Gość: World IP: *.nyc.res.rr.com 18.02.09, 14:30 Nareszcie! Oby tak dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jerjar Komornik usunie kupców z KDT 18.02.09, 14:31 Chwila historyczna. Prawdziwy koniec 20 lat badziewia na tym placu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: WYP...erdalać! IP: *.centertel.pl 18.02.09, 20:18 A fe!!! jesteś polakiem? to wstydz się! chcesz państwa na poziomie to zacznij od siebie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: WYP...erdalać! IP: *.aster.pl 18.02.09, 20:45 a dlaczego Polko nazywasz handlarzy kupcami??? może od tego zacznij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platon Re: WYP...erdalać! IP: *.centertel.pl 18.02.09, 21:58 Robus, daj spokoj, nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: WYP...erdalać! IP: *.aster.pl 18.02.09, 22:32 Platonik synku nie odpowiadaj nie pytany, odrobiłeś lekcje na jutro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: WYP...erdalać! IP: *.centertel.pl 19.02.09, 00:24 nigdy nie nazywam kupców handlarzami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: WYP...erdalać! IP: *.aster.pl 19.02.09, 08:14 ja też nie nazywam kupców handlarzami, bo kupcy nie blokują miasta w piątek w godzinach szczytu mając w d.. ludzi wracających z pracy, nie sprzedają tandety, płacą podatki, mają własne sklepy lub uczciwie je wynajmują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturpiotr Papapa - czas waszej budy sie skończył IP: *.onboard.pl 18.02.09, 14:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platon Re: Papapa - czas waszej budy sie skończył IP: *.centertel.pl 18.02.09, 20:21 Za to czas Twojego rozumku sie nie rozpoczal.Oj glupitki glupiutki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Papapa - czas waszej budy sie skończył IP: *.aster.pl 18.02.09, 22:33 Platonku do szkólki, ferie się już skończyły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platon Re: Papapa - czas waszej budy sie skończył IP: *.centertel.pl 19.02.09, 00:31 Jestem duży i ukończyłem już pare całkiem dobrych szkół.A jak tam twoja edukacja? Wyglądasz mi na średnie bez matury. Może czas pomyśleć o przyszłości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Papapa - czas waszej budy sie skończył IP: *.aster.pl 19.02.09, 10:09 ty mi natomiast wyglądasz na przyjezdnego absolwenta jednej z prywatnych tak zwanych wyższych szkół byznesu, może wreszcie czas spojrzeć realistycznie na wartość swojej "wiedzy" i "dyplomu" i realnie spojrzeć na swoją niewesołą przyszłość pozbawioną perspektyw, bo perspektywa prawie ulicznego pokątnego handlu chińskim badziewiem to już żadna przyszłość w Warszawie i w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Wreszcie IP: *.aster.pl 18.02.09, 14:34 Pelno jest wolnych miejsc do handlu w Centrum wiec nie trzeba mowic ze ida na bruk. Na przyklad nowo oddane pawilone na J Pawla przy Nowolipkach. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Jeszcze im po kopniaku na drogę IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.09, 14:42 za to, że bezprawnie przedłużali istnienie tego badziewia z pieluchomajtkami w samym centrum miasta. Wreszcie zacznie się budowanie normalnego europejskiego centrum stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszwaiak Re: Jeszcze im po kopniaku na drogę IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 18.02.09, 18:34 Kopniaka to tobie, nawet jak kupcy wyjdą to i tak przez najbliższe 2 lata na tym terenie nic się nie będzie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Jeszcze im po kopniaku na drogę IP: *.centertel.pl 18.02.09, 19:53 >Kopniaka to tobie, nawet jak kupcy wyjdą to i tak przez najbliższe 2 lata na ty > m > terenie nic się nie będzie działo. Wolę trawę od tej budy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platon Re: Jeszcze im po kopniaku na drogę IP: *.centertel.pl 18.02.09, 20:40 Gary, wolisz trawe...chyba jarac.Daj spokoj ,rzuc to swinstwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola kupiec Re: Jeszcze im po kopniaku na drogę IP: *.centertel.pl 18.02.09, 19:55 Panie Janku niech pan to powie mojej 3 letniej coreczce.Pracuje tam i wychowuja ja sama... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Jeszcze im po kopniaku na drogę 18.02.09, 20:20 Gość portalu: Ola kupiec napisał(a): > Panie Janku niech pan to powie > mojej 3 letniej coreczce.Pracuje tam W Polsce zmuszanie dzieci do pracy jest zabronione. Wzorujesz się na swoich idolach-Chińczykach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola kupiec Re: Jeszcze im po kopniaku na drogę IP: *.centertel.pl 18.02.09, 20:51 PIŁSUDSKI, BECK, FIELDORF to moi idole.Mówią ci coś te nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Jeszcze im po kopniaku na drogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 20:55 Oni szybko by kazali rozebrac ta hale.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platon Re: Jeszcze im po kopniaku na drogę IP: *.centertel.pl 18.02.09, 21:31 Oj nessie-jp procesy poznawcze siadaja czy tez drobne problemy z semiotyka moze p.Jan ci pomoze.A Tiananmen...ech szkoda gadac i tak pewnie nie zrozumiesz.A masz dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Jeszcze im po kopniaku na drogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 00:06 nessie-jp napisała: > Gość portalu: Ola kupiec napisał(a): > > > Panie Janku niech pan to powie > > mojej 3 letniej coreczce.Pracuje tam > > W Polsce zmuszanie dzieci do pracy jest zabronione. Wzorujesz się na swoich > idolach-Chińczykach? BARDZO ŚMIESZNE , Pewnie nikt Ci dziecka nie chce zrobić i nie wiesz co to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilqu69 Re: Jeszcze im po kopniaku na drogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 01:07 Gość portalu: Ola kupiec napisał(a): > Panie Janku niech pan to powie mojej 3 letniej coreczce.Pracuje tam > i wychowuja ja sama... Współczuję Ci ale sądząc po debilnych wypowiedziach co niektórych nie masz szans na tym forum. Życzę powodzenia . Trzymaj się będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola kupiec Re: Jeszcze im po kopniaku na drogę IP: *.centertel.pl 19.02.09, 01:22 Wciąż wierzę w ten kraj i ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platon Re: Jeszcze im po kopniaku na drogę IP: *.centertel.pl 18.02.09, 20:37 Jasiu, w cywilizowanej europie nikt nikogo nie kopie.Poza tym nie znasz Jasiu dnia ani godziny kiedy bedziesz potrzebowal tych pieluchomajteczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Komornik usunie kupców z KDT IP: *.chello.pl 18.02.09, 14:38 nareszcie! wynocha z pl. Defilad! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platon Re: Komornik usunie kupców z KDT IP: *.centertel.pl 18.02.09, 21:41 Wolalbys defilady na 1 maja? Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel Doskonała wiadomość 18.02.09, 14:39 W końcu mamy porzadek, żyjemy jak by nie było w państwie cywilizowanym i prawa. Kupcy chcieli ZA DARMO zawłaszczyć grunt wart od 100 do 150 milionów złotych koło pałacu kultury i nic do nich nie docierało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Doskonała wiadomość IP: *.acn.waw.pl 18.02.09, 14:58 co Ty piszesz? panstwo cywilizowane? panstwo prawa? ZUS wydaje wsteczna decyzje do swojej poprzedniej decyzji i odmawia wstecznie(po swojej wczesniejszej zgodzie)prowadzacym wlasna dzialalnosc matkom prawa do urlopu macierzynskiego i kaze im zaplacic skladki wstecz razem z wyhodowanym wstecznie odsetkami US zabiera podatnikom prawo do odliczania VAT-u.Tu cale szczescie Panstwo(prawa hehe)przegralo sprawe w Trybunale Europejskim Postepowania reprywatyzacyjne ciagna sie latami,a Panstwo (cywilizowane ponoc)w tym czasie przestaje dbac o mienie ,ktorego dotyczy spor-efekt,po wygranej przez wlasciciela sprawie czesto nie pozostaje nic innego jak wyburzenie. Ludzie czekaja na procesy w tym panstwie prawa po kilka,kilkanascie lat Na wizyte u specjalisty czeka sie w tym cywilizowanym Panstwie po pol roku,albo i dluzej Prezydent Warszawy wywala pol miliarda na budowe stadionu ,ktorego glowny uzytkownik bedzie placic czynsz w wysokosci pozwalajacej na zwrot kosztow budowy po 150 latach itd itp to jest wlasnie cywilizowane panstwo prawa w wersji polskiej Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel Re: Doskonała wiadomość 18.02.09, 15:10 No chciałbyś od razu ideału na poziomie szwajcarskim czy amerykańskim. Znam bolączki polskiej rzeczywistości, ale ciężko uwolnić sie z okowów komunizmu. Jakbyśmy byli dalej bantustanem to władze Warszawy dostałyby od kupców łapówe i spoko, a tak kupcy musza sie wynosić, albo stanąć do przetargu na grunt warty setki milionów. Kupcy szukali frajerów, chcieli przez zasiedzenie zawłaszczyć grunt. Niby chcieli wybudować tam jakis swój dom towarowy, ale grunt TO ZA DARMO. Misato miałoby im dać coś wartego 100 - 150 milionów za friko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazgaj Re: Doskonała wiadomość IP: 213.17.245.* 18.02.09, 16:04 Niestety nie ma Pan racji. Jeśli Pan pozwoli przedstawię fakty: 1. Kupcy nie chcieli zawłaszczyć terenu, jedynie wydzierżawić za niemałe pieniądze, pod dom towarowy, który mieli budować za własne pieniądze. Kapitał został zebrany. 2. Zawłaszczyć grunt chciała spółka MPRO, która miała dostać ten teren aportem, a potem się sprywatyzować. Spółka MPRO, której przewodniczącym Rady Nadzorczej był Pan Jarosław Kochaniak, obecny wiceprezydent Warszawy i przewodniczący Rady Nadzorczej Kupieckich Domów Towarowych. 3. Kupcy również nie chcą blaszaka. Chcą wyprowadzić się z Hali, ale muszą mieć gdzie, a latami obiecywano im złote góry, po to, by na koniec wyrzucić ich na bruk. 4. Grunt na Pl. Defilad, o który się kupcy starają nie jest wart 150 mln zł. Właściwie to nie był w ogóle wyceniony. 5. Warto zauważyć, że Pan Jakubiak, wiceprezydent Warszawy, zakończył sesję słowami: :chcecie grunt to go sobie kupcie" Spółka KDT zgłosiła chęć do stanięcia w przetargu. Miasto odpisało, że grunt nie jest pod sprzedaż (!). Niestety nie rozumiem radości z powodu utraty miejsc pracy w obliczu kryzysu, ale to już pozostawiam do Pana przemyśleń. Jeśli uważa się Pan za człowieka światłego i inteligentnego, to powinien Pan zapoznać się z faktami przed napisaniem komentarza, który wprowadza w błąd. Sprawiedliwość jest piękną cechą, warto dążyć do jej nabycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykupiec Re: Doskonała wiadomość IP: *.cec.eu.int 18.02.09, 16:23 Uff, jaka radoś,że ten szpetny blaszak z tandetą zniknie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Doskonała wiadomość 18.02.09, 16:28 > 1. Kupcy nie chcieli zawłaszczyć terenu, jedynie wydzierżawić za niemałe pienią > dze, pod dom towarowy, A co stoi na przeszkodzie? Przecież ogłoszony zostanie przetarg na dzierżawę tego terenu. > 3. Kupcy również nie chcą blaszaka. Chcą wyprowadzić się z Hali, ale muszą mieć > gdzie, a latami obiecywano im złote góry, po to, by na koniec wyrzucić ich na > bruk. Jaki znowu bruk? Jest pełno wolnych miejsc do handlu w Warszawie. Choćby w Hali Gwardii. > Niestety nie rozumiem radości z powodu utraty miejsc > pracy w obliczu kryzysu Jakiej znowu utraty? Przeniesiesz stoisko w inne miejsce. Nikt ci nie nakazuje zwinięcia działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazgaj Re: Doskonała wiadomość IP: 213.17.245.* 18.02.09, 16:43 > > 1. Kupcy nie chcieli zawłaszczyć terenu, jedynie wydzierżawić za niemałe > pienią > > dze, pod dom towarowy, > > A co stoi na przeszkodzie? Przecież ogłoszony zostanie przetarg na dzierżawę > tego terenu. - Pominęła Pani punkt 2 mojej wypowiedzi. Powtarzam - kupcy wysłali pismo z oświadczeniem o gotowości do przetargu. Teren nie może być wystawiony na przetarg. Nie można go sprzedać. Taka była odpowiedź miasta. > > > 3. Kupcy również nie chcą blaszaka. Chcą wyprowadzić się z Hali, ale musz > ą mieć > > gdzie, a latami obiecywano im złote góry, po to, by na koniec wyrzucić ic > h na > > bruk. > > Jaki znowu bruk? Jest pełno wolnych miejsc do handlu w Warszawie. Choćby w Hali Gwardii. - Hala Gwardii nie pomieści kupców. Jest to obiekt pod nadzorem konserwatora. Przystosowanie jej do handlu dla tylu firm jest niemal niemożliwe. Zresztą rozwijanie polskiej przedsiębiorczości nie jest równoznaczne do powrotu do dwumetrowych pawilonów. > > > Niestety nie rozumiem radości z powodu utraty miejsc > > pracy w obliczu kryzysu > > Jakiej znowu utraty? Przeniesiesz stoisko w inne miejsce. Nikt ci nie nakazuje > zwinięcia działalności. - Nie jestem kupcem. A jeśli chodzi o przeniesienie stoiska w inne miejsce... Widzi Pani, zagraniczne firmy już dawno doszły do wniosku, że klienci chętniej chodzą do wielkopowierzchniowych sklepów. W tej chwili ten obiekt jest jedynym polskim obiektem, chętnym do rozwoju. Większość małych sklepów po otworzeniu galerii upadła. Ja nie twierdzę, że polscy kupcy powinni być lepiej traktowani niż firmy z kapitałem zagranicznym, jednak powinni być traktowani jednakowo. Należy podkreślić, że nigdy kupcy nie dostali nic za darmo. Halę postawili za swoje pieniądze, co roku odprowadzają ponad 5 mln zł. do kasy miasta. Warto to wziąć pod uwagę, zanim zupełnie niesolidarnie zacznie się nagonkę na kupców. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Doskonała wiadomość 18.02.09, 17:16 > Teren nie może być wystawiony na > przetarg. Nie można go sprzedać. Taka była odpowiedź miasta. Przecież wyraźnie piszę o przetargu na dzierżawę. Skoro terenu nie można sprzedać, to o co ci chodzi? Chcesz, żeby tobie sprzedali, skoro innym nie można? A gwiazdkę z nieba też chcesz? > - Hala Gwardii nie pomieści kupców. Warto było myśleć o tym już w listopadzie ubiegłego roku, gdy zbliżał się koniec umowy dzierżawy. Zarząd KDT zrobił z kupców idiotów, działał na ich szkodę, obiecywał im 'złote góry' (jak sam piszesz), a teraz leje krokodyle łzy. Nigdzie nie jest powiedziane, że wszyscy kupcy z KDT muszą handlować w tym samym miejscu. Bazarów w mieście i za miastem jest bez liku. > rozwijanie polskiej przedsiębiorczości Nie rozśmieszaj się. Domaganie się wiecznych zapomóg to nie jest rozwijanie przedsiębiorczości, tylko pielęgnowanie postawy roszczeniowej. > Widzi Pani, zagraniczne firmy już dawno doszły do wniosku, że klienci chętniej > chodzą do wielkopowierzchniowych sklepów. Ale takich sklepów jest już w Centrum bardzo dużo. Po co kolejny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Doskonała wiadomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 00:36 nessie-jp - napisz co ćpasz .Ja też chcę mieć tak optymistyczne wizje . Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel Re: Doskonała wiadomość 18.02.09, 16:33 Gość portalu: mazgaj napisał(a): > Niestety nie ma Pan racji. Jeśli Pan pozwoli przedstawię fakty: > 2. Zawłaszczyć grunt chciała spółka MPRO, która miała dostać ten teren aportem, > a potem się sprywatyzować. Spółka MPRO, której przewodniczącym Rady Nadzorczej > był Pan Jarosław Kochaniak, obecny wiceprezydent Warszawy i przewodniczący Rad > y Nadzorczej Kupieckich Domów Towarowych. > 4. Grunt na Pl. Defilad, o który się kupcy starają nie jest wart 150 mln zł. Wł > aściwie to nie był w ogóle wyceniony. Czyli jednak chodzi o grunt. Ja nie wiem czy ten konkretnie grunt był wyceniony, ale podobne grunty w podobnych lokalizacjach w Warszawie osiągają ceny około 100 mln złotych. Ten pod KDT jest jest w jeszcze bardziej nietypowym miejscu wiec może więcej. Jeżeli były jakieś nieprawidłowości z zawłaszczeniem to od tego jest prokuratura i media (do nagłośnienia). Uważam, że miasto jak nie ma innych planów zagospodarowania w stylu muzeum itp to niech ogłosi przetarg i wtedy kupcy do niego przystąpią i jak bedą mieli odpowiednie środki i determinację to przetarg wygrają. To jedyny sposób. > Niestety nie rozumiem radości z powodu utraty miejsc pracy w obliczu kryzysu, a Ja nie wykazuję żadnej radości z powodu utraty miejsc pracy, a wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazgaj Re: Doskonała wiadomość IP: 213.17.245.* 18.02.09, 16:56 Niestety nie można podać tego do prokuratury. Spółka MPRO jest spółką miejską i wprowadzenie aportem gruntu z miasta jest całkowicie legalne (patrz: Złote Tarasy). Późniejsza jej prywatyzacja również. Teren o który kupcy się starają to nie ten, na którym stoi obecnie Hala KDT, a na którym ma powstać muzeum. Warto również podkreślić, że wbrew temu co mówią media, KDT nie wstrzymuje inwestycji muzeum i metra. One są jeszcze w powijakach i na pewno nie powstaną w ciągu najbliższych lat. I, niestety, miasto nie może ogłosić przetargu, większość działek na Pl. Defilad ma roszczenia. Jedynym rozwiązaniem jest dzierżawa, na którą miasto nie chce się zgodzić. Kupcy mają odpowiednie środki i determinację, ale do kompromisu potrzeba dwóch stron. Życzę kupcom jak najlepiej, bo pomimo wszystko naprawdę się starają i proszę mi wierzyć, że nie chcą nic za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
sanmartino chodzi tylko o grunt 18.02.09, 20:44 Na pewno nie wiemy wszystkiego o negocjacjach miasta z KDT, ani nie znamy szczegółowych postanowień umowy. Jeśli miasto nie wywiązywało się ze zobowiązań, należy iść do sądu i walczyć o swoje. I tyle. A nie biadolić, że polscy przedsiębiorcy w potrzasku i takie tam. Jeśli kupcy zebrali rzekome środki, to co stoi na przeszkodzie żeby szukać jakiegoś gruntu na budowę nowego domu handlowego, centrum, czy tam czegokolwiek innego? Czemu uparli się na lokalizację na pl. Defilad? Czy nie rozważano innego terenu bez udziału miasta i miejskich gruntów? W moim przekonaniu, kupcy założyli, że jak zdołali się utrzymać w różnej formie na pl. Defilad przez 20 lat, to i wymuszą dzierżawę i nową siedzibę. Nie chcę przez to powiedzieć, że miasto jest bez winy, może urzędnicy składali obietnice, których potem nie dotrzymali. Nie wiem, niech idą do sądu. Ja tam się natomiast cieszę, że miasto uznało w końcu, że nie jest w interesie mieszkańców wspieranie KDT. Nie wiem, może gdyby kupcy rozważali inną lokalizację, inną formę współpracy byłaby szansa na kompromis. Teraz cześć i szukajcie sobie miejsca sami. Z resztą, wydaje się, że w całej tej grze od dłuższego czasu chodziło tylko i wyłącznie o przejęcia kontroli nad intratną działką, a nie o żaden handel czy nową halę. Marzyła się działeczka przy metrze Centrum: kupcy budują sobie biurowiec i galerię, którą potem podnajmują "zachodniej" sieci za dużą kasę, a z czasem uwłaszczają się na gruncie... Taki był plan... a tu doopa. No i całe szczęście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowana Re: chodzi tylko o grunt IP: *.chello.pl 19.02.09, 02:42 1.Jak można negocjować z kimś kto tylko narzuca swoją wolę i nie słucha co ktoś ma do powiedzenia. 2.Kupcy złożyli trzy pozwy przeciwko miastu do sądu, które czekają na rozpatrzenie. 3.Kupcy na ostatnim Walnym Zgromadzeniu Wspólników wyrazili zgodę na szukanie innego terenu pod budowę, ale miasto to zaskarżyło, bo nie wiem, czy wiesz, ale miasto jest udziałowcem KDT z tzw. "złotą akcją" co oznacza, że kupcy nie mogą decydować o niczym bez zgody miasta. (było o tym w "Kontrowersjach" w TVP3). 4.Kupcy nic nie chcą wymusić, tylko chcą dotrzymania podpisanego z nimi porozumienia, z którego obecne władze nie chcą się wywiązać. 5.Kupcy nie mogą bez zgody miasta podnajmować komu chcą i na co chcą, (patrz pkt.3)Chcą tylko w godnych warunkach pracować we własnym Kraju i mieć z czego utrzymywać własne rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rawel7 Re: chodzi tylko o grunt IP: *.centertel.pl 19.02.09, 10:36 No to poczekamy na decyzję sądu i zobaczymy kto miał rację - KDT czy Ratusz. Pisać mozna dużo i pięknie co nie znaczy że pisze się prawdę. W ostatnich miesiącach tysięce osób traci pracę i jakoś nikt się nimi nie przejmuje. Nie chcę rzucać pustych haseł bo nie znam sprawy i zawartej umowy, ale jednego jestem pewny - Handlu w centrum być nie powinno i dotyczy to się KTD i Złotych Tarasów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Doskonała wiadomość IP: *.chello.pl 18.02.09, 17:10 > 3. Kupcy również nie chcą blaszaka. Chcą wyprowadzić się z Hali, ale muszą mieć > gdzie A niby z jakiej racji? Przecież wy tam od początku byliście nielegalnie. Miasto i tak zrobiło wam łaskę, że zamiast od razu was stamtąd wyrzucić, dało wam pozwolenie tymczasowe. I to był błąd, bo jak widać kiedy dali dali wam palec, to wy wpiliście się szponami i pazurami i szarpiecie całą rękę próbując wydoić więcej i więcej. Zrozumcie w końcu, że nic wam się od nikogo nie należy! I tak tolerowano was i ten wasz bajzel w centrum miasta o wiele za długo. Dlaczego uważacie, że nie obowiązują was te same prawa co innych? Koło mnie tez ostatnio nie przedłużono umowy sklepikowi osiedlowemu i ludzie pracujący w nim musieli się wynieść. Nikt nie zapewnił im w zamian innej lokalizacji i nie cackał się z nimi tak jak z wami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Doskonała wiadomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 00:52 I w d..pie z górnikami , rolnikami, rybakami i całym tym roszczeniowym towarzystwem - do roboty !!!! Tylko gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Doskonała wiadomość IP: *.chello.pl 19.02.09, 01:31 Gdybyś nie zauważył, to jest dyskusja o nieprzestrzegających prawa cwaniaczkach handlujących badziewiem w samym centrum stolicy kraju, a nie o rybakach czy górnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: Doskonała wiadomość IP: *.centertel.pl 19.02.09, 01:38 te jak ich nazywasz cwaniaczki to twoi rodacy, chcą pracować i uczciwie żyć. czemu tak ich nienawidzisz? czy obrażając ludzi poprawiasz sobie samopoczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Doskonała wiadomość IP: *.chello.pl 19.02.09, 03:07 Nielegalny handel badziewiem to ma być ta uczciwa praca? Domaganie się od miasta terenu za frajer? Oszukiwanie klientów, zdzieranie z nich ile wlezie za tandetny towar, wciskanie im zgniłych owoców i warzyw, sprzedawanie ubrań, które już są podarte, bądź drą się po dwóch dniach użytkowania, śmierdzących podrób perfum, toreb i innych bubli? Chlanie za ladą i chamskie komentarze w stronę klientów? Dziękuję bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosa Re: Doskonała wiadomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 19:35 Warto zauważyć, że Pan Jakubiak, wiceprezydent Warszawy, zakończył sesję sło > wami: :chcecie grunt to go sobie kupcie" > Spółka KDT zgłosiła chęć do stanięcia w przetargu. Miasto odpisało, że grunt ni > e jest pod sprzedaż (!). Arogancki i cyniczny pan jakubiak nie powinien być dopuszczany do publicznych wypowiedzi. O przetargu na zbycie tej działki parę tygodni temu w tvp3 mówił pan bajko czy bójko z władz miasta. oficjalnie miasto jak do tej pory nie podało informacji o wycofaniu się z tych planów. Przecież urzędnicy nie mogą postępować tak chaotycznie, niekonsekwentnie i nieodpowiedzialnie. Chyba że jeszcze dokładnie nie wiedzą co z nią zrobią. W miasto szuka pewnie teraz odpowiedniego inwestora, oczywiście nieoficjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rambo;-) tzn. VietCongów? IP: *.chello.pl 18.02.09, 14:48 Napalmem? Czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sibeliuss Re: tzn. VietCongów? IP: *.eranet.pl 18.02.09, 18:40 a co z chinczykami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platon Re: tzn. VietCongów? IP: *.centertel.pl 18.02.09, 21:39 A co bierzesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: tzn. VietCongów? IP: *.acn.waw.pl 28.02.09, 12:52 a co masz w ofercie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N N A R E S Z C I E ! ! ! IP: 193.194.132.* 18.02.09, 14:55 Im szybciej, tym lepiej. Dość już tej tandety w centrum Warszawy. Irytują mnie ci handlarze - rozpanoszyli się i walczą jak by ten grunt był ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Zrównać z ziemią natychmiast po wyrzuceniu kupców! IP: 193.203.192.* 18.02.09, 15:06 Oczywiście to fantastyczna wiadomość!! Pytanie tylko, jak to straszydło długo jeszcze będzie stało puste na Pl. Defilad? Oby nie tak długo jak blaszak tuż obok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normi Re: Zrównać z ziemią natychmiast po wyrzuceniu ku IP: *.aster.pl 18.02.09, 20:40 będzie długo bo mają tam powstać korty tenisowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolski KDT zamykaja tylko na czas remontu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.09, 15:09 Mają porzerzać alejki żeby wózki z herbatą i kebabami ze stadionu się mieściły i dobudowywują drugie piętro. Miasto podpisalo dzierżawe jeszcze na 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawiak Zegnajcie i nie wracajcie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.09, 15:13 Dosc juz tego syfu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Zegnajcie i nie wracajcie. IP: *.centertel.pl 18.02.09, 22:17 Tak zgadzam się. Posprzątajmy ratusz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Komornik usunie kupców z KDT 18.02.09, 15:16 wiadomosci.onet.pl/2682,1918921,sad_kupcy_z_blaszakow_musza_opuscic_nieruchomosc,wydarzenie_lokalne.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajet reklamy w Antyradiu IP: 164.143.244.* 18.02.09, 15:47 Od niedawna KDT puszcza w Antyradiu (skądinąd irytujące) reklamy swojej placówki "na rogu Świętokrzyskiej i Marszałkowskiej". To trzeba mieć tupet!!! Niech potem nie płaczą, że ich 50 baniek odłożone na nową halę się rozpłynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vladi super!!! bogdan car, teraz KDT - tak trzymac!!! IP: *.acn.waw.pl 18.02.09, 16:45 moze pozostale sądy tez zaczną szybciej wydawac decyzje w podobnych sprawach! czas tez na bazarek przy walbrzyskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: super!!! bogdan car, teraz KDT - tak trzymac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 00:14 Gość portalu: Vladi napisał(a): > moze pozostale sądy tez zaczną szybciej wydawac decyzje w podobnych > sprawach! > czas tez na bazarek przy walbrzyskiej! I na bazarek przy Banacha i wszystkie inne bazarki , po co komu bazarki.Tak trzymać HGW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Komornik usunie kupców z KDT IP: 82.113.161.* 18.02.09, 16:58 Nareszcie...koniec z tym wrzodem:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salesman Re: Komornik usunie kupców z KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 17:28 Ciekawe jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosa Re: Komornik usunie kupców z KDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 19:12 pozostaje rozwiązanie siłowe ..., bo kupcy nie odpuszczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Popieram kdt!!! IP: *.chello.pl 18.02.09, 19:14 1.Czy w dobie może największego kryzysu Warszawę stać na stratę 5 mln zł corocznego czynszu od KDT 2.czy urzędy stać będzie na wypłacenie zapomóg ok 2000 bezrobotnem (oczywiście plus cały ZUS) 3.czy istnieje jeszcze w Polsce jakaś dziedzina dochodowa z której Polacy nie zostaliby wypchnięci (media,banki,stocznia,przemysł samochodowy,zbrojeniowy,niemal wszystkie fabryki) OBUDŹCIE SIĘ LUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Popieram kdt!!! IP: *.centertel.pl 18.02.09, 20:00 > 3.czy istnieje jeszcze w Polsce jakaś dziedzina dochodowa z której > Polacy nie zostaliby wypchnięci (media,banki,stocznia,przemysł > samochodowy,zbrojeniowy,niemal wszystkie fabryki) Chłopie, jakie pierdoły opowiadasz. Nie masz pojęcia o czym piszesz. Powiedz jeszcze, że w tej swojej budzie handlujecie polskimi towarami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platon Re: Popieram kdt!!! IP: *.centertel.pl 18.02.09, 21:54 Gari a tobie caly czas tylko towar w glowie.Oczywiscie ze handluja, 650 podmiotow gosp.2000tys osob zatrudninoych- POLAKOW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyżyd Re: Popieram kdt!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 22:13 Ja np. jestem właścicielem pawilonów z obuwiem w 100% Polskiej produkcji . Jak zamkną Kdt , nie tylko ja pójdę na bruk ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Popieram kdt!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 00:58 Jak mam się obudzić i patrzeć na całe to g..no i to co z nami robią to wolę spać i niech inni na mnie pracują. W UM będzie niedługo tylu pracowników że zarobią na zasiłki dla wszystkich pozostałych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Em Komornik usunie kupców z KDT IP: *.pruszkow.mm.pl 18.02.09, 19:16 Najgorsze jest panoszenie sie i traktowanie klientów jak natarczywe muchy oni nam łaski nie robią. W galeriach nikt nie patrzy jak na intruza i ciuchy maja jakosc a nie ciucchy ze stadionu 100 % drożej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Na reszczie ale jeszcze zobaczymy...:) IP: *.chello.pl 18.02.09, 19:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Komornik usunie kupców z KDT IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 18.02.09, 20:14 jezu,czy naprawde w koncu koniec tego chlewu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonek Władze Warszawy i tak się skompromitowały... IP: *.gprs.plus.pl 18.02.09, 20:26 ...tak długo pozwalając handlarzom na bezprawne zajmowanie własności miasta. Ale lepiej później niż wcale. Tylko oby nie było to dzielenie skóry na żywym niedźwiedziu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hurrra Super IP: *.gprs.plus.pl 18.02.09, 20:30 Nigdy nic w tym garażach nie kupiłem, mdli na sam ich widok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platon Re: Komornik usunie kupców z KDT IP: *.centertel.pl 18.02.09, 20:31 Masz racje jeszcze tylko rozycki , walbrzyska ,banacha i kilka innych i to by bylo natyle polskiej drobnej przedsiebiorczosci ale nie martw sie zostanie jeszcze spec i wodociagi do przehandlowania.A w zeznaniu podatkowym urzednicy z ratusza wykaza 3.8 mln tak jak pani T. z rady miasta.Panstwo cudow kradna 60 lat i jeszcze jest co ukrasc.Pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Komornik usunie kupców z KDT IP: *.aster.pl 18.02.09, 20:47 a czy ta polska "przedsiębiorcz" płaci podatki, sprzedaje oclone towary? potrafisz odpowiedzieć uczciwie na to pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Komornik usunie kupców z KDT IP: *.centertel.pl 18.02.09, 22:07 Place podatki ale niestety nie place cla,sprzedaje towary polskie.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platon Re: Komornik usunie kupców z KDT IP: *.centertel.pl 18.02.09, 22:13 Dobre pytanie Robus,5mln rocznie do miasta z bezclowej chinskiej lewizny. Moze i tak jest ale kto te kontenery z towarem tu wpuscil.A juz wiem-"miasto" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Komornik usunie kupców z KDT IP: *.aster.pl 18.02.09, 22:35 Platonku. przygotowany na jutro do szkółki? lekcje odrobione? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Komornik usunie kupców z KDT IP: *.aster.pl 18.02.09, 22:38 i ktoś je wwiózł, i na ten stragan wniósł, krasnoludki Platonusiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platon Re: Komornik usunie kupców z KDT IP: *.centertel.pl 19.02.09, 20:28 RoBert znow nie zrozumiales...to moja wina przepraszam.Sprawa jest prosta ja odrobie lekcje a ty Robus poczytaj zeznania podatkowe radnych miasta i przesledz porzadki obrad w ktorych urzednicy przyznaja sobie premie ,moze wtedy latwiej bedzie ci pojac jakie bzdury wypisujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Do widzenia KDT! Sąd wyznaczył komornika IP: *.aster.pl 18.02.09, 23:11 bardzo dobrze - bye bye KDT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: Do widzenia KDT! Sąd wyznaczył komornika IP: *.centertel.pl 19.02.09, 00:36 To się jeszcze okaże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Do widzenia KDT! Sąd wyznaczył komornika IP: *.chello.pl 19.02.09, 01:22 Gość portalu: PEPE napisał(a): > To się jeszcze okaże I to jest właśnie kwintesencja postawy tych wspaniałych "polskich kupców": groźby, awanturnictwo, pieniactwo, cwaniaczenie i rżnięcie głupa. I tak wkoło Macieju, od 20 lat to samo. Pora z tym wreszcie skończyć raz na zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: Do widzenia KDT! Sąd wyznaczył komornika IP: *.centertel.pl 19.02.09, 01:31 Dość uważnie przyglądam się całej sprawie, myślę że to jednak władze miasta nie spełniły swoich przedwyborczych obietnic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Do widzenia KDT! Sąd wyznaczył komornika IP: *.chello.pl 19.02.09, 01:37 "Dość uważnie przyglądasz się"? Przecież z dyskusji powyżej jasno wynika, że jesteś jednym z tych "kupców". Myślisz, że jak sto razy zmienisz nick, to nikt nie zauważy, że adres ip ciągle ten sam? Natomiast odnośnie władz miasta - popełniły błąd na samym początku, te 20 czy ileś tam lat temu. Trzeba było od razu rozgonić to towarzystwo zamiast dawać im jakieś tymczasowe pozwolenia na handel w takim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEPE Re: Do widzenia KDT! Sąd wyznaczył komornika IP: *.centertel.pl 19.02.09, 01:50 Jesteś w błędzie. A jeśli chodzi o władze miasta to może należało by im przypomnieć że przyszli do ratusza by służyć a nie rządzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Do widzenia KDT! Sąd wyznaczył komornika IP: *.chello.pl 19.02.09, 02:51 no więc służą - nam, Warszawiakom, którzy od dawna mamy już szczerze dosyć tego badziewnika zwanego KDT i domagamy się jego likwidacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rawel7 Re: Do widzenia KDT! Sąd wyznaczył komornika IP: *.centertel.pl 19.02.09, 10:44 Sąd podejmie decyzję. Zobaczymy kto ma rację w tym sporze Kdt czy Ratusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilqu69 Wielki sukces hgw, brawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 00:32 Jeśli jest coś jeszcze do zniszczenia , jakaś firma lub przedsiębiorstwo do zlikwidowania albo za dużo ludzi żyje z samozatrudnienia to Ratusz czeka na propozycje. Będzie sukces i chwała a pospólstwo niech gnije w rynsztoku biedy .Prawo do bogacenia się powinni mieć tylko nieliczni a reszta do roboty , na służbę . Jesteśmy zamożnym krajem i stać nas na to. Upodlić ludzi jeszcze bardziej, a będą całowali stopy Pani Prezydent. Wreszcie prawdziwa demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Wielki sukces hgw, brawo! IP: *.chello.pl 19.02.09, 01:26 Nie, no oczywiście, trzeba im oddać za friko wielki teren w samiuśkim centrum miasta, niech postawią tam na stałe te swoje tandetne budy i handlują badziewiem. Biedni, prześladowani i upodleni polscy "kupcy"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilqu69 Re: Wielki sukces hgw, brawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 09:00 Za jakie friko ??? Zrób bilans zysku i strat jakie miało miasto dzięki temu chłamowi , przez ostatnich siedem lat zarobiło tylko ok. 35mln nie inwestując złamanego grosza . Jest to typowa pokazówka mająca na celu pokazać WIELKĄ skuteczność Ratusza za obecnej kadencji.A gdzie drogi,mosty, komunikacja miejska? Ciekawe dlaczego się tak nie chwalą wypowiedzeniem umowy dla sekcji sportowych , działających od niepamiętnych czasów w hali Gwardii. Młodzieży też się nic nie należy ? Albo powiedzą że trzeba ich usunąć żeby zrobić miejsce dla KdT a KDT usunąć żeby zrobić miejsce dla swoich . Szkoda że tak dużo ludzi daje sobą manipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basfalt Re: Wielki sukces hgw, brawo! IP: *.ibib.waw.pl 19.02.09, 09:33 hgw zlikwidowala kdt a kwasniewski wprowadzil nas do nato, heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Wielki sukces hgw, brawo! IP: *.chello.pl 19.02.09, 15:21 No i ok, miasto zarobiło, wy zarobiliście, wszyscy są zadowoleni z dotychczasowej współpracy, ale przyszedł (wreszcie!!!) czas się rozstać. Pa pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobas Ja tez chce dzialke ! nalezy mi sie ! jestem polak IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.09, 03:27 Chce dzialek w centrum na biznes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ja tez chce dzialke ! nalezy mi sie ! jestem IP: *.76.classcom.pl 19.02.09, 10:56 Głosujcie na Waltz .? Polski Bank? Co za działka dla Warszawiaka obok Pałacu Kultury/do zburzenia/ pomnika komunizmu. Zbudujcie ogromny Bank Kryzysu PO Polacy nie gęsi i ......mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx skoro polak to nie masz zadnych szans IP: *.acn.waw.pl 19.02.09, 16:05 aaaale,gdybys byl wlascicielem ,prezesem,lub przedstawicielem jakiejkolwiek zagranicznej firmy,to choc dzialke bys musial i tak pewnie kupic,lub dierzawic,to w zamian bys dostal duze ulgi. A nawet,jak bys sie dobrze postaral ,to przewyzszajace wartosc twojej inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś