Dodaj do ulubionych

TVN 24 Krzykarze z panią Dykiel na czele

11.12.08, 18:37
Jak się Państwu podobało bezproduktywne spotkanie = strata czasu. Czemu nie
przychodzicie Państwo na spotkania z radnymi, na komisje, na posiedzenia Rady?
Atakowali mnie mieszkańcy Truskawia, że śmierdzi z oczyszczalni i jest teraz
lepiej. Chciałem ulicę Lipkowską - przeprowadziłem. Jest budowana obecnie.
Jeżeli nie potraficie Państwo dotrzeć do swoich radnych krzyczcie do mnie -
przekażę dalej.
A tak by the way... ciekawe co by się okazało jakbyśmy poszperali w
protokołach. Kto był głównym motorem budowy Centrum Kultury :))) to jest
zawsze moje ulubione danie :) zwłaszcza, że znam odpowiedź.

Zapraszam na komisje, dyżury, sesje Rady Gminy.
Radny z Truskawia

Paweł Piotr Stawski
Obserwuj wątek
    • old_bastard Re: TVN 24 Krzykarze z panią Dykiel na czele 11.12.08, 18:44
      Tak, miałem okazję to widzieć i pomarznąć.
      Artystyczny występ Pani Dykiel wywołał u mnie jedynie uśmieszek politowania :)
      • mojizabelin Re: TVN 24 Krzykarze z panią Dykiel na czele 11.12.08, 18:47
        Tak właśnie nie chciałem wymieniać z nazwiska ale chyba ta Pani
        bardziej wrosła w wiejską kulturę niż inni rdzenni mieszkańcy!
        • izabelin.net Re: TVN 24 Krzykarze z panią Dykiel na czele 11.12.08, 18:57
          Dlaczego piszemy na forum Gazety? Mamy własne profesjonalne forum
          www.izabelin.net Serdecznie zapraszam, macie Państwo wpływ na
          kształt tego forum, chętnie uwzględnię wszelkie uwagi. Rozruszajmy
          je, już od dawna zapraszam do współtworzenia www.izabelin.waw.pl
          oraz forum jednak nie ma chętnych. Najbardziej aktywni i społeczni
          mogą otrzymać funkcję administratora.
          • wojtek_izabelin Re: TVN 24 Krzykarze z panią Dykiel na czele 11.12.08, 19:14
            To jest forum agencji nieruchomości Kampinos.
            W najbliższych danich powstanie prawdziwe forum mieszkańców gminy Izabelin
            prowadzone przez mieszkańców i dla mieszkańców.

Zaproszenie kieruję szczególnie ciepło do naszych Radnych, jeżeli rzeczywiście
            cenią sobie kontakt ze swoimi zapracowanymi mieszkańcami.

Więcej info w najbliższych dniach.
            • izabelin.net Re: TVN 24 Krzykarze z panią Dykiel na czele 11.12.08, 20:58
              wojtek_izabelin napisał:

> To jest forum agencji nieruchomości Kampinos.
              > W najbliższych danich powstanie prawdziwe forum mieszkańców gminy
              Izabelin
              > prowadzone przez mieszkańców i dla mieszkańców.
              >
              > Zaproszenie kieruję szczególnie ciepło do naszych Radnych, jeżeli
              rzeczywiście
              > cenią sobie kontakt ze swoimi zapracowanymi mieszkańcami.
              >
              > Więcej info w najbliższych dniach.
            • izabelin.net Re: TVN 24 Krzykarze z panią Dykiel na czele 11.12.08, 21:13
              Firma użycza miejsce na serwerze oraz narzędzia z prawdziwego
              zdarzenia. Forum ma miejsce bytu jeżeli są mieszkańcy którzy nie
              uważają Izabelina za sypialnie a za miejsce którym się interesują i
              żyją jego problemami. Wydarzenia ostatnich dni pokazują że
              mobilizuje ich tylko plotka i mimo braku podstawowych informacji
              (dostępnych w gminie) zbierają się i tak naprawdę nie wiedzą o czym
              mówią. Życzę Wojtku powodzenia z prowadzeniem forum, wydaje mi się
              że jednak jest to tylko kolejna inicjatywa zaciekłej opozycji i
              kilku "działaczy" mająca jeden cel obalić władze. Władzę z której
              mieszkańcy jak widać od wielu lat są zadowoleni. Forum izabelin.net
              oraz strona działa już ponad 10 lat i zostało zainicjowane przez
              młodszą cześć mieszkańców, sponsor pomaga nam w utrzymaniu strony.
              Forum czeka na prawdziwych mieszkańców którzy interesują się swoją
              miejscowością. Na razie na różnych forach aktywizują się w
              większości „anty działacze”, chociaż są wyjątki tak jak p.
              Piechociński który na naszym forum swego czasu z zapałem informował
              o pracach w naszym powiecie – dziękuje.
              • old_bastard Re: TVN 24 Krzykarze z panią Dykiel na czele 11.12.08, 21:45
                Hmm, to mi nasuwa myśl, że tak naprawdę to urząd powinien zorganizować takie
                forum na swoim serwerze.
                Niewątpliwie byłby to cel publiczny.
                Nie każdy ma dostęp do internetu w domu, ale jest w bibliotece chyba jakiś
                komputer z dostępem...
                A czemu nie zrobić forum, na którym można zadać pytanie urzędnikowi z każdego
                referatu?
                Trzeba podrzucić pomysł wójtowi - myślę że nie jest (pomysł) zły.

izabelin.net napisał:

> Firma użycza miejsce na serwerze oraz narzędzia z prawdziwego
                > zdarzenia. Forum ma miejsce bytu jeżeli są mieszkańcy którzy nie
                > uważają Izabelina za sypialnie a za miejsce którym się interesują i
                > żyją jego problemami. Wydarzenia ostatnich dni pokazują że
                > mobilizuje ich tylko plotka i mimo braku podstawowych informacji
                > (dostępnych w gminie) zbierają się i tak naprawdę nie wiedzą o czym
                > mówią. Życzę Wojtku powodzenia z prowadzeniem forum, wydaje mi się
                > że jednak jest to tylko kolejna inicjatywa zaciekłej opozycji i
                > kilku "działaczy" mająca jeden cel obalić władze. Władzę z której
                > mieszkańcy jak widać od wielu lat są zadowoleni. Forum izabelin.net
                > oraz strona działa już ponad 10 lat i zostało zainicjowane przez
                > młodszą cześć mieszkańców, sponsor pomaga nam w utrzymaniu strony.
                > Forum czeka na prawdziwych mieszkańców którzy interesują się swoją
                > miejscowością. Na razie na różnych forach aktywizują się w
                > większości „anty działacze”, chociaż są wyjątki tak jak p.
                > Piechociński który na naszym forum swego czasu z zapałem informował
                > o pracach w naszym powiecie – dziękuje.
                • mojizabelin Re: TVN 24 Krzykarze z panią Dykiel na czele 11.12.08, 22:11
                  Tak to dobry pomysł tylko od razu padnie podejrzenie że "ktoś"
                  steruje forum. Myślę że spokojnie może funkcjonować kilka for, jest
                  tylko jeden warunek. Mieszkańcy gminy w której przeważnie tylko
                  śpią, muszą się interesować jej losami i tu nic i nikt nie pomoże.
                  Musi powstać świadomość społeczna że Izabelin jest nie tylko do
                  spania. Musimy się nim interesować tworzyć społeczność. A swoją
                  drogą ciekawy jestem ile osób nowo zamieszkałych przeprowadziło się
                  tu na stałe tzn. zameldowało się (i ma świadomość że część z ich
                  podatków idzie do naszej gminy)?

old_bastard napisał:

> Hmm, to mi nasuwa myśl, że tak naprawdę to urząd powinien
                  zorganizować takie
                  > forum na swoim serwerze.
                  > Niewątpliwie byłby to cel publiczny.
                  > Nie każdy ma dostęp do internetu w domu, ale jest w bibliotece
                  chyba jakiś
                  > komputer z dostępem...
                  > A czemu nie zrobić forum, na którym można zadać pytanie
                  urzędnikowi z każdego
                  > referatu?
                  > Trzeba podrzucić pomysł wójtowi - myślę że nie jest (pomysł) zły.
                  >
                  >
                  > izabelin.net napisał:
                  >
                  > > Firma użycza miejsce na serwerze oraz narzędzia z prawdziwego
                  > > zdarzenia. Forum ma miejsce bytu jeżeli są mieszkańcy którzy nie
                  > > uważają Izabelina za sypialnie a za miejsce którym się
                  interesują i
                  > > żyją jego problemami. Wydarzenia ostatnich dni pokazują że
                  > > mobilizuje ich tylko plotka i mimo braku podstawowych informacji
                  > > (dostępnych w gminie) zbierają się i tak naprawdę nie wiedzą o
                  czym
                  > > mówią. Życzę Wojtku powodzenia z prowadzeniem forum, wydaje mi
                  się
                  > > że jednak jest to tylko kolejna inicjatywa zaciekłej opozycji i
                  > > kilku "działaczy" mająca jeden cel obalić władze. Władzę z
                  której
                  > > mieszkańcy jak widać od wielu lat są zadowoleni. Forum
                  izabelin.net
                  > > oraz strona działa już ponad 10 lat i zostało zainicjowane przez
                  > > młodszą cześć mieszkańców, sponsor pomaga nam w utrzymaniu
                  strony.
                  > > Forum czeka na prawdziwych mieszkańców którzy interesują się
                  swoją
                  > > miejscowością. Na razie na różnych forach aktywizują się w
                  > > większości „anty działacze”, chociaż są wyjątki tak jak p.
                  > > Piechociński który na naszym forum swego czasu z zapałem
                  informował
                  > > o pracach w naszym powiecie – dziękuje.
        • izabelin.net Re: TVN 24 Krzykarze z panią Dykiel na czele 12.12.08, 10:36
          Czy oglądaliście wczoraj Szkło Kontaktowe? Rola życia, nobel dla
          naszej sąsiadki!

mojizabelin napisał:

> Tak właśnie nie chciałem wymieniać z nazwiska ale chyba ta Pani
          > bardziej wrosła w wiejską kulturę niż inni rdzenni mieszkańcy!
          • old_bastard Re: TVN 24 Krzykarze z panią Dykiel na czele 12.12.08, 10:47
            Złota malina za faryzejstwo :(
      • wojtek_izabelin Pan Wójt ? 11.12.08, 19:03
        Pasuje do Pana ten "old_bastard"...

Czym Pan postraszył tą biedą kobietę z przedszkola, że tak powtarzała, że jest
        Pan taki wspaniały ...

Żarty na bok:

Wójt powiedział, że na terenach pomiędzy Izabelinem B i Hornówkiem oraz pomiędzy
        Hornówkiem i Truskawiem nie powstanie żadne nowe osiedle, ale nic nie mówił np.
        o nowej drodze do Truskawia.

Słyszałem takie plotki, że na południe od Hornówka ma być wybudowana nowa droga
        do Truskawia. Obecnie jest wstrzymana przez wojewodę. Podobnież koło składu
        materiałów budowlanych na Lipkowskiej są wycięte już jakieś drzewa pod tą drogę.
        Ktoś coś na ten temat wie ?

• pawelpiotrstawski Re: Pan Wójt ? 11.12.08, 19:17
          Liczyłem na tę drogę. Wykup gruntów przerasta nas. 20 lat jest potrzebne żeby to
          zrobić. W geodezji info: 10% gruntów już jest. 90% to lata, sądy, NSA...
          • wojtek_izabelin Re: Pan Wójt ? 11.12.08, 20:04
            Dziękuję za odpowiedź.

Czy mógłby Pan wskazać w internecie jakąś mapę z planowanym przebiegiem tej
            drogi. Ewentualnie proszę opisać słownie przy pomocy obecnych ulic (i miejscowości)
        • agat-a54 Re: Pan Wójt ? 11.12.08, 20:09
          Spotkanie dotyczyło bloków, garaży, podziemnych i nadziemnych jak głosiła z
          zaciekłością P. B. Dykiel a nie drogi. Zamiast słuchać plotek wybierz się
          człowieku na sesję, drzwi są otwarte, i nie krytykuj z ironią nauczycielki
          • wojtek_izabelin Re: Pan Wójt ? 11.12.08, 20:38
            Przepraszam, rzeczywiste pozwoliłem sobie na złośliwa uwagę.

Co do sesji? Na którą sesję mam się przepraszam wybrać. Bo jeżeli mam chodzić na
            każdą to my mieszkańcy nie potrzebujemy radnych. Sami sobie będziemy głosować,
            demokracja pełną gębą. Nadal pozostaje otwarte pytanie jak z tych 3 pięter x 3
            metry wysokości (= 9 metrów) wyszło 15 metrów wysokości (już nie będę wspominał
            o tej wieży zegarowej na 20 m)

Czy może mi ktoś powiedzieć o co chodzi z tą nową drogą ( jak niesie plotka z
            Izabelina B, na południe od Hornówka w kierunku Truskawia). Jeżeli to jest
            prawda, to jest źle. Tam są naprawde jedne z najpiękniejszych terenów w Naszej
            Gminie. Czy Hornówek jest taka metropolia, że potrzebuje obwodnicy ?????
        • olgwie37 Re: Pan Wójt ? 24.12.08, 12:47
          Ja coś wiem. Dostałam pismo w sprawie wykupu działki pod ul. Łączną.
          W styczniu mam negocjacje. Jestem absolutnie przeciwna tej drodze.
          Ul. Kurowskiego w Hornówku nie jest na tyle oblężona, żeby trzeba
          było robić do niej następną równoległą w bardzo bliskiej odległości.
          Poza tym, to są naprawdę wspaniałe tereny, uczęszczane przez
          wycieczkowiczków, rowrzystów i ... łosie. Czy ktoś jeszcze dostał
          takie pismo? Jak się bronić?
          • wojtek_izabelin Re: Pan Wójt ? 25.12.08, 21:29
            Cześć, podeślij mi proszę na na adres wojtek_izabelin@gazeta.pl jakiś kontakt do
            siebie (email, telefon kom.).

• olgwie37 Re: Pan Wójt ? 26.12.08, 00:54
              wysłałam; żałuję, że nie wiedziałam wcześniej o tym forum...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka