Dodaj do ulubionych

Będzie więcej kanarów

23.03.09, 12:57
Zarząd Transportu Miejskiego zatrudnia nowych kontrolerów biletów.
Do końca marca przyjętych zostanie 36 nowych kontrolerów, a już w
najbliższy poniedziałek egzaminy zdawać będzie 42 kolejnych
kandydatów. Dzięki temu w pojazdach stołecznej komunikacji sprawdzać
bilety będzie niebawem niemal 200 osób.
www.ztm.waw.pl/kontrol.php
Obserwuj wątek
    • Gość: Qwe Re: Będzie więcej kanarów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 13:52
      I baaardzo dobrze !!!!!! Niech powyłapują leszczy bez biletów.
      • Gość: warszawianka jakim prawem? IP: *.aster.pl 18.04.09, 20:05
        Jakim prawem legitymuja pasazerow,zadajac dokumentu tozsamosci poza biletem,
        takie prawo to ma policja.
        • Gość: xxx Re: jakim prawem? IP: *.acn.waw.pl 18.04.09, 22:24
          Żadnym prawem. Nie masz obowiązku temu bydlakowi dawać dokumentu tożsamości.
          Możesz mu podać adres, a bydlę może sobie zapisać i tyle.
    • Gość: he he he Re: do tej roboty garną się wyjątkowe kanalie IP: *.chello.pl 23.03.09, 16:30
      juz niedługo doczekają się swojego albumu w internecie :)
      • Gość: antykanar Re: do tej roboty garną się wyjątkowe kanalie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 22:23
        kanary.pl niech założą, nieroby pieprzone
    • Gość: xxx [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 16:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • pawel.777 Re: Będzie więcej kanarów 24.03.09, 08:53
        Nie musisz szanować kontrolera. Musisz okazać bilet. Nie okażesz
        biletu - płacisz za przejazd i opłatę dodatkową.
        • Gość: xxx Re: Będzie więcej kanarów IP: *.acn.waw.pl 19.04.09, 10:18
          Więcej szacunku dla dziwki, niż kanara. Kanary to śmiecie.
    • Gość: antykanar Re: Będzie więcej kanarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 22:24
      za 2,4???? jesteś w starych czasach, chyba nie korzystasz ze
      zbiorkomu klakierku ztm-u
      • sibeliuss Re: Będzie więcej kanarów 24.03.09, 12:23
        Nie rozumiem dlaczego jedziesz za darmo tramwajem, a taryfą nie.
    • pawel.777 Re: do tej roboty garną się wyjątkowe kanalie 24.03.09, 08:51
      Chociaż reszta rodziny zdrowa?
    • 0ffka Re: Będzie więcej kanarów 24.03.09, 12:38
      Bardzo dobrze.
      Może będzie bezpieczniej w miejskiej komunikacji.
      Stop gapowiczom!
      • observatoreromano gapowicze się okradają? a może pukają? 24.03.09, 15:40
        ogarnij się dziewczynko bo pleciesz trzy po trzy
        • 0ffka Re: gapowicze się okradają? a może pukają? 24.03.09, 17:02
          Heh.. Oki... nie chodzi mi o normalnych gapowiczów, bo sama czasami nim jestem,
          kiedy nie mam naładowanej karty i jadę ją naładować :)

Nie chcę mieć w miejskiej komunikacji żebraków takich, jak rumuńskie agresywne
          cyganki, kaszlących narkomanów, zbierający na leki na HIV, czy rzępolący
          grajkowie na cały tramwaj, lub nie myci przez wieki bezdomni :D
          • observatoreromano Re: gapowicze się okradają? a może pukają? 24.03.09, 17:04
            a myślisz że kanary ich wygonią? hmmm wątpię...
            • 0ffka Re: gapowicze się okradają? a może pukają? 24.03.09, 20:47
              observatoreromano napisał:

> a myślisz że kanary ich wygonią? hmmm wątpię...

Niestety masz rację :(
              Wiesz... pewnie mi przysolą mandat, jak będę jechać z tą nieszczęsną karta do
              naładowania...
    • Gość: m. Ciekawe ilu z tych, co się puszą... IP: 217.116.104.* 24.03.09, 16:01
      ...że oni to zawsze z biletem (a gapowiczom to najlepiej łapy obcinać albo
      pałować) dostanie mandacik za lekko przytarty podpis albo pesel na karcie
      miejskiej...
      • klemenko Re: Ciekawe ilu z tych, co się puszą... 25.03.09, 13:24
        > pałować) dostanie mandacik za lekko przytarty podpis albo pesel na
        karcie
        > miejskiej...

Odkąd to na WKM wpisuje się pesel?
    • uzman Będzie więcej kontrolerów 24.03.09, 17:02
      Nie kanarów, tylko kontrolerów. Dobrze, że są. Szkoda, że jest ich
      tak mało. Przydałoby się przetrzebić gapowiczów-złodziei.

A jak się komuś nie podoba zawsze są taksówki - i też można próbować
      jechać na gapę.
      • observatoreromano Re: Będzie więcej kontrolerów 24.03.09, 17:05
        zbiorkom jest opłacany z moich podatków, więc należy mi się za darmo
        przynajmniej parę razy w roku
        • Gość: Qwe Re: Będzie więcej kontrolerów IP: *.acn.waw.pl 24.03.09, 18:30
          Należy to się puszczenie bąka w wc.
          • Gość: xxx Re: Będzie więcej kontrolerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 18:35
            Qwe to chyba kanar. Wszystko na to wskazuje - prymitywny, tępy. Gdyby internet
            mógł śmierdzieć, to śmierdziałby Qwe.
            • uzman Re: Będzie więcej kontrolerów 24.03.09, 19:13
              Gość portalu: xxx napisał(a):

> Gdyby internet
              > mógł śmierdzieć, to śmierdziałby Qwe.

Czyli, twoim zdaniem, Qwe jest Internetem.
              A co mówią lekarze?
              • Gość: he he he Re: Będzie więcej kontrolerów IP: *.chello.pl 24.03.09, 19:30
                uzman napisał:
                > A co mówią lekarze?

że śmierdzi adminem z internetu zupełnie jak kanar
                • observatoreromano Qwe to typowy kanar, czyli nygus i frajer 25.03.09, 15:08
                  nie dziwcie isę że oklep będziecie dostawać
    • Gość: Ania Re: Będzie więcej kanarów IP: *.aster.pl 24.03.09, 22:40
      ZTM powinien zwracać szczególną uwagę na kulturę kandydatów na
      kontrolerów. To oni są wizytówką firmy. Pasażer na ogół nie ma
      styczności z urzędnikami. Osobami pierwszego kontaktu są właśnie
      kontrolerzy. I to oni reprezentują instytucję na zewnątrz. Bez
      odpowiedniego poziomu kontrolerów, szacunek do firmy jest niemożliwy.
      • Gość: xxx Re: Będzie więcej kanarów IP: *.acn.waw.pl 25.03.09, 07:59
        Jaką kulturę? Przecież nikt, z elementarnymi podstawami kultury, nie pójdzie na
        kanara.Na kanarów idą tylko tępe, prymitywne bydlaki liczące na łatwy zarobek
        (zastraszanie kobiet i dzieci).
        • pawel.777 Re: Będzie więcej kanarów 25.03.09, 08:43
          Gość portalu: xxx napisał(a):

> Jaką kulturę? Przecież nikt, z elementarnymi podstawami kultury,
          nie pójdzie na
          > kanara.Na kanarów idą tylko tępe, prymitywne bydlaki liczące na
          łatwy zarobek
          > (zastraszanie kobiet i dzieci).

Czemu odnoszę wrażenie, że mówisz o sobie?
          • Gość: xxx Re: Będzie więcej kanarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 13:36
            Nie wiem, czemu odnosisz takie wrażenie, ale zapewne masz coś ze łbem i to dlatego.
          • observatoreromano następny obrońca kanarów i ztsremu 25.03.09, 15:11
            widziałeś może knara który podszedłby do dresa albo karka i zapytał
            o biler? widziałeś pajacu? bo ja tak :) tylko minutę później fikał
            przez otwarte drzwi, ale widziałem również jak to mocarny kanar
            szarpał kobietę w ciąży... o i takie są te ścierwa kanarze
            • pawel.777 Re: następny obrońca kanarów i ztsremu 25.03.09, 15:16
              Widzę, że tylko obrażać potrafisz, gdziekolwiek zabierzesz głos.
              • Gość: mlody gniewny Re: następny obrońca kanarów i ztsremu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 17:58
                777 to twoj numer identyfikacyjny kanarze ?

zajmij sie brudasami z akeordonami jezdzacymi tramwajami - jakos omijacie ich z
                kolezkami spod budki z piwem najetymi na kanarow.

jestescie mierzwa ludzka

ZTM powinien wprowadzic uniformy a nie popierac wasz kamuflaz
              • Gość: kuna może dosadnie, ale prawdę gada IP: *.chello.pl 25.03.09, 19:11
                Jakkolwiek po chamsku by się nie wyraził, to rację ma. Kanar do
                karka nie podskoczy, ale za młodzika albo kobietę się weźmie
                natychmiast. No bo kto głupi będzie się narażał za marną pensję i
                ryzykował utratę zębów? Jednakże podejmując taką pracę, kanar
                powinien liczyć się z pewnym ryzykiem. Widuję czasem, w jaki sposób
                kanarzy skrzętnie omijają co większych pakerów. Można by urządzić
                mistrzostwa w niedostrzeganiu niewygodnych pasażerów zbiorkomu. Nie
                generalizuję i nie wmawiam, że pasażerowie to złoto i brylanty, nie
                twierdzę, że każdy kanar to cham i prostak, ale incydentów z ich
                udziałem jest sporo i doniesień o ich chamstwie też. Namiastka
                władzy widać wyzwala w niektórych skłonność do przemocy, a
                pamiętajmy, że przemoc nie ogranicza się do działań fizycznych,
                przemoc psychiczna jest również okropnym zjawiskiem. Lekceważyć
                powyższego raczej nie należy. Czy wolisz nie dostrzegać tego dość
                istotnego problemu?
                • pawel.777 Re: może dosadnie, ale prawdę gada 26.03.09, 08:45
                  To może opowiedz coś o kulturze pasażerów. Dewastacjach wozów,
                  napadach na kierowców itp. Ciekawe, że zdarzeń tych jest
                  kilkakrotnie więcej niż skarg na kontrolerów.
                  • dorsai68 Re: może dosadnie, ale prawdę gada 26.03.09, 11:27
                    Pawle, a cóż to za riposta, "bo u was nbiją murzynów"?

Kto dewastuje tabor? Te kobiety z rozmazanym podpisem na WKM, podstawówkowicz z tornistrem, czy banda podpitych nastolatków, których kontroler omija szerokim łukiem?

Gdy przychodzi co do czego i znajdzie się w pojeździe ktoś z niepodpisaną lub rozmazaną WKM, to kontroler staje się straszliwym służbistą. Nie pozwoli podpisać,nie pouczy, że należy wymienić, tylko karę wypisuje. Z drugiej jednak strony "osoby uciążliwe, zagrażające bezpieczeństwu lub porządkowi" są przez kontrolerów delikatnie sprawę opisując) ignorowane. Zwróć mu jednak uwagę, że nie wypełnia swoich obowiązków, oooo.... wtedy dowiesz się jak marnym puchem jesteś dla "kontrolera ZTM".
                    • Gość: kuna Re: może dosadnie, ale prawdę gada IP: *.chello.pl 26.03.09, 19:22
                      Właśnie, no i o to chodzi.
                      A Paweł, jak zwykle nie doczytał. Wszak napisałam i o pasażerach,
                      choć wątek jest o kanarach.
        • Gość: Ania Re: Będzie więcej kanarów IP: *.aster.pl 25.03.09, 10:00
          Coś w tym jest. Jednak to nie zwalnia firmy prowadzącej nabór od
          zwrócenia uwagi na to kryterium, którego brak do tej pory psuł im
          opinię.
    • Gość: lavinka z nielogu Re: Będzie więcej kanarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 20:14
      Takich wrednych łysoli, co się czepiają staruszek,że mają nieczytelny
      podpis? Niedobrze...
      • pawel.777 Re: Będzie więcej kanarów 26.03.09, 08:46
        Gość portalu: lavinka z nielogu napisał(a):

> Takich wrednych łysoli, co się czepiają staruszek,że mają
        nieczytelny
        > podpis? Niedobrze...

Ilu letnich staruszek?
        • Gość: duda rex Re: Będzie więcej kanarów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 08:34
          A ilu zimowych? ;-)
    • uzman Zdałem egzamin 26.03.09, 09:38
      Tak więc teoretycznie od poniedziałku mogę zacząć "kanarkować".
      Drżyjcie gapowicze!
      • pawel.777 Re: Zdałem egzamin 26.03.09, 09:50
        uzman napisał:
        > Tak więc teoretycznie od poniedziałku mogę zacząć "kanarkować".
        > Drżyjcie gapowicze!

To opowiedz nam czasem o tych "biednych pasażerach" gnębionych przez
        tych (...) kontrolerów.

PS. Gratulacje oczywiście.
        W której setce już masz numer? 11-stej?

• Gość: xxx Re: Zdałem egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 10:17
        Egzamin na kanara zdałeś? Udało ci się rozbić głową cegłę? Gratulacje.
        • Gość: baka Re: Zdałem egzamin IP: *.chello.pl 26.03.09, 19:24
          Pewnie najnowszy test obejmuje uderzenie twarzą staruszki w kasownik.
          • uzman Re: Zdałem egzamin 26.03.09, 20:34
            Tak, a strażacy podpalają domy. Policjani gwałcą, a lekarze
            uśmiercają.
            • Gość: cogitos reasumując-kanary to wszy społeczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 23:55
              a co się robi z wszami??? Tępi!!!!!!!!!!
              • uzman Re: reasumując-kanary to wszy społeczne 27.03.09, 08:30
                W odróżnieniu od gapowiczów i innej maści złodziejów. Ci to kwiat
                społeczeństwa!
              • Gość: duda rex bzdura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 10:12
                Jeśli będą kulturalnie odnosić się do pasażerów, czyli podejdą do swojej pracy
                PROFESJONALNIE, a nie emocjonalnie, to ma ich być więcej, jak najwięcej.
                NIE GÓDŹMY SIĘ NA FINANSOWANIE PODRÓŻY GAPOWICZÓW-ZŁODZIEI.
                • dickers z czego jest finansowany jest zbiorkom? 27.03.09, 11:13
                  tylko z biletów?
                  • Gość: duda rex A z czego jest finansowana podróż gapowicza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 08:22
                    Nie piszę o finansowaniu zbiorkom`u, tylko finansowaniu podróży gapowiczów.
                    Czaisz różnicę?
            • Gość: duda rex cóż, kto chce, ten nie widzi problemu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 10:09
              Wbrew twoim powątpiewaniom - zdarza się to często. Sporo piromanów zostaje
              strażakami, sporo policjantów maltretuje rodziny lub/i stosuje przemoc wobec
              aresztantów, wielu lekarzy odmawia pomocy przyczyniając się tym samym do zgonu
              pacjenta lub/i stosuje autorską formę eutanazji, potocznie zwaną błędem
              medycznym. I nawiązując do dyskusji - sporo kanarów to chamy i prostaki, które
              lubią wykorzystać swą pozorną władzę nad pasażerem. Dodam, że chodzi o pasażera
              słabszego fizycznie od kanara. Karki i dresy mogą spać spokojnie. Chyba jesteś
              niedowidzący i niedosłyszący, jeśli nie dostrzegasz problemu. A, przepraszam,
              przecież ty jesteś kanarem...
              • uzman Re: cóż, kto chce, ten nie widzi problemu. 27.03.09, 11:11
                Idąc twoim tropem należy rozwiązać policję, straż miejską i pewnie
                wszystko inne.
                • dickers nie przyodziać kanary w mundury i już 27.03.09, 11:16
                  a nie podchodzi do mnie byle śmieć ubrany jak łachmyta i o bilet
                  chce, generalnie to z przyjemnością trzepię takie gościa nim mu
                  bilet pokażę, powili musi wyskoczyć z legitymacji, dowodu itd. a
                  skoro się tak młody kanarku do policji, strażaków porównujesz to
                  naprawdę możesz w mundurku chodzić kanarzym
                  • uzman Re: nie przyodziać kanary w mundury i już 27.03.09, 13:43
                    A może jeszcze ogłaszać miesiąc wcześniej w jakich liniach i o
                    jakiej porze będziemy łapać?

Wczoraj rozpocząłem działalność i złapałem już 11 gapowiczów.
                    Żałosne jak skamleli przede mną prosząc o wybaczenie. He he he. A ja
                    nic. Wlepiłem mandaciki i kaska leci. Dwie dziewczyny nie miały
                    podpisanej karty miejskiej i zaczęły robić awanturę, ale twardo je
                    przytrzymaliśmy, trochę im przy tym obmacując cycuszki (he he he) i
                    zmiękła im rura. Gapowicze są żałośni. Okazuje się, że co drugi z
                    nich ma rodzinę wśród dyrektorów ZTM albo teścia w policji i co to
                    oni nam nie zrobią. Jeden szczyl bezczelny dostał w nos. Mam
                    nadzieję, że w weekend spotkam ciebie gdzieś w autobusie.

Pozdro!
                    • pawel.777 Re: nie przyodziać kanary w mundury i już 27.03.09, 14:16
                      Czy wczoraj był poniedziałek? Coś o zaczęciu działalności w poniedziałek pisałeś.
                    • telimena30 Re: nie przyodziać kanary w mundury i już 27.03.09, 14:23
                      jesteś chamem i zboczeńcem, takie są kanary właśnie, ode mnie
                      dostałbyś po swoim śmierdzącym pysku
                      • uzman Re: nie przyodziać kanary w mundury i już 27.03.09, 14:29
                        Jestem normalnym chłopem bez przesady. Te panienki okradały
                        społeczeństwo jeżdżąc bez biletu i jeszcze chciały uciec. Troszkę je
                        tylko pomiętoliliśmy od razu, a ty widzę, jesteś tak samo
                        przewrażliwiona jak te panny, co zaraz w ryk. Poza tym wszystko
                        kulturalnie przez sweterek więc nie wiem o co krzyk.
                        • Gość: duda rex ślinisz się przed kompm pisząc to? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 08:37
                          nędzna prowokacja świadcząca o twoich chorych fantazjach erotycznych :)
                          • uzman Re: ślinisz się przed kompm pisząc to? 30.03.09, 08:40
                            E, nie przesadzaj, a ty nigdy nie śniłaś o seksownym kontrolerze? ;)
                            • Gość: duda rex :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 09:03
                              Mam tak seksownego faceta, że każdy kanar wypadnie przy nim bladziutko.
                      • Gość: xxx Re: nie przyodziać kanary w mundury i już IP: 212.180.147.* 27.03.09, 20:18
                        Ciekawe czy w realu też taka bojowa jesteś? Szczerze wątpię.
                        Pewnie Janek Rokita w spódnicy, on chociaż nie rozpłakał się.
                • Gość: xxx Re: cóż, kto chce, ten nie widzi problemu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 15:50
                  Straż miejską jak najbardziej rozwiązać. Ewentualnie przekwalifikować na
                  zbieraczy psiego gówna, zgodnie z kwalifikacjami.
                • Gość: duda rex dziwne wnioski wysnuwasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 08:31
                  Wyjaśnię, bo widzę że masz problem i reagujesz "anty", zamiast zrozumieć, że to
                  co piszę nie jest skierowanie przeciw instytucji kanara jako takiej. To co piszę
                  należy zrozumieć tak, że do pewnych zawodów szczególnie starannie należy
                  wybierać pracowników, bo od ich psychiki, profesjonalizmu i kultury zależy nie
                  tylko wizerunek firmy, którą reprezentują. Dodam jeszcze, że pracownicy tych
                  zawodów powinni przechodzić okresowe badania psychologiczne i mieć zapewniony
                  dostęp do pomocy psychologa. Mam na myśli faktyczne działania, a nie fikcję badań.
                  • uzman Re: dziwne wnioski wysnuwasz 30.03.09, 08:39
                    Problem jest taki, że takich specjalnych zawodów jest dosyć dużo -
                    policjanci, nauczyciele, księża, sędziowie, lekarze - a
                    odpowiedniego materiału ludzkiego jak na lekarstwo. Tak więc mamy
                    alternatywę - brak kanarów albo chamscy kanarzy. Ja wybieram tę
                    drugę opcję, bo bardziej niż chamstwo wkurza mnie złodziejstwo.
                    • Gość: he he he Re: dziwne wnioski wysnuwasz IP: *.chello.pl 30.03.09, 09:16
                      uzman napisał:
                      brak kanarów albo chamscy kanarzy

są jeszcze zaprawieni
                      tak jak w sobotę na stacji służew metro

tłumaczył się że mu baterie w maszynce wysiadły

wciągnięty do wagonu, przepraszał ,że żyje :))))))))))))))
                      • Gość: duda rex O, matko... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 09:28
                        Ale żyje ????
                    • Gość: duda rex jest tylko pewien problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 09:27
                      Przemoc rodzi przemoc, chamstwo odbija się chamstwem. Dziś jest chamski kanar,
                      jutro skontrolowany przez niego nastolatek używa siły wobec kogoś, bo skoro
                      oficjalny przedstawiciel firmy, czyt. kanar, tak może, znaczy - jest git. Kanar
                      zwyzywa dziewczynę, słucha tego inny pasażer i jutro zwyzywa kanara, no bo jak
                      on może, to czemu nie ja? Może kupcie sobie bejsbole, wtedy sam widok kanara
                      wystarczy, by pasażer powiewał biletem ;-) Twoje podejście może skutkować tylko
                      zwiększeniem agresji z obu stron, a na co komu tyle złości?
    • Gość: he he he Re: Będzie więcej kanarów IP: *.chello.pl 31.03.09, 14:04
      podobno bolek będzie kanarem
      chce, rwie się, nie moga go utrzymać
      nawet kijem wisłe, aby w domu nie siedzieć
    • tom_aszek Z dzisiejszego (17.04.) "Metra": 17.04.09, 08:51
      Do ruszającego z przystanku autobusu biegnie mężczyzna i krzyczy
      - Ludzie zatrzymajcie ten autobus, bo się spóźnię do pracy!
      - Panie kierowco - wołają pasażerowie - niech pan stanie, jeszcze ktoś chce wsiąść!
      Kierowca zatrzymuje autobus, mężczyzna wsiada i mówi z ulgą:
      - No, zdążyłem... A teraz - bileciki do kontroli!

nie mogłem się powstrzymać przed zacytowaniem, bo na temat :)
    • Gość: hb Re: Będzie więcej kanarów IP: *.ovh.net 11.09.09, 01:16
      swkatowice.mojeforum.net/temat-vt7652.html?postdays=0&postorder=asc&start=0
      • Gość: xxx kanara nie trzeba mundurować IP: *.acn.waw.pl 11.09.09, 08:04
        I tak łatwo go poznać po tępym ryju i charakterystycznym smrodzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka