Gość: twister IP: *.belf.cable.ntl.com 13.12.08, 19:40 Kolejny po Blidzie męczennik Wybiórczej :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rombek a jak tam twój męczennik Ziobro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 22:56 i Sumliński? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne gdyby Garlicki byl sam 13.12.08, 23:00 w calej Polsce ktoremu ludzie dawali cokolwiek z wdziecznosci, bo przeciez korzysci z taka renoma nie potrzebowal, pierwszy bym go potepil, a tak??? nie osmieszajcie sie wszyscy swieto.jebliwi, sami dajecie a pozniej zeszmacacie innych. Panie Garlicki, gdybym potrzebowal kiedykolwiek ardiochirurga, jest pan jedynym do ktorego sie zwroce Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Bez komentarza 13.12.08, 23:53 Medialna osłona doktora G. "Osobliwe standardy dziennikarskie panują w Gazecie Wyborczej. Możemy je podziwiać choćby przy okazji trwającego właśnie procesu doktora G., tego co wiecie, "ręce cenniejsze niż wirtuoza pianisty", czy jakoś tak. Dzisiaj na portalu gazety wisi relacja z tego co miało miejsce dzisiaj na procesie. Według kogoś podpisanego "jg", sensacją dnia jest fakt, że łapówkarza nagrywały kamery Służby Kontrwywiadu Wojskowego (ta informacja znalazła się w tytule a więc chyba jest zdaniem dziennikarza najistotniejsza), no i oczywiście to, że rodzina prezydenta w asyście BORu coś tam, coś tam (to z kolei jako jedyne zasłużyło na wyboldowany śródtytuł choć związek z tematem zgoła żaden). A jedyne co się zdarzyło na sali sądowej to wykręty samego doktora G. (zajmują większość artykułu) komentującego puszczane sądowi taśmy (na precyzyjną relację tego co na nich było dziennikarzowi skupionemu na wiernym przekazywaniu tego jak się tłumaczy doktor G. zabrakło już miejsca, a może uznał je za nieistotne i niepotrzebnie utrudniające czytelnikowi zrozumienie jak bardzo ukrzywdzono biednego doktora. Siedzi więc sobie ten dziennikarz i spisuje wiernie słowa doktora G., a jego relacja wygląda tak: Gazeta Wyborcza: Pierwsze obejrzane przed sądem nagranie z 19 grudnia 2006 r, dotyczyło małżeństwa J., które jest na nagraniu wraz z G. Na filmie pojawiają się w regularnych odstępach zakłócenia obrazu i fonii, a glosy są słabo słyszalne. Według G., zakłócenia te mogą mieć znaczenie dla oceny materiału przez sąd, tym bardziej, że - jak powiedział - stenogramy z tych nagrań, dokonane przez CBA, są "wybiórcze". Lekarz wiąże ten fakt z nieznajomością przez agentów CBA slangu medycznego. G. podkreślił, że z pierwszego nagrania nie wynika, by uzależniał leczenie pana J. od żądania łapówki. Dodał, że wszystkich pacjentów traktował zawsze jednakowo, choć wyjątkiem była np. "rodzina pana prezydenta w asyście BOR". Lekarz dodał, że na nagraniach nie ma dowodów na to, by miał on żądać łapówek od pacjentów; są jedynie "urywki pewnych sytuacji". "Są tam sceny, że pacjenci chcą mi coś dać, a tego nie biorę" - podkreślił G. Prok. Agnieszka Tyszkiewicz oświadczyła, że nagrania są jawne oraz potwierdziła, że materiały te pochodzą od Służby Kontrwywiadu Wojskowego (która powstała w miejsce WSI). Czego się, drogi Czytelniku, dowiedziałeś z tej relacji (a jest to wszystko co dziennikarz miał do powiedzenia na temat odtwarzanego materiału dowodowego)? Samych istotnych rzeczy się dowiedziałeś - tego, że na nagraniach są zakłócenia, że zdaniem ich "bohatera" mogą mieć one wpływ na ocenę, że spisujący z taśmy nie znali medycznego żargonu, no i wreszcie, że nagrań dokonała Służba Kontrwywiadu Wojskowego. A co było na tym nagraniu? A to już jest, szanowny Czytelniku, kompletnie nieistotne więc zostało Ci oszczędzone. Nie dowiesz się z tej dziennikarskiej relacji, w której znalazło się miejsce nawet na wzmiankę (wyboldowaną i wyróżnioną w tekście) o rodzinie prezydenta w asyście BORu, niczego o tym co jest na filmie, na komentarze do którego dziennikarz poświęcił większość artykułu. To co nagrane jest nieistotne, komentarz nagranego łapówkarza wystarczy. Gdybym była podejrzliwa (a wiecie, że nie jestem) pomyślałabym, że forma tej relacji całkowicie pomijającej przedstawiony materiał dowodowy za to obszernie cytującej komentarze, tłumaczenia i złośliwostki doktora G. ma jakiś związek z artykułem "Broniła doktora G. choć jej rodzice mieli dać mu łapówkę" opublikowanym trzy miesiące temu w Rzepie. Rzeczpospolita: Dziennikarka potępiała ataki na kardiochirurga. Film z gabinetu G. pokazuje, jak jej rodzice zostawiają mu kopertę. Tekst Magdaleny Grochowskiej ukazał się na stronie opinii „Gazety Wyborczej” 19 lutego 2007 roku, tydzień po zatrzymaniu dr. Mirosława G. „Moje spotkanie z dr. Mirosławem G.” to jeden z pierwszych artykułów biorących w obronę kardiochirurga podejrzanego m.in. o korupcję i znęcanie się nad personelem. „Atmosfera, jaka towarzyszy sprawie doktora G., budzi mój sprzeciw. Protestuję przeciwko zaszczuwaniu człowieka niezależnie od tego, czy jest winny, czy nie” – napisała Grochowska. W tekście, który miał formę listu, opisała swoje spotkanie z Mirosławem G. w związku z operacją serca, jaką przeszedł jej 81-letni ojciec. Tymczasem, jak ustaliła „Rz”, kamera CBA potajemnie zainstalowana w gabinecie dr. Mirosława G. zarejestrowała rodziców Magdaleny Grochowskiej, gdy zostawiali tam kopertę. Jadwiga i Henryk J. mieli dopuścić się korupcji 19 grudnia 2006 r. To pewnie tylko zbieg okoliczności, w końcu doktora G. mogły odwiedzić 19 grudnia 2006 roku dwa różne małżeństwa J. a dzisiejszy artykuł nie ma nic wspólnego z tamtymi. Bo przecież gdyby w taki skrajnie tendencyjny sposób Gazeta Wyborcza relacjonowała (czy raczej zagadywała) materiał dowodowy dotyczący rodziców swojej dziennikarki byłoby to ciut nieuczciwe, niefajne i niezgodne z najwyższymi dziennikarskimi standardami z jakich znamy Gazetę Wyborczą. Tym bardziej, że to wszystko to pomyłka, Miłada Jędrysik tak tłumaczyła wtedy to co się stało w gabinecie G. Miłada Jędrysik (Gazeta Wyborcza): Miesiąc po operacji, 19 grudnia 2006 r., pacjent wraz z 77-letnią żoną udali się na umówioną wizytę kontrolną do doktora G. Według prokuratury, która opiera się na nagraniu ukrytą kamerą dokonanym wtedy przez CBA, wręczyli G. pieniądze. Taśma z nagraniem jest niewyraźna, widać tylko, jak kobieta w kapeluszu grzebie w torebce, wyjmuje z niej różne rzeczy i kładzie na stole kopertę. Matka Magdy Jadwiga J. twierdzi, że podawała doktorowi G. jedynie wyniki badań męża. Państwo J. nie przyznają się do winy. Nie śmiem wątpić w to, że rodzice dziennikarki tylko wręczyli wyniki badań ale wolałabym się dowiedzieć jak to wręczanie wyników badań wyglądało. Czy na przykład tak jak na tym filmiku, gdzie jakaś pani przynosi "wyniki badań" w ukrytej w książce kopercie, którą doktor otwiera dopiero po jej wyjściu i chowa do kieszeni marynarki. Ot, standardowy sposób przekazywania wyników badań. Psim obowiązkiem dziennikarza było zrelacjonowanie tego co widział na nagraniu, a do czego potem odnosił się G. Zbudowanie relacji wyłącznie na słowie G. jest nierzetelne i świadczy o stronniczości dziennikarza. A gdyby się okazało, że ci państwo z nagrania o którym jest cały artykuł to rodzice jego redakcyjnej koleżanki to po prostu ręce opadają." By kataryna salon24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte z komentarzem 13.12.08, 23:55 to twoja idolka? wierzysz w każde jej słowo i w ogień bys za nią poszedł? współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanzeflor Re: Bez komentarza IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.08, 00:40 nawet nie czytalam, za dlugie i przewidywalne, ale ta twoja latryna.latryna to glupie babsko i tyle juz nie raz na tym forum dala d, lubi popluc i poajatrzyc, taka natura zalosna figura Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Czytałeś chociaż ten artykuł? 14.12.08, 01:02 "A co było na tym nagraniu? A to już jest, szanowny Czytelniku, kompletnie nieistotne więc zostało Ci oszczędzone. Nie dowiesz się z tej dziennikarskiej relacji, w której znalazło się miejsce nawet na wzmiankę (wyboldowaną i wyróżnioną w tekście) o rodzinie prezydenta w asyście BORu, niczego o tym co jest na filmie, na komentarze do którego dziennikarz poświęcił większość artykułu. To co nagrane jest nieistotne, komentarz nagranego łapówkarza wystarczy." To przeczytaj zanim wkleisz podobne bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uh Re: Czytałeś chociaż ten artykuł? IP: *.chello.pl 14.12.08, 14:00 to ty wklej nim zaczniesz bronic Odpowiedz Link Zgłoś
madissa Re: Bez komentarza 15.12.08, 09:35 Nie znasz Lekarza, nie znasz nagrań (podobno coś koło 300 godzin), nie byłeś (byłaś) na rozprawie, nie znasz pacjentów i ich rodzin ( a szkoda - mogłeś/aś pójś i poznać, porozmawiać), nie znasz kontekstu sprawy ale ...dziobem kłapiesz. Relacja nieobiektywna? Proszę bardzo - podnieś cztery litery i idź poczytaj sobie w sądze protokół z posiedzenia. Rozprawa jest jawna - więc nie powinno być problemów. Bo zdaniem wielu relacje w GW SĄ obiektywne (cóż na to poradzić, że nagrania KTOŚ ewidentnie zmanipulował). Nieobiektywne relacje to mieliśmy w przeszłości (non-stop je puszczali - jak u Orwella: z przerwami tylko na prognozę pogody, reklamy i info. o pożarach) Na dodatek przekazywał je osobiście taki jeden nieudany prawnik i .... minister sprawiedliwości jednocześnie. Tylko jak już poczytasz te protokoły - to przeproś nas. Publicznie. I podpowiem ci jeszcze - w relacji GW niewiele jest przytoczonych słów Pan Prokurator? Bo ona niewiele mówiła, cżłowieku. W ogóle niewiele wszyscy mówili - przez ileś tam godzin oglądali te filmiki, na kórych kolejni pacjencji serdeczenie dziekowali Doktorowi za uratowane życia. Odpowiedz Link Zgłoś
timoszyk Re: Proces dr. G.: portret lekarza z kopertą 14.12.08, 16:09 Zawsze mozna jakos wytlumaczyc lapownika. Na przyklad: Wzial, ale nie wydawal. Mial zamiar przekazac na fundusz walki z rakiem. Odmowa przyjecia koperty sprawilaby przykrosc pacjentowi, a nawet mogla oslabic te tak gleboka wiez pomiedzy nim, a lekarzem. Waclaw Timoszyk Odpowiedz Link Zgłoś
expilo Proces dr. G.: portret lekarza z kopertą 14.12.08, 16:47 Czy to nie chodziło po prostu o likwidację kardiochirurgii w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek jesli chcieli wykonczyc w-wska kardiochirurgie IP: *.128.33.219.static.crowley.pl 15.12.08, 16:09 to akcja zakonczyla sie sukcesem. gratuluje Ziobrze i agentom CBA dzieki ktorym kilkadziesiat osob umarlo bez przeszczepow. I tak beda jak starzy komunisci mowic ze wyonywali rozkazy i to bylo dla wiekszego dobra i pieknej idei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarska mafia to mafia, tylko biorą i nic nie potrafią IP: *.chello.pl 15.12.08, 06:53 jak adwokaci w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Doktor.G ratował życie, Ziobro życie odebrał....! 15.12.08, 08:31 Ziobro, swoimi kłamstwami,pomówieniami, doprowadził do śmierci 120 chorych, którzy nie doczekali ratunku..Ziobro nakazał im umrzeć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekin Proces dr. G.: portret lekarza z kopertą IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.08, 09:49 ziobro bankrut bizness ha, ha, dupa wołowa niech płaci , może kiedy wyląduje u doktora G bo nie wytrzyma nerwowo? Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Czy dobry policjant może brać dowody wdzięczności 15.12.08, 13:41 Czy dobry urzędnik może brać dowody wdzięczności? Czy dobry prokurator może brać dowody wdzięczności? Czy dobry celnik może brać dowody wdzięczności..? Jeśli TAK - to doktorek jest niewinny! Proste! Odpowiedz Link Zgłoś
znowumizginelo Portret lekarza z kopertą 15.12.08, 14:00 'tysiąc złotych, kwotę K. podał w śledztwie, mówiąc, że to podarunek, podziękowanie dla lekarza). Na filmie dr G. odkłada kopertę na bok.' No co, :-)))))))))))))))))))) sortował chłopak! Bardzo dobry nawyk. A jak byście się czuli gdybyście w ewłasnych dokumentach ze szpitala po operacji wyciągnęli kopertkę z tysiakiem? Jeszcze gorzej! Lekarz płaci za milczenie! Kolejny hit Gazety.pl Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Wreszcie lapownictwo zalegalizowane 15.12.08, 14:05 Przywrocic Beate Sawicka do koryta! Odpowiedz Link Zgłoś
znowumizginelo Portret lekarza z kopertą 15.12.08, 14:08 Nom. Ale to jest tzw. proces pokazowy Mirosława G.? To już zrobcie akcje znicz, zamontujcie wszystkim kardiochirurgom kamery w gabinetach, bo idę o zakład, że większość z nich bierze w łapę. Co, powiecie mi, że nie można tak wszystkim montować kamer, bo to są rodziny pracowników agencji rządowych i tak sami se sr... w własne gniazdo... to nieeeee Sama wręczyłam łapówę Mirosławowi G. w postaci flaszki wina, ze słowami: 'zrób sobie wieczorek zapoznawczy z żoną', a on mi na to: 'żonę to ja już znam'. Może miał żal, że nie dorzuciłam w kopercie swojego zdjęcia z jego fotką w tle na ścianie, albo nie, z jego fotą obok mojego łożka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo_antyfasciolo Re: Portret lekarza z kopertą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 15:10 A teraz drogi internauto lub internautko ktoś powinien złożyć doniesienie do prokuratury, że jest jeszcze jeden świadek przestępstwa oraz "winny" wręczenia łapówki, a to jest zeznanie. Po IP znajdą cię bardzo szybko. Moja sugestia... szukać w PIS-ie Odpowiedz Link Zgłoś
znowumizginelo Re: Portret lekarza z kopertą 21.12.08, 22:09 Gość portalu: lolo_antyfasciolo napisał(a): > A teraz drogi internauto lub internautko ktoś powinien złożyć doniesienie do > prokuratury, że jest jeszcze jeden świadek przestępstwa oraz "winny" wręczenia > łapówki, a to jest zeznanie. Po IP znajdą cię bardzo szybko. Moja sugestia... Nie ma sprawy :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) zapraszam przedstawicieli prokuratury! Odpowiedz Link Zgłoś
znowumizginelo Re: Portret lekarza z kopertą 23.12.08, 13:38 znowumizginelo napisała: Tak jak przewidywałam lolo, nikt z prokuratury się ze mną nie skontaktował, wiadomo, że ci ludzie do głupich nie należą (całe szczęście) w przeciwieństwie do osobników twojego pokroju. Hejo! ---------------------------------------------------------------------- > Gość portalu: lolo_antyfasciolo napisał(a): > > > A teraz drogi internauto lub internautko ktoś powinien złożyć doniesienie > do > > prokuratury, że jest jeszcze jeden świadek przestępstwa oraz "winny" wręc > zenia > > łapówki, a to jest zeznanie. Po IP znajdą cię bardzo szybko. Moja sugesti > a... > > Nie ma sprawy > :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) > zapraszam przedstawicieli prokuratury! Odpowiedz Link Zgłoś
znowumizginelo Re: Portret lekarza z kopertą 23.12.08, 15:22 Loluś? Ale się obnażasz, no nie ma co (za co i o co). Aż Tak się cykasz że mam szeroki kark? No tyle razy jemu klarować, ja mam gorzej, nie kark szeroki tylko w głowie (za) duży obwód :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) No rozumiemy że masz oczęta wkoło główki, bo karków nie sieją, żyją umiejętnością i nadzieją :-) ale ale ale czemuż to zdaje ci się że masz coś co ja chciałabym mieć? Masz coś ale dobrze wiesz, że profil jest niezgodny z moimi przekonaniami, poza tym, przez tyle lat, nawet nie zdołałeś mnie poznać... Lęk tobie przeszkadza. Ciągle to samo. Naprawdę myślisz, że 'uwspólnienie' :-) to jest metoda na pozbycie się 'stracha'? Oj kiciu, kiciu. Po prostu - nie bój żaby, uwolnij się i trochu radości z życia miej. :-) Gość portalu: lolo_antyfasciolo napisał(a): > A teraz drogi internauto lub internautko ktoś powinien złożyć doniesienie do > prokuratury, że jest jeszcze jeden świadek przestępstwa oraz "winny" wręczenia > łapówki, a to jest zeznanie. Po IP znajdą cię bardzo szybko. Moja sugestia... > szukać w PIS-ie Odpowiedz Link Zgłoś
znowumizginelo Re: Portret lekarza z kopertą 23.12.08, 15:24 Gość portalu: lolo_antyfasciolo napisał(a): > A teraz drogi internauto lub internautko ktoś powinien złożyć doniesienie do > prokuratury, że jest jeszcze jeden świadek przestępstwa oraz "winny" wręczenia > łapówki, a to jest zeznanie. Po IP znajdą cię bardzo szybko. Moja sugestia... > szukać w PIS-ie aha :-))))) nie strasz nie strasz bo się [wyraz zostanie wycięty , jak nie w całości to w niecałości] ... no wiesz co hmmm :-)))))) I takie coś naprawdę działa na ludzióf? To chyba tylko na takich co mają niecne zamiary :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) No i jak teraz wyglądasz? Ciom? No jak zza murka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek111 łapówka -coś normalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 15:10 Pan G nieprotestował jak i sie niedomagał pieniedzy za przyspieszenie leczenia ,taki prawy obywatel w wiezieniu ??? Prawda jest taka że łapówka jest tak oficjalna jak codzienne mycie zębów , dla przykładu podam czekam na operacje artroskopie kolana w piekarach termin mam na 2010 rok a nieoficjalnie załatwiłem na luty tego roku ,wszystko sie da , ale to kosztuje Sytuacja zmusza do dawania na przykładzie mojej osoby ,kto bedzie czekal na operacje do 2010 roku paranoja .Niech sprywatyzują ten komunistyczny moloch i bedziemy chodzic prywatnie szybko , komfortowo i bez łaski lekarza . Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Chcialbym wiedziec ile ta "akcja" tych agentow 007 15.12.08, 15:32 kosztowala? To samo dotyczy tej "super akcji" z Lepperem....Ziobro zaplaci? Czy podatnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Głupek jesteś!! 15.12.08, 16:14 Co cię to obchodzi? Chyba jest ważniejszą sprawą , że złapano sk....na żerującego na nieszczęściu ludzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Ten bydlak-łapówkarz jeszcze coś ma do powiedzenia 15.12.08, 15:56 W momencie kiedy wziął w łapę kopertę/ gó... mnie obchodzi co w niej było/ powinien natychmiast stracić prawo do wykonywania zawodu!!! Lud polski głupi i daje się nabrać na wykręty wrednej ŚWINI bo nie jest to żaden lekarz. Kompletne zezwierzęcenie aby wykorzystywać nieszczęście innych ludzi. PS Jaki lekarz taki język! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Proces dr. G.: portret lekarza z kopertą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 15:57 A co się tak biednego G. uczepili? Mało to lekarzy jest w Polsce? Nie wszyscy biorą, bo też nie wszyscy są takimi dobrymi lekarzami. Ale już taki ordynator to bierze, oj bierze. I w części nie dlatego, ze chce, ale dlatego, że mu wciskają. Moja szwagierka ostatnio mi powiedziała, ze dała lekarce 1200 zł bo była jej wdzięczna za opiekę. No to co, miała nie wziąć? Ale sporo jest niestety takich, którzy operację uzależniają od kasy. I to dużej... Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Masz absolutnie rację.Ku... prz drodze też nie 15.12.08, 16:51 wszystkie biorą/albo mało/ bo nie są tak dobre jak lepiej "wykształcone"koleżanki.No chyba , że ktoś koniecznie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2o04 Portret lekarza z kopertą 15.12.08, 16:55 przecież najlepiej w IV RP było atakować inteligentów, a że lekarz znany się trafił?? A pan Religa powinien się wstydzić za to że wpółpracuje z Panem Ziobro Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Łapówki są powszechne w polskiej służbie zdrowia 15.12.08, 17:14 Ja jestem zaszokowany tym co słyszę od rodziny i przyjaciół w Polsce. To nie są opowieści z drugiej ręki ale bezpośrednio od ludzi którzy koperty wręczają. Robią to ponieważ ponieważ panuje powszechna opinia że bez tego lekarze nie pomogą pacjentowi w poważnych przypadkach. Czy to przeświadczenie odpowiada rzeczywistości trudno powiedzieć ale faktem jest że lekarze koperty biorą i nie zwracają. Ten proceder powinien być zlikwidowany jakoś (ale jak?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat63 Portret lekarza z kopertą IP: *.augustow.mm.pl 15.12.08, 17:15 Jestem zdziwona tym,ze nikogo te ponoć drobne dowody wdzięczności nie drażnią. Od 20 lat pracuję w szkole i walczę z tymi dowodami skutecznie . Za wykonaną pracę dostaję pensję. Nie domagam się dodatkowych prezentów. Niestety to nasze państwo powinno dbać o portfel swoich obywateli. I jak większość obywateli chodzę do lekarzy prywatnie, bo niestety nie mam zagwarantowanej opieki medycznej i. To najbardziej boli. Ludzi trzeba skutecznie oduczać łapówkarstwa, a w przypadku doktora G. robi się z oskarżonego teraz oskarżyciela! Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Łapówkarz -cacy, łowcy skór - be, dlaczego ? 15.12.08, 20:03 Niepojęte są wyroki "GWno Prawdy", jednych lekarzy flekuje i na długo przed procesem (czytaj: wyrokiem) skazuje na pierwszych stronach na publiczne pohańbienie, z innych (dr przez duże G.) robi bohaterów. Odpowiedz Link Zgłoś
optyk26 Proces dr. G.: portret lekarza z kopertą 15.12.08, 20:29 którą po obejrzeniu pan G. wsadził do kieszeni zamiast zanieść do dyrektora placówki, który jest dysponentem zgodnie z prawem wszystkich ruchomości i walorów w tym pieniężnych w szpitalu a pan G. je po prostu ukradł i już za to powinien siedzieć. A najlepsze jest jak kundle z żydowskiej gazety dla Polaków pieprzą o uśmierceniu kardiochirurgii w Polsce to świadczy że jest to środowisko tak skorumpowane, że zaprzestali operować z obawy o wykrycie ich szwindli. Z parchem się nie dyskutuje parcha się likwiduje powiedział sadownik do sadownika. Broń dla każdego Polaka. Podatek dochodowy 3% dla każdego Polaka i wszystkie wydatki odliczone od podstawy opodatkowania a każdy żołnierz i policjant na służbie jeździ odpowiednim pojazdem, zlikwidowana szara strefa, zapłacony VAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Portret lekarza z kopertą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 22:23 Życzę ziobrze i kaczyńskim za tych ludzi, którzy przez nich zginęli (nie tylko w MSWiA,ale też w innych szpitalach) żeby dotknęła ich najgorsza choroba i żeby zachowali świadomość do końca życia. Przychodzi mi do głowy stwardnienie zanikowe boczne albo bóle wzgórzowe (oporne na morfinę). Wtedy bym zaczął wierzyć w jakąkolwiek sprawiedliwość na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
york1952 Re: Proces dr. G.: portret lekarza z kopertą 07.01.09, 10:47 Dla mnie definicja łapówki jest prosta:jeżeli ktoś wymusza na mnie pieniądze ,uzależniając od tego wykonanie jakiejś czynności-nie ma dyskusji i nie dyskutuję.Jeżeli natomiast Gość pomógł mi w chwili, gdy inni lekarze odwrócili się ode mnie , to wara każdemu od mojej osoby, choćbym ofiarował Mu nawet ,nie kopertę, a teczkę z pieniędzmi.To samo usłyszała Pani prokurator, która pomagała mi w składaniu zeznań. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Kiedy Ziobro przeprosi? 07.01.09, 11:46 Czekamy panie byly ministrze! Odpowiedz Link Zgłoś