie przeniesiesz, na pewno większość dalej zostanie tu, na miejscu. Z resztą, zanim w Modlinie wybudują lotnisko (przebudują), to będzie cała masa protestów okolicznych mieszkańców. Nie ma co się dziwić, kto chciał by mieszkać pod takim płaszczem... W promieniu kilku ilometrów od lotniska będzie trzeba każdemu coś płacić.
            Nie można również zapomnieć o ekologach... Zaraz i oni zaczną działać, w końcu obok Narew i Wisła płynie.
        • Gość: World Re: To niestety standard w Polsce IP: 195.117.230.* 28.06.08, 22:37
          Gość portalu: mk napisał(a):

> Ale to lotnisko ROZBUDOWANO wokół istniejących domów a nie
          odwrotnie.

Faktycznie, domostwa na około nie były rozbudowywane, pozostały te
          same "lepianki" od wieku, podobnie też całe dzielnice wokół zupełnie
          się nie rozbudowywały, pozostały puste wioski Włochy, Płudy itp.
          Jakoś widzę inaczej ten rejon, niż tu napisano... Żałosna
          stronniczość wypływa z niektórych ludzi...
          • Gość: jacek jsli uwazasz ze 7 km od centrum nie mozna IP: *.dsl.sil.at 02.07.08, 19:04
            budowac domow - to mocno ograniczac rozowj Warszawy

to ze w 1934 roku Warszawa konczyla sie zaraz za Opaczewska
            wynikalo z ukazow carskich a nie z woli samorzadu

lotnisko na Okeciu mialo trawiaste pasy - beton pojawil sie wraz z
            Luftwaffe - rowniez zaboru terenow z ok 140 ha do obecnych 830 ha
            dokonali Niemcy - jeszcze w latach 70 wlasciciele terenow
            wygrodzonych wykaszali trwa na siano - potem wyplacono im groszowe
            odszkodowania

kolejne etapy rozbudowy lotniska - to brak planow i brak
            poszanowania potrzeb Warszawy oraz centralistyczna, monopolistyczna
            wizja

komunizm sie skonczyl - dlaczego nadal mamy korzystac z jego
            zdobyczy, zbudowanych na tradycjach Luftwaffe ?????
            • Gość: World Re: jsli uwazasz ze 7 km od centrum nie mozna IP: 195.117.230.* 05.07.08, 02:04
              Nie martw się, nie uważam tak jak zasugerowałeś.

Wykazałem tylko stronnicze wypowiedzi poprzedników. That's all.

Co do twoich słów - dla mnie nie ważne kto wcześniej jak budował.
              Ważne, jak się umie z tego korzystać albo jak się umie inwestować. Z
              tego co widać (i to nie tylko w tej dziedzinie), że jakoś nie udaje
              się w tym kraju nowych rzeczy budować...
              Innymi słowy, zbudujesz nowe, które przejmie ruch z tego Luftwaffe,
              to pogadamy. OK ?
              • Gość: jacek jesli uwazasz ze 7 km od centrum nie mozna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 09:24
                tak naprawde nikt nie wie co uwazasz, twoje ostatnie zdanie dowodzi
                ze kompletnie nie wiesz o czym klepiesz

w Polsce problemem jest wadliwy system decyzyjny - gdzie w
                odroznieniu od krajow UE - decyzje podejmuje urzednik niskiego
                szczebla - a potem wyzsze szczeble forsuja taka nieprzemyslana
                decyzje, zapewniajac zakneblowanie i ubezwlasnowolnienie stron,
                ktorych prawa dana inwestycja narusza - w efekcie Polska co roku
                przegrywa setki spraw w Strasburgu, a i tak inwestycje okazuja sie
                nietrafione i zbyt male, po prostuprowizorka na skale marzen malego
                urzednika o zerowej odpowiedzialnosc

proces podejmowania decyzji w nowoczesnym, demokratycznym panstwie
                wymaga analizy i oceny kilku alternatywnych rozwiazan oraz udzialu
                spolecznego w dyskusjach, dzieki czemu mozliwe udokumentowana skala
                ewentualnych roszczen od poszkodowanych w kazdym wariancie i
                zapewnienie wlasciwych odszkodowan

• Gość: World Re: jesli uwazasz ze 7 km od centrum nie mozna IP: 195.117.230.* 06.07.08, 02:02
                  Kto chce wiedzieć, ten wie, a kto nie chce, ten nie będzie wiedzieć.
                  Tyle w tej kwestii.

Może i nie wiem, o czym klepię, ważne, że Ty wiesz, o czym klepię.
                  • Gość: jacek podpisuj sie 'wiejski glupek' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 08:19
                    a nie 'World'

ty bedziesz sobie klepal do woli - i nikt nie bedzie tracil czasu na
                    czytanie
                    • Gość: World Re: podpisuj sie 'wiejski glupek' IP: 195.117.230.* 07.07.08, 16:45
                      Że niby mam wykonać rozkaz? Jaki stopień masz? A gdzie magiczne
                      słowo miejski chamie? Ciekawe czy znasz je tak w ogóle...
                      Wystarczy, że Ty tracisz dla mnie czas. A to już jest coś.
                      • Gość: jacek podpisuj sie 'wiejski glupek' IP: *.dsl.sil.at 07.07.08, 22:17
                        miejski cham to oxymoron
      • Gość: sowa z Mińska a drogi krajowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 09:10
        dom się buduje przy drodze puki ruch jest jeszcze znośny, a za 20 lat żąda się
        obwodnicy...
    • Gość: sąsiad z Załusek Re: Chcą pieniędzy za hałas i spaliny IP: *.chello.pl 25.06.08, 22:59
      Ta Szultz to stara cwaniara. od wszystkich chce wyciągać pieniądze.
      Od lat skarży plany strefy ograniczonego uzytkowania, przez co PPL nie moze wyplacac ludziom odszkodowań. Teraz wiemy dlaczego - bo chce wyciągnąc kasę tylko dla siebie.
      Jak jej gddkia chciała wykupić dom po cenach rynkowych pod autostrade, to nie chciala. Bo i po co, jesli może zarobić wiecej na wyciaganiu kasy z PPL. A dom i tak sprzeda za wielkie pieniądze, jak po zbudowaniu autostrady zaczną budowac centra handlowe i biura w Załuskach.
    • kruder76 My jesteśmy przedsiębiorstwem państwowym 26.06.08, 07:38
      A ponieważ nasz właściciel ma swoich obywateli w dupie, więc my tym bardziej nie
      będziemy nikomu za nic płacić. Tyle na temat życia w Polsce.
    • Gość: rollo Re: Chcą pieniędzy za hałas i spaliny IP: *.pgi.waw.pl 26.06.08, 08:04
      dokładnie! co było pierwsze? okęcie po wojnie zbudowano a te ich kurniki w
      powalającej wiekszosci powstaly w latach 70tych, wiec mowie do wszystkich
      niezadowolonych-goncie sie! tylko protestowac potraficie,przez takich jak wy nic
      nie mozna w pl zbudowac bo ciągle tylko protest i protest.Wrukwia mnie to
      niemiłosiernie.przydalaby sie jakas porządna ustawa ,rozpiżająca tą protestującą
      swołocz
    • kojot66 Chcą żyć w godnych warunkach 26.06.08, 10:08
      Po pierwsze - większość domagających sie odszkodowań mieszka na
      Okęciu od pokoleń. Jeszcze przed wybudowaniem lotniska. Pani Szulc
      również.

Po drugie - domy na Okęciu tracą na wartości i nie można ich
      sprzedać. Chyba że za cenę gruntu. A wiele z tych domów to nie są
      żadne kurniki i swoja wartość mają.

Po trzecie - prawo zobowiązuje PPL do odszkodowań i wykupów. PPL
      wykręca sie od realizacji tych przepisów prawa, grając na zwłokę.

Po czwarte - co sie odwlecze, to nie uciecze.

Po piąte - wiele osób czeka w kolejce na termin rozprawy o
      odszkodowanie od PPL. Decyzja o rozbudowie Okęcia będzie, niestety,
      bardziej kosztowna niz to sobie dyrekcja PPL zakładała.

Pozdrowienia
      • kpaxxx Re: Chcą żyć w godnych warunkach 26.06.08, 11:16
        > Po drugie - domy na Okęciu tracą na wartości i nie można ich
        > sprzedać. Chyba że za cenę gruntu. A wiele z tych domów to nie są
        > żadne kurniki i swoja wartość mają.

Ciekawe, ja bym chętnie kupił taki dom za cenę gruntu :-)
        • Gość: edek Re: Chcą żyć w godnych warunkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 16:44
          Ale ja ci za cenę gruntu nie sprzedam, chyba żeby lotnisko dało
          odszkodowanie za dom.
          • Gość: Jadwiga Re: Chcą żyć w godnych warunkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 19:58
            Bezczelność tych drani z PPL przekracza wszelkie granice. Myślicie,
            że uda sie wam pokazać, że czarne jest białe? Jeszcze zobaczycie w
            sądzie!!!!!
    • pomysl.po.wypiciu kto normalny buduje 26.06.08, 10:55
      domy obok lotniska? co to lotnisko wczoraj wybudowano?
    • Gość: Lecho Ja chce odkupic ten dom !!! IP: 80.48.187.* 26.06.08, 17:57
      Kocham lotnictwo i zawsze chcialem mieszkac kolo lotniska, zwlaszcza takiego
      lokalnego jakim jest Okecie. Chcialem kiedys kupic tam dom ale wlasciciel
      powiedzial, ze nie sprzeda bo za kilka lat to dostanie takie odszkodowanie, ze
      kupi sobie dom w Hiszpanii.
      • Gość: barbara.szulc Re: Ja chce odkupic ten dom !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 18:03
        Ależ proszę uprzejmie. Mam nadzieję, że PPL nie będzie domagać się
        prawa pierwokupu. Widok na startujące samoloty masz gwarantowany. A
        i cena nie wydaje sie wygórowana.
        • kojot66 Re: Ja chce odkupic ten dom !!! 27.06.08, 19:19
          Widzę, że amator mieszkania z widokiem na pas startowy lotniska nie
          deklaruje się z zamiarem kupna tam domu.
          Nic dziwnego. Zapewne liczył na to, że kupi dom za cene gruntu.

Jest to naoczny przykład tego, na czym polega utrata wartosci
          nieruchomości. Tylko ktoś z bardzo małą kasa albo kompletnu wariat
          zdecyduje sie na dom przy lotnisku. Mieszkać tam to nie to samo co
          oglądac startujące samoloty z górki widokowej przez pół godziny w
          letnie popołudnie.
          • Gość: pasazer Cyniczna gra pseudoekologow to kleska mieszkancow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 10:59
            Wielki skok na Okecie nie wypalil. Pozostaly dlugie i niepewne procesy.
            Dzialacze nie wchodza w takie interesy, ich interesuje tylko szybka kasa za dete
            ekspertyzy pseudoekologiczne i "projekty" terenow zieleni.
            Dlatego nie podobalo im sie kiedy uprawnieni mieszkancy juz otrzymali nalezne i
            godziwe odszkodowania a pieniadze byly wyplacane pierwszym mieszkancom.
            Pozbawili mieszkancow odszkodowan w swojej cynicznej grze obiecujac 1.5 mld
            dolarow i zamkniecie lotniska. Ale, gra pseudozielonych zakonczyla sie kleska, a
            mieszkancy zostali z niczym.

Teraz pseudo zieloni dzialacze weszli na wielka skale w tematy nieruchomosci.
            Tam mozna znalezc dzialaczy ktorzy bryluja na spekulacyjnym rynku.

Dodatkowo dzialacze pseudozieloni to mali hipokryci. Jeden z najwiekszych
            przeciwnikow lotniska Okecie jest jego wielkim fanem od kiedy korzysta z tego
            najlepiej polozonego warszawskiego lotniska, dwa razy w tygodniu. Na mysl ze
            musialby jezdzic do Modlina trzesie sie ze strachu. Tak wyglada cala polska
            pseudoekologia.
            • Gość: jacek pasazer - naganiacz z ppl - klamie i pomawia za pi IP: *.dsl.sil.at 01.07.08, 22:45
              pieniedze podatnikow - ppl jego mocodawca - jest mocno deficytowym
              przedsiebiorstwem panstwowym

zaprzyjazniona firma - LOT - stracila pona 100 baniek w trzy
              miesiaca

ale na ujadanie pasazera na forach naszej kasy im nie szkoda
    • Gość: normals lotnisko pomiędzy Wawą a Łodzią ! IP: *.toya.net.pl 30.06.08, 10:10
      Oto jedna z oczywistych przyczyn dla których trzeba budowac potęzne lotnisko pomiędzy Wawą a Łodzią a marginalizowac znaczenie ciasnych lotnisk miejskich, które i tak nie mają perspektyw rozwoju. To oczywiste prawdy, ktore w Polsce jak zwykle odkrywa się od nowa.... z innych oczywistosci: kto obstawia 40 lat budowy A2 Wawa- Łódz ?? Eeeeeeeech co za nędzny zacofany zaścianek Europy....... tylko kaczory, układy i emerytury górnicze ... drogi już nie.........
    • ordyl aby przestrzegano prawa pozostała droga sądowa 10.07.08, 23:39
      Witam

Mieszkam w Mysiadle jest jak widać po godzinie 23:00 więc może mi
      zwolennicy lub agitatorzy Okęcia doradzą co zrobić aby mi samoloty
      nie hałasowały o tej godzinie nad głową?

Mieszkam poza OOU więc żadne odszkodowania się nie należą, nikt też
      mieszkańcom nie ma zamiaru pomóć choćby w pomierzeniu hałasu.

Pozdrawiam
      • kojot66 Droga sądowa po wybojach 11.07.08, 09:13
        Dwie pierwsze rozprawy o odszkodowanie z tytułu oou odbyły sie w
        warszawskich sądach. Obie odroczono z powodów formalnych (na jedną
        nie dojechał świadek). Zarysowało sie jednak wyraźne stanowisko PPL,
        które, ustami swojego prawnika, zanegowało prawo do jakichkolwiek
        odszkodowań. Zaapelowało o niedopuszczenie biegłego stwierdzającego,
        jaki jest poziom utraty wartości nieruchomości. Zanegowało nawet
        rzecz, zdawałoby się, oczywistą: powiązanie przekroczonych poziomów
        hałasu z wydaniem rozporządzenia o utworzeniu oou. Kazuistyka prawna
        adwokata PPL prowadzi do tego, by wykazać, że szkodliwy dla
        mieszkańców jest sam obszar i że nie ma to zadnego związku z
        samolotami i hałasem.

I okazało się, że król jest nagi. PPL płacic nie chce. Odszkodowania
        będzie trzeba mu wydrzeć zębami i pazurami, przy pomocy dobrego
        prawnika, który nie da się zwieść tym formalnym wybiegom i znajdzie
        na nie odpowiednia ripostę.

Na szczęście są jeszcze sądy w Polsce, które - miejmy nadzieję -
        zbadają sprawe rzetelnie i wydadzą właściwą decyzję.
        • Gość: jacek czas eskalowac do Strasburga - ppl jak prl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 20:06
          prawo w Polsce nic nie znaczy - trzeba isc po sprawiedliwosc do
          Strasburga
        • Gość: pasazer Re: Droga sądowa po wybojach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 18:53
          Odszkodowania juz byly przyznane dla uprawnionych mieszkancow a pierwsze
          pieniadze wyplacane.

Niestety pieniacze z pseudoekologicznych stowarzyszen obalili oou obiecujac
          omamionym mieszkancom natychmiastowe zamkniecie Okecia i miliardowe odszkodowania.
          To bylo w 2005 roku.

Niestety za zawierzenie cynicznym graczom z pseudozielonych szajek mieszkancy
          Wloch i Zalusek placa do dzisiaj zyjac w poniewierce po utracie naleznych im
          pieniedzy.

A dzialacze dalej dzialaja i chca protestowac, rwac wziatki i wymuszac haracze.
          Nic ich nie obchodzi nieszczescie mieszkancow bo mieszkaja daleko od lotniska,
          poza OOU. Beda sie procesowac tak dlugo jak widza szanse na wziatki w stylu
          Przyjaznego Miasta.

Mieszkancy niestety wciaz ponosza konsekwencje tych szemranych operacji
          prowadzonych pod dyktando pseudozielonych.
    • Gość: Jan Gdzie jest Gronkiewicz ? ? IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.08, 16:37
      dlaczego nie dba o sprawy Warszawiaków ? jak biedna babina czy emeryt albo
      nawet człowiek w wieku średnim tyle ze niezamożny ma walczyć z prawnikami
      lotu? CZEMU PREZYDENT WARSZAWY NAS NIE BRONI? wstyd , więcej na nią nie
      zagłosuję tak jak i moi oszukani znajomi z Białołęki /spalarnia/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka