Gość: LUK IP: 83.238.13.* 12.02.09, 07:13 Bardzo pozytywny artykuł. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LUK Pozytyw IP: 83.238.13.* 12.02.09, 07:16 Bardzo pozytywny artykuł. Dzięki! Tak na marginesie - Polska się zmienia, bo Polacy się zmieniają. Młodzi Polacy zachowują się dużo przyjaźniej niż starsi (czego dowód znajdziecie u młodych urzędników, lekarzy itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Moja żone też jest teraz razem ze swoim ukochanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 07:35 sprzed 20 lat. Również dzięki "Naszej klasie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo Koszmarnie czarno-biała.... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.02.09, 07:56 laurka dla zmarnowanych 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Moja żone też jest teraz razem ze swoim ukoch IP: *.acn.waw.pl 13.02.09, 20:19 z bylym dzieki naszej klasie ale czy juz nie z Toba tez dzieki naszej klasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ditta 20 lat osobno. Teraz razem dzięki Naszej-Klasie IP: *.chello.pl 12.02.09, 09:04 Jednak dla pełnego obrazu wolałbym przeczytać w tekście, że na tej radości nikt nie stracił - np. "dotychczasowa" rodzina Jacka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanchard Re: 20 lat osobno. Teraz razem dzięki Naszej-Klas IP: *.compower.pl 12.02.09, 10:47 dokładnie o tym samym pomyślałem a co z jego dotychczasową rodziną...:] olał ją dla Laleczki z kasą z Kanady:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient [...] IP: *.ichf.edu.pl 12.02.09, 09:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka 20 lat osobno. Teraz razem dzięki Naszej-Klasie 12.02.09, 09:44 "Wszyscy zamieszkaliśmy prawie w samym centrum Rzymu, w zabytkowym parku Villa Borghese. To piękny park odwiedzany przez turystów z całego świata, a my tam koczowaliśmy z samochodami i namiotami. Kąpaliśmy się w wielowiekowych fontannach. Codziennie przyjeżdżali karabinierzy i grzecznie nas prosili, żebyśmy się wynieśli. Ale nasza grupa się uparła. Stwierdziliśmy, że dopóki nie znajdą nam godnego lokum, nie ruszymy się." Jak takie wszy. Trzeba mieć tupet. I bezczelność. Odpowiedz Link Zgłoś
extra-mocne-bez-filtra Takie indywiduum jak Dzidka 20.02.09, 14:30 Cyt. "Dzidka" "Jak takie wszy. Trzeba mieć tupet. I bezczelność." Trzeba mieć tupet, brak taktu i zero intelektu by wypowiadać się na temat ludzi wyrzuconyach z ojczyzny, zaszczutych przez UB-cje, rzucających wszystko by być wolnym, czasami w tym co mieli na sobie uciekających na zachód, za żelazną kurtynę. Część z nich zgineła w Odrze zabita przez WOP inni zostali zakopani pod Berlińskim Murem. Ci którym się udało przeszli upokorzenie obozów przejściowych tylko dlatego że nie potrafili żyć w zniewolonym kraju. A potem minie 20 lat i takie coś, takie internetowe indywiduum bez twarzy i honoru, taka "Dzidka" będzie rozliczać ludzi z ich dramatu. Takie coś jak "Dzidka" - gdyby żyło w komunie biegało by z chorągiewką na Pochody 1-majowe i wskoczyło by do łóżka każdemu PZPR- owcowi by dostać kartkę na rajstopy czy alkohol. Takie indywidum jak "Dzidka" zasmrodzi każdą, najpiękniejszą nawet opowieść - zamykajmy okna bo "Dzidką" cuchnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: 20 lat osobno. Teraz razem dzięki Naszej-Klas 13.02.09, 16:31 Ja tam dzieki NK odnalazlam kolege sprzed 29 lat, wyprowadzil sie z mojej miejscowosci zanim skonczylismy 10 lat. Okazalo sie po latach, ze on mieszka w Wwie, a ja w Lodzi. Nikt nie zamierza rozbijac rodzin itp., opisujemy sobie w listach jak zmienial nasz swiat przez ten szmat czasu. Laczyla nas podobna wrazliwosc w odbiorze swiata, wiec sie w sumie nie dziwie, ze mamy o czym gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarek 20 lat osobno. Teraz razem dzięki Naszej-Klasie IP: 195.116.115.* 13.02.09, 17:04 pomost kanada-polska? góralsko-skandynawskie zajazdy? i jeszcze do tego n-k... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: araya Re: 20 lat osobno. Teraz razem dzięki Naszej-Klas IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.09, 17:56 Zalewam się łzami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 20 lat osobno. Teraz razem dzięki Naszej-Klas IP: *.itt.com 13.02.09, 18:22 po 20 latach mieszkania w Kaliforni, mam zupelnie odmienne zdanie niz Ola o Polsce i Polakach w Polsce, Ola pojechala za mezem, ja do Polski jade raz na dwa lata zeby odwiedzic czesc mojej rodziny, i tak sa to wizyty emocjonalne bo ich poziom zycia jest fatalny, jestesmy w srednim wieku a w Polsce takich ludzi sie dyskryminuje zawodowo. W Polsce mie ma wolnosci bo wolnosc daja pieniadze.Wolnosc w Stanach to jest majac 50 tke zarabiac dobre pieniadze , byc cenionym w srodowisku i miec wolnosc wyboru wyjechac na wakacje do Kostaryki albo do Wloch czy odzwiedzic rodzine w Polsce, lub tez na weekend wyjechac na dwa dni do hotelu w Malibu nad ocean.I do tego nie trzeba byc milionerem> W Polsce, w Warszawie spotyka sie ogromna ilosc snobow i pospolitego chamstwa i nieuczciwosci.Ja wybralem inne zycie i dla mnie byl to bardzo dobry wybor. I nie jestem na Naszej Klasie ani Face Book chociaz tutaj skonczylem drugie studia Odpowiedz Link Zgłoś
model.testowy Gratuluję dobrego samopoczucia 13.02.09, 19:30 Gość portalu: gosc napisał(a): ....ja do > Polski jade raz na dwa lata zeby odwiedzic czesc mojej rodziny ... W Polsce, w Warszawie spotyka sie ogromna > ilosc snobow i pospolitego chamstwa i nieuczciwosci. Przy tak okazjonalnym odwiedzaniu Polski, wydawać takie osądy... Gratuluję dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka 20 lat osobno. Teraz razem dzięki Naszej-Klasie IP: 217.153.242.* 13.02.09, 19:50 Jacek wspomniał siebie z tamtych lat, Olka nie znalazła męża Kanadyjczyka i pod wpływem wspomnień się odnaleźli w nowej rzeczywistości. W starej rzeczywistości pozostała żona Jacka i dziatki. Łącznikiem pomiędzy starym i nowym jest obowiązek alimentacyjny do 10 dnia każdego kolejnego miesiąca z obowiązkiem uiszczania odsetek z tytułu opóźnienia za nieterminową zapłatę. Mam nadzieję, że jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: 20 lat osobno. Teraz razem dzięki Naszej-Klas IP: *.aster.pl 13.02.09, 20:08 U mnie było bardzo podobnie.A teraz zmówiłem na walentynki koleżance kwiaty www.roze.pl mam nadzieje ze bedzie pozytywnie zaskoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka Re: 20 lat osobno. Teraz razem dzięki Naszej-Klas IP: 217.153.242.* 13.02.09, 20:12 Dzięki Paweł. Też u Ciebie zamówię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buziak Re: 20 lat osobno. Teraz razem dzięki Naszej-Klas IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.09, 01:33 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarli Nocom ;) a ryby som pyszne jak ogoraski ze sloika mniam ;) IP: 94.157.89.* 14.02.09, 04:12 moze rybki ... makrelki kawiorek tunczyczek krabiki ... mniam kanapka z krabem ... Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 20 lat osobno. Teraz razem dzięki Naszej-Klasie 15.02.09, 20:35 Glownym przeslaniem tego artykulu zdaje sie byc to, ze Toronto jest podobne do Warszawy. Czy tak jest naprawde? Na pewno pod pewnymi wzgledgami te miasta sa bardzo rozne, pod innymi sa bardzo podobne. To co je laczy to dynamika rozwojowa. I tu i tam jest olbrzymi potencjal. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w 20 lat osobno. Teraz razem dzięki Naszej-Klasie 16.02.09, 04:35 "Jacek: - (...) Nie byłem rozczarowany Polską po 1989 r. To, co się tu stało, w znacznej mierze spełniło moje oczekiwania. Oczywiście, są setki rzeczy, do których można się przyczepić, jak bałagan w przestrzeni publicznej. Czuję też cierń w sercu, gdy patrzę na uczestników wydarzeń poznańskich, czy założycieli Wolnych Związków Zawodowych w Gdańsku żyjących w nędzy, a z drugiej strony ubeków na "wypasionych" emeryturach." Tak mówi prawdziwy patriota i ja go rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wissenwertes " się robić lody?" - chyba ciagnac lody. 16.02.09, 13:06 Nie znam polskich kobiet z Wloch, ktore tam "pracuja". Tzn. robia lody. Odpowiedz Link Zgłoś
matka.polka2 Re: " się robić lody?" - chyba ciagnac lody. 20.02.09, 19:08 wissenwertes napisał: > Nie znam polskich kobiet z Wloch, ktore tam "pracuja". Tzn. robia > lody. Jak się jest sutenerem wissenwertes to się nie zna kobiet normalnych. Obraziłeś kilkanaście tysięcy uczciwych Polek idioto! Odpowiedz Link Zgłoś
masc_na_szczury Wszystkiemu winna ta Nasza-Klasa!!! 20.02.09, 17:47 A przecież wszyscy co płaczą że im NK rodzinę rozbiło przecież dbali o rodzinę jak o siebie samego, szanowali swoich małżonków, dbali o dom i wnosili do niego miłość, nie zdradzali-nawet myślą, byli czuli, wyrozumiali i troskliwi, nie odrywali oczu od partnera, serce na dłoni... I nagle przyszło złe NK i żonę zabrało... albo męża :))) Ubawiłam się setnie :))) Odpowiedz Link Zgłoś