Dodaj do ulubionych

Wypowiedź Jana Małi Łokity

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
Kończy się kadencja parlamentu a tu nagle czołowy karierowicz naszego kraju
mówi tak: "Posłowie to banda obiboków i niełobów, bo ne przłychodzo na
posiedzenia pałłamentu". I kto to mówi??? A może łaskawy pan poseł wspomni ile
razy jego nie było a pieniążki za to inkasował! Powiedział tak na pewno
dlatego, by zyskać punkty u wyborców. Pozdr

NO COMMENT

Ps. Ale trochę racji w tym było. Sala Sejmowa zwykle świeci pustkami bo czy
posła nie ma czy jest to i tak ma zapłacone. Czy się siedzi, czy się leży
10.000 się należy.
Obserwuj wątek
    • Gość: graba Re: Wypowiedź Jana Małi Łokity IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
      pan Łokita ma kobite blondinę i lubi siedzieć na kolanach, po zatym
      ma akcent z Izraela
    • Gość: T Re: Wypowiedź Jana Małi Łokity IP: 212.160.130.* 24.06.01, 00:00
      Gość portalu: nocoment napisał(a):

> Kończy się kadencja parlamentu a tu nagle czołowy karierowicz naszego kraju
      > mówi tak: "Posłowie to banda obiboków i niełobów, bo ne przłychodzo na
      > posiedzenia pałłamentu". I kto to mówi??? A może łaskawy pan poseł wspomni ile
      > razy jego nie było a pieniążki za to inkasował! Powiedział tak na pewno
      > dlatego, by zyskać punkty u wyborców. Pozdr
      >
      > NO COMMENT
      >
      > Ps. Ale trochę racji w tym było. Sala Sejmowa zwykle świeci pustkami bo czy
      > posła nie ma czy jest to i tak ma zapłacone. Czy się siedzi, czy się leży
      > 10.000 się należy.

Sala sejmowa świeci pustkami, ale to nie znaczy, że posłów nie ma. Poseł
      przychodzi rano na posiedzenie i podpisuje się na liście. Potem siedzi i np.
      uczestniczy w głosowaniach. Potem zaczyna się debata i poseł może sobie iść,
      jeśli ta debata go nie interesuje. Chodzi o to, że poseł, który jest powiedzmy,
      lekarzem z Gdńska nie musi słuchać debaty na temat hutnictwa, bo ani się tym nie
      interesuje, ani nie zna. Za to na sali siedzi jego kolega z partii, spec od tego
      tematu i kontroluje sytuację. Rolą posła z Gdańska jest potem tylko zagłosować
      tak, jak mu poradzi ten spec od hutnictwa. Oto cała tajemnica.
      Tak jest na całym świecie. Bundestag też świeci pustkami. Zresztą, to, że posłów
      nie ma, nie znaczy, że się obijają. Fakt, część siedzi w restauracji sejmowej,
      ale inni na posiedzeniach komisji, które obradują często w czasie posiedzeń
      plenarnych.
      A co do Rokity. Niezależnie, czy to kampania wyborcza, czy nie - miał rację.
      Chodziło mu o posłów, którzy przychodzą do sali, w której odbywa się posiedzenie
      ich komisji, podpisują się na liście i od razu wychodzą.

• Gość: wirus Re: Wypowiedź Jana Małi Łokity IP: 195.116.48.* 24.06.01, 00:00
        Tylko dlaczego nie zauważył tego 3 lata temu? Teraz to on sobie może. On i jego
        koledzy robią wszystko pod publiczkę bo boją sie że zabraknie dla nich stołków
        po wyborach.
        • Gość: nocoment Re: Wypowiedź Jana Małi Łokity IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
          Gość portalu: wirus napisał(a):

> Tylko dlaczego nie zauważył tego 3 lata temu? Teraz to on sobie może. On i jego
          >
          > koledzy robią wszystko pod publiczkę bo boją sie że zabraknie dla nich stołków
          > po wyborach.

No właśnie. A niby po co uciekł do Platformy? Bo w AWS-ie nie miałby szans na
          stołek w Sejmie.
          • Gość: T Re: Wypowiedź Jana Małi Łokity IP: 212.160.130.* 25.06.01, 00:00

> Gość portalu: wirus napisał(a):
            >
            > > Tylko dlaczego nie zauważył tego 3 lata temu? Teraz to on sobie może. On i
            > jego
            > >
            > > koledzy robią wszystko pod publiczkę bo boją sie że zabraknie dla nich sto
            > łków
            > > po wyborach.
            >
            > No właśnie. A niby po co uciekł do Platformy? Bo w AWS-ie nie miałby szans na
            > stołek w Sejmie.

Jasne, że tak. Ale to zupełnie inna historia. Ja tylko napisałem, że mógł się
            zdenerwować, bo jest przewodniczącym komisji, a posłowie nie uczestniczą w jej
            obradach, chociaż biorą za to pieniądze. A dlaczego nie zauważył tego trzy lata
            temu? Bo nie było aż tak źle. Im bliżej wyborów, tym gorzej, bo posłowie wolą się
            skupic na kampanii wyborczej niż ślęczeć na posiedzeniu komisji sejmowej, którego
            nikt nie pokazuje w telewizji.

• Gość: Ela Re: Wypowiedź Jana Małi Łokity IP: *.ilot.edu.pl 25.06.01, 00:00
      Nie zgadzam się z Tobą. Na posiedzeniach komisji często jest tak mało posłów,
      że nie mozna nic uchwalic, bo nie ma kworum. To za co oni biora ten szmal i to
      wcale nie taki mały. Jeden z posłów zapytany powiedział, że uczestniczy w tak
      dużej ilości komisji, ze nie jest w stanie na wszystkich byc, bo się zazebiaja.
      Czy ci posłowie sa omnibusami i na wszystkim się znaja? Chodzi tylko o kasę, bo
      za kazda komisje maja płacone i to z naszych pieniędzy. Nie ma zwyczaju
      zwoływania posiedzeń komisji poza sesja sejmowa, bo posłowie nie chca
      przyjeżdzać. To za co oni,qrcze biora pieniądze?!
      • Gość: ktoś Re: Wypowiedź Jana Małi Łokity IP: *.acn.waw.pl 25.06.01, 00:00
        Skoro już się jest posłem to trzeba nakraść ile się da. Taka jest dewiza posłów-
        osłów
      • Gość: T Re: Wypowiedź Jana Małi Łokity IP: 212.160.130.* 25.06.01, 00:00
        Gość portalu: Ela napisał(a):

> Nie zgadzam się z Tobą. Na posiedzeniach komisji często jest tak mało posłów,
        > że nie mozna nic uchwalic, bo nie ma kworum. To za co oni biora ten szmal i to
        > wcale nie taki mały. Jeden z posłów zapytany powiedział, że uczestniczy w tak
        > dużej ilości komisji, ze nie jest w stanie na wszystkich byc, bo się zazebiaja.
        >
        > Czy ci posłowie sa omnibusami i na wszystkim się znaja? Chodzi tylko o kasę, bo
        >
        > za kazda komisje maja płacone i to z naszych pieniędzy. Nie ma zwyczaju
        > zwoływania posiedzeń komisji poza sesja sejmowa, bo posłowie nie chca
        > przyjeżdzać. To za co oni,qrcze biora pieniądze?!

Elu, z czym konkretnie się nie zgadzasz? Która z moich wypowiedzi jest sprzeczna
        z tym, co Ty napisałaś?

• Gość: Ela Re: Wypowiedź Jana Małi Łokity/do T IP: 148.81.230.* 25.06.01, 00:00
          Gość portalu: T napisał(a):

> Elu, z czym konkretnie się nie zgadzasz? Która z moich wypowiedzi jest sprzeczn
          > a
          > z tym, co Ty napisałaś?
          >
          O jej. Nie w to miejsce wpadło, gdzie chciałam. Przepraszam. Ja sie Toba zgadzam
          całkowicie, natomiast nie zgadzam sie z tym , co pisze nocoment.
          • Gość: nocoment Re: Wypowiedź Jana Małi Łokity/do Eli IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
            Gość portalu: Ela napisał(a):

> Gość portalu: T napisał(a):
            >
            > > Elu, z czym konkretnie się nie zgadzasz? Która z moich wypowiedzi jest spr
            > zeczn
            > > a
            > > z tym, co Ty napisałaś?
            > >
            > O jej. Nie w to miejsce wpadło, gdzie chciałam. Przepraszam. Ja sie Toba zgadza
            > m
            > całkowicie, natomiast nie zgadzam sie z tym , co pisze nocoment.

Przecież pisałem, że w tym co powiedział jest sporo racji i tu nie ma
            wątpliwości, że miał rację. Posłowie to w większości lenie i są w Sejmie nie dla
            Polski tylko dla kasy. Ale on sam to obibok i karierowicz jakich mało. A poza
            tym, jak zauważył T - dlaczego nie powiedział tego 3 lata temu?
            • Gość: Ela Re: Wypowiedź Jana Małi Łokity/do Eli IP: *.ilot.edu.pl 26.06.01, 00:00

> Gość portalu: Ela napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: T napisał(a):
              > >
              > > > Elu, z czym konkretnie się nie zgadzasz? Która z moich wypowiedzi jes
              > t spr
              > > zeczn
              > > > a
              > > > z tym, co Ty napisałaś?
              > > >
              > > O jej. Nie w to miejsce wpadło, gdzie chciałam. Przepraszam. Ja sie Toba z
              > gadza
              > > m
              > > całkowicie, natomiast nie zgadzam sie z tym , co pisze nocoment.
              >
              > Przecież pisałem, że w tym co powiedział jest sporo racji i tu nie ma
              > wątpliwości, że miał rację. Posłowie to w większości lenie i są w Sejmie nie dl
              > a
              > Polski tylko dla kasy. Ale on sam to obibok i karierowicz jakich mało. A poza
              > tym, jak zauważył T - dlaczego nie powiedział tego 3 lata temu?

O qrczę, drugi raz musze się częściowo wycofać, nie zauważyłam Twojego PS. Trzy
              lata temu jeszcze nie wiedział, ze AWS sie rozpadnie :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka