Gość: niutek IP: *.tvk.torun.pl 20.08.08, 09:39 to wszystko wina PO ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adam Wielka awaria prądu w Warszawie IP: 194.154.219.* 20.08.08, 09:39 no tak, pierwsze skutki cyberataku z Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia_29 Ciekawe keidy uporamy się z tym całym PO ? :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 09:54 Ciekawe kiedy uporamy się z tym całym PO. To dopiero jest awaria na całą Warszawę. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecie_wcielenie Re: Ciekawe keidy uporamy się z tym całym PO ? :/ 20.08.08, 10:05 czesc wawy :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Niezwykłe, niedawno warszafka śmiała się Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 10:28 a tu proszę, i warszafkę dopadła awaria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek_mokotów Re: Niezwykłe, niedawno warszafka śmiała się Wroc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 10:58 Okazuje się, że tam gdzie wasz (wrocławski) Schetyna i Zdrojewski, tam same awarie i niepowodzenia. Zabierzcie tych kolesi do siebie. A Gdańsk niech upomni się o Donka. Tylko wtedy stolica znów zazna spokoju :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Jeśli łączysz awarie mediów z jakimś politykiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 11:12 ...to powinieneś czym prędzej zgłosić się do specjalisty od chorób psychicznych (piszę to nie ze złośliwości, ale ze szczerej troski). Ostatnimi czasy nastała epidemia psychozy z urojeniami, która okazuje się bardziej zaraźliwa od ospy. Źródło choroby też jest dobrze znane, szczególnie szkodliwe jest spożywanie rydzów oraz wyjątkowo ciężkostrawnych kaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek_mokotów Jeśli jesteś wyborcą PO to pewnie też naiwniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 11:15 Jeśli nie wiesz, że w Warszawie stanowiska w firmach miejskich będących operatorami sieci przesyłowych mediów są obsadzane przez polityków to powinieneś dorosnąć :) Czy wszyscy wyborcy PO są naiwni jak Sindbad ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh Re: Jeśli jesteś wyborcą PO to pewnie też naiwnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 11:27 ...a czy wszyscy wyborcy pis są zakompleksionymi skretyniałymi analfabetami potrafiącymi tylko pisać "po" oraz epitety ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek_mokotów Re: Jeśli jesteś wyborcą PO to pewnie też naiwnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 11:28 Osobiście znam tylko wyborców PO, którzy odpowiadają Twojemu opisowi. Gość portalu: ehhh napisał(a): > ...a czy wszyscy wyborcy pis są zakompleksionymi skretyniałymi analfabetami > potrafiącymi tylko pisać "po" oraz epitety ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q A więc znamy już źródło Twoich kompleksów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 12:08 Znasz wielu wyborców PO, i krew Cię zalewa, że musisz żyć obok tych okropnych wykształciuchów, liberałów itp. Jesteś zapewne głęboko wierzącym katolikiem, więc logiczne myślenie jest Ci obce, stąd Twoje teorie spiskowe na temat związku awarii z obsadzaniem stanowisk przez PO. Stąd też zapewne Twoja słaba pamięć, bo PiS też wiele stanowisk obsadził (nie tylko swoimi, ale i burakami a nawet faszystami, na których wcale nie głosowałeś), z kiepskim skutkiem dla naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Pewnie im prąd w różu zrobili… 20.08.08, 12:12 Albo liczniki czarne po czerwonym, chociaż powinny być białe po czarnym. __________ Ogród Jane Austen - łagodniejszy, kobiecy świat. iKatalog.org - katalog stron. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Jeśli jesteś wyborcą PO to pewnie też naiwniakiem 20.08.08, 13:17 PO steruje gospodarka nietylko W-wy. Zaciemnienia beda w calym kraju. Na koncu sie okaze ile drutow zwineli na zlom. Oni maja takie klejace rece i tylko krecenie lodow dobrze opanowali. Odpowiedz Link Zgłoś
pantau07 Re: Jeśli jesteś wyborcą PO to pewnie też naiwnia 20.08.08, 14:08 Ciebie pajacu piorun PO dawno trafil w leb. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Jeśli jesteś wyborcą PO to pewnie też naiwnia 20.08.08, 16:03 poszeklu napisal: > PO steruje gospodarka nietylko W-wy. Zaciemnienia beda > w calym kraju. Na koncu sie okaze ile drutow zwineli > na zlom. Oni maja takie klejace rece i tylko krecenie > lodow dobrze opanowali. pantau07 napisał: > Ciebie pajacu piorun PO dawno trafil w leb. Skad takie stwierdzenie? Chyba tylko z wlasnego doswiadczenia. Wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q A Ty mądralo... IP: *.centertel.pl 20.08.08, 16:09 ...podaj nazwiska, jeśli wiesz o jakichś kradzieżach przewodów. A jeśli nie wiesz to siedź cicho. Łatwo jest napisać co ukradło PO, trudniej Ci pewnie przełknąć listę tego, co ukradł PiS. Może zawiadom od razu prokuraturę, zamiast pisać tu cokolwiek Ci ślina na język przyniesie. Nie zauważyłeś jeszcze, że Twoje posty, mądre czy głupie, na nic nie mają wpływu? One nic nie znaczą, tak samo jak Twój nick. Jak Ci się coś nie podoba, to zrób coś z tym zamiast szczekać, i to wirtualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Myslacy inaczej, czy figlarz? 20.08.08, 16:23 Gość portalu: Q napisał(a): > ...podaj nazwiska, jeśli wiesz o jakichś kradzieżach przewodów. Jakie kradzieze przewodow? Tys chyba zglupial! Wspomnialem o zwijaniu przewodow, zebys jako rozgarniety mogl szerzej spojrzec na sprawe, ale sie zawiodlem. Wyjasniam: Ja pisze tylko o gastronomii! O kreceniu lodow! A nazwiska Sawicka, Karnowski, Szetyna, nie slyszal! To sa autorzy przepisow na krecenie lodow. Moze jeszcze chcesz nazwiska tych co POmagaja w kreceniu? Firma o nazwie Donald & PO jest monopolista w kreceniu lodow. O nazwiska tam pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Ja jednak poczekam na prawomocne wyroki sądu... IP: *.centertel.pl 20.08.08, 16:29 ...Ty niestety poddałeś się swoim urojeniom. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Sady cwiokalskie nad Sawicka, buha-ha-ha-ha 20.08.08, 19:28 Gość portalu: Q napisał(a): > ...Ty niestety poddałeś się swoim urojeniom. Sawicka tez tak samo twierdzila, ze ja zauroczyl i przez uczucie wziela pieniadze bo sie zakochala. Ale oddala polowe. Slusznie, za te upokorzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Re: Myslacy inaczej, czy figlarz? IP: *.chello.pl 20.08.08, 19:24 pozdrów najuczciwszego wśród uczciwych putrę, nieskalanego wspólnika leppera i spieprzaj dziadu do włoszczowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka_29 Re: A więc znamy już źródło Twoich kompleksów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 12:16 Twój list najlepiej zostawić bez komentarza. Myślę, że każdy inteligentny czytelnik sam zauważy kto z nas jest zakompleksiony. Pozdrawiam Cię serdecznie. Gość portalu: Q napisał(a): > Znasz wielu wyborców PO, i krew Cię zalewa, że musisz żyć obok tych okropnych > wykształciuchów, liberałów itp. > Jesteś zapewne głęboko wierzącym katolikiem, więc logiczne myślenie jest Ci > obce, stąd Twoje teorie spiskowe na temat związku awarii z obsadzaniem stanowis > k > przez PO. > Stąd też zapewne Twoja słaba pamięć, bo PiS też wiele stanowisk obsadził (nie > tylko swoimi, ale i burakami a nawet faszystami, na których wcale nie > głosowałeś), z kiepskim skutkiem dla naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Hmm najwyraźniej uraziłem Twoje uczucia religijne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 12:36 No cóż, jak to jest że w kraju, gdzie większość to katolicy, nie można być ateistą, ale za to można pluć na rząd wybrany przez większość. Nie zauważasz jakiejś niekonsekwencji? PS. Pluć nie oznacza krytyki, tylko właśnie bezmyślne plucie, jak tu na forum. Jeśli uważasz, że krytyka poprzedniego rządu np. za dopuszczenie do władzy Leppera albo Giertycha to wynik czyichś kompleksów, to chyba nie rozumiesz tego słowa. Opanuj emocje, Asiu, i przemyśl to jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Jestes nieoswiecony bo PO zwinelo druty 20.08.08, 13:23 Gość portalu: Q napisał(a): > No cóż, ... większość to katolicy, ... > Wiec mozna ich spokojnie okradac i opowiadac glupoty w Twoim stylu? PO to firma oszustow, ktorzy jeszcze nie majac wladzy deklarowali oszustwa takie jak prywatyzacja szpitali. Jesli pamietasz Beate Sawicka. A nieudany skok na media? Zlodziejom sie nie udalo i byl wielki lament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Jestes nieoswiecony bo PO zwinelo druty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 13:53 Mamy tu profil oświeconego wyborcy PiS: > PO to firma oszustow, ktorzy jeszcze nie majac wladzy deklarowali > oszustwa takie jak prywatyzacja szpitali. Jesli pamietasz Beate > Sawicka. A nieudany skok na media? Zlodziejom sie nie udalo i > byl wielki lament. Muszę Cię zmartwić kolego (lub koleżanko) - mamy d..krację, czy tego chcesz czy nie, więc teraz kradnie PO. Jak kradł PiS byłeś szczęśliwy, teraz jesteś nieszczęśliwy. Ale niezależnie od tego, kto rządzi (czyt. kradnie - w końcu to d..kracja), Ty szczekasz tym samym głosem. Człowiek myślący wyciąga wnioski z faktów, może i Ty zaczniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Jestes nieoswiecony bo PO zwinelo druty 20.08.08, 16:14 Zmartwienie jest gdy porownamy skale i rozmach tego co PO zamierza ukrecic z lodami. PO to firma oszustow, ktorzy jeszcze nie majac wladzy deklarowali oszustwa takie jak prywatyzacja szpitali. Jesli pamietasz Beate Sawicka. A nieudany skok na media? Zlodziejom sie nie udalo i byl wielki lament. Moze dla czlowieka, ktory potrafi myslec dorzuce polskie rybactwo morskie, polskie stocznie, chec wprowadzenia GMO wbrew ogolowi, sprawe likwidacji inwestycji geotermalnych, likwidacje kopaln. A ile z tego przypadlo na rzad PiSu? Czyzby PO rowno? Dla myslacego inaczej, to nie moze byc prawda. POkopance sa chodzaca uczciwoscia. Anol ta Sawicka, ten Karnowski, Szetyna. Q napisal: > - mamy d..krację, ... więc teraz kradnie PO. Jak kradł PiS > byłeś szczęśliwy, ... Człowiek myślący wyciąga wnioski z > faktów, może i Ty zaczniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Licytowanie, która partia więcej ukradła... IP: *.centertel.pl 20.08.08, 16:22 ...raczej nie ma większego sensu. W kwestii spraw sądowych i postępowań prokuratorskich chyba jednak nadal prowadzi rząd PiS-S-LPR (głównie za sprawą Samoobrony zapewne, ale co mnie to obchodzi, PO nigdy nie weszłoby w koalicję z tą bandą kryminalistów, a kaczki nie miały nic przeciwko). Od tego są media, żeby patrzeć im na ręce, a prokuratura i sąd, aby ich ścigać (konkretne osoby, a nie partie). Żadna partia nie składa się tylko z ludzi uczciwych (chociaż śmiem twierdzić, że im dalej od Kościoła, tym uczciwiej), a mi akurat odpowiada program PO dlatego ich popieram (ale nie tak ślepo, jak co niektórzy uwielbiają PiS). Niestety dzięki kaczce nie mogą realizować tego programu, więc nie rozumiem oburzenia przeciwników PO, przecież chyba dzieje się po waszej myśli. Ja czekam, aż partia mająca moje poparcie (programowe - nigdy nie poprę złodziejstwa) będzie mogła naprawdę rządzić w Polsce. Na razie mamy wyłącznie cyrk (chociaż teraz jest śmieszniej, za PiSu było jakoś smutniej, żałośniej). Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Licytowanie, która partia więcej ukradła... 20.08.08, 16:25 Gość portalu: Q napisał(a): > ...raczej nie ma większego sensu. Chodzi o tzw. Prokurature Cwiokalska? Tak, to nie ma wiekszego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Licytowanie, która partia więcej ukradła... IP: *.centertel.pl 20.08.08, 16:34 Podobnie jak to było za czasów tzw. "Prokuratury Ziobrowskiej". Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Licytowanie, która partia więcej ukradła... 20.08.08, 19:23 Aaaa, slyszalem. Meczennica z SLD i grupa weglowa. Peczaki, Jagiely, ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek_mokotów Masz prawo być zakompleksiony wyborco PO ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 12:22 Słuszna uwaga. Masz prawo być zakompleksiony. Ludzie, którym uwierzyłeś oszukali Cię na całego a do tego tylko się lenią podczas gdy gospodarka zaczyna tonąć. Wyrazy współczucia chłopaku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Nie porządzą dopóki kaczka ich wetuje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 12:32 Ale to już długo nie potrwa. Ja natomiast wolę jak politycy nic nie robią, niż jak szkodzą, jak PiS. Jako przedsiębiorcy raczej mnie nie wspierali, wprowadzając np. przepisy ograniczające samozatrudnienie. PO może i się leni, ale przynajmniej nie wstydzę się czytając newsy, no chyba że dotyczą waszego "prezydęta". Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Wyborca PO: wolę jak politycy nic nie robią 20.08.08, 13:26 Mamy tu profil entelegentnego wyborcy PO: Gość portalu: Q napisał(a): > Ale to już długo nie potrwa. Ja natomiast wolę jak politycy > nic nie robią, ... > PO może i się leni, ale przynajmniej nie wstydzę się czytając > newsy, ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Wyborca PO: wolę jak politycy nic nie robią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 13:59 Ja w żadnym poście nie bronię PO, tylko śmieszy mnie (i smuci zarazem) pranie mózgu, jakie mają zrobione wypowiadające się tu "mohery". Objawia się to bezmyślnym powtarzaniem wszystkiego, co wam radio "M" powie. Odpowiedz Link Zgłoś
pantau07 Re: Masz prawo być zakompleksiony wyborco PO ! 20.08.08, 14:13 Tonie to pis,anie gospodarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Jeśli jesteś wyborcą PO to pewnie też naiwnia IP: *.rwe.com 20.08.08, 12:05 Stoen nie jest spółką miejską, stanowiska nie są obsadzane przez polityków, tylko przez niemieckiego właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek308 Re: Jeśli jesteś wyborcą PO to pewnie też naiwnia 20.08.08, 12:36 Gość portalu: misio napisał(a): > Stoen nie jest spółką miejską, stanowiska nie są obsadzane przez > polityków, tylko przez niemieckiego właściciela. Wildze ze kolega w Stoenie pracuje - zobaczcie na IP.RWE.com hehe Odpowiedz Link Zgłoś
pantau07 Re: Jeśli jesteś wyborcą PO to pewnie też naiwnia 20.08.08, 14:03 Glupek jestes,politycy wylaczyli prad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Tym się właśnie różnią wyborcy PO od PiS IP: *.centertel.pl 20.08.08, 15:59 Ci pierwsi krytykują rząd PiSu za ośmieszanie Polski w kraju i na świecie, ci drudzy krytykują rząd PO za wyłączenie prądu w Wa-wie. I kto tu ma schizofrenię ;) Aha, i jeszcze to odwieczne pisanie PO dużymi literami w każdym zdaniu, gdzie tylko się da. To zakrawa na manię prześladowczą. Może tak naprawdę to ukryci fascynaci PO, podobnie jak najgłośniejsi krytycy gejów głęboko skrywający swoje własne fantazje homoseksualne. Odpowiedz Link Zgłoś
beneleazar Re: Jeśli łączysz awarie mediów z jakimś polityki 22.08.08, 14:25 Jeśli pisze się o ciężkostrawnych kaczkach,to prosze podać jakich.Donald to też kaczka rodzaju męskiego,ale bardziej zlośłiwa niż inne.Tak przedstawia Donalda wizjoner Disney.Disney dawno temu przewidział,że zaistnieje w przyszłości złośliwy i chciwy kaczor Donald. Co do grzybów najgorszy jest fałszywy szata.Podobne to do prawdziwka,a trujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ trzeba zacząć od debili - wyborców PiS IP: 80.50.230.* 20.08.08, 11:14 nikt przy zdrowych zmysłach przecież nie zagłosuje na tych nieudaczników. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Koledzy z PO, krecac lody skrecili kable 20.08.08, 13:37 Madry Polak PO szkodzie: Gość portalu: ~ napisał(a): > nikt przy zdrowych zmysłach przecież nie zagłosuje na tych nieudaczników. Odpowiedz Link Zgłoś
pantau07 Re: Ciekawe keidy uporamy się z tym całym PO ? :/ 20.08.08, 14:05 wibrator sobie kup na baterie,a nie pchaj dupy bezposrednio do gniazdka. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Wielka awaria prądu w Warszawie 20.08.08, 09:40 Czy Stoen jest już gotów na odszkodowania dla odbiorców energii ?? Jak się zarabia na dostarczaniu energii to trzeba być gotowym na zapłacenie odszkodowań wykiwanym klientom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Wielka awaria prądu w Warszawie IP: *.era.pl 20.08.08, 09:45 Przeczytaj swoją umowę ze Stoenem i sprawdź w którym momencie przysługuje Ci rekompensata za przerwy w dostawie energii. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecie_wcielenie Re: hmmm 20.08.08, 10:07 rozejrzyj sie za dobrym adwokatem, moze zwroca ci za mrozonki i straty moralne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: hmmm IP: 212.244.179.* 20.08.08, 13:15 kurde nie pamietam czy rano ja zamknalem. co do mrozonek to fakt tylko to mi sie ostalo :) Odpowiedz Link Zgłoś
bunio28 Re: Wielka awaria prądu w Warszawie 20.08.08, 10:10 Tyle że to nie STOEN jest właścicielem elktorociepłowni Siekierki, która to miała awarię. O ile pamiętam EC Siekierki nalezy to Vatenfalla Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: Wielka awaria prądu w Warszawie 20.08.08, 13:27 To niech sobie STOEN dochodzi swoich strat od Siekierek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Wielka awaria prądu w Warszawie IP: *.gprs.plus.pl 20.08.08, 15:04 Przecież nikt Ci nie kaze i nie zmusza do korzystania z energii elekrtycznej... możesz sobie rozwiązać umowę i przy swiecach siedzieć... Jak klimatycznie wtedy bedzie.. wtedy nikt do nikogo nie bedzie miał pretensjii... Odpowiedz Link Zgłoś
casimirvs Condoleeza przyjechała, to i Ruskie prąd wyłączyli 20.08.08, 09:40 oj, ciemno tą tarczę widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: Wielka awaria prądu w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 20.08.08, 09:42 Raczej PiSu, bo na Żoliborzu jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan ksiadz Wielka awaria prądu w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 09:44 nie ma jak udany atak hakerow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: La Re: Wielka awaria prądu w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 10:07 To na siekierkach jest jakiś komputer? żeby go zahaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Chciałeś powiedzieć "crackerów" IP: *.centertel.pl 20.08.08, 16:11 Hakerzy nie atakują, zajmują się zabezpieczaniem systemów komputerowych. Ile lat jeszcze ludziom będzie się to mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: energetyk Wielka awaria prądu w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 20.08.08, 09:45 Oglądałem mecz siatkarzy w pracy (EC Siekierki), jak się wkurzyłem jak przegrali, jak walnąłem kubkiem o ścianę, pech chciał że trafiłem w panel sterowania... Przepraszam :( Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright to sie wqrw jeszcze raz i wypelnij kupon Lotto 20.08.08, 09:57 przy takich trafieniac... ale zabezpieczenie to macie jowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatrycze123 Re: Wielka awaria prądu w Warszawie IP: 87.105.182.* 20.08.08, 09:46 Juz działa <jupi> (Mokotów) Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Wielka awaria prądu w Warszawie 20.08.08, 10:01 Gość portalu: beatrycze123 napisał(a): > Juz działa <jupi> (Mokotów) Nie działa :-( Służew Odpowiedz Link Zgłoś
trzecie_wcielenie Re: Wielka awaria prądu w Warszawie 20.08.08, 10:09 ciekawe jak ursynow ? (mokotow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Na Natolinie nie bylo zadnego wylaczenia IP: *.aster.pl 20.08.08, 11:33 Ja sie dowiedzialem o awarii z mediow. Tzn w blokach prad byl. Metro to sprawa osobna i pisali ze bylo awaryjne zasilanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posć tortaru kurde IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 10:46 mieszkam na mokotowie i nie miałem problemów z prądem. może moim dostawcą jest awaryjny generator w metrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Dokładnie, mi na Mokotowie padło na 3 sekundy IP: *.crowley.pl 20.08.08, 12:47 WIELKA awaria :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel A u mnie na Mokotowie nie było prawie godzinę ;-) IP: *.acn.waw.pl 20.08.08, 14:56 A u mnie na Mokotowie nie było prawie godzinę. Z którego jesteś Mokotowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wielka awaria prądu w Warszawie IP: 212.160.172.* 20.08.08, 09:51 no tak, proponuję strażaków zatrudnić jeszcze "w grafice komputerowej" wszystko mają wiedzieć! A energetycy??? tylko kasę biorą i nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Wielka awaria prądu w Warszawie IP: *.rwe.com 20.08.08, 09:56 w tym kraju jak zwykle wszyscy sie na wszystkim znają, a dostawca ma praw przerywać dostawy energii chociażby w celach konserwacyjnych sprzętu - każdy się mądrzy a tak jak ktoś juz napisał wcześniej trzeba znać umowę jaką sie zawarło - energi się bezprzewodowo przesyłać nie da ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Orange Re: Wielka awaria prądu w Warszawie IP: *.fuw.edu.pl 20.08.08, 10:29 > w tym kraju jak zwykle wszyscy sie na wszystkim znają, a dostawca ma > praw przerywać dostawy energii chociażby w celach konserwacyjnych > sprzętu No tak, jak widac jakis mozg z RWE wpadl na pomysl aby robic przerwy konserwacyjnie z samego rana bez ostrzeżenia. Witajcie w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abort Re: Wielka awaria prądu w Warszawie IP: *.ipartners.pl 20.08.08, 11:28 jerry: DA się przesyłać energię bezprzewodowo. Każda fala elektromagnetyczna (np. światło) to mimo wszystko energia. Problemem jak na razie jednak nie jest to że "się nie da", tylko że nie ma technologii pozwalającej na przesyłanie tejże energii na skalę przemysłową. No i jak na razie nawet laboratoryjne instalacje obarczone są dość słabą skutecznością (duże straty przesyłowe). Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur To ma być to "ukaranie" Polski za tarczę? 20.08.08, 09:57 Jeśli nawet ta awaria nie ma związku z działaniami wrogiego Polsce państwa (nie powiem, jakiego, bo znowu jakieś polonofoby zarzucą mi rusofobię), to jednak profilaktycznie warto wydalić z Polski różnych nielegalnie przebywających (zwłaszcza w okolicach pewnego stadionu) osobników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko tvk.torun.pl - to wina PO IP: *.jjs-isp.pl 20.08.08, 09:58 a mi nie działa dekoder telewizji Trwam kabel się urwał i nie ma sygnału :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dt Wielka awaria prądu w Warszawie IP: *.stansat.pl 20.08.08, 10:06 #ruskie hehe-hakiery? Odpowiedz Link Zgłoś
baster22 Wielka awaria prądu w Warszawie 20.08.08, 10:13 Agenci KGB i utajnione śpiochy usiłują przeszkodzić podpisaniu umowo o tarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetiva jak się nie znacie, to nie gadajcie! IP: *.jmdi.pl 20.08.08, 10:17 lepiej zapytajcie ile urządzeń, linii, stacji zmodernizował Stoen po zakupie warszawskiej sieci? Odpowiedź daje dzisiejsza awaria... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Wielka awaria prądu w Warszawie IP: *.chello.pl 20.08.08, 10:20 Przy dzisiejszej awarii prądu coraz poważniej myślę o zmianie dostawcy energii. Mamy 21 wiek a prądu nie ma! Na www.izi.pl znalazłem opcje zmiany dostawcy prądu - nie sądzicie, że to jest najlepsze rozwiązanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Wielka awaria prądu w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 10:23 A ja zmieniłem swojego dostawcę prądu na izi.pl (kalkulator cen energii) i się nie martwię, choć do żony się dodzwonić nie mogę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Wielka awaria prądu w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 10:30 Ja również widziałam tą stronę, ale jeszcze nie zdecydowałam się na zmianę. Czy to jest bezpieczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Hauer Re: Wielka awaria prądu w Warszawie IP: *.ip.netia.com.pl 20.08.08, 11:29 spamerzy z izi.pl wypad! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Re: Wielka awaria prądu w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 11:58 Gość portalu: Ben Hauer napisał(a): > spamerzy z izi.pl wypad! Jeszcze wczoraj ten Stanisław nazywał się Janek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyk teoretyk to prąd miał awarię? IP: 193.25.185.* 20.08.08, 10:31 jak wygląda uszkodzony prąd? może mu plusy się gubią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyspozytor ZDR Wielka awaria prądu w Warszawie IP: *.nat.tvk.wroc.pl 20.08.08, 10:26 A może by tak sobie "zafundować" ogólnopolski blackout, taki na kilkadziesiąt godzin - wówczas ktoś w tym kraju ochłonie. To co się stało w Szczecinie - to jest dopiero wstęp . . . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) dyspozytor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 10:49 nikt nie ochłonie, wręcz przeciwnie. za 9 miesięcy zaczałby się wielki baby boom Odpowiedz Link Zgłoś
przewoz_pw Re: Wielka awaria prądu w Warszawie 20.08.08, 10:58 Gość portalu: dyspozytor ZDR napisał(a): > A może by tak sobie "zafundować" ogólnopolski blackout, taki na kilkadziesiąt g > odzin - wówczas ktoś w tym kraju ochłonie. To co się stało w Szczecinie - to j > est dopiero wstęp . . . Nikt się nie obudzi. O tym co się stało w Szczecinie czy nie tak dawno w Warszawie i na Podlasiu (wczesniej tylko w Warszawie) nikt już nie pamięta. Mamy środek lata. Ludzie kupują klimatyzatory, komputery piszczą aż miło. Zamiast zmniejszać zużycie energii - zwiększamy je. Od nastepnych awarii nie ma ucieczki. Zapasy mocy moze i są, ale tylko przy produkcji, nie przy przesyle. Tym czasem system ciężko rozbudować, bo jak tylko pojawia się wzmianka o rozbudowie/budowie nowej linii przesyłowej, zaraz są protesty. To tak jak z masztami GSM./ Ludzie chca korzystać i korzystają, ale żeby tak postawić coś, dzięki czemu będzie można korzystać... o nie, to na pewno nie u mnie. Lepiej u sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Przeciążenie ? Rano ????? 20.08.08, 11:18 Jak nie działa większość oświetlenia domowego, oświetlenie ulic, reklam, większość klimatyzatorów (bo ludzie są w drodze do pracy) ? Obawiam się, że to raczej jakieś rozsynchronizowanie się sieci (wahnięcie częstotliwości) i zabezpieczenia ją porozdzielały dla uniknięcia przepięć ewentulanie to jakaś pozostałość (nadwątlenie układu) po ostatnich burzach, które ujawniło się z opóźnieniem. A swoją drogą to ten cały system nadzoru mocy jest do d... skoro nie są w stanie szybko ustalić przyczyny awarii (przecież muszą mieć sygnalizacje, gdzie brak prądu i które zabezpieczenia wywaliły) A MOŻE PO PROSTU NIE CHCĄ POWIEDZIEĆ ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigre Re: Przeciążenie ? Rano ????? IP: *.stacje.agora.pl 20.08.08, 11:23 rano, rano... w czasie meczu Polska-Włochy w siatkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektryk Pare słów o firmie STOEN IP: 83.238.15.* 20.08.08, 10:28 mają jedne z najwyższych opłat w Polsce, już po 30 dniach od nieopłacenia faktury odłączają użytkownika od sieci, i... każą sobie za to słono płacić - około 90 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Pare słów o firmie STOEN 20.08.08, 10:32 Zdaje się, że padły Siekierki... o co pretensje do Stoenu? Vattenfall zdaje się za Siekierki odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Pare słów o firmie STOEN 20.08.08, 16:41 Gość portalu: elektryk napisał(a): > mają jedne z najwyższych opłat w Polsce, już po 30 dniach od > nieopłacenia faktury odłączają użytkownika od sieci No coś ty? Ja kiedyś zagapiłam się i nie zapłaciłam, po 2 miesiącach przyszedł list z UPRZEJMYM przypomnieniem i prośbą o opłacenie. Opłaciłam, kar żadnych nie naliczyli, wszystko w porządku. Może masz u nich historię niesolidnego dłużnika i dlatego cię tak ekspresowo odłączają? Odpowiedz Link Zgłoś
stoova System działa 20.08.08, 10:30 Z tego co pamiętam ze studiów... Gdy w systemie elektroenergetycznym pada jeden z generatorów, może nastąpić reakcja łańcuchowa, co z kolei skutkuje blockout'em. Do takiej sytuacji nie doszło, co świadczy o sprawności automatyki zabezpieczającej (trzeba taki padnięty generator jak najszybciej odłączyć) i ogólnym dobrym stanie systemu (zapas mocy). Przyczyn wypadnięcia z synchronizmu generatora jest kilka - nadmierne obciążenie, przerwanie jakiejś linii etc. To, że nie padło wszystko jest mocno pocieszające i nie ma tu żadnej winy PiS, czy PO :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 200 Re: System działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 10:47 drogi stoov'o, gdybyś na studiach mniej grał w Counter Strike, to pamiętałbyś znacznie więcej Odpowiedz Link Zgłoś
przewoz_pw Re: Wielka awaria prądu w Warszawie 20.08.08, 10:31 Ciekawe gdzie walnęło.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzesiuN Wielka awaria prądu w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 10:41 No proszę, Warszawa nie miała przez godzinę prądu... A o tym, że u mnie na wsi (Rejon Pruszków) nie było prądu przez całą noc to nikt nie napisze! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Wielka awaria prądu w Warszawie 20.08.08, 10:48 Awarie zdarzaja sie przeciez czasem !! Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 nie istnieje na świecie żaden powód 20.08.08, 11:05 aby warszawiacy byli przymuszani do odbioru prądu czy takiej telewizji. dotychczasowa praktyka wskazuje na to, że ich otoczenie idzie im na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś