Gość: czytacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 08:45 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniela Re: BE 03.10.03, 13:00 powiem "A", zeby Twoja wypowiedz miala swoją przyczyne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELŻBIETA Re: BE IP: *.acn.waw.pl 03.10.03, 13:08 aniela napisała: > powiem "A", zeby Twoja wypowiedz miala swoją przyczyne A ja dodam "Z" , aby zakończyć to "ani beee, ani meee..." Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_bem Re: BE 03.10.03, 13:30 A dlaczego po a nie mówi się ą. Przecież jesteśmy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: BE 03.10.03, 13:40 bo tradycyjnie po a mowi sie be. nie wyrywaj a z jego korzeni kulturowych Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_bem Re: BE 03.10.03, 14:00 Korzeniem a jest taki mały cipek. A a z cipkiem to właśnie ą. A to Ą bez korzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: BE 03.10.03, 14:27 aha wydaje mi sie ze wyrwalas to Ą z kontekstu razem z korzeniem. w kontekscie nie ma Ą, jest A. a po nim jest B (be jest budowane na piasku, niezakorzenione cipkiem) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_bem Re: BE 03.10.03, 14:49 Nie do końca Cię rozumiem, ale uważam, że to ja mam rację. B nie jest budowane na piasku, bo piasek jest na B. Bodstawą B Był Beton. A niemieckie B ma cipka i to ten cipek jest korzeniem B. W Polsce jakiś cham wyrwał B i oderwal cipek, ale kontekstem b jest B niemieckie. To B ktore się czyta jak SS. Zaplątałam się i weszlam w politykę, no bo to SS. Wytłumaczę prościej (dla siebie). Ja mam rację, a Ty nie, jędzo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_bem Re: BE 03.10.03, 14:50 joanna_bem napisała: > bo piasek jest na B. PIASEK JEST NA P!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_bem Re: BE 03.10.03, 14:50 joanna_bem napisała: > joanna_bem napisała: > > > bo piasek jest na B. > PIASEK JEST NA P!!! Chcialam napisać. Piasek jest na P, jędzo. Przepraszam za błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: BE 03.10.03, 14:52 aha nie unos sie tak, fryz sobie rozwichrzysz. ps. tez jestes kolega Miltoni normalsem moze? Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: BE 03.10.03, 15:04 aha moge jej wybaczyc tylk 77 razy. a jeden raz juz zuzyla. zyżyłaś Odpowiedz Link Zgłoś