carpaccio4 26.02.09, 22:49 w waszych polskich uwarunkowaniach politycznych mogą stanieć tylko pasy, pałki i może świeża wiklina sprzedawana na sztuki w kids shopach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: realista Leki na ADHD tańsze od 16 marca IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 23:53 Mniej telewizji, więcej czasu poświęcajcie dziecku! Po co płacić podatek na rzecz koncernów chemicznych i uzależniać młodzież od chemii? Opanujcie się i nie dawajcie sobie wciskać kolejnego kitu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: Leki na ADHD tańsze IP: *.centertel.pl 27.02.09, 00:46 do realista. Jesteś żałosny-a,zachowaj swoje mądrości dla swojego psychiatry. Jakim prawem dajesz nam "dobre" rady nie mając zielonego pojęcia o czym mówisz?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjalista Psychiatry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 13:17 To on zdiagnozował u ciebie ADHD? Ja tu widzę, że psychiatra racji jednak nie miał i ewidentnie, w twoim przypadku, objawy podobne do zespołu nadpobudliwości psychoruchowej występujące u człowieka wychowanego bez systemów zasad i konsekwencji, opacznie zakwalifikował jako niezwiązane z błędami wychowawczymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yacho Re: Psychiatry? IP: *.acn.waw.pl 15.03.09, 21:34 pieprzysz człowieku głupoty. nigdy nie miales do czynienia z adhd, nigdy nie musiałes decydowac czy wazniejsze jest jedzenie czy leki dla dziecka. płacę 500 na mesiąc po to żeby moje dziecko mogło skończyc szkołę i życ normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znam takie dzieci Re: Leki na ADHD tańsze od 16 marca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 00:33 otóż to, to bardzo smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Leki na ADHD tańsze od 16 marca IP: *.centertel.pl 27.02.09, 00:41 bardzo mnie cieszy ta wiadomość,tylko żeby termin sie znowu nie zmienił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archi czas najwyższy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 01:57 w Polsce jest kilka specjalistycznych ośrodków gdzie pomagają dzieciom z ADHD. Mieszkam w Warszawie, wydaję od 8 lat kasę na wizyty i lekarstwa, co jak wiadomo kosztuje ok 500 zł miesięcznie. Nie jest to mało ale mam te pieniądze i cieszę się, że rezultaty widać. Ale zdaje sobie sprawę, że większość ludzi nie ma dostępu do lekarzy a kasa na lekarstwa jest wydatkiem dużym. Niestety, wiele osób patrząc z perspektywy Warszawy nie rozumie tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedagog z wiedzą A co to jest to całe adhd? IP: *.acn.waw.pl 27.02.09, 09:42 Adhd, dysgrafia, dysortografia i inne dys.. są tylko wymysłem lewackiego "bezstresowego wychowania". Jak dziecko czuje odpowiednią władzę rodzicielską i pedagogiczną w szkole, to i czytać i liczyć i pisać i siedzieć spokojnie na d.. się nauczy. Jak się szczeniakom pozwala na wszystko i bez stresu, to nie umieją czytać, nie umieją poprawnie pisać, pyskują, rzucają się a durni rodzice od razu wymyślają jakąś dysgrafię, jakąś nadpobuliwość. Stara, dobra dyscyplina i ścisłe zachowanie relacji podwładności ucznia od nauczyciela jest najlepszym lekiem na wszelakie przejawy rozbrykania, nieuctwa i niesubordynacji, obecnie ponazywane jakąś tam dysgrafią czy adhd. Jak mnie kiedyś posadzono na grochu na klęczkach w kącie sali a kiedy indziej skórzanym pasem z klamrą przy całej klasie dostałem, to do dziś jestem wdzięczny za nauczenie mnie tabliczki mnożenia, starannego, kaligraficznego pisania i siedzenia cicho i spokojnie na lekcji! Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: A co to jest to całe adhd? 27.02.09, 10:14 Pedagog z ciebie jak z koziej... Nabredziłeś jak mało kto. I co ulżyło? Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: A co to jest to całe adhd? 28.02.09, 14:02 jhbsk napisała: > Pedagog z ciebie jak z koziej... > Nabredziłeś jak mało kto. I co ulżyło? No, nie do końca "nabredził". ADHD w różnych odmianach występuje, wg Twojego źródła, u maksymalnie 5% populacji dzieci w wieku szkolnym. Tymczasem hasło "ma ADHD" jest wymówką dla części rodziców, służącą do zamaskowania błędów wychowawczych, czy wręcz swoistym "ułatwianiem startu" dla dzieciaka - podobnie jak wszelkie dysgrafie, zwolnienia z zajęć WF itp. Ciekawiło mnie zawsze jak to jest możliwe, że specjaliści określają liczbę dzieci z tymi chorobami na maksymalnie 5%, a w szkołach zaświadczeniami o chorobie legitymuje się od 20 do 50% uczniów? IMO, część rodziców "cwaniakuje" i na wszelkie sposoby usiłuje zdobyć dla swoich pociech zaświadczenia o różnych chorobach, by właśsnie "uławić" im start - chory na ADHD nie dostanie uwagi za złe zachowanie, dysortograf nie będzie miał problemów na polskim itp. Przez takie podejście do tych chorób, dzieciaki, które rzeczywiście mają zdiagnozowane ADHD są traktowane w szkołach z pewną podejrzliwością i prawdziwość ich choroby podawana jest w watpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.T.A.L.K.E.R Re: A co to jest to całe adhd? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 10:31 Masz rację,ale ADHD to wygodne tłumaczenie nieumiejętnego wychowywania przez rozhisteryzowanych rodziców i tego się będą trzymać.Dawniej taki rozwydrzony bachor po paru wyskokach był odpowiednio potraktowany w szkole,jak to nie pomogło to przenosili go go szkoły specjalnej.Rodzice też bardziej się starali o to żeby dzieci znały mores.Szkoda nafty na to ADHD,dyslekcję itp.Lepiej niech państwo da matce i dzieciakowi dożywotnią rentę i będzie git. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: A co to jest to całe adhd? 27.02.09, 13:55 Najpierw sobie poczytaj: www.adhd.info.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.T.A.L.K.E.R Re: A co to jest to całe adhd? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 14:22 Miło że podałeś odnośnik,jednak moje zdanie zawarte w poprzednim moim poście nie ulega zmianie. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: A co to jest to całe adhd? 28.02.09, 10:58 Odsyłacz podałam żeby przeczytać. Najlepiej ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.T.A.L.K.E.R Re: A co to jest to całe adhd? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 09:55 Właśnie - ze zrozumieniem.Nie wiem po czym wnioskujesz że go nie przeczytałem.Sądzę że jest ci z tym wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie pedagog Re: A co to jest to całe adhd? IP: *.acn.waw.pl 27.02.09, 11:38 Gość portalu: pedagog z wiedzą napisał(a): > Adhd, dysgrafia, dysortografia i inne dys.. są tylko wymysłem lewackiego "bezst > resowego wychowania" Ignorant Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yacho Re: A co to jest to całe adhd? IP: *.acn.waw.pl 15.03.09, 21:36 ja nie wiem skąd tacy kretyni się biorą. nie wiedział nigdy dziecka z adhd i twierdzi że takich dzieci nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODPISANE 16 marca Leki na ADHD tańsze od 16 marca IP: 94.254.218.* 28.02.09, 10:54 Listy PODPISANE i wchodzą w życie 16 MARCA 2009: www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=q101&ms=&ml=pl&mi=&mx=0&mt=&my=0&ma=012307 To link, jest tam też lek na ADHD Odpowiedz Link Zgłoś