rydzyk_fizyk 14.01.09, 12:45 Ceny ofertowe to jak zwykle koncert życzeń. Pytanie poza konkursem - co tak ludzi ciągnie na to zadupie na Kabatach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oko Kabaty IP: 217.8.161.* 14.01.09, 13:02 > Pytanie poza konkursem - co tak ludzi ciągnie na to zadupie na > Kabatach? Brak tranzytowych dróg i związanego z nimi hałasu i smrodu, bliskość Lasku Kabackiego, dobra komunikacja do Centrum czyli metro. Na Kabatach są też wszystkie potrzebne do życia sklepy i instytucje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Kabaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 13:37 No i za taxe w nocy na ten przykład ze starówki 70 zł niewyjęte hehe... ja tam wolę mój Targówek bo płacę góra 30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: World Re: Kabaty IP: 195.117.230.* 14.01.09, 13:58 "W końcówce 2008 r. roku dali za wygraną, gdy wskutek kryzysu finansowego ruch na rynku zamarł" To najlepszy dowód na to, że nie ma nic lepszego od wolnego rynku. Każdy, kto próbuje sterować rynkiem w gospodarce, ten chce to tylko spieprzyć. Na swoją korzyść oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Szybko.pl równie dobrze mogli wziąć dane z 14.01.09, 22:48 jakiegoś sexblogu. Przecież na tym portalu ceny są srednio o 20% wyzsze niz na gratce domiporta czy oferty.net 2% czy ile tam napisali to zmiana kosmetyczna i wynikla pewnie z ruchu najbystrzejszych którzy potrafili przewidziec i zrozumieć co oznacza zjazd liczby udzielanych kredytów do 1/10 tego co wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
6dal Re: Kabaty 14.01.09, 14:39 Gość portalu: fakir napisał(a): > No i za taxe w nocy na ten przykład ze starówki 70 zł niewyjęte > hehe... ja tam wolę mój Targówek bo płacę góra 30. Metro w weekendy jeździ również nocą i kosztuje 2,80PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Kabaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 14:51 No ale po co się ograniczać do łikendów... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Kabaty 14.01.09, 13:49 Dzięki za komentarz. Fakt, brak tranzytu i mniejszy hałas to zdecydowany plus ale chyba do osiągnięcia w innych dzielnicach. Reszta już względna. Las Kabacki coraz bardziej zadeptany z różnych stron. Do tego zaczyna przytłaczać kubatura postawionych na jego granicach osiedli. Odnoszę wrażenie, że widok na Las Kabacki był sprzedawany coraz to nowym partiom klientów - zasłaniajac jednocześnie widok poprzednikom Metro staje się coraz bardziej pociągiem towarowym w miare wydłużania trasy - no i brak alternatywy. Poza tym zaletę dobrego dojazdu można odnieść do całej trasy metra. Małe knajpki, banki i apteki + market faktycznie rozwinięte - tylko po dłuższym okresie zaczyna to chyba pachnieć gettem. Tak czy owak nadal nie widzę jednak uzasadnienia dla takiego zróżnicowania cen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kabaty IP: 213.17.162.* 14.01.09, 13:55 a ja widzę uzasadnienie. pomieszkasz to sam się przekonasz że dzielnica warta jest swojej ceny. przynajmniej w moim odczuciu. jest tam przede wszystkim bezpiecznie - a większość osiedli nie jest ogrodzonych. tu liczy się sąsiedztwo ludzi na poziomie. jest metro i są sklepy - krytykować zawsze można ale niektóre dzielnice tego w ogóle nie mają. dostęp do lasu czy powsina też rzutuje na cenę - a jako rezerwat nie będzie zabudowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: Kabaty IP: *.chello.pl 14.01.09, 22:07 PHi nigdy nie chciałbym mieszkać jak mapła w klatce na strzeżonym osiedlu, po drugie jak już słysze o ludziach na poziomie to zbiera mi się na wymioty biorąc pod uwagę moje ostatnie dość częste spotkania z ludzi mniemającymi się "na poziomie" Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Kabaty 15.01.09, 11:10 Akurat na Kabatach pod względem zamkniętych osiedli nie jest jeszcze tak tragicznie. Jak się spojrzy na przykład na skrzyżowanie KEN i Wąwozowej to tylko południowo-zachodni narożnik jest ufortyfikowany. Gorzej za to pod względem planowania i architektury. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Kabaty 14.01.09, 14:04 > Las Kabacki coraz bardziej zadeptany z różnych stron. Co? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Kabaty 15.01.09, 00:25 Nie ma się co dziwić - wystarczy przespacerować się tam w ciepły letni dzień albo jeszcze lepiej przejechać się rowerem. A osiedli przybywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Kabaty IP: 217.8.161.* 14.01.09, 15:17 Praktycznie wszystkie inne dzielnice poprzecinane są tranzytowymi drogami, a miasto, GDDKIA z pomocą SISKOMów i innych oszołomów robią wszystko by tych dróg było więcej, były szersze i sprawniej dowiozły mieszkańców podwarszawskich osiedli i miast do Warszawy. Na Kabatach nie ma też wielkich biurowców więc okolica nie jest wielkim dzikim parkingiem, tak jak Centrum czy Służewiec. Kabaty mają to szczęście że przylegają do rezerwatu którego (jak na razie) każdy boi się ruszyć. Autostrada A2 przejdzie nie przez same Kabaty, a przez Ursynów. No i mają metro, które poza szczytem nie jest takie nabite. Problem tłoku w metrze jest też łatwy do rozwiazania - kupić więcej pociągów. A metro ma jedną gigantyczna zaletę: częstotliwość kursowania. I tym bije na głowę warszawskie tramwaje i autobusy, nie mówiąc o pociągach podmiejskich. Las Kabacki - jedyny taki dziki las w mieście. Nawet bez widoku na las, wystarczy gdy można do niego dojść piechotą. A w innych miejscach? W warszawskich parkach i na Polu Mokotowskim głowa pęka od hałasu samochodów. To żaden odpoczynek. Na rowerze też tam nie pojeździsz, a w Lasku tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasyk Re: Kabaty IP: *.aster.pl 14.01.09, 16:20 > Metro staje się coraz bardziej pociągiem towarowym Tym z Kabat to niezbyt przeszkadza. > no i brak alternatywy. Brak alternatywy to jest na Bialolece :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Kabaty 15.01.09, 00:29 "> Metro staje się coraz bardziej pociągiem towarowym Tym z Kabat to niezbyt przeszkadza." Czyżby wszyscy z nich pracowali na Młocinach i wsiadali zawsze na końcowej stacji? ;) Na Białołęce nawet metra nie ma - co nie zmienia faktu, że kolejka podziemna nie jest z gumy. A częstotliwości kursowania pociągów nie da się zwiększyć powyżej pewnego progu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan tia... Kabaty... IP: *.ipartners.pl 14.01.09, 19:06 mieszkałem tam w drugiej połowie lat dziewięcdziesiątych ubiegłego wieku bo potem zaczeli sprowadzać się tam leszcze co to nie jedzą obiadów tylko lunche, mieszkają nie w kawalerkach czy dwóch pokojach tylko w studiach albo apartamentach i czasami miejwają timeout-y:-) Znaczy za dużo buraków tam się sprowadziło by dało się tam z nimi wytrzymać choć zdrzierżyłem bardzo dużo; np. wytrzymałem jak mi wbrew planowi zagospodarowania przestrzennego zaczeli pod nosem hipermarket budować zamiast tak jak to było w planie - rodzinnego parku rozrywki... Wytrzymałem jak mi taki mój sąsiad-burak, który miał miejsce parkingowe obok mojego podczas swoich manwerów służbową bryką wiecznie obstukiwał samochód, dałem radę również wtedy gdy podczas niedzielnych spacerów z psem po lesie spotykałam w nim swoich sąsiadów odstawionych tak jak by do teatru się wybierali a nie przyszli połazić po krzakach (skoro jest niedziela to trzeba się ładnie ubrać, nie?) I w końcu jak już nie musiałem dłużej tych idiotów znosić (spłaciłęm kredyt na mieszkanie) to się stamtąd wyprowadziłęm w pierwszym możliwym momencie.... > Brak tranzytowych dróg i związanego z nimi hałasu i smrodu, > bliskość Lasku Kabackiego, i to Cię cieszy? Przecież właśnie dzięki temu wracasz do domu samochodem często i dwie godziny.. Chyba, że lubisz korki... >dobra komunikacja do Centrum czyli metro. i co z tego, że jest metro? Ile razy skorzystałeś z tego metra? Ja np. jechałem nim raz powodowany czystą ciekawością.... Podobnie znajomi; dla nich Kabaty to koniec świata; jaja sobie tylko ze mnie robili bo dzwonili czasami by zapytać po ile cukier w HITcie stoi bo ja to wiedziałem jak tylko otworzyłem okno - szczekaczki na sklepowym parkingu mi to zawsze mówiły...:-) > Na Kabatach są też wszystkie potrzebne do życia sklepy i > instytucje. za moich czasów to były tam tylko dwie "rozrywki"; HIT na zakupy i HOP do łóżka... - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k tez nie kumam cen na Kabatach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 13:52 Ludzie, WHY???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimbol Re: Kryzysowy spadek cen IP: 83.3.2.* 14.01.09, 14:09 Gazeto chyba się tabelka "rozjechała" Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Tabelka jest OK. Aby uzyskać realne ceny transakcy 14.01.09, 22:53 jne wystepujące gdzies na przełomie 2009/2010, wystarczy dane podane w tabeli podzielić przez 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Kryzysowy spadek cen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 14:13 Kabany wybierają ludzie którzy z jednej strony chcą mieszkać w mieście a z drugiej na wsi. Z jednej knajpa, sklep i kino a z drugiej las. Taka będzie Białołęka za 25 lat. zamieszkana przez wykształconą w warszawie ludność napływową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Kryzysowy spadek cen IP: *.ipartners.pl 14.01.09, 19:12 > Kabany wybierają ludzie którzy z jednej strony chcą mieszkać w > mieście a z drugiej na wsi. o właśnie; ja też chciałem kupując tam mieszkanie uciec od miasta ale nie na tyle daleko by mieć kłopoty z dostępnością do infrastruktury tego miasta... Tyle, że po jakimś czasie człowiek dochodzi do wniosku, że jeśli już mieszkać na wsi to we włąsnym domu a nie w bloku jak jakiś popegeerowy sierota... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x264 Kryzysowy spadek cen IP: *.jmdi.pl 14.01.09, 14:52 Wow, az o niecale 2% spady ceny? A o ile wzrosly przez ostatnie 3lata? 300%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Kryzysowy spadek cen IP: *.2a.pl 14.01.09, 23:04 > Wow, az o niecale 2% spady ceny? A o ile wzrosly przez ostatnie > 3lata? 300%? rzeczywiście prawie o 300% ceny wzrosły; w '96 roku ub.wieku kupiłem mieszkanie na Kabatach płacąc 3,4 k/m2 bo takie mniej więcej były wtedy tam ceny. Czyli jakby nie patrzeć to w ciągu 10 lat poszło do góry o te 300% a powinno było stać w miejscu bo tyle realnie warte są mieszkania na Kabatach. Cała reszta to spelulacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arko Ceny mi sie nie zgadzaja IP: 77.79.220.* 14.01.09, 15:43 Sprawdzam co jakis czas i szukam ofert. Oczywiscie cena wyjsciowa oferty, a po dogadaniu sie jest inna. Ale np. Goclaw/Praga Płd., ceny np. nowych mieszkan chca powyzej 8000zł. Skad oni wzieli 7200/7700? Ciekawi mnie czy dzwonili i potwierdzali ceny. Jezeli tak, to ja od razu ide kupic za 7200zl mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzgrt Re: Ceny mi sie nie zgadzaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 15:47 na rynku wtornym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arko Re: Ceny mi sie nie zgadzaja IP: 77.79.220.* 14.01.09, 15:57 wzgrt: racja, przeczytałem tylko tutuł i treść. Nie czytałem krótkiego nagłówka, w którym ta informacja jest, także w tablei znajduje sie taka informacja. Sorki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzgrt Re: Ceny mi sie nie zgadzaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 16:24 Nie sorkuj tylko kup z rynku wtórnego taniej i nie będziesz w zoo mieszkał. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arko Re: Ceny mi sie nie zgadzaja IP: 77.79.220.* 14.01.09, 16:48 Na rynku wtornym jest sporo mieszkan, ktore z roznych powodow mi nie odpowiadaja. Np. piecyk gazowy, wielka plyta - choc to jest nawet do zaakceptowania, ale ceny juz nie (nawet te 6500-7200, to za drogo). nie wiem co masz na mysli piszac ZOO. Nie musi to byc nowe miezkanie, ale w nowym budownictwie. Tutaj ceny ludzie jednak tez jeszcze maja wysokie, choc znalalzem kilka ofert tanszych. Za to uklad tych mieszkan lub lokalizacja jest tragiczna. Np. budynki przy ruchliwych ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzgrt Re: Ceny mi sie nie zgadzaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 16:56 zoo cZyli osiedle zamkniete (ciekawe przed kim hehe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasyk Re: Kryzysowy spadek cen IP: *.aster.pl 14.01.09, 16:11 > Pytanie poza konkursem - co tak ludzi ciągnie na to zadupie na > Kabatach? Metro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zu Re: Kryzysowy spadek cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 17:34 kabaty są zadupiem, metro jest też chyba (?) w północnej czesci miasta? A moze sie myle? Najwieksza wada kabat jest, jak sadze, tragiczna architektura w stylu lat 'polski disnejland' lat '90. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Kryzysowy spadek cen IP: *.gprs.plus.pl 15.01.09, 00:45 chcę wynająć mieszkanie,czy może ktoś podpowiedzieć jakie są największe portale z ogłoszeniami o wynajmie w Warszawie? google znajduje tyle stron że nie sposób się połapać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Kryzysowy spadek cen IP: *.acn.waw.pl 15.01.09, 09:51 zamieszkaj na kabatach to sie przekonasz:) Odpowiedz Link Zgłoś