Dodaj do ulubionych

Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik

27.02.09, 18:27
żadnych rozmów z tymi badziewiarzami!won ze stolicy!! wasz czas (także na
rozmowy) minął! niech to będzie nauczka dla reszty pieniaczy i warchołów
Obserwuj wątek
    • ergo12 Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik 27.02.09, 18:29
      no panowie handlarze wynocha!
      • Gość: kixx Re: Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik IP: *.acn.waw.pl 27.02.09, 18:55
        ja to sie zastanawiam,czy piszacym tak wysublimowane komentarze jak
        te dwa powyzsze ktos placi za robienie z siebie idiotow i dmuchanie
        w traby HGW,czy oni tylko tak z wlasnej glupoty
        zburza hale i co wtedy-zrobia parking,ktory bedzie przyozdabial to
        miejsce przez nastepne 20 lat
        • Gość: tot Re: Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 19:02
          Już lepiej niech będzie tam zielony park niż ta obrzydliwa hala.
          • Gość: World Re: Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik IP: 195.117.230.* 28.02.09, 11:22
            "Prezes Kupieckich Domów Towarowych (KDT) Dariusz Połeć mówił, że
            nie rozumie takiego podejścia władz miasta. - Pani prezydent
            oficjalnie spotkała się z nami tylko raz. Jej wypowiedź świadczy o
            tym, że nie kieruje się celami zbieżnymi z dobrem mieszkańców
            Warszawy - powiedział PAP"

A co jest dobrem mieszkańców wg tego badziewnego prezesa? Bo na
            pewno nie ten blaszak w samym centrum miasta! Niech spada na szczaw
            lepiej...
            Obłuda aż się wylewa z takich ludzi uwielbiających tandetę.
          • Gość: kixx Re: Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik IP: *.acn.waw.pl 28.02.09, 16:51
            park?
            daj spokoj,nikt nie bedzie robil parku na miejscu ,ktore od 60 lat
            jest betonowa pustynia
    • Gość: maua Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik IP: *.chello.pl 27.02.09, 19:16
      To oni wciąż nie usunięci??! Precz z tymi cwaniakami, ileż można czekać na
      usunięcie tego badziewnika z centrum Warszawy??!
      • mmikki Re: Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik 27.02.09, 19:36
        sa protegowanymi PiSdaków, którzy robia co moga, by nadal ciągnąc zyski z tej
        luksusowej działki
        w końcu Jarek nie jest w ciemie bity - tyle spółek i fundacji, ile on załozył na
        mieniu zagarniętym miastu, ma chyba tylko Kulczyk
    • Gość: Pajtu Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik IP: *.catv.net.pl 27.02.09, 19:44
      Nie wiem dlaczego, ale KDT bardzo kojarzy mi się z PiS ;p
      • Gość: autor Re: Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik IP: *.eastwest.com.pl 27.02.09, 19:53
        dokładnie tak trzeba robić. umowa wygasła, koniec i kropka. chcemy żeby
        reprezentacyjna część stolicy wyglądała jak inne większe stolice europejskie to
        nie możemy trzymać blaszaków w takim miejscu. Handel na stadionie X-lecia
        zniknął, ale nie w około. tutaj nie ma mowy o tym!
        • Gość: pm Re: Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 20:21
          "Jej wypowiedź świadczy o tym, że nie kieruje się celami zbieżnymi z dobrem
          mieszkańców Warszawy"

o przeciwnie, świadczy o tym dobitnie - po prostu warszawiacy mają dosyć
          szpetnej budy w centrum
          • ewa-316 Re: Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik 28.02.09, 10:27
            Sorry, których mieszkańców masz na myśli, chyba siebie i rodzinę
            która to miejsce okupuje?! Zdecydowana większość popiera działania
            ratusza, nie wypowiadaj się za wszystkich. Pakujcie się wreszcie!!
            • Gość: platon Re: Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik IP: *.centertel.pl 28.02.09, 23:24
              Masz racje Ewuniu chyba powinnas sie spakowac,wyjechac i przemyslec
              swoje glebokie refleksje.Popierajac HGW popierasz likwidacje
              przedszkoli,drobnej polskiej przedsiebiorczosci a jakby bylo malo to
              mozesz zawsze porozmawiac z uczniami szkoly na Hozej,Wisniowej i
              kilku innych.Dzialke na ktorej stoi Hoza wycenili na 250 mln.Po co
              szkola z tradycjami w centrum, lepiej szprzedac.Szalom Ewuniu.Aha
              mozesz jeszcze popatrze na zeznania podatkowe radnych z PO.
    • Gość: normi A w TV wszyscy - ratujmy miejsca pracy IP: *.aster.pl 27.02.09, 20:26
      to właśnie jest działanie PO. w TV ratujmy miejsca pracy a po za
      ekranem niszczyć co się da.to naprawdę nie jest 20 czy 200 ale
      jednak 2000. mnie nie łaczy nic z KDT - ratować miejsca pracy jednak
      trzeba
      • Gość: rawel7 Re: A w TV wszyscy - ratujmy miejsca pracy IP: *.chello.pl 27.02.09, 22:31
        Kolega myli pojęcia. Zwolnienie a przeniesienie to nie synonimy.Nikt tu pracy
        nie traci.Jak kolega nie zauważył to miejsce to serce miasta i trzeba o nie dbać
        bo mamy stan przedzawałowy.Żyjmy w cywilizowanym mieście - handel na obrzeżach,
        kultura w centrum. Nie jestem przeciwko handlowi no ale but czy bluzka to nie
        produkt pierwszej potrzeby, że musi być koniecznie w centrum. W Maksimusie też
        handlują i jakoś z głodu nie umierają mimo że to już Nadarzyn a nie Warszawa
        • Gość: posterunkowy Re: A w TV wszyscy - ratujmy miejsca pracy IP: 212.160.130.* 09.03.09, 09:25
          w maksimusie wszyscy nosy na kwinte maja , planuja strajk
          ostrzegawczy.......
    • Gość: Nie dla handlarzy! Panie Połeć! Mieszkańcy nie chcą tej ohydnej budy! IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 21:21
      Jestem mieszkańcem W-wy. Nie chcę już oglądać tej szpecącej miasto budy. I
      proszę, aby handlujących tam nie nazywać "kupcami", bo to są zwykli handlarze.
      Pamiętam jak na początku lat 90. bezprawnie zajęli teren pod Pałacem i na
      Marszałkowskiej, stawiając wszędzie swoje szczęki i drewniane domki....i jak
      trudno było ich później usunąć....
    • Gość: chris Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik IP: *.tktelekom.pl 27.02.09, 21:36
      No to teraz niech oddadzą nam nasze działki na Wielkiej i Zielnej
      oraz Siennej. Szkoda, iż Pani Prezydent nie chwali się sukcesami w
      sprawie hali na Ursynowie.
    • wmraf Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik 27.02.09, 21:42
      Nareszcie... Ten blaszak jest okropny.
    • Gość: mieszkaniec Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik IP: *.acn.waw.pl 27.02.09, 23:12
      "Pani prezydent oficjalnie spotkała się z nami tylko raz. Jej
      wypowiedź świadczy o tym, że nie kieruje się celami zbieżnymi z
      dobrem mieszkańców Warszawy"

Jako mieszkaniec Warszawy mogę powiedzieć, że w moim interesie jest,
      aby ten badziewny blaszak jak najprędzej i raz na zawsze zniknął z
      krajobrazu centrum miasta stołecznego. Więc nie wiem o jakim dobrze
      mówił cytowany osobnik.
    • Gość: Pinokioi Gronkiewicz-Waltz: IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.09, 00:25
      Co to za podwójna moralność ????????????????
      Kupców wywaliła, a teraz będzie sama kupczyć ukradzionymi prawowitym
      właścicielom gruntami. A jak kto ją zapyta, to tłumaczyć się znowu będzie
      stalinowskim dekretem o nacjonalizacji gruntów, którego n i k t z jej kolegów
      nie chce już obecnie uchylić ....
    • Gość: dekretowiec Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 00:52
      Jest takie pojęcie, które jest wspólne dla dekretu Bieruta i obecnych uchwał
      rady Warszawy i zarządzeń prezydenta Warszawy. Jest to powołanie się na zasadę
      RACJONALNEGO GOSPODAROWANIA. To co było racjonalne dla Bieruta znów stało się
      racjonalne. Ten zwrot pozwala urzędnikom robić co im się tylko podoba. Dlatego
      tylko, że nie ma definicji co mianowicie jest racjonalne. Dlatego urzędnik
      podejmuje decyzję o zgodności z zasadą racjonalnego gospodarowania. Urzędnik
      dzięki temu "słowu - wytrychowi" dostał do ręki ogromną władzę. Według nich
      racjonalny jest zwrot pałacu, który przed wojną nie istniał, a który postawiono
      w/g malunku Canaletta. Nie jest natomiast racjonalny zwrot niezabudowanej
      działki czy kamieniczki ze śladami po kulach, która stoi na przedmieściu i w
      której dotąd wisi lampa po rodzicach. Co jest w naszym mieście racjonalne o tym
      decyduje kilku polityków i urzędników. Nie zaś prawa czy zdrowy rozsądek.
      Dekretowcy.... projekt reprywatyzacji napisany przez ratusz leży w Sejmie.
      • Gość: warszawiak Re: Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 19:08
        HGW dobrała sobie niezłą ekipę , Jakubiak i Kochaniak to starzy znajomi p.
        prezydent . W takim składzie mogą robić co im się podoba : sprzedawać działki na
        których stoją szkoły ( Żmichowska ) likwidować bazary ,które służą od lat
        mieszkańcom (Banacha...), a durny naród myśli że to wszystko dla jego dobra . Na
        zakupy będę tracił pół dnia jadąc gdzieś na wygwizdów albo będę je musiał robić
        w Galeriach których nie lubię .
        • Gość: ritzy zaban. Stare znajomosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 20:58
          > HGW dobrała sobie niezłą ekipę , Jakubiak i Kochaniak to starzy
          znajomi p. prezydent .

Z Kochaniakiem podobno chodzila do tej samej klasy w podstawowce, a
          pozniej, w ogolniaku, siedzieli w tej samej lawce.
      • Gość: Powstaniec Re: Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.09, 23:51
        Projekt napisany na gruncie bolszewickiego prawa dekretowego? To ma być projekt
        reprywatyzacji ukradzionych warszawiakom gruntów i budynków ??? Żałosne!!! Wg.
        niego, kto złożył wniosek dekretowy w latach 50-ych /a to znakomita mniejszość/,
        to mu łaskawie mogą zwrócić ukradzioną nieruchomość /co zresztą przewidywał i
        sam dekret/, a całej reszcie jakieś żałosne zadośćuczynienie.
        Nie za taką popapraną stolicę oddawali swoje życie WARSZAWSCY POWSTAŃCY -
        zresztą również okradzeni później tym samym dekretem.
    • jhbsk Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik 28.02.09, 08:59
      Wywalić handlarzy jak najszybciej!
    • ewa-316 Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik 28.02.09, 10:21
      Drodzy kupcy, pani Prezydent wykazując konsekwencję (wreszcie)
      kieruje się właśnie dobrem mieszkańców Warszawy ,bowiem jak wykazały
      sondaże zdecydowana większość opowiedziała się za usunięciem hali,
      wypowiedż kupców na ten temat jest bałamutna i z dobrem mieszkańców
      jej nie po drodze. Najwyższy czas zrozumieć, że i w Polsce prawa ,
      przepisów jak również zawartych umów i terminów należy PRZESTRZEGAĆ.
      Pani Prezydent trzymamy kciuki, prosimy nie ustępować. Czas rozmów
      dawno minął. Pozdrawiam
      • Gość: pepe Re: Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik IP: *.centertel.pl 28.02.09, 20:51
        ciekawe czym kieruje się hgw likwidując warszawskie szkoły i
        przedszkola? czy też chodzi o dobro warszawiaków?
        • nessie-jp Re: Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik 01.03.09, 00:39
          Gość portalu: pepe napisał(a):

> ciekawe czym kieruje się hgw likwidując warszawskie szkoły i
          > przedszkola? czy też chodzi o dobro warszawiaków?

Zapewne oburza cię przede wszystkim brak dbałości o tych 'warszawiaków', którzy
          są zameldowani w Płocku, tam mają dom i tam płacą podatki...? Zamelduj się
          • Gość: xxx Re: Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 10:26
            Masz coś do ludzi z Płocka ? A z kąt ty jesteś , myślisz że jak się tu
            zameldowałaś to jesteś w jakiejś uprzywilejowanej grupie.
          • Gość: PEPE Re: Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik IP: *.centertel.pl 01.03.09, 11:24
            ja urodziłam sie i mieszkam całe życie w warszawie. a ty????? Poza
            tym nie wiem czemu tak przeszkadzają ci osoby które nie mają
            warszawskiego meldunku przecież żyjesz w upragnionej zjednoczonej
            europie,a Płock jest położony całkiem blisko.
    • Gość: Olek Wojna ! Hura. Ale będzie draka. TVN juz gotowe IP: *.promax.media.pl 28.02.09, 12:26
      .....do relacjonowania. GW tez.
    • Gość: wilqu69 Dziękuję p.Gronkiewicz-Waltz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 19:28
      Dziękuję p.Gronkiewicz-Waltz w imieniu swoim i mojej pięcioosobowej rodziny że
      po kilkunastu latach pracy i dążenia do stabilizacji jaką miał nam dać nowy
      obiekt KDT ,zrobiła zwrot o 180 st. i zostawia moją i kilkaset innych rodzin z
      ręką w nocniku. Propaganda ma wielką siłę ale zapewniam że te opinie które tutaj
      czytacie nie są odzwierciedleniem prawdziwej sytuacji . Ratusz zapytał w swojej
      sądzie czy ludzie chcą tej hali i zapewniam wszystkich że wśród kadeciarzy byłby
      większy odsetek negatywnych odpowiedzi niż w tej sądzie. Można było sformułować
      pytanie " czy chcesz żeby obecna hala KDT była zastąpiona nowoczesnym obiektem
      handlowym na pl. Defilad którego inwestorami byli by polscy handlarze ? " Ale
      takiej sondy Ratusz nie zrobił. Chodzi o wyeliminowanie jedynej tak prężnie
      działającej polskiej spółki z centrum Warszawy .
      • nessie-jp Re: Dziękuję p.Gronkiewicz-Waltz 28.02.09, 22:58
        > zapewniam wszystkich że wśród kadeciarzy byłby
        > większy odsetek negatywnych odpowiedzi niż w tej sądzie.

O czym ty mówisz? Sąd jest rodzaju męskiego. W TYM sądzie. A czy byłby negatywny
        czy pozytywny, to już musisz się przekonać, wnosząc sprawę do sądu.

Dość chodzenia na skróty i wymuszania swoich racji krzykiem i tupaniem nóżkami!
        Macie rację? Idźcie do sądu.
        • Gość: wilqu69 Re: Dziękuję p.Gronkiewicz-Waltz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 10:36
          "> O czym ty mówisz? Sąd jest rodzaju męskiego. W TYM sądzie. "
          ---
          • nessie-jp Re: Dziękuję p.Gronkiewicz-Waltz 01.03.09, 16:10
            > oczywiście w mojej wypowiedzi chodziło o sondę a nie o sąd , myślę że średnio
            > inteligentna osoba nie miała problemu ze zrozumieniem sensu .

Ja myślałam, że średnio inteligentna osoba nie napisze sąda zamiast sonda... Jak
            widać, bardzo się myliłam.
            • Gość: wilqu69 Re: Dziękuję p.Gronkiewicz-Waltz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 18:23
              Jeszcze raz przepraszam , myślałem że przez tą literówkę miałaś kłopot ze
              zrozumieniem tekstu , przynajmniej tak wynikało z Twojej odpowiedzi . I nie
              ciesz się z czyjegoś nieszczęścia bo i Ciebie może kiedyś spotkać a wtedy
              zobaczysz jakie to miłe.
    • Gość: Topper To nie są kupcy. To są zwyczajni handlarze! IP: 83.238.103.* 02.03.09, 09:27
      ...którzy nielegalnie zajmują przestrzeń należącą do wszystkich
      mieszkańców miasta. Szlag mnie trafia jak widzę tę niekończącą się
      dyskusję jak wywalić ze ścisłego centrum cwaniaków, którzy na
      początku lat dziewięćdziesiątych zawłaszczyli sobie nielegalinie
      kawałek Centrum zaczynając od sprzedaży gwoździ, mydła i powidła z
      metalowych szczęk a teraz okrzyknęli się "kupcami" i ostoją polskiej
      przedsiębiorczości. I szlag mnie trafia jak przejeżdżam
      Marszałkowską i widzę ten kontener, wyglądający jak magazyn
      Terminalu Cargo na Okęciu skrzyżowany z szopą na narzędzia.

Kupcem moi Państwo mógł się mienić Wokulski. Więc apeluję, nie
      nadużywajcie tego pięknego semantycznie rzeczownika. Ale śmiem
      podejrzewać, że wspomniane nazwisko raczej obco brzmi więkoszości
      bazarmenów-cinkciarzy spod Pałacu, handlujących niegdyś Polleną 2000
      i wiejskimi jajkami, a obecnie zajmujących się zdejmowaniem sim-
      locków oraz sprzedażą gaci kupowanych hurtowo u Ptaka w Rzgowie k.
      Łodzi.
      • Gość: pepe Re: To nie są kupcy. To są zwyczajni handlarze! IP: *.centertel.pl 02.03.09, 19:09
        to jedyna książka którą przeczytałeś, a może błyśniesz czymś jeszcze?
    • Gość: J. Zaborowski Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.09, 00:24
      Coś chyba na rzeczy jest w tym mieście - jak tylko mowa o własności i prawie, to
      nagle odzywają się obrońcy "wspólnej" własności. A komuna rzekomo się już
      zakończyła.
      No, a jakby ktoś nie wiedział, to w Warszawie dalej obowiązuje stalinowskie
      prawo i bierutowskie dekrety i wciąż urzędnik miejski jest tu półbogiem. Czyli
      wszystko po staremu :))
      • Gość: gosa Re: Gronkiewicz-Waltz: do KDT wejdzie komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 18:58
        urzędnicy nie doszli do porozumienia z kupcami (bo kupcy nie zgodzili się na
        pośrednika w postaci miejskiej spółki przeznaczonej do sprywatyzowania w
        najbliższej przyszłości)- więc poczekali do końca okresu dzierżawy i wystąpili o
        egzekucję komorniczą. Komornik wyrzuci kupców przy użyciu sił policyjnych - to
        wstyd.
        • alfajet-777 Nie będzie KDT ojojojoj 11.03.09, 22:36
          Gdzie my Warszawiacy będziemy się ubierać ?
          Gdzie będziemy spędzać wolny czas ? Jak zamkną KDT to nie wiem co zrobię !?
          Chyba się upiję z radości ,
          KDT to syf i chłam ,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka