Gość: MoHaa IP: *.acn.pl 02.10.03, 22:36 Jakie miasta dla Warszawiaków sa najpiekniejsze? Moim zdaniem: 1. New York 2. Paryż 3. Barcelona 4. Monaco 5. Kuala Lumpur Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kixx Re: Najpiękniejsze miasto świata ??? 02.10.03, 22:40 Warszawa Jakby mi się nie podobało,to bym sie wyprowadził Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: water Re: Najpiękniejsze miasto świata ??? IP: *.acn.pl 02.10.03, 22:43 Statystycznie będzie chyba tak: 1. Sopot 2. Zakopane 3. Dębki 4. Kazimierz n/Wisłą 5. Augustów Odpowiedz Link Zgłoś
basia Re: Najpiękniejsze miasto świata ??? 02.10.03, 23:00 Nieno przestań,Dębki są super,ale to nie jest miasto.I całe szczęście. ps.chociaż coraz bardziej betonowo-kostkowe się robi.Ech,gdzie ten kurz głównej (jedynej) ulicy..desperados kurka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TS Re: Najpiękniejsze miasto świata ??? IP: *.acn.waw.pl 03.10.03, 11:32 kixx napisała: > Warszawa > Jakby mi się nie podobało,to bym sie wyprowadził A co tu jest ładnego?! DT Centrum (ob. Galeria Centrum, MDM, Pajac Stalina, os. Za Żelazną Bramą itd.) Ja stawiam na: z polskich miast: 1. Kraków za oryginalną zabytkową zabudowę (nie makiety), ogromny rynek, Wawel, najstarszy uniwesytet w Polsce, tradycję 2. Gdańsk - za manieryzm niderlandzki, architekturę, położenie, Długie Pobrzeże, spacery nad Motławą, Żuraw, fontannę Neptuna na Długim Targu, bramy miejskie 3. Łódź - za XIX-wieczne pięknie odrestaurowane kamienice, pałace fabrykanckie, klimaty tamtejszych lokali, secesję i eklektyzm na każdym kroku, pieczołowite renowacje po 50 latach komuny, kiedy o nic nie dbano 4. Wrocław - za architekturę, położenie, zabytkowe mosty, rynek wraz z ratuszem, super lokale, Aula Leopoldina - cudo architektoniczne, ogród japoński i wiele innych 5. Poznań - za ład przestrzenny, rynek wraz ratuszem, katedra (podziemia są super!) Zagranica: 1. Wiedeń - za wszystko 2. Praga - za piękne zabytki 3. Kolonia - za katedrę i klimaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Najpiękniejsze miasto świata ??? IP: *.acn.waw.pl 03.10.03, 11:44 Gość portalu: TS napisał(a): > kixx napisała: > > > Warszawa > > Jakby mi się nie podobało,to bym sie wyprowadził > > A co tu jest ładnego?! DT Centrum (ob. Galeria Centrum, MDM, Pajac Stalina, os. > > Za Żelazną Bramą itd.) > €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ Zapomniałeś jeszcze o stadionie X-lecia no ale jeśli ktoś przyjeżdza do Wwy tylko po zakupy to nie ma sie co dziwić Każdy ma taka Warszawę,na jaką zasługuje. Ja mam Stare Miasto,zamki,kościoły,wiele ulic z niepowtarzalnym klimatem. A od pekinu i MDM-u się odwal > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supadupafly Re: Najpiękniejsze miasto świata ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 11:45 W Krakowie też są piękne miejsca jak Prokocim czy Bieżanów dom towarowy(przy Wiśle nie wiem jak się nazywa) i hotel leżący nad Wisłą. Natomiast jeżeli ty widzisz tylko os. Za Żelazną Bramą mieszkając w tym mieście to współczucia. Jak będziesz miał czas to przejdź się Śródmieściem Pd., Kolonią Staszica, Górnym Mokotowem, Powiślem, a nawet obrzeżami naszej Starówki być może zmienisz zdanie dotyczące Warszawy i spojrzysz na nią łaskawszym okiem. Co nie zmienia faktu że wymienione przez ciebie miasta są piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Najpiękniejsze miasto świata ??? 03.10.03, 09:40 1. Wałbrzych 2. Kutno 3. Katowice 4. Augustów 5. Koszalin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supadupafly Re: Najpiękniejsze miasto świata ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 10:11 1.Pruszków 2.Wołomin 3.Legionowo 4.Sochaczew 5.Piaseczno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behi Moim zdaniem IP: *.int.warszawa.sint.pl 03.10.03, 10:18 1. Barcelona 2. Barcelona 3. Bracelona 4. Barcelona 5. Wszystkie inne miasta niedostosowane do jazdy rowerem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Najpiękniejsze miasto świata ??? IP: *.chello.pl 03.10.03, 11:13 Sopot Getynga Chamonix Odpowiedz Link Zgłoś
hki Re: Najpiękniejsze miasto świata ??? 03.10.03, 11:53 Warszawa- piękna w swej brzydocie Poznan- za ratusz Praga- chyba nie trzeba wyjasniac Helsinki- natura na wyciagniecie reki Sztokholm- to polozenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jim Re: Najpiękniejsze miasto świata ??? IP: *.il.waw.pl / 10.0.20.* 03.10.03, 12:08 Wilno Odpowiedz Link Zgłoś
santakasia Re: Najpiękniejsze miasto świata ??? 03.10.03, 12:23 1. Toruń 2. Zagrzeb 3. Kijów Warszawa poza konkurencją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: Najpiękniejsze miasto świata ??? IP: 213.17.228.* 03.10.03, 13:40 Warszawa - Budapeszt - jedyne miasto poza Warszawą, w którym mogłabym mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerek Re: Najpiękniejsze miasto świata ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 13:52 świat: 1. Praga - wiadomo 2. Kapsztad - niesamowite położenie między skalną ścianą a oceanem. 3. Heidelberg - dostojny, ciepły i ładnie położony Polska: 1. Kraków 2. Wrocław 3. Gdańsk Polska mikro: 1. Kazimierz n/Wisłą 2. Sandomierz 3. Lanckorona Odpowiedz Link Zgłoś