Gość: Michigan IP: 85.219.142.* 05.12.08, 22:18 Miejmy nadzieję, że to tylko już ostatnie dni działalności tego komisu na pełnych obrotach. Niech kręcą swój interes nawet do ostatniej godziny. Ale potem KONIEC! Ma ich już nie być! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: uburama Co ma się bać skoro cały Kreml za nim murem IP: *.acn.waw.pl 05.12.08, 22:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Co ma się bać skoro cały Kreml za nim murem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 17:02 Masz racje jesli kremlem nazywasz Ratusz czy URM. Wladze miasta wycofuja sie z poszczegolnych inwestycji czy je mocno ograniczajac z powodu braku pieniedzy. Nie dziwota jesli kosciolowi darowuje sie 46 hektarow warte kilkaset milionow za symboliczna oplate tak jak to w kosciele to nie starcza pieniedzy. Zwazywszy ze nie jest to odosobniony przypadek to brakuje kasy. To nie Marcinkiewicz ktory przejzyscie sprzedal dwie dzialki za 900 milonow. Gdzie te pieniadze sa, czesc poszlo na spnsorowanie medialnego ITI w finanoswaniu budowy Legii Tu widoczne sa jak silne sa wplywy poszczegolnych grup nacisku wlacznie z mafijnymi. Warszawa bedzie miec dwa nowoczesne wielkie stadiony wykorzystane kikanascie razy w roku dla waskiej kasty, milon warszawiakow bedzie nadal tkwilo w codziennej udrece jakim sa korki. Ale kogo to obchodzi Bonzowie i mocodawcy naszej wladzy, biznes zaczynaja wieczorem kiedy ruch uliczny cichnie i dlatego nie czuja korkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prudent Nonsens roku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 20:02 Kilometry estakad, dwa mosty Siekierkowski i Łazienkowski, unikalnego typu rondo. Na wjazd w Marsa prowadzi 7 pasów na wyjeździe z Marsa lewy pas jest zablokowany (skręt kolizyjny w lewo), na prawym fajtłapy zatrzymują się przed skrętem w prawo. Czyli 1 samochód przejeżdża 7 ustawia się w kolejce. Ponieważ Marsa nie będzie rozszerzona inwestycja w most estakady i rondo nie ma ŻADNEGO SENSU. Inwestycja rzędu 2000 zł (10 płyt do poszerzenia Marsa na końcówce) żadnemu z tepych urzędników nie przyjdzie do łba Odpowiedz Link Zgłoś
pawwas Komis łatwo nie ustąpi trasie 05.12.08, 22:35 Ciekawe ile mld miasto straciło przez ten komis? (wzrost kosztów, wypalone paliwo etc. I teraz inne pytanie dlaczego mieszkańcy korzystali z tego komisu? Lubią być okradani? Kupowali auta u "złodzieja". Bo w końcu okradł nas z pieniędzy nadbudowę tej trasy. nie dosłownie, ale przez niego nie będzie szerszej Żołnierskiej, Marsa. Dlaczego miasto nie postawiło tam reklamy "Korki sponsoruje ..",To my mieszkańcy musimy nauczyć sienie korzystać z usług " Złodziei" naszych inwestycji. To nasza forma protestu. Miesiąc - dwa bez dochodu i by się wyniósł. Ta Ci co kupili tam auta jesteście winni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Komis łatwo nie ustąpi trasie IP: *.chello.pl 05.12.08, 22:57 Na co ten chłopek roztropek liczy, firmy zgodzone do roboby a on co? Pewnie myśli, że mu to jakoś ujdzie Odpowiedz Link Zgłoś
j.an Re: Komis łatwo nie ustąpi trasie 06.12.08, 19:55 Całej tej sytuacji winni są urzędnicy,że pozwolili na utworzenie w tym miejscu takiego obiektu,czy nie było planu zagospodarowania dla tego terenu.Jeżeli był to teren prywatny to należało skorzystać z ustawy i eksmitować wypłacając jednocześnie odszkodowanie wg.cen rynkowych a nie widzimiście jakiegoś rzeczoznawcy.U nas tak jest,że jak trzeba zapłacić podatek to znajdzie sie odpowiedni rzeczoznawca z US aby był on jak najwyższy a w drugą stronę jakoś to nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mleczoj Re: Komis łatwo nie ustąpi trasie IP: *.wolomin.net 06.12.08, 01:40 Poczytaj troszkę więcej niż tylko z jednego źródła. Spór o tą działkę trwa już przecież parę lat i to nie jest wyłącznie wina kolesia z komisu ale w znacznej mierze samych urzędasów. I nazywanie kogoś złodziejem? To może Ciebie nazwiemy pedofilem? No Bo Czemu-Nie? A tekst pt. "ale przez niego nie będzie szerszej Żołnierskiej, Marsa." no istne mistrzostwo! To może wysnujmy wniosek, że przez Ciebie zostanie wyciętych paręset kilometrów lasów deszczowych, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
pepedb Re: Komis łatwo nie ustąpi trasie 06.12.08, 08:19 Mocnych słów używasz, ale chyba nigdy nie miałeś do czynienia z przymusowym wykupem? Oferowane kwoty powinny być godziwe, zapewniając możliwość zakupu działki w równie atrakcyjnym miejscu. Jesteś pewien, że właściciel komisu otrzymywał takie kwoty? Może to on miał prawo czuć się okradany, przez co opierał się wywłaszczeniu? On przede wszystkim dba o swój interes i trzeba to zrozumieć. To, że inwestor drogi nie potrafi się dogadać z kimś, kto dba o swój interes wskazuje raczej na jego nieudolność, choć oczywiście nie może rozrzutnie zarządzać publiczną kasą. Teraz nastąpi przymusowe wywłaszczenie. Nie dowiemy się jednak ile czasu właściciel komisu będzie dochodził godziwego odszkodowania i czy je uzyska. Pamiętam jednak, że przed wywłaszczeniem właściciela działki blokującej rozbudowę wiaduktu w Legionowie oferowano mu bodaj 80.000zł za nią. Baaardzo chętnie kupię działkę przy głównej drodze w 50 tysięcznym mieście za taką kwotę. A wiesz ile warta jest działka z dobrze prosperującą firmą w takim miejscu jak skrzyżowanie Płowiecka x Ostrobramska? Odpowiedz Link Zgłoś
pawwas Re: Komis łatwo nie ustąpi trasie 06.12.08, 09:33 Poczytaj troszkę więcej niż tylko z jednego źródła. > Spór o tą działkę trwa już przecież parę lat i to nie jest wyłącznie wina > kolesia z komisu ale w znacznej mierze samych urzędasów. Owszem czytałem, urzędnicy też są winni i nie powinni zajmować się wykupem działek. Mimo wszystko większość osób( poza nim chyba wszyscy zgodzili się na wykup), Więc co jednemu bidulce dawali ciągle za mało? Czy tez jest przykładem, typowej postawy, ile to można na takim interesie zarobić.( Ale zgadzam się że początkowo dawano mu za mało. >I nazywanie kogoś złodziejem? Umiesz czytać ze zrozumieniem? Zauważ łaskawie ze słowo złodziej było w cudzysłowie, więc nie o znaczenie wprost tu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mleczoj Re: Komis łatwo nie ustąpi trasie IP: *.wolomin.net 06.12.08, 14:06 @pawwas: to teraz mniej więcej rozumiesz dlaczego odpisałem na Twój post. Wina jest po obu stronach, i w moim mniemaniu (+ to co czytałem z różnych źródeł) bardziej przechyla się to na niekorzyść urzędników. Tutaj nie była do końca kwestia kasy. On chciał działkę dla swojego biznesu w podobnym miejscu jaki miał tutaj. Urzędnicy najpierw go olali a potem dostawał jakieś ochłapy na zadupiu. Postaw się w jego sytuacji. A inwestycje wstrzymywał, nie robiąc przecież strajków czy blokady skrzyżowania, tylko wytykał błędy w całym przetargu (a było ich sporo - dużo za dużo). I umiem czytać ze zrozumieniem. Słowo jest w cudzysłowie, ale następne zdanie już z grubej rury leci... Dlatego daleki jestem od pisania w sposób jak Ty to zrobiłeś. Fakt, przepraszam, może trochę przesadziłem z tym porównaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
pawwas Re: Komis łatwo nie ustąpi trasie 07.12.08, 13:54 Gość portalu: mleczoj napisał(a): > Tutaj nie była do końca kwestia kasy. On chciał działkę dla swojego biznesu w > podobnym miejscu jaki miał tutaj. Urzędnicy najpierw go olali a potem dostawał > jakieś ochłapy na zadupiu. Postaw się w jego sytuacji. A inwestycje wstrzymywał Tylko ze, nie zawsze się da w podobnym miejscu. Znajdź inne takie skrzyżowanie w warszawie, chyba tylko przy zachodnim. > nie robiąc przecież strajków czy blokady skrzyżowania, tylko wytykał błędy w > całym przetargu (a było ich sporo - dużo za dużo). Często drobiazgi bez znaczenia dla całości - śmieszne błędy na których, kombinują tacy jak ten właściciel.Tu winne jest prawo o przetargach. > I umiem czytać ze zrozumieniem. Słowo jest w cudzysłowie, ale następne zdanie > już z grubej rury leci... Pomyślałem ze kontekst będzie jasny że nie chodzi o znaczenie wprost.Ale znaczy to tylko tyle, że muszę być bardzie czujny w w pisaniu. Chodziło mi tez o mocna paralele. Przecież to wszystko z naszych wypracowanych pieniędzy.To nikt inny tylko my pracowaliśmy na tą trasę( i inne). Ja odnoszę wrażenie ze te pieniądze są marnowane("Kradzione" - marnowanie to swoisty rodzaj kradzieży") Również blokowanie do upadłego ważnych społecznie celów,wiedząc ze i tak, zakończenie jest wiadome jest marnotrawstwem wspólnego dobra. Wiele osób, nie chce, nie zdaje sobie sprawy. W jaki sposób marnowane są nasze podatki.Droga wiadomo było że i tak powstanie.Pytanie kto dał zgodę na warsztat - skoro była tam rezerwa.( I tak się daje zgody w rezerwach , na myjnie , komisy a potem zdziwienie) > Dlatego daleki jestem od pisania w sposób jak Ty to zrobiłeś. Fakt, przepraszam Spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dekiel Re: Komis łatwo nie ustąpi trasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 02:38 Ciekawe ile kosztował nas wszystkich brak zgody na odkupienie tych terenów przez miasto wydany przez L.Kaczyńskiego... śmiem twierdzić, że gdyby poszedł na kompromis parę lat temu, to przebudowę ronda mielibyśmy dawno skończoną, a teraz poszerzalibyśmy trasę (tylko po jaką cholerę to nie wiem, bo przepustowość zwiększy się o 1/2 tego co jest teraz, a liczba samochodów x2). A i tak problemem, przynajmniej w stronę Międzylesia jest brak kładki przed wiaduktem, a potem światła (min. 10-15 minut się pokonuje ten fragment). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Komis łatwo nie ustąpi trasie IP: *.chello.pl 06.12.08, 15:01 Łatwo wam krytykować włściciela, ale gdyby przymusowy wykup dotyczył kogoś z was, nie było by to takie jednoznaczne. Ja mam podobną sytuacje, jestem w trakcie wywłaszczenia-oczywiście odszkodowanie jest drastycznie zaniżone w porównaniu z cenami rynkowymi. Mam wrażenie że rzeczoznawcy majątkowi (klika nie do ruszenia) nie są obiektywni tzn. mają bardzo niejednoznaczne przepisy odnośnie wycen. Próby mogą dowolnie dobierać i wszystkie wzkażniki są też zaokrąglane w dół ( kto jest w podobnej sytuacji wie o czym pisze) Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 typowy polaczek z ciebie 06.12.08, 15:11 ja nie modyfikuję swoich opinii w zależności od tego w jakiej jestem sytuacji- prawda obiektywna jest taka, że ta trasa dawno miała powstać. warchoł i pieniacz wiedział o tym, a mimo to żądał astronomicznych kwot jako odszkodowanie- nie zgadzam się aby idiota blokował tak ważną inwestycję i by mu z moich podatków fundować cokolwiek- dostanie tyle na ile zostanie wyceniony ten grunt, bo ta droga MUSI powstać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: typowy polaczek z ciebie IP: *.chello.pl 06.12.08, 15:18 W zupełności się z Tobą zgadzam, ta droga musi powstać. Tylko ciekawe gdybyś był właścicielem gruntu o wartości rynkowej 500złza m2, a dawali by 100zł to nie wiem czy byś się zgodził, rozumiem że w imie powstania drogi,tak Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 gdyby tak było może wtedy bym się 06.12.08, 15:23 zastanawiał ale po 1. tak nie jest a po drugie może dochodzić się o większe odszkodowanie w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: gdyby tak było może wtedy bym się IP: *.chello.pl 06.12.08, 15:30 Niestety tak różowo n ie jest bo dowodem w sprawie sądowej jest kolejna wycena rzeczoznawcy i koło się zamyka. Możesz oczywiście zlecić wycenę "swojemu" rzeczoznawcy, ale spróbuj takiego znależć co by chciał wchodzić w konflikt ze swoim kolesiem ( prawie nie wykonalne) i twoja wycena nie może być dowodem w sprawie-zostaje rzecznik praw obyw. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 nie, poroblemem jest to że ludzie chcą na takiej 06.12.08, 15:39 zamianie zarobić, a na to nie ma zgody. niestety wywłaszczenie zawsze będzie się wiązało z pewną stratą, to nieuniknione- drogi muszą powstawać wbrew takim ludziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: nie, poroblemem jest to że ludzie chcą na tak IP: *.chello.pl 06.12.08, 15:47 Napisałeś wcześniej że nie zgadzasz się na wyrzucanie naszych wspolnych pieniędzy z podatków. Niestety jeżeli ponosisz stratę (nawet na taki szczytny cel) jako jednostka to o wiele bardziej boli... Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 no boli, jak się nie patrzy w plany budowy dróg 06.12.08, 15:53 to potem boli, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: no boli, jak się nie patrzy w plany budowy dr IP: *.chello.pl 06.12.08, 15:58 odp. poniżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: gdyby tak było może wtedy bym się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 17:25 Na tym polegają układy i korupcja urzędasów. Teren ten od dziesięcioleci był w rezerwie inwestycji drogowej jak wiele innych lokalizacji. Urzędasy bezkarnie użyczyli, sprzedały grunt, który warunkowo winien być udostępniony. Czy każdy z was mając kasę mógł kupić ten teren po 10 zl a po 15 latach żądać 500 zl za m2. Znam przypadki, kiedy ludzie układów załatwiali sobie po pegeerowskie podwarszawskie grunty np 10 hektarów /100tys m2/ za 100 tys. zl na kredyt dotychczas niespłacony o dzisiejszej wartości 300 milionów. Ładne przebicie. Czy miałeś szanse uczestniczyć w tym biznesie? W taki to sposób kolesie naszej władzy niezależnie od opcji politycznej okradają nas, społeczeństwo. Skłócają nas by odwrócić waszą uwagę od ich interesów. Matoły dają sie nabrać, czy ty też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: gdyby tak było może wtedy bym się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 18:11 Oto to. Ten teren byl od dawna zarezerwowany pod budowe drogi. Tyle, ze jak do wladzy doszli w Polsce Walesy, Balcerowicze, Kaczory czy Gronkiewicze-Waltz ze swa zlodziejska prywatyzacja, to mozliwe staly sie takie przekrety jak z tym komisem, ulokowanym na trasie drogi czy z ochydnymi budami na Pl. Defilad... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: typowy polaczek z ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 17:21 Na tym polegają układy i korupcja urzędasów. Teren ten od dziesięcioleci był w rezerwie inwestycji drogowej jak wiele innych lokalizacji. Urzędasy bezkarnie użyczyli, sprzedały grunt, który warunkowo winien być udostępniony. Czy każdy z was mając kasę mógł kupić ten teren po 10 zl a po 15 latach żądać 500 zl za m2. Znam przypadki, kiedy ludzie układów załatwiali sobie po pegeerowskie podwarszawskie grunty np 10 hektarów /100tys m2/ za 100 tys. zl na kredyt dotychczas niespłacony o dzisiejszej wartości 300 milionów. Ładne przebicie. Czy miałeś szanse uczestniczyć w tym biznesie? W taki to sposób kolesie naszej władzy niezależnie od opcji politycznej okradają nas, społeczeństwo. Skłócają nas by odwrócić waszą uwagę od ich interesów. Matoły dają sie nabrać, czy ty też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: typowy polaczek z ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 18:07 Zrozum wreszcie, ze nikt nie jest wlascicielem ziemi, a tylko jej dzierzawca, a dzierzawi ja od przyszlych pokolen. To wina idiotycznej prorynkowej propagandy Blacerowicza i ski, przez ktora wielu Ploakow uwierzylo, ze istnieje cos takiego jak "swiate prawo wlasnosci". Otoz nie ma takiego prawa, a posiadanie czegokolwiek na wlasnosc nie oznacza nieogranicznego prawa do robienia z ta wlasnoscia co sie chce. Jesli interes spoleczny jest, jak w przypadku tego komisu, sprzeczny z prywatnym, to zawsze ma pierszenstwo interes spoleczny. I taka tez byla oryginalna nauka Kosciola (czyli Jezusa) - ale niestety, kosciol stajac sie wielkim wlascicielem ziemskim i bankierem (Bank Watykanski, ktory jest jednoczesnie bankiem wloskiej mafii), sfalszowal te nauke, i teraz stal sie obszarnikiem i lichwiarzem... Stad tez takie warcholskie postawy wsrod Polakow, jak postawa wlasciela tego komisu. Przypominam: takie warcholy jak on, krzyczac liberum veto, doprowadzily do upadku I RP... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mvb Re: typowy polaczek z ciebie IP: *.upc-i.chello.nl 06.12.08, 18:22 Lo matko, komunisci dalej sa wsrod nas...!!! nie ma prawa wlasnosci a interes spoleczny ponad wszytskim. Skad sie tacy jeszcze biora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fackmen mvb te kapitalisto obsrany :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 22:26 siedź w tej holandii i doj krowy pastuchu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Komis łatwo nie ustąpi trasie IP: *.chello.pl 06.12.08, 15:13 Dodam jeszcze że wg specustawy ( którą zresztą PIS zatwierdził) NIKT SIE NIE PYTA czy chcesz być wywłaszczony tylko przysyłają decyzje że nie jesteś właścicielem działki. WYCENA rzeczoznawcy majątkowego którą zleca jedn. samorządowa lub GDDIK jest przeważnie zaniżona i NIE PODLEGA NEGOCJACJI. Ewentualnie można wnioskować o kolejną wycenę-najczęściej taką samą. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 ale potem sąd decyduje czy jest słuszna czy nie!! 06.12.08, 15:24 więc możesz walczyć dalej o wyższe odszkodowanie ale inwestycji nie zablokujesz i to jest doskonały bat na wszelkiej maści warchołów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: ale potem sąd decyduje czy jest słuszna czy n IP: *.chello.pl 06.12.08, 15:35 Rządanie ceny rynkowej to nie jest warcholstwo. CENA RYNKOWA- to leciało w skrócie jakoś tak: poziom w którym interesy kupującego i sprzedającego spotykają się. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 ależ może i żądać ceny rynkowej-to już jego 06.12.08, 15:37 sprawa- tak naprawdę to niemożliwe do ustalenia jest czy cena jest naprawdę rynkowa więc zdaje się na opinie rzeczoznawców- problem polega na tykm że warchoły je podważają, a to juz ich problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: ależ może i żądać ceny rynkowej-to już jego IP: *.chello.pl 06.12.08, 15:42 Nie życzę Ci takiej sytuacji, żebyś kiedykolwiek był wywłaszczany. Na tym się nie dorobisz, a na pewno zostaniesz wyd....y Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 nie grozi mi to bo ja wiem gdzie się buduję 06.12.08, 15:46 patrzę czy nie jest planowana żadna droga w miejscu gdzie chcę wybudować dom- w mieści muszą byc drgi, a nie komisy czy targowiska z lat 90. ja w przeciwieństwie do większości sobiepańskich polaczków zwracam na takie rzeczy uwagę i nie zmieniam pogladów jak mi akurat wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: nie grozi mi to bo ja wiem gdzie się buduję IP: *.chello.pl 06.12.08, 15:56 Domu nie budujesz na 5 lat- jeżeli dzisiaj w planach nie ma drogi, nieznaczy że nie będzdie jej za kilka lat a niestety niewiele jest w naszym kraju obszarów z istniejącym planem zagosp. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 jeśli chodzi o drogi sytuacja jest jasna 06.12.08, 16:00 po prostu częśc ludzi liczy na nieudolność administracji- takich przypadków jest 99 % i z takimi postawami należy walczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: jeśli chodzi o drogi sytuacja jest jasna IP: *.chello.pl 06.12.08, 16:06 Jeśli chodzi o drogi tzw. 1-szej kategorii pewnie tak, chociż przebieg trasy można zmieniać na etapie projektu (przykład: są przynajmniej ze trzy opcje wsch. obw. Warszawy, to wcale nie oznacza że nie może być czwartej-przechodzącej pod Twoim oknem) Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 nie będzie żadnej 4 opcji, bądź spokojny 06.12.08, 16:08 od tego zresztą są konsultacje społeczne aby wyrazić swoje niepokoje. jak ktoś nie bierze w nich udziału to pretensje może mieć tylko do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: nie będzie żadnej 4 opcji, bądź spokojny IP: *.chello.pl 06.12.08, 16:22 Możesz sobie konsultować! Protesty z którymi organ wydający dec. o lokalizacji drogi musiał się liczyć, mogłeś wnosić jak nie obowiązywała specustawa. Teraz państwo występuje z pozycji siły i może ale nie musi uwzględnić Twoich roszczeń. Ew. jak masz drzewo na posesji to możesz ekologów skrzyknąć-pewnie nie za darmo, albo jakiegoś dziennikarzynę-który już nie ma o czym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 i Bogu dzięki że wreszcie mamy to prawo.. 06.12.08, 16:26 państwo musi być silne a warchoł musi czuć się wydymany. to nauczy innych warchołów aby nie iść tą droga bo i tak się nie opłaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: i Bogu dzięki że wreszcie mamy to prawo.. IP: *.chello.pl 06.12.08, 16:27 Obyś się nie okazał tym warchołem... Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 warchoł to idiota ktory chce na wywłaszczeniu 06.12.08, 16:34 zarobić i specjalnie odwleka inwestycję aby wyłudzić więcej kasy. Nie jestem kimś takim. moja optyka nie zmienia się ze względu na okoliczności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: warchoł to idiota ktory chce na wywłaszczeniu IP: *.chello.pl 06.12.08, 16:37 Czyli zadowoliłbyś się 20 procentami tego co Twój sąsiad wziął, sprzedając swoją działkę prywatnemu inwestorowi? Gwarantuje że zmieniłbyś zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 to trzeba było wcześniej sprzedać ja prywatnemu 06.12.08, 16:44 inwestorowi!! a tak za chciwość trzeba zapłacić! niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: warchoł to idiota ktory chce na wywłaszczeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 21:20 Człowieku pochlastaj się.Ulżysz rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Komis łatwo nie ustąpi trasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 21:16 Zgadzam sie calkowicie z wypowiedzia! Powinno sie bojkotowac ludzi, miejsca, firmy, przez ktore traci spoleczenstwo. Biedronka, ktora wykorzystuje pracownikow do granic mozliwosci ludzkich, Hyatt, ktory nie zaplacil polskim firmom budowlanym, i ten wlasnie komis - powinny byc bojkotowane i omijane przez nas wszystkich szerokim lukiem. Ja i moi znajomi nie umawiamy sie np. w hotelu Hyatt na spotkania biznesowe. Wprost odpowiadamy na naszym kontrahentom, ze nie popieramy zlodziei. Tylko w spoleczenstwie sila. Tak samo jest z emeryturami pomostowymi - to już jest konflikt rzekomych emerytów "pomostowych" z reszta społeczeństwa. Bo kto jak nie my bedzie placil na nauczycielke, ktora zaraz po 50 smignie na emeryturke za nasze, ale oczywiscie bedzie dalej "dorabiac". Cyrk! Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 Agoro! zlikwidujcie tablice rekl. AMSu 05.12.08, 23:11 które stoją tam 4 sztuki i dają żyć komisowi. Zróbcie sami ten pierwszy krok a nie jojczcie więcej że komis blokuje budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: Agoro! zlikwidujcie tablice rekl. AMSu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 23:46 Ale to nie reklamy nie chca oddac gruntu, wiec czlowieku daj se pokoj z takimi wpisami. Odpowiedz Link Zgłoś
xfakt Agora czerpie korzyści z krzywdy kierowców. 06.12.08, 16:34 Komis nie chce oddac terenu bo ma kasę z tablic. GW od kilkunastu miesiecy piętnuje BOgdanCar gdy tymczasem inna gałąź Agory - AMS robi w najlepsze interesy z komisem. Podsumowują: Agora czerpie korzyści z krzywdy tysięcy kierowców stojących w korkach na tym skrzyżowaniu. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Agora czerpie korzyści z krzywdy kierowców. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 18:13 No coz, Agora to wiadomo jaki geszeft... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze Re: Agoro! zlikwidujcie tablice rekl. AMSu IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.08, 17:13 dokladnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Komis łatwo nie ustąpi trasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 03:23 Od dawna właściciele komisu są co sterowani przez zprzyjaznionych urzędników.I żyją przez te wszystkie lata z reklam,głównie Agory.I tak jak autor tego artykuliku działają na swój sposób przeciw Warszawie.Skąd nagle takie prostackie pokazanie problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Komis łatwo nie ustąpi trasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 07:45 Przy wszystkich inwestycjach w Warszawie rzuca się w oczy wyjątkowa nieporadność decydentów i urzędników! To nie tylko w tej sprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
zaq1975 Komis łatwo nie ustąpi trasie 06.12.08, 11:22 Komis z czasem sie wyniesie ale mnie zasmuciła wzmianka że miasto rezygnuje z kolejnej inwestycji !!! Poszerzenie Marsa i Żołnierskiej poprawiło by komunikacje w tamtym rejonie, pomogło by w szybkim przemieszczaniu się samochodów np z powiatu Legionowskiego. A miasto rezygnuje i wymówki jakieś takie mętne brak pieniędzy w warszawie w sytuacji gdy nie robi się żadnych inwestycji?? To gdzie są te pieniądze? Prezydent Walc niestety bardzo rozczarowuje i nawet na tle Kaczynskiego wypada blado niestety bo tego się nie spodziewałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Komis łatwo nie ustąpi trasie IP: *.chello.pl 06.12.08, 13:13 Odpowiadam: pieniądze HGW dała na stadion Legii. Na inne sprawy nie ma! A na marginesie: gdyby ludzie nie kupowali/sprzedawali samochodów u tego typa, to i interes by szybko zwinął. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Komis łatwo nie ustąpi trasie 07.12.08, 13:58 Gość portalu: Jan napisał(a): > A na marginesie: gdyby ludzie nie kupowali/sprzedawali samochodów u > tego typa, to i interes by szybko zwinął. Hmm,ja kiedyś zwiedzałem komisy w poszukiwaniu auta.Byłem i w tym.Oferta badziewna a wszystko,co wystawione do sprzedaży,mocno podejrzane. Ciekawe,że taki złodziejski biznesik tyle czasu świetnie się kręci i jest nie do ruszenia.Jak myślicie,dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VTEC Re: Komis łatwo nie ustąpi trasie IP: *.wsd.com.pl 06.12.08, 17:31 Masz racje, obie te inwestycje powinny zaczac sie w tym samym czasie. Dzieki temu ten odcinek nie bedzie blokowany w nieskonczonosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Komis łatwo nie ustąpi trasie IP: *.aster.pl 06.12.08, 15:03 Jakie silne są układy. Hańba, żeby pani Kaczmarczyk rządziła. Jeszcze jej mało. Taki człowiek powinien zostać goły i wesoły. Może ktoś się jej i kolesiom dopierze do d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Prywata zniszczyla I RP... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 17:55 ... i pewnie zniszczy III RP... :( Odpowiedz Link Zgłoś
gugula Komis łatwo nie ustąpi trasie 06.12.08, 21:52 W cywilizowanym kraju taki komis byłby bojkotowany przez klientów. Ale u nas Bogdan stał się bohaterem Grochowa. Polacy, obudźcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franio spalić skur...a, na co czekają?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 22:27 albo buldożerami mu ten burdel rozpie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: spalić skur...a, na co czekają?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 21:30 Taki jesteś kozak? To powiedz to w komisie. W dupę ci nakopią i będzie po twoim bohaterstwie- drugi Niesioł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Komis łatwo nie ustąpi trasie IP: 87.204.169.* 07.12.08, 14:15 lol, mam nadzieje, że się uda goscia wykurzyc, w Poznaniu też się szarpali z kolesiem i oto co wyszło z Kupca Poznańskiego img151.imageshack.us/img151/4281/dsc01262qx5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mathyy Komis łatwo nie ustąpi trasie 06.12.08, 22:30 pan bogdan - burak cwiklowy I kategorii - czarny okular, zlote lancuchy, sloma z butow - zupelnie nie rozumiem JAKIM PRAWEM mozna w ogole zadac od takiego symbolu polskiego sukcesu wczesnych lat 90 aby przeniosl gdzies tam swoj wspanialy wzorcowy pomnik krzewienia motoryzacji wsrod narodu. trzeba przeniesc gdzies trase, ktora bez aut zakupionych u bogdana bedzie przeca absolutnie zbedna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Na Legię było dodatkowe 100 mln, a teraz zabrakło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 23:20 na Marsa i żołnierską. Co było ważniejsze ? Czyż nie będziemy mieli stadionu Narodowego w tym samym czasie na którym Legia mogła by grać w Lidze Mistrzów. Parę innych projektów drogowych w mieście też ucierpi z powodu marnotrastwa publicznych pieniędzy na kolejny - 3 stadion (Narodowy, Polonia - pożałowano kilku mililionów, a byłby obiekt niewiele gorszy od planowanej Legii). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Poznania O jasny gwint! I to Polska? To ja mieszkam chyba w IP: *.icpnet.pl 07.12.08, 00:02 innym kraju. Ale co mnie najbardziej zdumiało, to to, że Warbud będzie...wycinać drzewa. Qu$%&! Ludzie! W XXI wieku wycinać dorodne drzewa? W Poznaniu w takiej sytuacji przyjeżdża wielka ciężarówka z ogromnym stożkiem, który powoli podcina drzewu korzenie, a następnie otacza je i jest z wyciągany z ziemi razem z drzewem. Technika w sumie dość tradycyjna i nazywa się przesadzanie. Na Zachodzie stosowana od dekad, u nas od kilkunastu lat. Starych drzew się nie wycina, jeśli nie chorują. Tylko sadzi się w innym miejscu, gdzie akurat urządza się teren zielony. A na ich miejscu zawsze pojawiają się jakieś dziesięcioletnie, trzy, czterometrowe młode drzewka. I to kilka. Wywalane jest drzewo. I Was to nie rusza? Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: O jasny gwint! I to Polska? To ja mieszkam ch 07.12.08, 13:42 Kilka sprostowań do różnych postów. HGW dała kasę na Legię z tego powodu (przynajmniej tak twierdziła w wywiadzie radiowym, który maiałem przyjemność wysłuchać jakieś 2 mies. temu) że były podpisane umowy jeszcze z rządów Kaczyńskiego o dofinansowaniu Legii, rzeczone umowy powstały przed przyznaniem Polsce Euro 2012, czyli przed decyzją o tak szybkiej budowie Stadionu Narodowego. Ponoć koszty związane z zerwaniem umów stawiały takie rozwiązanie pod znakiem zapytania. A że wiąże się to z poparciem ITI dla PO, to już inna bajka, wygodniej było HGW nic nie robić, pójść po najmniejszej linii oporu. Bodgan Car to rzeczywiście zakała, tyle że samo zbudowanie estakad absolutnie nic nie da. Jak już pisano, wszystko i tak dalej zakorkuje się na skrzyżowaniu z Chełmżyńską i Żołnierską, a póżniej wszyscy stoją na tragicznie wąskim i dziurawym jednopasmowym kawałku aż do ronda na Wołomin, dalej stoją na światłach i rondzie w Zielonce. Dopóki nie będzie dwupasmówki aż do trasy na Radzymin i Zegrze, to estakada będzie pięnym kwiatkiem do kożucha. Maksimum kosztów, minimum funkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Żydzi to najgorszy naród na świecie!!! IP: *.chello.pl 07.12.08, 13:15 Dla nich liczy się tylko kasa. Zarabiają kasę na wszystkim na czym się da. Z jednej strony zarabiają na tablicach reklamowych w ciekawym miejscu (i dają zarobić właścicielom komisu) a z drugiej strony z nimi walczą (i zarabiają na sprzedaży jedynie prawomyślnej i dbającej o warszawiaków Gazety Stołecznej i reklamach w wydaniu internetowym). Co dziwne ten naród nie uczy się na swoich błędach - w pewnym momencie inne narody mówią pas - na przestrzeni wieków było już parę pogromów Żydów... Teraz znów powoli i systematycznie "pracują" na to, że za 10, 20 czy 50 lat jakiś osobnik pokroju Hitlera poruszy tłumy i wybije miliony Srulków, Goldsztajnów, Pereców i Abrahamków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarema Re: Żydzi to najgorszy naród na świecie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 13:55 Szanowny Januszu ! Kiedy przodkowie nielubianych przez Ciebie żydów uczyli się czytać i pisać, to Twoi przodkowie siedzieli na przysłowiowym drzewie. Dowód: oni mają p i s a n ą już 4.000 tysiące lat temu (a może i więcej)Biblię, pięcioksiąg itd, a Twój przodek - jeśli jesteś Słowianinem - zaczął posługiwać się swoim alfabetem od VIII w po Chrystusie, wymyślonym przez Greka Cyryla. A jeśli jesteś Polakiem - to do XIII wieku, nasze dzieje pisali obcokrajowcy i po łacinie. Wśród kronikarzy naszych dziejów byli również żydowscy kupcy, których interesy pchały również nad Wisłę. Piszesz, że "ten naród nie uczy się na własnych błędach". Na takiej podstawie mam prawo twierdzić, że sam jesteś dokładnie przykładem takiej postawy. Na dodatek: wpisujesz się do szeregu tych, którzy nie mogąc sprostać konkurencji żydowskiej - postanowili konkurentów dosłownie wdeptać w ziemię. Jak widać nieskutecznie. Zydzi nadal robią co robią, a "zazdrośnicy" już się czają... Radzę: lepiej weź się za naukę i pokaż, że jesteś lepszy (a nie klonem dzikiego rezuna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Komis łatwo nie ustąpi trasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 13:33 Lektura tych wpisów (i popisów) to lustrzane odbicie obecnej mentalności naszych współrodaków. Nie dziwmy się, że inne narody mają okazję z nas pokpiwać i "olewać". Zarówno przedstawiciele władzy czyli urzędasy jak i ich krytykanci przedstawiają sobą identyczny poziom niewiedzy, lekceważenia prawa i obyczajów, bezczelności i tupetu. Jakim to prawem najemca, na udostępnionym placu staje się jego właścicielem ? Tylko "prawem bolszewika". Był i jest TYLKO najemcą. Jakim to prawem urzędas czyli służący dysponuje obcą własnością i obciąża ją zobowiązaniami, do których uprawniony może być tylko właściciel. Jest przykład jawnego okradania właściciela przez służbę. A teraz o właścicielu ! Nie było i nie będzie tzw właścicieli absolutnych (?!). Tylko chłopskim analfabetom wydawało się, że miedza między ich zagonami to rzecz święta i niewzruszalna. Wystarczały postanowienia uprawnionych władz państwowych np o komasacji czyli scalaniu gruntów i wszystkie miedze stawały się użytkowym gruntem ornym. W każdym uporządkowanym kraju istnieje pierwszeństwo celu społecznego przed indywidualnym i prywatnym. Zapisane to jest w konstytucji. Cel społeczny jest zawsze zdefiniowany. Przejęcie gruntu na taki cel w pierwszym rzędzie jest wykonywany w trybie wykupu (a cena uzgadniana między właścicielem, a inwestorem. Właścicielem, a nie najemcą). Wywłaszczenie może nastąpić w następnym etapie, na podstawie prawomocnych decyzji. Wykonanie powinno być bezwarunkowe i bez udziału "urzędasów" którzy wytworzyli taką sytuację. Oni powinni być obiektem zainteresowania właściwych organów ścigania i wymiaru sprawiedliwości oraz antykorupcyjnych. Jeśli w tym wszystkim jest komuna - to na pewno tam, gdzie "urzędas-władca" chce górować (i często góruje) nad prawem oraz usiłuje coś komuś odbierać za darmo. Takich, co przez wieki tak postępowali - historia (w tym rewolucja bolszewicka) już rozliczyła. Czy nie którzy tęsknią za powtórką? Jak się zaprą, to mają jak w banku ! Jeśli się nie zaczną uczyć ! Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 A teraz zobaczymy kto trzyma z komisem! 07.12.08, 20:24 Jaki polityk i sedzia ma udzialy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Ośmieszenie specustawy drogowej PO. IP: *.eranet.pl 08.12.08, 13:50 Tak to jest jak się tworzy buble prawne. Odpowiedz Link Zgłoś