Dodaj do ulubionych

Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy

23.02.09, 07:30
Parkujący na trawnikach, miejscach dla inwalidów ( jeśli nie są
inwalidami), wąskich chodnikach i ścieżkach rowerowych to zwykła
hołota. Jak patrzę na to gdzie parkują ci "mądrzy inaczej", to nóż
się w kieszeni otwiera. Można zaparkować 200 m dalej, no ale kto
ruszyłby d... Hołota nie wie, że za samochód nie płaci się tylko raz,
ale także za parkowanie, garaż, serwis, itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kagan Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 07:35
      To chyba jest UBecka uczelnia. Kto dal pozwolenie na jej dzialalnosc?
    • adasko7909 Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy 23.02.09, 07:54
      Zaraz pojawią się głosy biednych uciśnionych studentów i nie tylko że przecież nie ma gdzie parkować, nie ma miejsc a oni MUSZĄ gdzieś zostawiać swoje cacuszka to tak parkują. Niech zbudują parkingi to oni będą grzecznie przestrzegać przepisów. A swoją drogą to dziwna reguła pojawia się po opadach śniegu w Naszym mieście - dotyczy to wszystkich dzielnic. Nagle kierowców dopada amnezja, gdzie były miejsca postojowe a gdzie trawniki i parkują jak się i gdzie się da. A potem po odwilży okazuje się, że nie ma trawników tylko rozjechane błotne bajora. Hamstwo i cwaniactwo - oto obraz części zmotoryzowanych. A wracając do meritum sprawy, zanim zaczne być mieszany z błotem pośniegowym i oskarżany o to że o zgrozo jestem rowerzystą, albo co gorsza nie posiadam auta to stosująć taki tryb myślenia to jutro idę do banku po kredyt na mieszkanie a bank MUSI mi dać bo ja chcę mieć nowe M4.
    • Gość: Sebastian Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy IP: 195.117.228.* 23.02.09, 08:05
      Co tydzień a nawet częściej samochody rozjeżdzaja też trawniki i
      zajmują wszystkie chodniki w okolicy Teatru Rampa na Tragówku pod
      blokami na Kołowej, Prałatowskiej. Kulturalni ludzie przyjeżdzają
      się odchamić...
    • Gość: student Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy IP: 82.160.111.* 23.02.09, 08:08
      A gdzie mają te "dzieciaki" parkować ?????

I pomyśleć że te zajęcia co dwa tygodnie są ODPŁATNE.

Uczelnia bierze za to pieniądze i to jej obowiazkiem jest zapewnić miejsca do
      parkowania.
      • Gość: Aga Re: Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy IP: 62.29.137.* 23.02.09, 08:17
        A mnie się wydawało, że oni płacą za naukę, za otrzymaną wiedzę i
        materiały dydaktyczne. Kto im każe autem jechać. Uczelnia nie musi
        dbać o ich zakichane samochodziki i parkimg dla nich. Uczelnia za te
        pieniądze ma dbać o ich poziom nauczania.
    • Gość: peter Podobnie na ul. Kawęczyńskiej na Starej Pradze IP: 83.136.224.* 23.02.09, 08:08
      Taka sama hołota traktuje ul. Kawęczyńską. Tam dojeżdżają do tzw wyższej
      szkółki biznesu. Zastawiają wszystko włącznie z przejściami dla pieszych.
      Matka z wózkiem nie ma szans. Praktycznie same luksusowe bryki. Straż miejska
      ma to w dup...ie. Policja także. Zgłaszałem kilka razy. Ja po prostu jak nie
      mogę gdzieś zaparkować odjeżdżam dalej, często b. daleko.
      • Gość: gość Re: Podobnie na ul. Kawęczyńskiej na Starej Pradz IP: *.aster.pl 23.02.09, 16:19
        Nie od dziś interweniujemy w sprawie parkowania studentów wokół WSM
        przy Kawęczyńskiej. Jak na razie - z miernym skutkiem niestety:
        stowarzyszeniemichalow.blogspot.com/2009/02/delegatura-biura-bezpieczenstwa-i.html
    • Gość: UW Szturmowa2 To samo poz Zarządzaniem UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 08:10
      Pod Wydziałęm Zarządzania UW to samo. W dni powszednie to studenci i pracownicy biurowca.
      W weekendy - tylko Państwo studenci. Trawniki, zakaz, przejścia dla pieszych, scieżka rowerowa, przystanki, chodnik - na Szturmowej, Smyczkowej, Modzelewskiego, Orzyckiej.

SM ma to w nosie. Jak widać nawet z ich wypowiedzi w tym artykule oni nie dają mandatów bo nie zostały wybudowane parkingi.... myślałem że oni są od egzekwowania prawa, a nie od rozwoju infrastruktury.... Ciekawe jak długo pracowałby londyński Parking Warden z takim nastawieniem? Pani Haniu, pani mieszkała w Londynie.

Co do tego genialnego pomysłu Strażników:
      "A strażnicy z oddziału terenowego przy ul. Młota 3 podpowiadają, że najlepszą metodą na piratów byłoby wybudowanie miejsc parkingowych"
      Zarządzanie UW na Szturmowej ma 2 ogromne parkingi. Ten przy Modzelewskiego/Szmyczkowej w weekendy jest zupełnie pusty. Studenci mają tam specjalną, niższą opłatę - 4 zł za cały dzień. 4 złote to 1/2 szklanki piwa w pubie, ale studenci oszczędzają. A nie parkują tam maluchami..... Ale po co mają wydawać te 4 złote, jeśli prawdopodobieństwo mandatu jest równe zeru? A że się jakiś trawnik zniszczy? To przyszłych zarządzaczy nie obchodzi!
    • Gość: Amen! A gdzie straż wiejska? IP: 213.77.28.* 23.02.09, 08:36
    • Gość: karoten To wyłącznie wina policji i SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 08:53
      To że w społeczeństwie znajdują się jednostki olewające normy jest normalne.
      Problem w tym, że nikt ich nie dyscyplinuje.

Rozwiązanie problemu jest banalne - niestety. Niestety, bo w Warszawie istnieje
      przyzwolenie dla parkowania gdziekolwiek. Dlatego zachowanie studentów (choć to
      czubek góry lodowej) w ogóle nie dziwi.

Gdyby jeden strażnik z drugim policjantem przyjechali w któryś weekend i
      wypisali mandaty wszystkim nieprawidłowo parkującym, tydzień później byłby porządek.
      • Gość: Jacek Niestety zgadza się - widać to po wypowiedzi SM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 09:08
        "SM podpowiada, że najlepszą metodą na piratów byłoby wybudowanie miejsc parkingowych".
        Moje gratulacje, rozumiem, że ta zasada obowiązuje w całej Warszawie i dlatego to miasto tak wygląda. I już wiem po co utrzymujemy straż miejska - oni po prostu dają nam CENNE RADY.
    • jhbsk Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy 23.02.09, 08:57
      I niech ktoś jeszcze powie, że straż miejska jest potrzebna. Banda nierobów
      przeżerająca publiczne pieniądze nie kiwnie nawet palcem.
    • Gość: Neon Studenci rozjeżdżają ul. Bruna na Mokotowie IP: 212.160.172.* 23.02.09, 09:00
      A ulica Bruna codziennie jest rozjeżdżana i Straż Miejska (chyba Wiejska) ma to
      w d...e.
      Tak samo Policja.
      A przyjeżdżają studenciki do SGH...Powinna być wyższa kultura....Ale gdzie tam,
      jak fabryka SGH przyjmuje matołów, no to co się dziwić?
      Chlew.
      • Gość: Neon Re: Studenci rozjeżdżają ul. Bruna na Mokotowie IP: 212.160.172.* 23.02.09, 09:01
        Dodam jeszcze że Gazeta Wyborcza też ma to w d...ie, co się dzieje na Bruna, a
        to środek miasta!!!
    • Gość: obserwator Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy IP: 193.46.186.* 23.02.09, 09:04
      Po co tyle hałasu, przecież jest system mandatów karnych - albo na
      pojedynczych studentów albo na szkołę, nie wiem w czym jest problem.
      Skoro im się na to pozwala, to stawiają i będą stawiać.
      Poza tym jazda po Warszawie w łykandy kom. publ. to porażka -
      samochód jest najlepszym rozwiązaniem (w dodatku na Bródnie - z dala
      od Centrum).
      • jhbsk Re: Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy 23.02.09, 09:05
        Jak widać system nie działa.
        • Gość: obserwator Re: Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy IP: 193.46.186.* 23.02.09, 14:35
          Winne sa władze, bo nie potrafią zapewnić porządku na ulicach.
    • Gość: bl Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy IP: 195.47.201.* 23.02.09, 09:11
      Głazy narzutowe lub betonowe donice na roślinki nie są chyba zbyt
      drogie? Zawsze zostają jeszcze metalowe słupki. Poogradzać chodnik i
      tyle.
    • Gość: idealista Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy IP: *.adminpan.waw.pl 23.02.09, 09:33
      Apropo parkowania gdzie popadnie - zagadnąłem kiedyś policjantów na jednej z
      ulic w Warszawie z pytaniem, dlaczego ignorują samochody zaparkowane na trawniku
      wzdłuż ulicy. Otrzymałem następującą odpowiedź: "A gdzie mają parkować?" Jeśli
      straż miejska a nawet policja dają publiczne przyzwolenie na tego typu
      zachowanie to czego oczekiwać od hołoty, która z uśmiechem na twarzy jest w
      stanie wjechać swoim autem do sklepu (jeśli byłoby to tylko możliwe). Problem to
      ogólne przyzwolenie na tego typu zachowanie!
      • Gość: gogsonic Re: Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 11:04
        jestem studentką owego UW ... i powiem szczerze nie raz przyjezdzam po 7 na
        uczelnie... i co widze... jak sami mieszkańcy parkują na trawnikach, na
        uliczkach. ale najlepiej się czepnąć studentów. poza tym uczelnia gdzie może to
        organizuje miejsca postojowe - przykład ul. jagiellońska centrum szkoleniowe...
        kazdy iał gdzie zaparkować bo była wystarczająca ilość miejsc. a to ze na owej
        turmockiej szkoła nie chce np udostepnic boiska gdzie by się zmieściło co
        najmniej z 70 samochodów. a pretekst ze dzieci się bawią. ok ale 50 m dalej jest
        kolejne boisko. a tak w ogole widać ze większośc osob nie jest za kształceniem
        się osób młodych. a komunikacja miejska to jedna wielka porażka - nie dość ze w
        tygodniu to juz nei wspominam o weekendzie gdzie jazda samochodem to ok 15-20
        min a komunikacja ponad godzine.
        • Gość: cogito i co z tego że godzinę dojeżdżasz???? IP: 157.166.216.* 23.02.09, 12:16
          przynajmniej się douczycie debile, na uniwerek się nie dostaliście
          bo we łbie siano a nie wiedza, jaki będzie z was pożytek? żaden! i
          nie zatruwajcie życia mieszkańcom bo autko zawsze może na kolec
          najechać albo co
          • Gość: gogsonic Re: i co z tego że godzinę dojeżdżasz???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 12:30
            to brzmi jak groźba... ale mnie nie rusz to.
            na uniwerek nie poszłam bo nie stac mnie. nie tak jak ciebie ze rodzice pewnie
            studia opłacaja i taki typowy studencik. w porównaniu do ciebie ja sama pracuje
            i za wszystko płace. Zreszta po wypowiedzi widac jaką kulturę reprezentujesz.
            • Gość: cogito Re: i co z tego że godzinę dojeżdżasz???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 23:41
              Oooo proszę jaka kulturalna studentka, na UW cię nie stać a na
              pseudostudia u prywaciarza tak....dziwne...dziwne...że pracujesz to
              nic specjalnego, taka karma, chociaż połowa albo i lepiej twoich
              koleżków pierdzi w stołek tylko, szuka okazji do nachlania się,
              przyjarania i puknięcia jakiejś mniej lub bardziej rozgarniętej
              panny, to mnie wali zreszta, kwestią jest kultura i przestrzeganie
              przepisów i norm współżycia, ale to są rzeczy niepojęte dla tej
              tłuszczy, ale jak nie prośba to batem was się nauczy :)))))
              • Gość: gogsonic Re: i co z tego że godzinę dojeżdżasz???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 10:26
                to nie są pseudostudia, to po pierwsze, po drugie jak zaczynałam szkołę to
                nazywała się Wyższa Szkoła Działalności Gospodarczej. wiec nie oskarżaj mnie ze
                jestem pseudostudentką. Zapewne ty siedzisz w domu bez pracy i prowokujesz ludzi
                takimi komentarzami. Nie zabronisz mi studiować.
                Co do wypowiedzi niżej. popieram że jest parking przy sklepie i jak nie ma
                miejsca to tam można bez problemu zaparkować. Często tam parkowałam w
                szczególności jak przyjeżdżałam na późniejszą godzinę, tyle że ja nie będę
                kultury uczyła osób które przyjeżdżają "po papierek" i tak parkują
                • Gość: Waldek Re: dla gogsonica IP: *.um.warszawa.pl 24.02.09, 14:57
                  i to jest rozsądna odpowiedz gogsonic'a, studentka tej szkoły i
                  zachować się potrafi. Przeciez nie bijemy współmałżonka za słoną
                  zupę, prawda? i podobnie z miejscem do parkowania, nie ma tu gdzie
                  mamy najbliżej, to nie wjeżdzamy na trawnik tylko szukamy dalej.
        • Gość: Waldek Re: Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy IP: *.um.warszawa.pl 23.02.09, 13:57
          Szanowna Pani, parkowanie w uliczkach czy ewentualnie na chodnikach
          gdy jest przejście dla pieszych to nic w porównaniu z tym jak się
          rozjeżdża trawniki. Niejednokrotnie zwracaliśmy uwagę waszym
          uczniom, ze skutkiem mizernym, zero reakcji lub chamskie odzywki.
          Przecież widać, że większość słuchaczy to młodzi ludzie i mogą się
          parę metrów przejść, przy Tesco jest bardzo dużo miejsc wolnych, ja
          jestem po 50-tce i zostawiam auto daleko, byleby tylko w
          przysłowiową szkodę nie wleżć. Po prostu przy parkowaniu też trzeba
          mysleć i nić nie usprawiedliwienia niszczenia czegoś, bo coś tam.
        • jhbsk Re: Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy 23.02.09, 14:13
          Gość portalu: gogsonic napisał(a):

szkoła nie chce np udostepnic boiska gdzie by się zmieściło co
          > najmniej z 70 samochodów. a pretekst ze dzieci się bawią. ok ale 50 m dalej jes
          > t
          > kolejne boisko. a tak w ogole widać ze większośc osob nie jest za kształceniem

Boisko to nie parking. A za kształceniem osób niepatrzących dalej niż czubek
          własnego nosa faktycznie nie jestem.
    • Gość: misza Parkują puki im jakiś łobuz z Bródna... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 09:37
      Parkują puki im jakiś łobuz z Bródna nie wybije szybki lub nie
      zarysuje lakierku;)
      • Gość: bigshit Re: Parkują puki im jakiś łobuz z Bródna... IP: 157.166.216.* 23.02.09, 12:17
        dokładnie, potem będzie kwik i lament, dobra metoda to klamki psim
        gównem wysmarować którego wokół jest pełno...
    • Gość: PanWentyl Zakup samochodu = zakup miejsca parkingowego IP: *.imid.med.pl 23.02.09, 09:50
      Moim zdaniem zakup samochodu powinien być powiązany z OBOWIĄZKOWYM zakupem
      miejsca parkingowego. Nie masz wykupionego miejsca - urząd nie zarejestruje Ci
      samochodu. W ten sposób przynajmniej PÓŁ problemu.
    • Gość: Lolek UW... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 12:28
      Zwróćcie uwagę, że największą ściemą i przekrętem w tym wszystkim jest nazwa
      szkoły. Niby przypadkowo ma taki skrót jak UW? Niby żaden frustracik nie pomyśli
      "a, pójdę tam, przynajmniej będę mógł powiedzieć, że studiuję na UW". I niby
      żaden spryciarz o tym nie pomyślał przy organizowaniu tej placówki? Takich
      należałoby ścignąć.

Kiedyś pewna szkoła językowa reklamowała się, że jest szkołą "przy instytucie
      anglistyki UW". Bo była: wchodziło się do niej z klatki obok wejścia do IA UW.
      Transparent już zniknął, ale może tylko dlatego, że szkoła się przeprowadziła,
      nie wiem...
      • Gość: rekin Re: UW... IP: *.chello.pl 23.02.09, 13:33
        Szefem tej szkółki jest taki tłusty cwaniakowaty burak, któremu się
        wydaje że pozjadał wszelkie rozumy a ludzie dookoła to idioci. To on
        wymyślił UW i częściowo ma ze swoimi poglądami rację skoro ma tylu
        chętnych do studiowania w tej pseudouczelni.
      • gdabski Re: UW... 23.02.09, 16:48
        > Zwróćcie uwagę, że największą ściemą i przekrętem w tym wszystkim jest nazwa
        > szkoły. Niby przypadkowo ma taki skrót jak UW?

Nie dość, że UW, to jeszcze im. MC-S. Dwa w jednym ;)

/Gdabski
    • Gość: ursynow WSEI Stokłosy 3 IP: *.chello.pl 23.02.09, 15:29
      To samo dzieje sie w rejonie Stokłosy 3. W soboty i niedziele
      samochody studentów, zaparkowane są gdzie popadnie.
      SM nie reaguje bo parkuja poza drogą publiczna i oni nie mogą
      podejmowac interwencji.
      Gazeto zajmij sie tym zjawiskiem.
    • szkarlupien Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy 23.02.09, 17:38
      Bródno schodzi na psy skoro obcy się beztrosko panoszą... ;)))
    • adam81w Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy 23.02.09, 20:49
      Pewnie rozjeżdżają bo to nie ich miasto. Przyjechali się tu tylko uczyć. Co
      mają szanować? Nie są przecież u siebie. Wrócą do swoich wsi to będą ładnie
      parkować.
    • Gość: SC Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 21:43
      W pełnie podzielam opinię, że SM i policja sprawę olewa. Mieszkam w okolicy
      Madalińskiego, niedaleko Weekendowej Fabryki Płatnych Dyplomów (dawniej SGH).
      Niedawno panowie z SM stwierdzili, że pojazd może stać na chodniku bo jest 1,5 m
      przejścia. Ale pojazd miał dmc > 2,5 tony (fiat Ducato w przedłużonej wersji)
      więc wytłumaczyłem, że nie może. Nie podjęli interwencji. Zrobiłem foty
      telefonem, zadzwoniłem ponownie z pytaniem, czy mam wysłać komendantowi. Auto po
      niecałej godzinie zniknęło. Dodam, że nie jestem pieniaczem. To auto stało 1,7 m
      od moich okien na niskim parterze i całkowicie zaciemniało pomieszczenie.

Jedyną drogą obrony przez weekendowymi "studentami" był montaż słupka. Nie lubię
      słupków ale teren na szczęście jest własnością wspólnoty i było to jedyne wyjście.

Gdyby SM przez 2 - 3 weekendy wlepiła wszystkim mandaty to problem by się
      rozwiązał. Ale po co. Utwierdza mnie to w przekonaniu, że są darmozjadami.
      • Gość: cogito a przeca z SM tez tam studiują :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 23:45
        kolega mandaty będa wlepiać???? jak im w poniedziałek w twarz
        spojrzą???
    • Gość: mm Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.09, 09:18
      Ja osobiscie uwazam ,że to nie jest wina studentów...wokoło jest pełno psich kup i samochodów mieszkańców zaparkowanych nie prawidłowo...to oni tak dbają o swoją okolicę,że jak nie wejde w psie odchody to moge się cieszyć...zacznijmy najpierw od ich nauczania,że po psie sie sprzata a samochód się stawia prawidłowo..a te głosy o uczelni i o studentach to zwykła zazdrość..ludzie nie moga studiowac z różnych wzgedów-chodzi mi tu o względy pienieżne i dlatego tak źle sie wypowiadają...takie teksty jak piękne bryki czy cacuszka to zazdrośc..bo ciebie człowieku nie stac na to zebys poszedł na prywatna uczelnię a na państwowa się pewnie nie dostałeś...studenci naprawde mają wielki problem z dojazdem do Warszawy niektórzy są z bardzo daleka a nasza komunikacja jak widać nie funkcjonuje najlepiej..autobusy kursuja co pół godziny,pociągi jeszcze gorzej...może zacznijmy świat zmieniać od rozkładów autobusowych czy pociagowych...
      • Gość: tubylec proszę cię żal czytać te brednie... IP: 157.166.216.* 24.02.09, 13:23
        nie było tej pseudoszkoły i sorry trawniki były w porządku, owszem
        zasrane były tak teraz jak i wtedy, ale tu chodzi o kwestię
        parkowania, to WY przyjezdne kmiotki nie potraficie uszanować prawa
        i porządku, dlatego daruj sobie wywody że autobus co pół godziny,
        pociąg co godzinę itd, skoro tak niektórzy mają tzn że mieszkają na
        wsi zabitej dechami i powinni dalej uprawiać ziemię lub hodować
        bydło lub trzodę, ot tak z dziada pradziada, bo inaczej same
        pseudomagisterki beda i za chwilę nawet to rozrzucania gnoju
        naswojej wiosce nie będą się nadawać.
    • Gość: studentka Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy IP: *.aster.pl 24.02.09, 12:23
      Jestem studentką tej uczelni i powiem Wam tak że nie ma rady na tych ludzi
      ...ponieważ są to niedzielni kierowcy którzy pożyczą od rodziców fajną furę i
      szpanują...też jeżdżę do szkoły autem ale parkuje z dala od szkoły bo jak
      chciałam mieć bliżej i zaparkowałam pod szkoły to nie miałam lusterka jak
      wróciłam. Niestety uczelnia nic na to nie poradzi co ona jest winna...na terenie
      szkoły jest parking ale nie ma tam Ciągle miejsca a nawet jak by było to i tak
      nie chciałabym tam parkować i narażać swój samochód na jakieś
      uszkodzenia...niestety w tym problemie musi jedynie interweniować straż
      miejska może po kilku mandatach się nauczą.
      • Gość: tubylec o i to jest głos rozsądku IP: 157.166.216.* 24.02.09, 13:27
        proste, jak ktoś chce i w domu go nauczyli, obojętnie czy na wsi czy
        w mieście, to potrafi się zachować.
        Kwestia działań SM to inna sprawa...im łatwiej ganiać śpiacych
        pijaczków albo babcie z koperkiem niż zając się realnym porządkiem.
        i jeszcze o szkole, właściciel zapewne mocno chce zaoszczędzić na
        kosztach stąd taka lokalizacja, ja bym proponował przenieść uczelnie
        w okolice Odlewniczej albo całkiem na Żerań Wschodni, za Coca Colę
    • Gość: niuni Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy IP: *.acn.waw.pl 24.02.09, 17:51
      Dobra okazja dla złodzieji, mają towaru do wyboru do kolory i nie jest to
      bezpodstawne stwierdzenie gdyż na I weekendowym zjeżdzie włamano się do mojego
      samochodu i wyciągnieto niewiele warte stare radio...
    • Gość: gość Studenci rozjeżdżają Bródno w weekendy IP: 193.59.132.* 05.06.09, 21:37
      Skoro władze uczelni nie zareagowały na interwencję mieszkańców,
      to znaczy,że nie zamierzają wykształcić "elity narodu" , ajedynie
      zarobić!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka