Gość: 879 IP: 195.94.206.* 30.10.03, 01:54 Kasy powinny być Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rudy102_t_34_85 Jak wierszem,to wierszem... IP: *.is.pw.edu.pl 30.10.03, 03:24 DZIADY TAKSÓWKARSKIE (fragment) Guślarz: Wszelki duch!Jakaż Potwora! Widzicie w oknie upiora? Jak kord opony sparciałej, szczeżą kości jego lice, we łbie stuka wał korbowy, w gębie dym i błyskawice, oczy wysiadły na głowę jak światła halogenowe. A jak świeca zapłonowa, elektrycznym ogniem błyska, tak od potępieńca głowy z trzaskiem sypią się iskrzyska! Widmo: Ludzie,czy mnie nie znacie, przypatrzcie się tylko z bliska, Jam jest przecie pan Romek, taxi-driwer spod lotniska! Przy głównym terminalu stawała moja gablota... ach,ciężka kara boska po śmierci mnie uciska! W złego ducha jestem mocy, po świecie klątwa mnie miota, cierpię za dnia,cierpię w nocy: głód wieczny żołądek ściska, okrutne pali pragnienie... Z nikąd nadziei,z nikąd pomocy, straszliwe moje więzienie! Guślarz: A czego potrzeba duszy, aby uniknąć katuszy..? Widmo: Dopóki w ciele muszę, potępioną włóczyć duszę, nim ktoś z was znajomi moi pożywi mnie i napoi. Ach jak pragnienie boli, żeby choć łyczek coli; głód nieludzki doskwiera, dajcież choć pół hamburgera! Ptaki Nocne: Darmo żebrze,darmo płacze, my tu czarnym korowodem, Sowy,Kruki i Puchacze, niegdyś twoi klijenci których-ś woził samochodem W BAMBUSA PRZEZ CIEBIE NADĘCI, zjemy pokarmy,wypijem napoje wieczne będa męki twoje! Kruk: Pamiętasz jak zeszłej jesieni, do miasta mnie podwoziłeś, przeskalowałeś taksometr, trzykrotnie cenę przebiłeś. KASY FISKALNEJ nie miałeś, rachunku wydać nie chciałeś! Ostatnie wydałem grosze, jakie w kieszeni noszę!!! Zostałem całkiem na lodzie, dwa dni spędziłem o głodzie! Sowa: Pomnisz jak razem z kumplami, zatkałeś miasto blokadami, jechałam wtedy do pracy, trzy godziny się spóżniłam... Urządziłeś mnie na cacy, bo choć nie zwiniłam szef zwolnił mnie z roboty. Nie znalazłam potem pracy, z winy taksiarskiej chołoty! Ptaki Nocne: Nie chciałeś fiskalnej kasy, cierpiarzu na forsę łasy, myślałeś żeś ponad prawem że całe miasto jest twoje, że możesz je sobie blokować wraz z mafią zagarniać postoje... Przekonasz się bratku niebawem, że nie będziemy żartować! Zjemy jadło,wypijem napoje, chociażbyś trzymał już w gębie, i ja tam szpony zagłębię! Wieczne będą męki twoje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rumba_negro Re: Jak wierszem,to wierszem... 30.10.03, 11:08 Nasz warszawski wieszcz Roody_102 i Jego wiekopomne dzieło - Dziady cz.IV (warszawskie) otrzymuje niniejszym moją nominację do nagrody NIKE'2004 Odpowiedz Link Zgłoś
rudy102_t_34_85 Re: Jak wierszem,to wierszem... 30.10.03, 12:28 Dziękuję pięknie,ale kolega Roody 102 i JA(czyli rudy102_t_34_85) to zupełnie różne osoby.Ja używam swojego nicka od 2 lat na ONECIE i od roku na forum gazety PL. Odpowiedz Link Zgłoś
rumba_negro Re: Jak wierszem,to wierszem... 30.10.03, 12:33 rudy102_t_34_85 napisał: > Dziękuję pięknie,ale kolega Roody 102 i JA(czyli rudy102_t_34_85) > to zupełnie różne osoby.Ja używam swojego nicka od 2 lat na > ONECIE i od roku na forum gazety PL. A, to przepraszam! Nominacja dla wieszcza " rudy102_t_34_85"! Uzasadnienie i tytuł dzieła - b.z. PS> Naprawdę szczerze się uśmiałam, tym bardziej, że był to mój pierwszy dzisiejszy kontakt z portalem Gazeta. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Taksówkarze protestują, wierszem opisują IP: 213.25.33.* 30.10.03, 08:16 Kasy zmusiły by gości do bardziej douczciwego rozliczania, to się buntują. Teraz jadąc z lotniska jak przed wyjąciem poprosisz o rachunek z opisem trasy to gościa jakby szlak trafił. Bo niewieżę że gości jeżdzących merolkiem , czy nawet golfikiem nie stać na kasę (której połowę ceny i tak zrefunduje im państwo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartezz Re: Taksówkarze protestują, wierszem opisują IP: *.noria.pl / 10.0.0.* 30.10.03, 09:20 kiedy wreszcie Warszawiacy sie zjednocza i powibijaja gnojom blokujacym szyby - obrzuca koktajlami molotowo... ???? choc raz warszawskie zbirki - by zrobily cos dobrego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Selimowski TAXI - Nowy Mercedes E-Klasse! IP: 195.20.110.* 30.10.03, 09:23 Wczoraj przed Ministerstwem Finansów na ul. Świętokrzyskiej ok. godz. 18.00 zebrała się grupka taksówkarzy wokół Mercedesa E- Klasse (najnowszy model, srebrne cacko za 200 tys. zł!). Nic nie byłoby w tym niezwykłego, gdyby nie fakt, że była to taksówka i w dodatku należała do uczestnika protestu! Mam zatem pytanie. Dlaczego ktoś taki decyduje się na protest przeciwko instalacji kas fiskalnych? Nie ma funduszy na ten cel? Chce by solidarny z kolegami? A może stosuje niejasne praktyki, naciągając pasażerów za przejazd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski Re: TAXI - Nowy Mercedes E-Klasse! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 09:48 Gość portalu: Tomasz Selimowski napisał(a): > Wczoraj przed Ministerstwem Finansów na ul. Świętokrzyskiej ok. > godz. 18.00 zebrała się grupka taksówkarzy wokół Mercedesa E- > Klasse (najnowszy model, srebrne cacko za 200 tys. zł!). Nic nie > byłoby w tym niezwykłego, gdyby nie fakt, że była to taksówka i > w dodatku należała do uczestnika protestu! Mam zatem pytanie. > Dlaczego ktoś taki decyduje się na protest przeciwko instalacji > kas fiskalnych? Nie ma funduszy na ten cel? Chce by solidarny z > kolegami? A może stosuje niejasne praktyki, naciągając pasażerów > za przejazd? Brawo, Tomeczku, wykazałeś się własciwym czekistowskim instynktem. :-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIANF. Re: Taksówkarze protestują, wierszem opisują IP: 217.17.32.* 30.10.03, 09:40 ZAPYTAJCIE SIĘ KIOSKARZY CZY KTOŚ SIĘ ICH PYTAŁ O TO CZY CHCĄ KASY CZY NIE ONI NIE PROTESTOWALI . NARESZCIE NIE BĘDZICIE OSZUKIWALI KLIENTÓW I URZEDU SKARBOWEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolajl Taksowkarze tacy biedni? IP: 126.17.57.* 30.10.03, 10:30 Chyba jednak pieniedzy im nie brakuje, skoro moga sobie pozwolic zeby nie pracowac przez 3 dni tylko spedzic je w Warszawie protestujac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerek Re: Taksowkarze tacy biedni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 12:26 Z powyższych postów jasno wynika, że taksiarze mają marną opinię. Fakt, że na to zapracowali. Ale faktem jest też, że nasze Ministerstwo Finansów jest megazłodziejem, który narzuca ludziom bzdurne wymogi. Przy okazji kłamią, że kas rząda UE. Nie rząda, a odpowiednie taksometry rejestrują kursy równie dobrze, co drogie i nieporęczne kasy. Taksówkarzy od kioskarzy, którzy też kas nie chcieli, odróżnia umiejętność zorganizowania się i solidarność zawodowa. Ludzi denerwują protesty i korki w mieście. Mnie też, ale to znaczy, że każdy ma kulić ogon pod siebie i otwierać portfel, bo jakieś urzędniczyny sobie tak wymyśliły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Taksowkarze tacy biedni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 13:54 Racja. Ale taksowkarze nie psuja krwi urzedniczynom tylko nam. Ale do licha czemu ja mam kwitnac kilka godzin w korku z tego powodu? Ja rozumiem, ze oni sa zdesperowani i nie bardzo maja inne wyjscie ale... A w ogole czy ktos widzial gdziekolwiek na swiecie kase fiskalna w taksowce? Gość portalu: smerek napisał(a): > Z powyższych postów jasno wynika, że taksiarze > mają marną opinię. Fakt, że na to zapracowali. > Ale faktem jest też, że nasze Ministerstwo Finansów > jest megazłodziejem, który narzuca ludziom bzdurne > wymogi. Przy okazji kłamią, że kas rząda > UE. Nie rząda, a odpowiednie taksometry rejestrują > kursy równie dobrze, co drogie i nieporęczne kasy. > > Taksówkarzy od kioskarzy, którzy też kas nie chcieli, > odróżnia umiejętność zorganizowania się i solidarność > zawodowa. Ludzi denerwują protesty i korki w mieście. > Mnie też, ale to znaczy, że każdy ma kulić ogon pod > siebie i otwierać portfel, bo jakieś urzędniczyny > sobie tak wymyśliły? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Taksowkarze tacy biedni? IP: *.itpp.pl 31.10.03, 08:44 ja widziałem - w Pekinie. Nota bene mają tam najlepszą flote taksówkową (i najtańszą, jeśli chodzi o ceny za kilometr) jaką widziałe, a parę widziałem w różnych częściach świata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaho Przedswiateczne postanowienia IP: *.wiml.waw.pl 30.10.03, 12:47 Pierwszy raz w zyciu mam okazje solidaryzowac sie z Ministerstwem Finansow. Mam nadzieje ze nie popuszczą taksówkrzom. Według rachunków (nieprawiłowo wystawionych) w zeszłym roku zostawiłem w taksówkach ok 5 tysięcy złotych. Twardo postanawiam że przez rok nie użyje taksówki ani razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~basia a co tam robi MPT IP: *.bgz.pl / 10.193.5.* 30.10.03, 13:20 Dlaczego dyrektor MPT z politycznego nadania nie popiera stanowiska rządu w sprawie kas fiskalnych i pozwala na wyjazd pojazdów ze swojej bazy na Ochocie. 1. Kto zapłaci za zużytą benzynę - firma? 2. Gdzie jest policja, która nie zatrzymuje taksówek wykorzystujących sygnały dźwiękowe? Przecież w terenie zabudowanym nie wolno korzystać w ten sposób z klaksona , za to zapłaciłem w Przasnyszu mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxikiller kasom fiskalnym tak IP: *.acn.waw.pl 30.10.03, 13:37 Protestującymi złodziejami powinna zająć się policja,bo inaczej zrobią to warszawiacy.I mam nadzieję,że kasy fiskalne dla cierpów będą jak najdroższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Taksówkarze protestują, wierszem opisują IP: *.promontel.net.pl 30.10.03, 13:50 Nie widzę powodów, dla których taksówkarze mieliby nie mieć kas fiskalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziolek Organizuje protest kioskarek i kioskarzy... IP: *.pepsico.plusnet.pl 30.10.03, 14:58 !!!DOMAGAMY SIE ODKUPIENIA KAS FISKALNYCH PRZEZ MINISTERSTWO FINANSOW!!! Jak taksiarze mogo to my tez!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strajkujący pasażer STRAJK PASAŻERÓW WARSZAWSKICH TAKSÓWEK IP: *.acn.pl 30.10.03, 16:14 Od dzisiaj trwa strajk pasażerów warszawskich taksówek: - zamawiamy telefonicznie taksówkę i czekamy na telefon dyspozytorki, że taksówka czeka na ulicy, - uprzejmie informujemy dyspozytorkę, że rezygnujemy z usługi ze względu na trwający strajk pasażerów. Zobaczymy kto kogo przetrzyma: złotówy warszawiaków, czy odwrotnie. Skoro "biednych" właścicieli taksówkowych mercedesów, nie stać na kasę fiskalną za 1000 złotych (50% kosztów kasy jest dofinansowywane z budżetu państwa) to niech sprzedadzą swoje fury, żyją z odsetek i chodzą na piechotę. Może objawi się nam następca Korzeniowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksiarz Re: STRAJK PASAŻERÓW WARSZAWSKICH TAKSÓWEK IP: *.visp.energis.pl 30.10.03, 17:02 ja jezdze nubirka bo mnie nie stac na merola, dlatego mnie NIE krzywdzcie, a pozatym w przyszłym tygodniu jade załozyc kase i US zwroci mi 60% wartości kasy z waszych podatków :-)))))) i bede miał nowy taksometr a jak mnie napadnie klient to ta kase spokojnie rozbije mu głowe. Ja nie protestuje i korkow nie robie bo to nie ma sensu, ale jak beda wieszali tych czerwonych palantów to wezme w tym udział, pozdrawiam i życze milej podrózy autobusami linii miejskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxikiller do taksiarza IP: *.acn.waw.pl 30.10.03, 17:21 Lepiej miej oczy szeroko otwarte i nie pozostawiaj Nubiry nigdzie poza garażem,bo podobno jacyś młodzi gniewni się zmówili,że m.in. rysują gwoździami taksówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Kaczor rozwiąż MPT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 20:26 Oczekuję od nadaktywnego w sprawach seksu prezydenta Warszawy natychmiastowego rozwiązania MPT. Warszawiacy dopłacają (!) do tej firmy ponad 100.000 miesięcznie. Nie do pomyślenia jest aby należało dofinansowywać taksówki, a raczej byłych prominentów AWS (Gelberg, Parys). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek bez nogi Re: Kaczor rozwiąż MPT IP: 213.134.143.* 30.10.03, 21:10 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Oczekuję od nadaktywnego w sprawach seksu prezydenta Warszawy > natychmiastowego rozwiązania MPT. Warszawiacy dopłacają (!) do > tej firmy ponad 100.000 miesięcznie. Nie do pomyślenia jest aby > należało dofinansowywać taksówki, a raczej byłych prominentów > AWS (Gelberg, Parys). Tak jest. Jak ktoś już musi zamawiać taksówkę, to niech to nie będzie MPT!!! ...tym bardziej że drogo liczą gamonie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ll Re: Taksówkarze protestują, wierszem opisują IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 21:37 Od dzisiaj trwa bezterminowy strajk pasażerów warszawskich taksówek: - zamawiamy telefonicznie taksówkę i czekamy na telefon dyspozytorki, że taksówka czeka na ulicy, - uprzejmie informujemy dyspozytorkę, że rezygnujemy z usługi ze względu na trwający strajk pasażerów. Zobaczymy kto kogo przetrzyma: złotówy warszawiaków, czy odwrotnie. Skoro "biednych" właścicieli taksówkowych mercedesów, nie stać na kasę fiskalną za 1000 złotych (50% kosztów kasy jest dofinansowywane z budżetu państwa) to niech sprzedadzą swoje fury, żyją z odsetek i chodzą na piechotę. Może objawi się nam następca Korzeniowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawcio Re: Taksówkarze protestują, wierszem opisują IP: *.chello.pl 30.10.03, 22:56 wszystkie protesty rozumiem,pielęgniarek,policjantów, ale taksówkarzy... to poprostu jest nieprawdopodobne, wszyscy płacimy podatki, cholernie wielkie podatki, bo ponad 30% naszych zarobków jest zabierane na różne podatki, TO DLACZEGO DO JASNEJ CHOLERY CI LUDZIE MAJĄ ICH NIE PŁACIĆ!!!!! LUDZIE. ZOBACZCIE JAKIMI ONI PRZYJEŻDŻAJĄ SAMOCHODAMI NA TE PROTESTY, MERCEDESY, AUDI, VW... JA SOBIE MOGE TYLKO O TAKIM AUCIE POMARZYC.... A o ni kłócą się o 3000,-???? NIE!!!!!!!!! ONI KŁÓCĄ SIE O TO, ŻE BĘDĄ MÓSIELI ZACZĄĆ UCZCIWIE PRACOWAĆ.............. SMICHU TO WSZYSTKO WARTE. Odpowiedz Link Zgłoś